|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:10:54   
smarnca
dobro jutro,

3xmami hvala za spodbudne besede, upam samo, da res ne bo preveč tega primerjanja. kr naš prvi sinček je tk priden podnev, da ne veš da ga maš. ponoč je pa še zmer štala. pa pr svojih 16 mesecih še ne prespi normalno noči. ampak ga sred noči prnesem v postlo spat.

ste se res spet razpisale, da vas ne folgam brat.

mislim ,da so teli vlažilni robčki od tosame novi, ker se ne spomnem, da bi jih kdaj vidla na polici, bo pa za probat. sicer jst tut zlo mal uporablam te, največ kar s baby soft krpicam to to za enkratno uporabo pa vodo obrišem pa ni nobenih kemikalij. morm pa rečt, da do sedaj še nismo mel problemov z rdečo ritko. hvala bogu.

pokora mislim, da smo zdej vse hitrejše jeze, pa nas že čist vsaka malenkost moti. tut mene, se kdaj čist brez veze spravim na moža. pa sej bo kmal tega konc pa bomo spet boljše volje. upam, da sta se do zdej zmenla. pa user posted image super za pregled. ja počivat bo treba do zadnjega.

moj mi je pravu, da sem bajsika. pa sm rekla, da k bom mela več kil k on mi pa lahk reče bajsika. zdej dva dni nazaj me je pa prov pohvalu, pa reku, da super zgledam...bla bla bla..to je sam zarad tega, da se mal prlizuje...drgač se je pa men tut že nabralo 10 kg sam se mi jih je po celem telesu,ja pa trebuh, tk, da ni kake hude spremembe....no ja jst jo vidm, k se v nobene hlače več ne morem spravt...ja pa sej če je šlo pr prvem otročku dol bo tut zdej šlo. tk, da se ne sekiram. dojenje da vse kile dol.

mi imamo pa malega v varstvu pri eni gospe. so tam še trije drugi otroc in ne morem verjet kk tamali uživa in ga tut ne bom mela doma zarad tega ker bom jst doma. donc zjutri k sm ga pelala k njej mi je še pomahat pozabu pa lupčka dat, k jo je zagledu je sam h njej laufu. kak dober filing je to, ko vidiš, da res uživa...pa sem rekla, da bomo septembra drugo leto obadva dali v vrtec, ker upam, da bo tavečji čim manj bacilov prnesu domov zdej pozimi.

jst mam zdej preglede na 3 tedne. ker sem 34 teden.no ne vem al zarad tega.tk me je ginekologinja naročla. pa tut meni še ni dala napotnice za porodnišnco pa rešilca. se mi je že kar čudno zdelo pa sem jo vprašala pa je rekla, da bo dala naslednjič. kaj pa če naslednjič ne bom več 2v1?

user posted image mene pa neki zanima glede tega magnezija a je sam tisti lekarniški dober magnesol al so tiste šumeče tablete tut ok, k se jih kup v trgovini?

midva tut ne bova neki hud sms poslala, sej ti pol kane kej posebnega v glavo v P. drgač pa BP.

anju ta imunoglukan je tut meni dala preventivno v lekarni. našmu non stop teče z nosa kašlja že kake 14 dni tk, da sem rekla, da moram neki dat, da ne bo zdej taokj že zbolu. je pa kar navita cena 18 eur.

janaja voziček mi je na videz sicer lepši črn - čeprav bi kako drugo barvo zbrala. sam se že s slike vidi, da se ležišče ne položi vodoravno. to me pa full moti, ker dojenček mora bit v vodoravnem položaju od začetka.

črpalko za mleko sm jst naknadno kupla, ker se je naš malček od začetka tk drl, da nisva vedla z mojim al je lačn al kaj je, k nkol ne veš kok spije na en obrok. itak ga je blo treba skos budit k je na joški kar zaspal. tk, da jst je prej ne bi kupovala, sej ti jo bo pa tvoj šel iskat. fajn bi blo, da se pa mal pozanimaš kake majo, da bo pol on točno vedu kako prnest.

mi nimamo problemov s priimkom, ker sem jst tut sam moževga zbrala na poroki.

