|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
10.8.2010 15:40:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojca*
a potem je njena mam slavica ni iskala ali kako? saj bi jo, če jo je iskala, najverjetneje tudi našla.....user posted image

Spet sta dve možnosti - ali jo je iskala, ne pa tudi našla, ali pa je sploh ni iskala. V vsakem primeru je treba, da to izvemo, najprej ugotoviti, kako j Džovana pristala na vlaku. Ali jo je tja posadila mama Slavica na način "ajde, svet je velik" ali pa je Džovana ušla. In, nenazadnje, ne vemo niti tega, kaj se je zgodilo z Džovanino mamo Slavico. Če je umrla, je niti ni mogla iskati.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
10.8.2010 15:49:53   
Kerensa*
Da bi (vsaj mogoče) izvedeli, kaj se je zgodilo z Džovanino mamo Slavico (in da bi po tem sklepali karkoli o Džovani), je treba najprej naji Slavičino sestro Ljubinko in/ali njenega moža.

Džovana je danes uradno stara 48 let. Sklepamo lahko torej, da je bila Slavico 20 - 30 let starejša. Če je še živa, je danes upokojenka z vprašljivim spominom, ampak lastnega otroka se spomni vsaka mati (I guess), tako, da upanje ostaja. Slavičina sestra Ljubinka - ne vemo, ali je bila mlajša ali starejša od Slavice, a če sklepamo, da je bila približno enakih let, je tudi ona danes, če je še živa, upokojena gospa. Enako tudi njen mož (no, on ni gospa user posted image ). Ve se, da sta pred najmanj 39-imi leti oba, Ljubinka in njen mož, živela na Kolezijski ulici v Ljubljani, v stavbi, ki je danes ni več. Ve se, da je bila Ljubinka takrat (ali predtem) zaposlena v hotelu Slon v Ljubljani (ne ve se, kot kaj), njen mož pa je delal v Iraku (vem, kot kaj in za katero podjetje, vendar dam ta podatek, ker pač še ni bil nikjer drugje javno objavljen, samo preko e-maila in to osebam, ki ga lahko pomagajo najti). Predvideva se (ni 100%-no), da sta Ljubinka in njen mož odprla avtopralnico na Dolenjski cesti. Ne vemo, če je to ziher, ne vemo imena, ne vemo, če še obratuje in ne vemo, kdo jo danes upravlja.

Tukaj bi potrebovali pomoč z iskanjem.

Če je kdo zaposlen v hotelu Slon, če kdo pozna koga, ki je tam zaposlen ali pa je bil, če kdo pozna koga, ki je doma na Dolenjski cesti v Ljubljani (ali v bližini), če se kdo ukvarja z dejavnostjo avtopralnic ali s čim, kar je lahko povezano,... prosim za informacije.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
10.8.2010 16:01:26   
Kerensa*
Naslednja "točka" je lahko razglednica, ki jo je Džovana poslala Mauru/Marku na naslov rejniške družine v Negastrnu.

Za osvežitev spomina... razglednica je bila poslana iz Španije, z Ibize oz. Formentere, iz kraja San Francisco. Datum, kdaj je bila poslana, je na razglednici obledel, zagotovo pa je bila poslana po letu 1980, ko je Džovana izgnila. Na razglednici je, poleg Džovaninega podpisa, tudi podpis "Bruno".

Vključujoč sedaj znane podatke... Džovana je z mamo Slavico prišla iz Italije. Džovanin oče naj bi bil Italijan. Iz tega se da sklepati, da je bila Džovana tudi rojena v Italiji. Kako je Slavica pristala tam, (še) ne vemo, niti (še) ne vemo, kako je (bilo) Džovaninemu očetu ime, koliko je star, v katerem kraju naj bi živel in s čim naj bi se ukvarjal. Zelo verjetno je samo to, da Džovanin oče ve (oz. je vedel) za Džovanin obstoj.

Španija je soseda Italije. Ime Burno je lahko italijansko ali pa špansko. Da bi kakšen Italijan živel na Ibizi, ni nič nenavadnega. Nihče, niti g. Jerman, do danes ni pomislil, da bi bil Bruno, podpisan na razglednici, lahko Džovanin oče.

