janaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najki IZVIRNO SPOROČILO: janaja Kar se tiče matičnih celic sem jaz lani dala shranit brezplačno nekam v Lj ( pomoje). So mi pa razložili,da če pride v poštev kakemu ki potrebuje ga dobi on, če ne pa čakajo na osebo, ki mu odgovarja. Smo rekli, zakaj pa ne bolje kot da gre v nič. To si jih darovala, samo je pac mala verjetnost, da bojo kompatibilne s kom in zato lahko da ostanejo na zalogi, ce jih boste rabili. Samo tam shranijo samo kri iz popkovice, ne pa tudi tkiva, kjer je mende vec celic al bolj kvalitetne al nekaj takega. Dobro, da ste me spomnile, mislim da je ravno po 30. tednu cas za to urihtat. Prej ne, ker hocejo, da so mamice zihr. Jaz sem sicer ful za darovanje, ker se ful raziskujejo moznosti na tem podrocju in z darovanjem lahko tudi pomagamo pri raziskavah in iskanju zdravila za vec bolezni. Nic me ne stane, stvar bi samo pristala v smeteh, tako pa lahko pomaga pri zdravljenju nekoga, mogoce celo mojega otroka v prihodnosti. sasadejan, jaz imam odprt Toli na NLBju. Je v bistvu edina varisnta, na katero lahko kdorkoli nakazuje, na varcevalne racune se lahko le s tvojega tekocega nakazejo... Meni je pa bolj vsec, da mu lahko sorodniki direktno nakazejo, ce zelijo. Toli ima na bankah tolimat, ki je v bistvu otroski bankomat in je namenjen samo polaganju kesa. Jaz grem mimo enega, ko grem na malico in pogosto izpraznim ves drobiz not. Za vsak polog dobis se nalepkico, zberes 4 in potem vsake 3 mesece dobis prakticno darilo za nalepke. Kaksne knjigice, barvice, vedro z lopatko ipd. Aja pa dve loceni kartici sta, tista za tolimat deluje samo tam in samo za polozit, pin koda so pa zadnje 4 stevilke racuna. potem je pa se navadna debitna kartica s pravo pin kodo, s katero lahko tudi placujes na blagajnah, dvigas in polagas na bankomatu. Tisto das otroku, ko se ti zdi zadosti star in odgovoren. Aja pa se na klik sem lahko dodala Tolija. Za drugega bom tudi odprla ta racun. Moras pa imeti ze otrokovo osebno se mi zdi ali pa rojstni list in davcno. Zinchy namesto opore za glavo lahko zrolas brisaco in jo zvijes v U. Mogoce lahko uporabis na enak nacin tudi tisto potovalno oporo za vrat. Se podpišem še enkrat pod tale post za matične celice. Morm samo pogledat kje mamo tisto cifro da pokličeš, da ti pošljejo paketek in prej vprašalnik. Tudi mi imamo za oba odprt TOLI račun, je brezplačen pa še kovančke nosimo v TOLI avtomat je ful doživetje za mala dva.