3x mami
|
dojenje. sem imela sreco in oba sta bila zelo dobra sesalca, tako da je dojenje steklo brez tezav (ok, na zacetku so me zelo bolele bradavice, dokler se nisem navadila, ampak sem si prve tedne pomagala z nastavki, pa je slo). v prvo sem imela tak naval mleka v porodnisnici, da sem bila v trenutku mokra jaz, postelja, mali - ce je spal ob meni. v drugo tega ni bilo, tudi dojke niso bile tako ogromne. a mleka vec kot dovolj. tako da, poskusi in se pusti presenetit, mogoce bo pa tokrat slo. zascita za jogi. meni se zdi to nujen del opreme, 2 kosa. nekaj v tem stilu: http://www.pleniceracman.com/si/zascitna-podloga-60-x-120-i95.shtml tako si cisto miren za jogi. karkoli se zgodi, sam sleces, operes, medtem das drugo zascito gor, pa je. ker pucanje jogija je prakticno nemogoce. mi racmana uporabljamo se danes: oba spita ze na navadni postelji (tudi odvajanje od plenic smo delali na veliki postelji), in se mi zdi njihova podloga zelo v redu. imajo pa obcasno v baby centru tudi akcijo podlog. jogi za veliko posteljo - nama se se najbolj obnese, da imava vsak svoj jogi. sicer je res, da je pac na sredi cutit crto, ampak se ne pogreza ne nic. cez dam dvojno posteljnino, pa je. Alica84, umivanje pod pipo je super, to mi delamo! sam otrok mora biti ze bolj cvrst, da si kaj takega upas. no, v porodnisnici jih kar lepo dajo pod pipo, sam tam so vajene tega. jaz si se zdaj ne bi upala tako malega, sploh prve mesece. ni mi pa vsec tole, da otroka umijes in potem neses v drug prostor. kaj, ce se ti na poti tja spet polula? al pa tam na previjalni? in kaj ko bo otrok tezji, ko ne bo hotel bit pri miru in se previjat? ko ze stoji, lahko das plenico gor tudi stoje (govorim za tiste za enkratno uporabo, za druge ne vem), ampak do takrat je dolga. mal se razmisli, ne zdi se mi prevec prakticno.
|