Mama Slavica je amreč ves čas govorila Džovani, da jo bo poslala k očetu. Zakaj, če je bila pa "huda nanj", mi sicer ni jasno, ampak da je to govorila, je dejstvo. Tudi to je dejstvo, da je Džovana z mamo prišla iz Italije. Popolnoma verjetno je, da je prišla od očeta (ne vemo, ali so živeli skupaj ali ne). Pot je torej poznala in možno je, da je takoj, ko je imela priložnost (kar pomeni, ko je postala polnoletna in samostojna in ko je bil Mauro/Marko oddan v posvojitev), odšla k očetu.

Sklepam, da je bila Džovana nezakonski otrok, saj naj bi imela materin priimek.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
10.8.2010 16:17:49   
Kerensa*
Morebitne nepravilnosti in/ali nezakonitosti pri posvojitvi Maura/Marka ali pri tem, kdo je njegov oče, lahko zaenkrat pustimo na strani.

Če sklepamo, da je bila Džovana rojena v Italiji, potem lahko posledično sklepamo tudi, da njeno rojstvo tam ni bilo nezabeleženo, saj je za prestop italijansko - jugoslovanske meje takrat potrebovala potni list.

Iščem idejo, kako ugotoviti (če bo prijava Džovane kot pogrešane uspela, to ne bo več problem), ali je bila Džovana v resnici (vaj kot otrok) italijanska državljanka in ali jo je tam katera od uradnih inštitucij (zdravstvo, vrtec,...) pogrešala.

Da se pa tudi sklepati, da Džovanina mama Slavica ni bila italijanska državljanka (najverjetneje je tam samo delala ali pa samo živela pri partnerju), temveč jugoslovanska (Banja Luka). Za YU vem, da so včasih otroke vpisovali v potne liste staršev. V tem primeru je morala biti tudi Džovana "registrirana" ali kot YU državljanka ali pa kot otrok z dvojnim državljanstvom (YU in ITA). To sklepam seveda samo v primeru, da ni šlo vsakič za ilegalen prestop meje že z materjo.

V slednjem primeru bi morala biti Džovana "prijavljena" tudi v Banjaluki.

Potencialne informacije so torej na dveh koncih. Ima kdo kakšno (še ne uporabljeno) idejo, kako priti do njih? Tokrat zakonito, seveda. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
10.8.2010 16:28:26   
m_o_i
huhuser posted image

ma kake spanske nadaljevanke, vas prasamuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
10.8.2010 16:34:07   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Da bi (vsaj mogoče) izvedeli, kaj se je zgodilo z Džovanino mamo Slavico (in da bi po tem sklepali karkoli o Džovani), je treba najprej naji Slavičino sestro Ljubinko in/ali njenega moža.

Džovana je danes uradno stara 48 let. Sklepamo lahko torej, da je bila Slavico 20 - 30 let starejša. Če je še živa, je danes upokojenka z vprašljivim spominom, ampak lastnega otroka se spomni vsaka mati (I guess), tako, da upanje ostaja. Slavičina sestra Ljubinka - ne vemo, ali je bila mlajša ali starejša od Slavice, a če sklepamo, da je bila približno enakih let, je tudi ona danes, če je še živa, upokojena gospa. Enako tudi njen mož (no, on ni gospa user posted image ). Ve se, da sta pred najmanj 39-imi leti oba, Ljubinka in njen mož, živela na Kolezijski ulici v Ljubljani, v stavbi, ki je danes ni več. Ve se, da je bila Ljubinka takrat (ali predtem) zaposlena v hotelu Slon v Ljubljani (ne ve se, kot kaj), njen mož pa je delal v Iraku (vem, kot kaj in za katero podjetje, vendar dam ta podatek, ker pač še ni bil nikjer drugje javno objavljen, samo preko e-maila in to osebam, ki ga lahko pomagajo najti). Predvideva se (ni 100%-no), da sta Ljubinka in njen mož odprla avtopralnico na Dolenjski cesti. Ne vemo, če je to ziher, ne vemo imena, ne vemo, če še obratuje in ne vemo, kdo jo danes upravlja.

Tukaj bi potrebovali pomoč z iskanjem.

