|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
26.7.2010 21:52:28   
zaljubljena23
nutry, zelo mi je žal, da N ne napreduje tako kot bi morala...Kot bi brala svojo lansko zgodbo...Hormon raste, vendar počasi...Drži se, pa misli še vseeno pozitivno..Mogoče pa te le kaj preseneti

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
27.7.2010 8:25:28   
Nutry
Pozdravljene!

V četrtek grem še enkrat dat kri, da vidim kako je s hormoni. V petek imam UZ. Psihično sem že nekako pripravljena na slabe novice, saj sem tisti dan ko sem izvedela slab rezultat ves dan user posted image . Najbolj se bojim ponovne abrazije... in pa tretje narkoze v pol leta. Potem pa je spet potrebna pavza, čas pa kar teče.
Naslednji teden tudi pričnem z dopustom....v najslabšem primeru ga bom pričela v bolnišnici.

Se vam javim v petek po pregledu.

Lp Nutry

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
27.7.2010 9:39:27   
mija75
Joj Nutry, ko berem tole tvojo zgodbo se mi zdi kar grozno....a tretjič bi imela že abrazijo, če se v tem primeru izteče slabo? Pa kaj zdravniki ne ugotovijo kaj bi bilo vzrok tvojih ss ali kar se dogaja. Sej ne moreš nonstop skozi isto, pa narkoza, pa psihično te čisto ubije.

Mene je abrazija kljubtemu, da sem mislila, da sem vse dobro prenesla potokla šele zdaj. Na začetku nosečnosti se kar jokala, ker me je bilo strah, da bi bilo isto in te čisto razumem. Močno, močno držim pesti, da se izteče najbolje, ali nosečnost napreduje v redu, če pa že ne, pa naj se vsaj samo ščisti.. .

Drži se....

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
27.7.2010 10:15:24   
Nutry
mija75 hvala za spodbudne besede. Prva narkoza je bila zaradi laparoskopije, drugič sem imela abrazijo v 11 tednu nosečnosti. Bližam se 6 tednu nosečnosti, kakšna je se bo videlo na UZ. Ker ne krvavim predvidevam, da v primeru slabih novic grem ponovno na abrazijo. Ali obstaja mogoče kakšna tableta, ki spodbudi čiščenje v zgodnji nosečnosti?
Za otročka se trudiva že več kot dve leti, nepojasnjena neplodnost. Včasih se prav vprašam s čim sva si vse to zaslužila. Okrog mene pa prijateljice, ki so že v drugo noseče... otrok jim je skoraj druga briga... pa še na veliko se hvalijo kako jim je v prvo ratalo ali pa se jim je ponesrečilo... ah ja....

Pravijo, da gre v tretje rado.

Lep dan vam želim,

Nutry

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
27.7.2010 10:49:48   
mija75
Nutry jaz sem imela čisščenje v 8 tednu, sem pa prej začela krvavet. Imela sem možnost izbire injekcije, ki ti pospeši čiščenje (včasih so bile tabletke), ker pa se kljubtemu nisem dobro ščistila sem imela drugi dan še abrazijo. Tudi jaz sem imela laparoskopijo novembra, aprila potem abrazija in isto me je sedaj strah,da bi morala ponovno skozi to...te čisto razumem.

Upam, da ti bo prizanešeno. Misli pozitivno, nekako se iz vsake slabe izkušnje nekaj naučimo pa postanemo močnejši. Vse je z enim razlogom, prepričana sem da boš tudi ti imela slej ko prej otročka in mu boš 100% dajala ljubezen, ter vedela točno zakaj ga imaš :). Me bomo bolj cenile vse to, nekatere pa resnično mislijo, da sej jim je otrok ponesrečil, žal. Vedno pa ceniš šele takrat, ko veš da si se za nekaj neizmerno trudil.

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
27.7.2010 14:39:04   
zaljubljena23
Nutry, v naših koncih še se lahko uporabi tabletka...Ki spodbudi čiščenje, tako da se abraziji lahko izogneš..Vse je odvisno od nosečnosti...Če si na začetku oziroma še ploda ni, potem lahko tudi tak način izvedejo...Drži se...Mogoče pa še te vseeno kaj preseneti

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
28.7.2010 10:25:36   
shyshy
Ja Nutry...user posted image  Bogica! Tole mora bit do konca furstrirajoče ane... sploh si ne predstavljam...

Vendar ne obupaj, naj bo še tako težko... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4107
30.7.2010 11:42:22   
Nutry
Pozdravljene!

Moji obcutki so bili pravilini. Tudi tokrat imam neuspešno nosečnost. Hormon beta hcs mi je za malenkost zrasel vendar veliko premalo, da bi bilo vse ok. Na UZ so se videla neka rumena telesca....do oploditve je prišlo vendar se nosečnost na samem začetku ni razvila tako kot bi se morala.

Upam, da v roku enega tedna pride do krvavitvem, če ne imam naslednji teden ponovno pregled (UZ) in se odločijo ali bodo še malo počakali ali pa bom morala ponovno iti na abrazijo.

