Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.8.2010 20:42:20
|
|
|
|
tejči28
|
Aha je le šla tannya v P.Me prav zanima kak se bo razvilo. Mogoče pa dobimo spet kaj novih septembrčkov. A da sta katrinka in sarcy že doma,ooooo te že cartajo in se uvajajo.Naj se čimprej javijo in tudi kake porodne zgodbe bi blo fajn brat.
< Sporočilo je popravil tejči28 -- 23.8.2010 20:47:04 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.8.2010 20:51:40
|
|
|
|
mala2001
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30 IZVIRNO SPOROČILO: mala2001 Mam občutek kot da me bo razgnalo.... Ta mala se vpira z glavico direkt v medenico, z nogicami pa v rebra... Boli in mam že vesga poln kufer. Nadka mi lahko malo bolj razložiš to o umetmih popadkih po CR. O tem še nisem nič slišala... takole ti bom razložila kot so meni, ker sem sama že imela predhodni carski rez so mi rekli da mi ne morejo oz. ne smejo sprožit poroda z umetnimi popadki, zaradi stranskega učinka in da je zame in za otroka najboljš da se porod začne spontano z svojimi popadki, ki se mi naj bi morali sami lepo stopnjevat brez dodajanja njihovih. V bistvu vse mora potekati čim hitreje in čim bolj naravno, ker pa naš otrok še pridobiva kar lepo na teži se bojijo da bo prevelik za naravni porod- baje imajo neko svojo mejo do kolikor si še upajo tvegati naravni porod. Če pa bi sedaj želela cr bi se lahko zmenila za datum in bi mi ga brez problema naredili cca v 38-39 tednu. Tako da sedaj imam strogo počivanje, mirovanje in pridno štetje gibov, če se mi zdi kaj sumljivega moram nazaj potem bodo pa spet debatirali kaj bi in kaj ne bi.V bistvu lahko se naredi da bom imela ponovni cr ali pa tudi ne.No upam da sem ti vsaj za silo razložila, sem skušala tako povedat kot so oni meni, Tudi sama sem v prvo imela Cr in sicer urgentni in sedaj naj bi ga tudi imela, ampak se resno bojim, če me dobijo kateri drugi G v roke, ker se enim pač ne da ubadat in te porinejo babcam v roke. Naravnega poroda me je pa od prvič zelo strah. Zato sedaj zbiram čim več informacij, da bom imela dobre argumente, če bo res kak prepotenten G. Hvala.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.8.2010 20:56:10
|
|
|
|
benika
|
tannya, drži se
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.8.2010 21:32:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.8.2010 22:46:07
|
|
|
|
tannya
|
Evo punce, sem že nazaj . So rekli, da bom kmalu rodila, ampak danes še ne. Sem 2cm odprta, CTG ni zaznal popadkov , kar je res čudno. So me pa poslali domov zato, ker sem blizu P. Še vedno imam popadke med 5 in 10 minut in je že prav nadležno. Upam, da bom sploh kaj spala. A ima katera podobno izkušnjo s popadki? Prijateljica, ki je čuvala hčerko je šla domov in pravi, da ni panike, da pride nazaj, če bo treba. No, kakorkoli, smo pa imeli fajn vajo. Moj pravi, da kar se njega tiče, je najbolje, da grem roditi zvečer, ko ni gužve . So bili pa zelo prijazni, vsi, od vratarja naprej. Se beremo jutri.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.8.2010 22:57:14
|
|
|
|
tejči28
|
Hvala tannya,ker si se javla.Saj veš kak smo radovedne. Ja,kar ne morem verjet,da si samo 2cm odprta po tolkih urah popadkov.Torej je zdaj samo čakanje,da bodo popadki močnejši.Kaj pa če tvoji popadki ne bodo dovolj močni,da bi se bolj odpirala? Kaj so ti rekli,kdaj prit nazaj?Čep pa se ti že lušči? Ja zvečer tudi pri meni prvič ni bilo gužve,so pa zato babice že bile tečne in naveličane in so me pustile čakat do nove izmene. Ta je bila sicer super.