3xmami svaka čast, da se še zdej tok prevoziš. jst sm bla čist adijo k sm pršla domov s službe sm tut delala 110 km na dan. pa sm pol raj nehala delat.

nejkec a si od galeba naročla? jst mam tut ta tanko. sam sej je pršla kr prov, na začetku se otročki še ne obračajo. no zdej bi jo pa še kar rabla, sam pa debelejšo. sm kar kovtr dala pa dekne ob robu malemu, da se ne zabija preveč.

jst grem pa donc na predavanje v SG glede EA. bomo vidl kaj bodo lepga povedat. pol se bom pa že odločla kam bom šla rodit, ko me bo primlo pa kako.
tk, da glejte, da ne boste preveč čvekale, da bom zvečer folgala prebrat vse skupi.

lp

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:32:00   
anju
jutro

polmaja user posted image  user posted image

a potem vela, Ljubljančanke, srečanje user posted image BTC?
samo še kdaj. a tam je treba kej rezervirat?

za vikend ne vzamejo popkovnične krvi, ne delajo. dejavnost tudi nima nekih posebnih sredstev zato se ne reklamirajo nimajo dežurne službe... joj, še vedno nisem izpolnila vprašalnika!

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:41:26   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: anju

za vikend ne vzamejo popkovnične krvi, ne delajo. dejavnost tudi nima nekih posebnih sredstev zato se ne reklamirajo nimajo dežurne službe... joj, še vedno nisem izpolnila vprašalnika!



nama so razložili, da vzamejo ti in jo morajo v P. shranit in potem pride pač nekdo ponjo takoj v pon. (če je porod npr. nedeljo)

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:44:53   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: anju

super Pokora!user posted image to pa je popravlo dan. skakat pa ne moreš kr takoj začet, no;)



user posted image Šment, jaz sem si pa že ristanc narisala, da kuj ko dam pridem začnem user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: polmaja

Pa še ena ta bistra od mojega user posted image . Ker ni Slovenec, a se je prostovoljno priselil k nam, se trudi s slovenščino, in to  zna bit kar zabavno. Na primer - namesto veter pihlja, reče veter prhlja, ali pa "kako lepe kruželjčke maš (tj kravžljčke)... No, pa smo tako dobili tudi nov naziv za dojenčka, ki ga z veseljem uporablja cela moja družina in prijatelji (se jim zdi totalen hec). Čisto na začetku nosečnosti je namreč ponosno izjavil: "Mi bomo pa imeli odojčka"! Pa je zdaj za vse odojček user posted image  user posted image


Odojček user posted image user posted image user posted image user posted image  ma sem se nasmejala user posted image


Tinaaleks, no vidiš, pa si skoraj dočakala. Kam pa šibate na morje?


Smarnca, mi imamo pa na žalost čisto drugačno izkušnjo s privat varstvom. Je bil mali vsak dan ko sem prišla po njega čisto objokan. Ko je šel pa v vrtec, je bila pa čisto druga pesem. Mam mal to varuško na sumu da jih je precej same puščala v posteljicah, da je lahko kaj naredila - imajo doma kmetijo...
Glede Magnesola, je pa meni ravno včeraj farmacevtka razložila, da je samo ta registriran, kar pomeni da vsebuje res samo to kar je napisano na deklaraciji in je zaradi tega primeren za nosečnice - za ostale ne morejo garantirat da ni zraven primešano še kaj.


Kar se tiče srečanja, sem mislila da bom včeraj lahko napisala da z veseljem pridem, ampak ga bom očitno preležala. user posted image  No, mogoče vas pa vseeno presenetim, odvisno za kdaj se zmenite. Se mi pa user posted image  zdi res ok varjanta. Za rezervacijo nimam pojma, samo škodit ne more če se rezervira.

< Sporočilo je popravil Pokora -- 19.8.2010 8:45:46 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:45:23   
tinaaleks
Zame je user posted image  v BTC LJ, prav dobra izbira.

Bi se pa lahko videle že začetek septembra, saj če bom jaz čakala na konec, pridem najbrž že z user posted image . Je pa res, da nekatere še ne bodo na porodniškem....

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:50:12   
tinaaleks
pokora- gremo kar lepo v Portorž, da če me slučajno kaj prime, je PO še vedno blizuuser posted image

user posted image  punce je možno, da me bolijo stari šivi na presredku? Ker me boli ravno tam, kjer sem bila po 1.porodu šivana....

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:10:29   
filisa
brinme - bom tud jaz probala to s kisom. A ga daš v predalček skupaj z detergentom ali kar na začetku v boben?


priimek - jaz sem si ga dala dopolniti, tako, da bom imela sedaj mojega in partnerjevega. Se mi zdi tako bolje, kot pa da otrok nosi 2 priimka. Mora se pa že enako pisat kot mamica, da ve kam spada user posted image .