Psihično sem dokaj stabilna, sej sem nekako pričakovala takšen rezultat in je tudi čisto drugače kot splav v 11. tednu, ko že 2x vidiš otročka z utripom.

Jutri grem na morje upam, da se bom malo odklopila. Danes grem se v soping po vložke in tampone in upam, da začnem čim prej krvaveti. Te krvavitve bom res zelo vesela.

Lep in miren vikend.

Nutry

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
30.7.2010 11:45:35   
shyshy
Nutry, zelo mi je žal za tole nesrečouser posted image  Saj sploh ne bom nič več komentirala, ker si niti ne prdstavljam kako ti je...user posted image

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
30.7.2010 12:23:52   
zaljubljena23
Nutry, zelo mi je žal, da se je tako končalo...Ampak kot si sama rekla, je toliko lažje, če se N ni lepo razvijala, kot pa da plodu neha biti srček, ki si ga že nekajkrat videla...Drži se...Mislim nate in ti želim, da se tole vse samo sčisti in ti ne bo treba na čiščenje...Pri meni je lani trajalo tri tedne, preden se je začelo čistit (v 8.t), pa še to se ni vse samo, je bilo potrebno še čiščenje...

user posted image user posted image user posted image

shyshy, kako pa si ti kaj?

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
30.7.2010 12:48:56   
mija75
HEj punce,

moje novičke s 1.UZ so kar šokantne. Imeli bomo 2! Srča bijeta veselo, velikost za 9 tednov. Še kar ne dojemam, malo se mi je vse obrnilo na glavo, ampak smo SREČNI.....

Nutry user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in naj ti bo prizanešeno vsaj z abrazijo.

Lp vsem

Neposredna povezava do sporočila: 4111
30.7.2010 13:10:30   
zaljubljena23
user posted image user posted image user posted image user posted image uuuu mija, tole je pa zelo lepa novička...Glede na slabo prejšnjo izkušnjo, te je nekdo tam zgoraj razveselil z dvojno srečo....Res sem vesela zate...Iskrene čestitke za dva srčka...

Neposredna povezava do sporočila: 4112
30.7.2010 13:12:01   
shyshy
Mijaaaaaaa, kar na jok mi gre!!! Čestitke iz srca, želim ti prelepo nosečnost in dva zdrava razgrajača user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4113
2.8.2010 9:14:06   
Ksenya
Pozdravček od bivše dopustnice:)

Najprej Nutry user posted image user posted image  mi je zelo žal, da se je pri tebi prikazal tak rezultat. Tudi jaz stiskam pestke, da bo na dopustu prišlo do samodejne krvavitve in ne bo potrebne ponovne abrazije.

Mija75, tvoja srečo je pa lahko razumeti, čestitke še iz moje strani. Bravo za dva srčka in lepo ter mirno nosečnost ti želim. user posted image user posted image

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
3.8.2010 16:29:29   
aap
evo mene, konec z dopustom... pa sem spet tukaj, pa v službi... je bil super odklop...

mija, iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image , pridno čuvaj tvoja dva zakladkauser posted image user posted image !!! obveščaj nas kaj, me že firbec matra, če bo parček ali dva vražička ali pa dve princeski???

mi smo bili na dopustu še kar pridniuser posted image tako da zdaj odštevam dneve, do tečke, ki je bo...user posted image no ja križ mi bo razgnalo, tako da nimam nekega velikega upanja, je pa res da mineva 31. dan... prejšnje tri mesece sem bila na klomifenu in sem dobila fešto na 30. do 32. dan. ta mesec sem brez zdravil in postopka iui, pa je še ni, moram priznati da sem jo pričakovala prej. bomo videli, danes nisem zbrala poguma za it v lekarno po testek, mogoče grem jutri, če je ne bo...

sicer pa pozdravček vsem bivšim iui-jevkam in bodočim sotrpinkam...user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
4.8.2010 14:02:08   
mija75
punce hvala za čestitke.....seveda brez zapletov očitno spet ne gre.  ponedeljek sem bila že na urgenci, ker ko sem šla lulat naenkrat kup krvi v stranišču. Mene panika, me pelje moj, mi naredijo UZ in je zaenkrat še vse v redu, srčki bijejo, vendar pa imam na eni posteljici hematom, ki je očitno počil oz. del posteljice se je odluščil in zato sem krvavela. Seveda smo odhiteli po utrogestan, ki ga že pridno jemljem, krvavim nič več, razen tistega doma, ni bilo več krvi. Sedaj sem na bolniški, počivam in se čisto nič ne obremenujem, mislim na najboljše.

Vam vsem želim čimprej +, pa čimmanj sikerancije med nosečnostjo, ker stres resnično vpliva, pri meni se že pozna.

Seveda javim za spol oz. kaj se bo izcimilo iz vsega.

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
4.8.2010 14:57:34   
zaljubljena23
mija, ojoj..Pazi nase...Čim bolj počivaj..Me pa stiskamo pestke, da bo vse ok s pikicama

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
5.8.2010 9:15:25   
shyshy
Mija, prav si naredila da si doma kjer lahko najbolje poskrbiš za pikice.

