TopsiT
|
Dobro jutro! Sem v 33. tednu nosečnosti, sladkorno smo odkrili v 18. tednu. Sprva sem bila na dieti, nato sem jemala inzulin le zvečer pred spanjem, sedaj pa sem na inzulinu pred zajtrkom, večerjo in spanjem. Zaenkrat za kosilo še ne rabim. Diete sem se kar pridno držala, res pa je, da sem pri prvi malici izpustila kruh in sem si ponavadi naredila bananin milkšejk. Še danes si večino stvari vagam, predvsem škrobna živila, saj ta najbolj dvignejo sladkor, nedolžen za sladkor pa ni niti mleko ali sadje. V tem času se nisem zredila skoraj nič, vaga včasih pokaže od pol kile več, včasih manj, tako da teža pred nosečnostjo ostaja enaka, s tem da naj bi naš brcavček že imel dve kili. Pri sebi sem ugotovila, da je važno kolikokrat se dnevno je (5x dnevno na 3 ure), ker če ne, so ketoni kaj hitro pozitivni, pa sladkorji tudi. Meso tudi jaz nisem jedla vsak dan za kosilo, sem si pa potem privoščila veliko skledo mešane solate, zraven pa kakšen krompir z zelnjavo, ali pa testenine z omako, pa je bil cukr tudi normalen. Jejte kar vam paše (v okviru diete oziroma vse kar je v modri knjižici, le malo več vaganja bo), vendar še vedno 5x na dan, plus povečerek. Ugotovila, pa sem tudi, da če sem zjutraj na tešče imela vrednosti normalne, so bile največkrat tudi vrednosti po vseh obrokih normalne. Pri kruhu je pa tako, če jeste črnega ali rženega, bodo vrednosti manjše kot pa če jeste belega vsaj pri meni je bilo tako. Največkrat sem spuščala škrob pri prvi malici, pri vseh ostalih obrokih pa sem ga pridno jedla. Če nič drugega, sem imela občutek sitosti. Je bilo včasih kr težko gledat, kako se drugi okoli bašejo s sladkarijami, Nutelo, ipd, zato je kruh prišel fin fajn za tolažbo. Lep pozdravček in upam, da sem vam kaj pomagala.
|