Če je kdo zaposlen v hotelu Slon, če kdo pozna koga, ki je tam zaposlen ali pa je bil, če kdo pozna koga, ki je doma na Dolenjski cesti v Ljubljani (ali v bližini), če se kdo ukvarja z dejavnostjo avtopralnic ali s čim, kar je lahko povezano,... prosim za informacije.

moj dedek je mislim da približno enakih let kot gospod in je tudi delal v iraku... in ker mislim da ni šlo ravno par tisoč slovencev tja, mi prosim sporoči, če se zadeve ujemajo bom seveda povprašala.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
10.8.2010 16:35:06   
rosa 34
Kerensa Italija in Spanija nista sosedi vmes je se Francija. Obe pa imata romanske jezikovne korenine ali kako se ze rece.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
10.8.2010 16:38:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
moj dedek je mislim da približno enakih let kot gospod in je tudi delal v iraku... in ker mislim da ni šlo ravno par tisoč slovencev tja, mi prosim sporoči, če se zadeve ujemajo bom seveda povprašala.

Par tisoč Slovencev verjetno res ne, par tisoč Jugoslovanov pa zagotovo. Vendar (še) ne vemo, katere narodnosti je bil Ljubinkin mož, tako, da...

Javi se mi na kerensarr@gmail.com, pa nadaljujeva tam.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
10.8.2010 16:39:11   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: rosa 34
Kerensa Italija in Spanija nista sosedi vmes je se Francija.

Po morju ni ovir. user posted image

(odgovor članu rosa 34)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
10.8.2010 16:46:38   
Kerensa*
Aja, pa še ena "malenkost"...

To, da je Mauro/Marko junija letos obiskal CSD Jesenice, že vemo. Nismo pa vedeli (do sedaj), da tam vpogleda v svojo oz. Džovanino mapo ni dobil. Vem razlog, zakaj ne, a za iskanje Džovane ta razlog ni pomemben. Sedaj ima Mauro/Marko samo dve možnosti:

1.) Da se vrne na CSD Jesenice in poskusi ponovno (v kar dvomim, da bi/bo storil) ali pa
2.) Da poišče pravno pomoč oz. odvetnika.

Za slednje, kolikor je meni znano, nima dovolj denarja. Če se motim, se mu že v tem trenutku javno opravičujem.

Mislite, da bi bilo sprejemljivo, da se obrnem na odvetnika, za katerega vem, da je človeški in ga vprašam, če bi pomagal Mauru/Marku?

By the way... Mauru/Marku sem poslala SMS. V upanju, da bo odgovoril. Rok dostave je 3 dni. Pa da vidimo...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
10.8.2010 18:25:35   
darja.mark
Jaz mislim da bi bilo fino da ti najprej Marko potrdi vprašanje in pomoč pri odvetniku. Ali pa pač odvetniku pokažeš vse tole in naj se odloči. Samo brez Marka mislim da bo šlo težko.

drugeč si pa detektivka pa pol, male sive celice ti delajo 100 na urouser posted image . Svaka častuser posted image . Jaz ne bi pol tolk pregruntala kot si pa ti. Dobra si

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
10.8.2010 18:36:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
Jaz mislim da bi bilo fino da ti najprej Marko potrdi vprašanje in pomoč pri odvetniku. Ali pa pač odvetniku pokažeš vse tole in naj se odloči. Samo brez Marka mislim da bo šlo težko.

Če mi v treh dnevih ne bo odgovoril na SMS in če me ne bo kontaktiral niti potem, ko bo g. Jermanu uspelo, da mu preda moje sporočilo, potem bom najverjetneje naredila točno to. Mauro/Marko je namreč za javnost povedal, da je pripravljen narediti vse, da jo najde. To sicer kaže na čuden način user posted image , ampak beseda "vse" zame pomeni tudi to, da po potrebi stopi do odvetnika.

Če bi bilo treba pa odvetnika plačati... no, o tem bomo pa razmišljali takrat, ko in če se bo to zgodilo. Djstvo je, da sem jaz Mauru/Marku pri iskanju Džovane pripravljena pomagai tudi finančno. Sicer močno dvomim, d sem sposobna v celoti kriti odvetniške stroške, ampak prispevam pa zagotovo lahko.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
   [Brisano sporočilo]
10.8.2010 20:31:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1263
10.8.2010 21:08:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: živka

Vprašati humanega odvetnika za pomoč se mi zdi smiselno.

Marko ga lahko sam zaprosi.user posted image   Če njegovi dohodki ne presegajo minimalne plače, potem lahko zaprosi za brezplačno pravno pomoč.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1264
10.8.2010 21:20:01   
maya2
Če je res odšla k očetu (ki bi lahko bil tudi ta Bruno), mogoče je potem prevzela njegov priimek?