Z vožnjo (še) nimam težav, spadam pa tud jaz med tiste, ki radi bolj ˝dinamično˝ vozijo user posted image


Včeraj sem bila prav presenečena, ko se klicala v zdravstveni dom za pediatra. Javil se mi je nek gospod, ki je bil zelo prijazen in mi je rekel, da si lahko pridem vse uredit pred porodom, ker mi bo tako verjetno lažje in tud dopustov v drugi polovici sept. več v glavnem ni. Si pa baje ne rabim delat skrbi, da me ne bi sprejeli.



(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:18:14   
anju
ej sm pogledala k septembrkam - hodijo že rojevatuser posted image  uf! mene bo pomojem postalo strahuser posted image

Pokora samo kamenčke gor metat!user posted image

tinaaleks mogoče samo pritiska tja doluser posted image

kpmk ja 48 ur od poroda jih še vzamejo.

za srečanje mam načeloma cel sept. čas, če bom na dopustu, če bom mogla namesto dopusta na bolniško pa od 13. naprej.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:23:33   
janaja
Ja tudi jaz se nagibam k nakupu rdečega vozka. Se lepo poleže ( čeprav imata oba zraven globoko košaro).

Jaz moram pa počasi začeti pripravljati stvari za našo dojenčico, nas je v prvo prehitelo 21 dni v drugo 17 dni, tako da računamo na začetek oktobra. Pa se bom nekako bolje počutila, če bo vse pripravljeno v septembru.

Bom pa definitivno probala s kisom, samo kupit ga moram, mogoče Mercator user posted image .

Odojček hahahahhaahahahah ti si faca user posted image

Pri nas smo poročeni že 7 leto teče.  ufffffffff, sem mlada začela user posted image , pom pa prej "fertik" user posted image

Mi je ravno sodelavka rekla da sta mela v ponedeljek z možem 25 let poroke in da je on pozabil podaljšat, ona je bla pa pol tud tiho user posted image .
In mu je drug dan povedala, da jima je poteklo user posted image

Je pa vsaj kar se mene tiče manj komplikacij če se  poklopčkata pred porodam. Iz lastnih izkušenj povem, da se še danes ne bi (denar, denar user posted image ), če ne bi moj atek rekel, ja kaj pa poroka user posted image  in je bila fešta.

Mi bomo kr pr pamperskah ostal.

janaja

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:29:30   
kpmk
poroka - jst sem tud za.... teče 3tje leto, tako da sva sveža in JA 1A..... user posted image user posted image

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:31:39   
3x mami
jutro!

zadnje case mi je tako tezko ustat. se moj jezi name, ker si nastimam budilko, pol pa se vsaj pol ure v postelji potegnem. res ne mi ne da, in se mi nikamor ne mudi... sem pa bila vceraj pridna in zlikala vse za nazaj (smo zadnji teden na veliko prala, pa se mi je nabralo), tako da imam opravicilo, zakaj sem sla pozno spat user posted image

polmaja user posted image user posted image

tinaaleks, prav sivi te bolijo? jaz imam tam vse skupaj bolj povecano, pa v drugo se mi je rado vnemalo tam. prav bolelo pa, se ne spomnim.

anju, saj smo ze v drugi polovici septembra, nic cudnega, da rojevajo! se nekaj tednov, pa se bo zacelo tudi pri nas kaj dogajat...

za poroko pa je odvisno od nas. dovolj je, da gres do maticarja in podpises (ne vem, a se to ze lahko dela tudi brez pric?). vse ostalo je na mladoporocencih. saj ni treba velike feste. mi2 sva imela bolj malo in hitro, pa ce zdaj pogledam, bi se to spremenila.

janaja, kako to, da si rodila prej? kar tako al je bila kaka tezava?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:36:30   
kpmk
3* mami - eno vprašanje... ta slikca, to je tvoj buši???? a veš mogoče spol???

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:41:08   
tinaaleks
Ma ne vem. Sem ravno ugotavljala, da vedno jamram, da me boli sramna kost, sam se mi zdi, da se zjutraj vse začne na šivih, potem pa se preseli bolečina čez vse tam spodi. Mislim, da ga imam tako nizko, da že to vpilva... Pa saj bo bolje. Je samo še dober mesec do PDP in če mislim prej rodit je logično, da me vse že boli....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:54:20   
3x mami
kpmk, ja, moj busi pred 5tedni. zdaj je se nizje in se bolj strli naprej. bo pa fantek.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 9:57:16   
kpmk
3 * mami - potem pa pri tebi vraža velja user posted image  meni se tudi zdi da imam bolj špičasto, morda bo peb user posted image

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 10:02:38   
lija30
orhideja80 -imam eno vprašanje, k si rekla da imaš isti vozek kot jaz.Dej mi povej za kaj se uporablja zelena stvar, ki je v uni torbi, ki je zraven vozička!