< Sporočilo je popravil tejči28 -- 23.8.2010 23:03:38 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 23.8.2010 23:01:45
|
|
|
|
benika
|
tannya, dej ti meni vrzi en sms, da dobim tvojo cifro. Se slišiva jutri, da ne bom letala ko kura in te iskala po polikliniki, ti boš pa že dihala. Jinx, dobro opravi jutri! Malecka_mateja, tebi pa želim, da čimprej stisneš svoje dete v objem. Srečno!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 0:44:21
|
|
|
|
LoveLove
|
Eto...jst sem se sla pogledat....ni bilo panike je rekla da je pač mal več izcedka..... je bla pa tko zoprna ginekologinja da me je čist minil...prov nesramna....da kaj prihajam v Lj če mi ni voda čist oddtekla ozeroma da nimam redne popadke...in bolj ji razlagam da ne morem vedt kaj je...in da je moja G na dopustu do čet. bolj mi je brihtarla....da more met za,menjavo in bla..bla...bla.... pomoje ma dost gledanja češpej..... če bi blo treba bi naredila isto...še enkrat bi se šla prepričat da je vse ok...... drugače sm pa kao za 1cm odprta kar je kao normalno... Pol sva sla pa z mojim na vegija v horsa pa na shake v meka.....tko da ni blo zastonj...hehehhee *nočko*
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 6:38:03
|
|
|
|
mala2001
|
Jutro! Spanje: moglo bi i bolje, a pogotovo duže.... Ne morem več spat! Luna menda... Počakam zdej eno urco, da se moja 2 moška zbudita, da tamalga v vrtec odpeljema in grema v mesto na eno fiiiiino . Jo bom pogrešala po porodu, ko bom dojila.... , pol pa tud mi2 po špeceraj malo... Jutr mam pregled in kako bi bla js srečna, da mi reče, da ostanem notr, da obavimo... , sanjaj!! Nocoj sem sanjala našo ! Mogoče je pa to kaki znak... nocoj je komaj pona LUNA. Je mela lepe črne laske, kot js, ko sem se rodila... Pri sinu sem vso nosečnost mislila na črne laske in ko so mi ga po Cr in noči v šok sobi končno prinesli..... je bil plešast in blond kot njegov ati, ko je bil (danes pa ima mož ČRNE lase , tamal pa rjave kot js - naravne ). Me je pa v tej veliko bolj zgaga pekla, kot prvič, mogoč bodo pa res laski.... LoveLove, kaj so eni G nadležni, da Pop ! Pa to ni normalno! Najprej ti tupijo, da moraš tudi ob sumu odtekanja takoj v P, pol pa tak... bi ji vratno žilo pregriznila od same jeze.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 7:25:38
|
|
|
|
tannya
|
Dobro jutro, samo tolk, da vam povem, da nisem skoraj nič spala . Zaradi popadkov, seveda! Še vedno so, sicer bolj na 10 min, ampak so. Upam, da se umirijo, ali pospešijo..., ker tole res ni za nikamor. Sicer pa Tejči, čep se ni odluščil. Zdaj pa šibam na Polikliniko za cukr, še dobr, da je blizu P . Se javim kasneje. Benika, tebi pa pošljem SMS.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 8:17:59
|
|
|
|
mala
|
Tannya - glede popadkov na CTG-ju sem že slišala od parih punc, da so jim narobe nastavil CTG in se popadki niso prikazovali Sicer ne vem kako je to mogoče ampak očitno se tudi to dogaja...no zdaj vsaj veš pri čem si in, da do poroda ni več daleč...kmalu boš v rokah držala svojo punčko No pri nas se nič posebnega ne dogaja, je mali včeraj delal prave akrobacije po trebuhu ampak šele zvečer, prej se je samo rahlo premikal...mislim da bomo imeli spet eno nočno sovico . Drugače je pa tudi meni takrat ko kolca hecno, ker mi trebušček skače ... Mi gre pa čas tako hitro, da sem pozabila koliko tednov sem danes moram it zdaj zračunat Punce, ki imate danes preglede...srečno malecka_mateja - že nestrpno pričakujemo novičke od tebe...naj bo vse vredu
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 8:45:54
|
|
|
|
archie
|
danes bo ocitno spet pestro. Malecka_mateja bo kmalu imela svojega malega princa. Tannya: upam, da se ti kmal ustavijo popadki ali pa stopnujejo meni se je otrok ocitno spustil. Glavico sem vedno tipala nad popkom, sedaj je pa tocno pri popku. ocitno se zadnji teden fuuuul premika. Aja, in ker se je spustila, spet lazje diham (juhu), so se pa zacele radosti obiskovanja wcja ponoci srecno vsem, ki imajo danes preglede!!!!!!