Neposredna povezava do sporočila: 4118
5.8.2010 10:11:02   
aap
joj, mija...pošiljam en kup pozitivne energije user posted image , ti pa pridno počivaj, pazi nase in na pikici...

jaz pa imam še vedno kar močne bolečine, predvsem v križu, danes sem se komaj priplazla v službo... test pa včeraj ni pokazal nič, tako da si samo želim, da že čimprej začnem krvavet, ker se bojim da se mi ne bi kaj zafrknil ciklus, oz. da fešte sploh ne bo... pregled imam komaj 26.8. in upam, da bo kaj do takrat...

kakšne so vaše izkušnje po prenehanju jemanja klomifena ali katerega koli drugega hormona, kako je bilo z naslednjimi ciklusi?
jaz se namreč jemala klomifen 3 mesece zapored, imela dva postoka iui in je zdaj pred mano posvet z ginekologom kako naprej...
je možno, da je bilo po 32. dneh od zadne menstruacije prehitro za test?
vesela bom vaših odgovorov, saj sem že čisto zmedena, predvsem pa me skrbi vsa ta bolečina,k itraja že štiri dni.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4119
5.8.2010 10:17:23   
shyshy
Aap, mene je tut 4 dni pred M prejšnjič bolel trebuh ko svinjica, pa še zaprta sem bla... prov obupana sem bla, ampak na konc se je prikazala, močna ko hudič! In to je blo po IUI s klomifenom...

Je že tako da kakršnekoli hotmone že vnašaš vase sigurno imajo določene posledice, pa verjamem da se pri vsaki drugače pokaže... če imaš M na več kot 32 dni, potem ni pozno za test, če imaš ciklus krajši je pa verjetno že prav pokazalo...

Jaz sem imela supet urejeno na 28 dni, odkar sem pa karnaprej na enih hormonih pa 2 meseca zapored več ne dobim enako M...

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
5.8.2010 10:21:12   
Ksenya
joj mija75... počivaj, počivaj in še enkarat počivaj, da bodo pikice lahko rastle naprej. Stiskam pestke, da bo vse ok. user posted image user posted image

aap, jaz sem bila že 3mesece na klomifenu, vendar sem imela vedno vmes 1mesec pavze, tako da sem imela podaljšan ciklus samo v prvem mesecu, pa še to zato, ker je prišlo do nosečnosti, ki se ni vredu razpletla... drugače pa imam še vedno ciklus na 28dni. V kolikor pa imaš ti neredne cikluse, je možno tudi to, da si delala test prehitro, pa čeprav je bil narejen na 32. dan. Ponovi test, pa boš videla, kaj se je izcimilo.

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
5.8.2010 11:35:41   
aap
oh, saj to je tisto smotano, vedno sem imela redne cikluse, na 27-28 dni. pri jemanju klomifena pa 30-32 dni. zato sem sklepala, da bom ta mesec, ko nisem bila na klomifenu pač dobila spet normalno... ampak zakaj pa bi bilo tako enostavno, če je lahko malo ,,zanimivo,, user posted image                      user posted image                     user posted image  

so pa te bolečine res smotane, sem pomislila tudi na hiperstimulacijo... pa po vsej verjetnosti pretiravam, a ne?user posted image sem mislila da poznam svoje telo, pa me je čisto izdalo... sem kot povožena...user posted image

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
6.8.2010 9:43:25   
aap
javlja se paničarka... user posted image

je pritekla... moram rečt, da je kar olajšanje. po negativnem testu sem si res samo želela da že pride. tako sem jo dočakala...

panika je bila odveč, je pa res, da me še nikoli ni tako ,,klalo,,user posted image najbrž hormoni delajo svoje...

si pišemo kako bo naprej, upam da se dr. vogler odloči še za dva postopka iui-ja, ki mi pripadata. bomo videli.

pozdravček vsem...z upanjem na lepe novičkeuser posted image  

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
6.8.2010 10:48:34   
shyshy
Aap, a ni hiperstimulacija možna samo vmes ko jemlješ hormone? Ne potem ko že nehaš? Sej ne vem tut jst ne user posted image

A potem boš pokoristila vse 4 IUIje? Jaz pa septembra začnem z IVF, imela sem samo 2 IUI... kar me tut veseli da so se tako odločili, ker mam vsak dan več težav zarad razvijajoče čokoladne ciste, pa predvidevam da tut vsak dan manj težav da tko rata user posted image

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
6.8.2010 11:02:55   
Ksenya
pozravček:)

aap, lepo da je tetka pritekla, verjetno pa so bile bolečine zaradi dolgega ciklusa toliko močnejše.
Stiskam pestke, da se bo pogovor odvijal v pozitivni smeri z zdravnikom.

user posted image user posted image jaz sem pa včeraj dobila pošto, da imava 27.8. pogovor za IVF postopek in prevzem zdravil.

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?