Drugače mi je pa včeraj ratalo celo mal cunjc za dojenčka oprat, tko da poačsi bom začela urejat stvari,da me nav kej prehitelo!:)

Drugače se pa sedaj matram s pitje železa-res je zanič ta sirup!:((((((, ampak bom že preživela!Sam,da se mi popravi to!!!!




titleAndStar(40,0,0,false,"","")

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 10:16:06   
jana84
Hejla!

Kako? Z mano oz. nama nič kaj drugače kot do zdaj - torej super! HB!

M&A a ni za papirje na CSD treba zrihtat en mesec pred nastopom porodniške? Se pravi najkasneje začetek septembra? Jaz mam PDP 29.10. tako da nastopim porodniško 1.10. in mislim da bi morala do 1.9. zrihtat papirje. No, jaz sem jih že kar zdej ker sem itak morala neki laufat po teh uradih in sem še to sproti zrihtala...

Široko povijanje: jaz našega pobiča nisem široko povijala ker je imel UZ kolkov 1A, oba kolka enako. V porodnišnici mi niso nič rekli, tako da sem se jaz odločla, da do ponovnega pregleda kolkov pri 3 mesecih sam povijalno plenico gor, če drugega ne je boljš občutek nekaj prijet v roko...Ker naš sinko je bil tako drobcen fantič, kljub 3440g ob rojstvu, riti pa še vedno nima nobene, tako da me itak vsi sprašujejo če ima še plenico...Pa jo ima, če je ne bi imel bi zgledal kot da ga hiramo user posted image  No pa tud patronažna sestra je rekla, da je tako čisto v redu...

plenice: mi smo od rojstva naprej uporabljali te za enkratno uporabo...enkico in dvojko smo uporabljali od Pampers, pol smo prešaltali na Müllerjeve in od Hofra...Roko na srce se mi tele od Müllerja in Hofra dost bolj dopadejo, ker nimajo tistega gela noter, zdržijo pa ravno tolk...Mi delujejo malo bolj naravne...Je pa imela moja nečakinja probleme s pamperskami, ker je dobila vneto ritko po njih, tako da je že parktično od rojstva v Müllerjevih...Zdej moj najnoveši nečak pa ima tud tolk vneto ritko da ni za verjet...Ubožček, se mi ful smili. Še v porodnišnici so rekli, da kaj takega zelo redko vidijo...Ampak mislim, da ni od plenic...Malo za počakat pa bo...

3x mami... si verjetno pozabla da sem še vedno študentka, kaj ne? Tako da nisem v službi...Me pa čaka še nekaj mlaga izpitov narest in k diplomi se vsest (oziroma dvema diplomama), tako da ne bo nič hujšga če bo možiček doma...Samo pomisli, kolk da meni država za porodniški...user posted image  zgleda da je v tej državi tako: bog ne daj da se študent/ka poroči in ima otroke...Groza! Pa kao spodbujajo mlade družine in ne vem še kaj...Pa kako naj preživita npr. dva študenta, ki se odločita imet otroka še za časa študentskih let...user posted image

obloge za posteljico: najnovejša informacija iz prve roke. V ponedjek sem kupovala za sestro oziroma za nečaka darilo-komplet za posteljico. V Baby centru sem kupla od Slepy se mi zdi komplet kovterček s prevleko, vzglavnik s prevleko, rjuhco in zaščito na posteljico vse skupaj za 50EUR in obloga ni ne vem kako tanka...Dobro tud ni tako debela kot kovterček, vendar mislim da popolnoma zadost...Poleg funkcije blaženja udarcev (kar na začetku sploh ni pomembno, ker se dete res nič ne premika - še naš razgrajaš se ni) in ta obroba funkcijo zmanjševanja prostora...Predstavljajte si otročička, ki je 9 mesecev v našem trebuhu, kjer je vse tesno in daje občutek varnosti. Po rojstvu pa kar na enkrat v ta velik širni svetli svet...Mi je veliko mamic predlagalo, naj posteljico na vsak način "tzmanjšamo" tako optično kot fizično. Naš pobič je kar nekaj mesecev spal v prenosni torbi od vozička, ki smo jo dali v posteljico. Ko je torbo prerastel oziroma se je začel premikat, smo ga pa dali v posteljico, ki je bila zmanjšana z eno odejo zvito v rolo na eni strani, pri nogah pa kar z enim vzglavnikom, da ga nismo ponoči iskali po posteljici user posted image

