Ulla80
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica jst dam kilo cukra na kilo sadja, pa neki jabolk naribam, zaradi pektina, če ne dam nič želirnega, limonino lupino in kako žlico rumauser posted image zakon! Ja tega ruma ne štekam, ga povsod dajejo (v vseh receptih je ). Dej ti to men bolj podrobno opiši, step by step, k jast tega še nikol nisem delala. Če se ti da seveda a ni ti všeč rum al kaj sej tud če ga ne daš, ni nobene drame a podrobno...ja hm, razkoščičiš slive, flikneš v lonec, zraven sladkor, naribana jabolka ( jaz dam ene dve srednje veliki na kilo sliv - približno) in kuhaš, kuhaš, mešaš, aja pa rum sm pozabla, še tistga mal šit, pa še limonino lupino...pa še kuhaš in kuhaš, poa mešaš, mal pokoštatš, mmmmm je dobra, mal po ašporhertu nasvinjaš, matr smrdi k se žge, pa kdo be zdej to strgal dol...pa še kr kuhaš in mešaš in kuhaš...pol k že zgleda da bi znalo bit, vliješ eno žličko marmelade na hladen krožnik in počakaš da se ohladi, tko preveriš kolk se zgosti...če se premal, še kuhaš....če je ok, je pa ok naliješ v vroče kozarce( jst jih v pečici pogrejem, če maš pomivalca so ok topli iz pomivalca, pokrovčke gor, zaviješ v kako rjuho, deko kozarce, da se to pol počasi ohlaja.....
_____________________________
..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan! Spet se mi je na bolš poslabšalo!! Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!
|