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 8:52:35
|
|
|
|
hanizali
|
malecka _mateja pošiljam ti za čimlepši in čimhitrejši porod!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:00:54
|
|
|
|
eva2010
|
Čao so- in tiste, ki to niste več ! Javljam se še vedno 2v1. Se nisem dooolgooo javila, ker mi je spet računalnik crknu , zdaj pa imamo nov monitor iz ZDA in upam, da bo nekaj časa mir. Vidim, da ste bile ful pridne in se že ful dogaja. Iskrene čestitke vsem mamicam in upam, da bomo kmalu brali o porodnih zgodbah. Mi smo v petek imeli CTG, popadke (neprave) čutim vsak dan, včasih manj včasih več, pa se sploh več ne oziram na njih, ker vedno minejo. CTG je sicer zaznal, ampak G pravi, da še niso dovolj moćni za P. Naslednji pregled (CTG) imalm 01.09.2010. Ful sem vesela, da kljub paniki v juliju nisem še rodila in da bo donočen, jutri namreč začnem 37. teden. A ima še katera tak rumen izcedek, ki pride v kupčkih in potem nekaj časa nič, se sprašujem kaj bi to lahko bilo? Čep verjetno ni tak Se veselim, ker sem spet povezana s svetom (internetom) in se beremo.....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:01:15
|
|
|
|
tinkatonka
|
HEJ! Tannya.....tole je pa res zoprno, da te toliko časa zvija, da se tudi spočit ne moreš v miru. No kakorkoli že, veš da si blizu koncu in očitno septembra ne boš dočakala. Ko bo šlo zares, pa držim pesti, da bo šlo kot po maslu. malecka_mateja....že čakamo tvoje novičke! iii nov septembrček bo danes tu laliela...kaj novega od nje??? archie....no vidš, pa si tudi ti dočakala "radosti" zadnjega meseca nosečnosti. popadki in CTG....jaz sem rojevala in mi v porodni sobi CTG ni zaznaval popadkov, tak da jaz CTG.ju glede popadkov nič ne verjamem, če jih čutiš jih pač imaš ne glede na tisto krivuljo. moje počutje...jaz se pa tok fajn počutim, kot da ne bi imela za rodit zdaj v kratkem, res. Sicer mi tale vročina nič ne paše in komaj čakam jutrišnjo ohladitev, samo drugače sem pa kr OK. Tud z zatekanjem nimam težav, je pa res da sem zvečer pa čist povožena in zaspim že okrog pol deset__ih (prej sem hodila spat ob polnoči). Prebava je OK, otrok miga, res je da je nizko dol, ampak tud pogostih obiskov wc-ja sem se že navadila. Vsem, ki imate danes preglede - dobro opravite in javite, kako je šlo!
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 24.8.2010 9:11:52 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:05:07
|
|
|
|
janjja
|
Malecka_mateja- že kake novice? tannya - mogoče pa le bo, malo čudno je to vse skupaj ... Držimo pesti za obe
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:12:34
|
|
|
|
Natalija28
|
Jutro. Moja noč je bila tudi neprespana. Skoraj nič nisem spala. Pa če se obrnem me v medenici tak vtrga bolečina!!! Ma bo treba še malo zobe stisnit pa bo. Sem končno dobila set za odvzem krvnega vzorca iz popkovnične krvi. Zaj pa res imam že vse pripravljeno za na pot do P. malecka_mateja vas vse lepo pozdravlja. Ob 8h je šla v porodno sobo in ko bo čmrlja imela v naročju nam bo javla.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:30:09
|
|
|
|
nenka7
|
IZVIRNO SPOROČILO: LoveLove če bi blo treba bi naredila isto...še enkrat bi se šla prepričat da je vse ok...... SE PODPIŠEM POD TOLE, tečna G gor al dol!! matr so ene bedne, če jim ni za delat, naj gredo domov! katastrofa... za mano čisto ok noč, obiski wc-ja zaenkrat le 1x na noč, tako da me verjetno najhuje še čaka... ampak ni panike, dokler se dokaj naspim, je meni načeloma čisto vseeno kolikokrat vstanem. je pa res, da jaz sem pa lenivec, sem v postelji tudi po 11 urc... no, popoldan ne grem nikoli spat, pa potem nadoknadim ponoči. mi vsi pravijo, naj izkoristim sedaj zadnji mesec in to na polno delam tannya, mislim da nisi daleč, tako da držimo pesti, da te nebi tako matralo.... malecka_mateja, tebi pa da bi šlo vse po planu in da kmalu stisneš k sebi svojo pikico!! tinkatonka, nebi o kakšnih debatah o moških možganih, čeprav jaz lahko kar malo potrkam, zaenkrat mu kar ratuje, razen tega, da pravi da je še fuuuuuuuuul časa