koža po trebuhu...jaz si jo mažem premalo, priznam. Glede na to da mi je v prvi nosečnosti na koncu čist popokala in imam še vedno poln trebuh strij...Drugače pa vam povem en nasvet, ki ga uporabljamo pri našem fantiču, ki ima atopijski dermatitis in izredno suho tanko kožo...Ko ga skopamo (torej ko je koža vlažna) ga malo obrišemo in namažemo z baby oljem...Lahko bi ga tudi z olivnim, pa ga imam tistega še na zalogi...In res pomaga...Ampak samo na VLAŽNO kožo, nikoli na suho, ker potem olje samo preprečuje vlaženje kože. Olje na vlažni koži pomaga, da se vlaga vpije v kožo, ne pa zdrsne dol. Če se namažemo na suho kožo z oljem, vlaga zdrsne s kože in je potem še bolj suha kot je bila prej...Tako, da si navlažit kožo, jo mal obrisat in namazat z oljem - bilo katerim...Pravijo da je še najboljš kar z navadnim olivnim oljem...

polmaja, odojček, ta je pa dobra...res nasmeje človeka user posted image

magnezij: jaz pojem kar šumeče tablete, ker mislim, da me ne pretirano grabijo krči...Bom rekla, da bolj preventivno, da me ponoči poleg našega nenapovedanega gosta - beri sina ne zbudi še kakšen neprijeten krč v nogah...Poleg tega pa spijem še pol litra vode z dodatkom magnezija in kalcija iz Hofra...MI je tolk dobra da bi jo spila kar na litre....

no pa sem pršla skozi...hudiča, dajte mal manj klepetat...Mi vzame več kot eno uro, da vse preberem user posted image ...se hecam...da me ne bi katera resno vzela...


_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 10:33:25   
caroline1
Pokora- nič jamrat, lepo počivat...jaz sem šla včeraj v trgovino, sama, čisto na easy...me je tako zašpikalo notri v nožnici, tako za ene 5cm ali več, da sem se skoraj sesedla...sem kar obstala in pogledala po tleh. Ugotavljam, da če je treba počivat, pač bom! Kaj pa naj?!

BRinME- tale seznamček je super.

Jana84- urediti moraš en mesec pred PDP, torej en dan preden se ti začne porodniška!

Zanimiva tale z optičnim pomanjšanjem prostora. Sej deluje res logično...da se otrok ne počuti izgubljenega!

Anju- mene tale moj skoz počasi jezi... user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 10:36:43   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

brinme - bom tud jaz probala to s kisom. A ga daš v predalček skupaj z detergentom ali kar na začetku v boben?



Če dam tekoči detergent, dam oba v un lonček in kar v boben. Če dam pa v prahu, dam pa prah v predalček, kis pa v lonček in v boben.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 11:02:00   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

jutro!

zadnje case mi je tako tezko ustat. se moj jezi name, ker si nastimam budilko, pol pa se vsaj pol ure v postelji potegnem. res ne mi ne da, in se mi nikamor ne mudi... sem pa bila vceraj pridna in zlikala vse za nazaj (smo zadnji teden na veliko prala, pa se mi je nabralo), tako da imam opravicilo, zakaj sem sla pozno spat user posted image

polmaja user posted image user posted image

tinaaleks, prav sivi te bolijo? jaz imam tam vse skupaj bolj povecano, pa v drugo se mi je rado vnemalo tam. prav bolelo pa, se ne spomnim.

anju, saj smo ze v drugi polovici septembra, nic cudnega, da rojevajo! se nekaj tednov, pa se bo zacelo tudi pri nas kaj dogajat...

za poroko pa je odvisno od nas. dovolj je, da gres do maticarja in podpises (ne vem, a se to ze lahko dela tudi brez pric?). vse ostalo je na mladoporocencih. saj ni treba velike feste. mi2 sva imela bolj malo in hitro, pa ce zdaj pogledam, bi se to spremenila.

janaja, kako to, da si rodila prej? kar tako al je bila kaka tezava?




Pri Valu se mi je začel pri 33 tednu krajšat maternični vrat in pri 35 tednu se mi je odluščil sluzast krvav čep in ko smo bili noseči 36t 6dni mi je po malo ponoči začela odtekati plodovnica. Sem se šla pokazat in so mi rekli da gremo v porodno sem bla 5 cm že odprta. Zakon porod( ko bi šla v trgovino user posted image ) Val je bil 47cm in 2960kg vse ok.