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
10.8.2010 21:55:07   
sara.
Zdi se mi, da v tej zadevi rabimo detektiva, prej kot odvetnika...
Mimogrede, pogovarjala sem se s sosedom upokojencem, rodom je iz Bosne (okolica Banja luke). Slišal je za priimek Radić, za Rodić pa ne...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
10.8.2010 22:16:02   
sara.
Že 100-tič berem kaj je Džovana pisala Mauru na razglednici ( Ona 6.7.2010) pod lupo sem jo dala... nikjer sledi o kakšnem Brunotu!  Toni Ribas (fotograf in verjetno tudi izdajatelj razglednic) je še vedno živ, tako, da je leto izdelave razglednice nemogoče ugotoviti...

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
10.8.2010 22:34:38   
Anonimen
Mene pa zanima, kako močno si "iskala" svojo mamo, Kerensa, da imaš tak motiv. Saj ne rabiš odgovorit, samo zanima me.

(odgovor članu sara.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1268
10.8.2010 22:43:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Mene pa zanima, kako močno si "iskala" svojo mamo, Kerensa, da imaš tak motiv. Saj ne rabiš odgovorit, samo zanima me.

V bistvu vprašanja sploh ne razumem. Saj nisem iskala svoje mame.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
10.8.2010 22:45:04   
Anonimen

V bistvu vprašanja sploh ne razumem. Saj nisem iskala svoje mame.  

Toliko mi je jasno, da ne iščeš svoje mame.
Moraš pa imeti močan motiv, da to počneš za nekoga drugega, motiv, ki presega radovednost.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1270
10.8.2010 22:46:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Že 100-tič berem kaj je Džovana pisala Mauru na razglednici ( Ona 6.7.2010) pod lupo sem jo dala... nikjer sledi o kakšnem Brunotu!  Toni Ribas (fotograf in verjetno tudi izdajatelj razglednic) je še vedno živ, tako, da je leto izdelave razglednice nemogoče ugotoviti...

Saj ne iščemo leta izdelave razglednice.

Glede podpisa pa sem dobila (nepreverjeno) informacijo, da naj bi bil v enem od pisem in ne na razglednici.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
10.8.2010 22:48:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Moraš pa imeti močan motiv, da to počneš za nekoga drugega, motiv, ki presega radovednost.

Moj hobi je rodoslovje. Že nekaj let. Pri rodoslovju je potrebnega veliko raziskovanja. Raziskovanje me veseli. In če ga lahko (raziskovanje) povežem še s pomočjo nekomu... hja, očitno je potem tukaj rezultat.

Dvomim, da bi bilo enako, če bi šlo za osebo, katere ne poznam. Maura/Marka pa poznam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
10.8.2010 22:56:28   
sara.

IZVIRNO SPOROČILO: sara.

Saj ne iščemo leta izdelave razglednice.

Glede podpisa pa sem dobila (nepreverjeno) informacijo, da naj bi bil v enem od pisem in ne na razglednici.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
10.8.2010 22:57:07   
sara.
ups........... 

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
11.8.2010 8:28:31   
Kerensa*
Dobro jutro. user posted image

Res DOBRO... javila se mi je namreč gospa, ki je bila z Džovano skupaj v Zavodu za gluhe in naglušne. Bili sta prijateljici in nazadnje sta se videli, ko je bila Džovana noseča, kar potrjuje naše domneve, da je Džovana zanosila v času, ko je bila tam (in ne prej ali kasneje - oz. potrjuje, da je šla iz Doma Malči Beličeve v Zavod za gluhe in naglušne, od tam v porodnišnico, iz nje pa v Negastrn). Tudi ta gospa bi rada Džovano spet videla, trenutno pa čakam na spomine te gospe. user posted image

Pa tisti konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve je mojo prijavo pogrešane osebe poslal na Ministrstvo za notranje zadeve ter na Urad za izseljene Slovence.

Kako gre že tisti komad...

www.youtube.com/watch?v=0MaWgHKWGIg

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

cepljenje pri 3 mesecih
ocka818

lep dan vsem članom ringaraja spletne strani imam eno vprašanje zanima me ali kdo mogoče ve če otrok nima zdravstvenega zavarovanja kolikšna je cena cepljenja hvala za vaše odgovore in lep pozdrav

1 (86%)

1 (14%)

Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!