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:51:26
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 24.8. SOncIca.LoveLove,benika blanči 25.8. teodora75,lillchy123,mala2001 tannya,janjja,bambinca,maca29 kajča 26.8. archie,corfu,hanizali,LoveLove inčy 27.8. cresisy 30.8. sanje2,amelie010,tinkatonka 31.8. natalija28,T.Z. 01.9. NiNiBo,eva2010 03.9. mala 06.9. tinkatonka 07.9. nadka30 08.9. natalija28,almera 09.9. nenka7 UZ pregledi 30.8. sanje2 31.8. T.Z. CTG 25.8. lillchy123,mala2001,tejči28, bambinca,maca29,kajča 26.8. sanje2,archie,hanizali,LoveLove klemcy 30.8. tinkatonka 31.8. T.Z. 01.9. NiNiBo,eva2010 03.9. mala 06.9. tinkatonka
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 9:55:17
|
|
|
|
tejči28
|
malecka_mateja verjetno že carta. Kar nekaj se jih ni oglasilo par dni.Me prav zanima kaj se z njimi dogaja? laliela,bambinca.Ve katera? Eni G so pa res sitno,ker jim ni za delat.Pa saj zato so tam,pa tudi plače vlečejo take,da lahko malo migajo.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 10:02:01
|
|
|
|
5ra8
|
pozdravljene septembrke... ne morem verjet da se je že kar začelo...vidim da jih že kar nekaj carta svoje štručke, čeprav se september še začel ni . Tudi jaz bi mela čez 14 dni že rok. Le tako naprej, srečno vsem ki še boste šle v rim.....spremljam vas vsak dan in držim pesti
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 10:06:16
|
|
|
|
LoveLove
|
Se dons sm jezna nanjo....lejte ,mela sm kr ornk fleke na hlačkah.....in ni bil bel tok...zgledalo je čisto kot voda....in pol nj grem mirno spat...... zato so tm da delajo in zato ker jih mi plačujemo...... prov pozanimat se moram kera dohtarca je to...upam da ni tud pri porodih zravn.....
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 10:16:06
|
|
|
|
Natalija28
|
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8 pozdravljene septembrke... ne morem verjet da se je že kar začelo...vidim da jih že kar nekaj carta svoje štručke, čeprav se september še začel ni . Tudi jaz bi mela čez 14 dni že rok. Le tako naprej, srečno vsem ki še boste šle v rim.....spremljam vas vsak dan in držim pesti Lepo, da si se oglasila. Začelo se je na polno ja. Vidim, da tudi tvoja nosečnost tokrat lepo napreduje, kar tako naprej.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 10:26:49
|
|
|
|
sarcy21
|
No evo mi smo res včeraj domov prišli ker ima tamala lepo težo glede na to da je malo prekmalu rojena in ni padla v porodnišnici tok teža glede na to da prvi dan ni jedla ker je skos plodovnico bruhala naslednji dan pa tako ali tako še nič ni dogajal preveč v mojih mlekarnah Sem pa srečala katrinko no bilo je prijetno naklučje ko je odhajala domov Aja slikco bom pa seveda dala gor čeprav so jo nekatere že videle na FB na slikci pa zgleda večja kot dejansko je aja pa danes zjutraj nisem mogla verjeti popek nam je odpadel že zgleda da pri nas vse prehiteva :)))) O porodu pa kakšno več potem napišem na kratko glede na to da so se tako dolgo odločali a bomo rodili ali ne sem bila potem v petek kar vesela da so se tako odločili ampak potem ko so mi našopali umetne popadke nahitro ker se poprešpiku ovojev ni nič dogajal sem si želela da se še nebi odločili za porod. Te popadki so pa boleli huje kot priprvem ker so hitreje tekli v žilo je pa res da je bilo dost hitro vsega konec Rodila v 3 urah nič šivana Naja je na koncu kar padla ven. Je bil študent zraven pa je bil ravno sam takrat ni bilo babice pa sem mu rekla ja ta otrok gre že ven pa mi je reku naj se ne hecam, sm mu rekla da dvomim da bi se zdele hecala je tako hitro teku po babco še dobro ker je res Naja takrat ven skočila. hehe no sem rekla na kratko pa sm že zdaj na dolgo napisala. Aja pa debata o ctgju men ctg ni risal nekih hudih popadkov ampak ko je babca preverila kok močni so je rekla ja to pa so res močni popadki čudno da jih ctg ne riše
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 24.8.2010 10:37:59
|
|
|
|
sarcy21
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?