V drugo pa so me že en teden prej matrali popadki, krvavela in na petek 13 zjutraj z skoraj 41 vročine ni bilo več vzdržno sem šla v porodnišnico ( sem mislila da bom tisto sekundo rodila glede na prvi porod ki ni nič bolel) in so mi rekli da je še vse zaprto in debelo user posted image . No pol sem se pa začela ob 11h odpirat in 13.15 rodila Leona 3460kg ter 52 cm.

Tako da sedaj računamo da bo tudi prej user posted image



_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 11:05:40   
nejkec
Jana84, jest sem tud še študentka in dobro, da ima vsajuser posted image en recimo da normalen dohodek, ker tistih 190 evrčkov še za hrano ni. V angliji baje nosečnice dobijo stanovanje pa normalno porodniško, pogoj je le, da morajo biti poročene. No, saj zato je pa v Angliji tako veliko zelo mladih mamic...si tako rešujejo stanovanjski problem.

Joj zdaj pa nevem kaj naj naredim s to posteljnino. Po eni strani bi jo kar vrnila, zaradi tanke obloge. Ker se mi zdi neumno tok dnarja zanjo dat potem pa z dekcami pa nevem še čem oblagat.

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   Oktobrke 2010 II
19.8.2010 11:08:56   
mojcy3
Pranje s kisom- bom probala, ko bom dobila svoj pralni stroj, to bo čez 3 tedne, pa da vidmo kako se bo obneslo.user posted image
Ok se pravi da morajo biti vsi papirji en dan pred začetkom porodniške na CSD-ju. Potem ni potrebno prej letat naokol, ker vse narediš takrat.

Tudi jaz imam 2 delodajalca in bosta mogla oba napisat pač neto plačo na isti papir ali na drug, al kako to gre?

Včeraj smo pa pobirali krompir in jaz lepo prinesem pijačo se usedem na gajbo, in ga tud jaz začnem počasi pobirat iz sedečega položajo. Sem ga nabrala za celo gajbo user posted image .

Pa tud jurčke sem še našla v gozdu, ker jaz jih res ne vidim, bežijo pred menoj. Sem našla pa res poseben parček. So bili trije na kupu in so se skupaj držali, kot družina. Res je bilo lepo za pogledat. Tako bomo tudi mi kmal čez nekaj časa user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 11:13:00   
mamamajča
Dobro jutrouser posted image

Priznam, do zdaj sem ležala, ker ponoči je bila pa katastrofa. Da ne govorim, kako se zdaj počutim. In popoldne bi morala na pogreb, je moji najboljši prijateljici umrla babi in bi rada šla, ampak ne vem, če bom zmogla. Saj mi je rekla, naj se ne mučim, pa vseeno...

odojčekuser posted image   Super ste! Vsako jutro postržete s kako tako, da se lahko dodobra nasmejimuser posted image

BRinMe hvala za citat- se mi zdi super tole s kisom. Nekaj stvari sicer že poznam, ampak totalno zanimivo!

Septembrke
, da že rojevajo, a? Noro.... Nič se ne bojim. Imam nek močen občutek, da bom šla prej, ampak me ni strah. Strah me je bilo pred 2. meseca nazaj, ker je moja sestra rodila s 26.tedniuser posted image In tisto obdobje je bilo mučno. In smo ga dali skozi, tu sem še, 2v1, tako da bo že....

BRinME- tvoj nick je izpeljanka vajinih imen? Za vsako, ko vidim tvoj post, se spomnim imena, ki sva ga izbrala. Škratek bo namreč Brinuser posted image

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 11:14:48   
mamamajča


mojcy

IZVIRNO SPOROČILO: caroline1
Jana84- urediti moraš en mesec pred PDP, torej en dan preden se ti začne porodniška!



stari šivi: ja, je zgleda toliko bolj občutljivo vse skupaj, mene tudi včasih boli

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 19.8.2010 11:16:47 >

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 11:23:15   
3x mami
mojcy3, papirje kar oddaj malo prej, ne cakat na zadnji dan. poklici na csd in se zmeni. sej to ni tak bau bau. das pa vsakemu delodajalcu svoj obrazec za place, pa ti vsak izpolne, kar mora. na ta glavnem obrazcu pa navedes, koliko teh obrazcev prilagas.

(odgovor članu mojcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?