|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
4.8.2010 7:55:07   
tinaaleks
Jutro!

Tiamo-user posted image  za pogum, da deliš svojo zgodbo....

Jaz sem spet kot zombi.user posted image , pa spim celo noč!

Pozabljiva sem pa za znoret! Pridem danes v službo in seveda kaj ugotovim, da sem pozabila doma? Laptop. Sem se samo obrnila in odbrzela domov,....
Še mož me zafrkava, da sem ratala pozabljivka!user posted image

(odgovor članu tejči 08)
Neposredna povezava do sporočila: 4376
4.8.2010 8:12:34   
luna_25
Dobro juto punce.

Kako fajn da se je spet malo shladilo sem danes takoj bolje spala.
Zelo lepo od vas, ki ste že mamice in delite svojo poporodno zgodbo z nami, kar se tiče depresije, dojenja in vsega kar prinese zraven. Se mi zdi, če takole iz izkušenj slišiš in da ti ne kdo pove tako kot je, je veliko bolje kot pa iz preberanje knjig. Ker eno so občutki in čustva, ki jih ženska občuti drugo pa je literatura in znanost.
Hvala vsem še enkrat pa en velik user posted image  za vse.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4377
4.8.2010 8:16:47   
luna_25
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

Pozabljiva sem pa za znoret! 

Se podpišem pod to....jaz se včasih počutim kot kaka stara ženička, ki kar naprej pozablja in vse še enkrat sprašujem.user posted image
Kaj pa nerodne ste ve kaj? Poleg neokretnosti sem še nerodna, se mi zdi da mi vse leti iz rok. Upam da z nosečnostjo to mineuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4378
4.8.2010 8:51:53   
anju
jutro

še ena, ki bi vsak dan vsaj še malo spala. še ena pozabljiva, še raztresena zraven. še ena neokretna in še ena nerodna. oooo kolko me jeuser posted image

luna_25 neokretnost in nerodnost že nekako mine. pozabljivost pa meni niti ni takoj, saj imaš takoj glavo polno skrbi za dojenčka.

BLOOM hvalauser posted image  je že prava žoga moj trebuh, kaj? z vseh strani me veže in ne bi rada da mi popoka. ti pa skrivaš svojo skrivnost o nestrijah in nešivanju:)
saj je že en čas mimo, ampak kako se je imel tvoj maturant na maturancu? si ga stisnla ko se je vrnil a?
js sm včeraj šla pogrnit posteljo od mulčka, dala lupčka na poušter, tako diši po njemuser posted image  no, jokala pa nisem. je poklical in se ima menda fajn z nonotom in nono.

BRinME z zamudo (spetuser posted image ) fino to da ti je direktor obljubil podaljšanje. meni so rekli, če bom prišla nazaj čez eno leto. ne vem točno ali naj vzamem kar tako ali bolj zares. je pa + za občutek.
si rekla, da si naredila bučkino marmelado. kako to zgleda, katere bučke, je to sladko? malo sem skeptičnauser posted image

razpokane bradavice sem uporabljala lanolin od multimam po vsakem dojenju na začetku. naj niti ne bi škodil dojenčku, tako da ga ni bilo potrebno spirat. niti ni dobro prepogosto pranje, saj izsušuje. ko je bilo zares hudo sem uporabila kompresice multimam ponavadi ponoči, ko se je manjkrat dojil, da je delovalo dlje.
najhuje je pa blo, ko me je ugriznil do krviuser posted image  črne luknje sem vidla!
pixieM kaj si pogruntala, katere blazinice za dojenje ti najbolj ustrezajo? meni so tiste od DM babylove pa fixies, samo so bile od DM cenejše, pa zelo podobne. za ozke majčke pa chicco, samo mi tako ni všeč tista plastika, da ne spustijo skozi! takoj manj diha... in mleko kisauser posted image

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 4379
4.8.2010 8:54:25   
3x mami
jutro!

vas je kaj zalilo ponoci? pri nas je bila ena taka nevihta, ko je fajn bliskalo in grmelo. no, nekaj pa tudi zalilo user posted image

nerodnost. eh, pogosto mi kaj zleti z rok, pa me moj potem v smehu vprasa, ce sem mogoce noseca user posted image

uh, sem pa jezna user posted image me je sestra vceraj klicala z ordinacije, da mi pregled z danes prestavi na jutri. aaargh, saj vem, samo en dan, sam ko si ze vse postimas (varstvo, pricakovanje pregleda...) na en dan, me je kar razjezilo vse skupaj.
popoldne pa sem bila cisto za nic. ne vem, upam, da je bila sopara. sploh nisem mogla bit zunaj, sem otroke doma sam iz avta dala in tekla pod tus. stati nisem mogla, ker sem imela obcutek, da imam med nogami siroko luknjo in da bo mali vsak cas ven padel. ze iz kopalnice v kuhinjo sem se mogla oprijemati zidov. sem ze hotla zagnat halo, potem sem si rekla, da pocakam do jutra. ker nic ni teklo, nic popadkov in tega. sam, obcutek - in kako naj to komu pokazem? danes je na sreco boljse, bomo vidli popoldne...

TiAmo, hvala za tvojo izkusnjo! jaz sem med drugo porodnisko dosti premlevala pri sebi svoj prvi porod, pa izkusnje po njem... se mi zdi, da sem se ze pri sebi precej naucila in videla, kaj bi lahko drugace naredila, da bi mogoce vse skupaj steklo drugace. bomo videli, kako bo tokrat. vnaprej je tezko bit pameten...

moram pa priznati, da mi je bilo bivanje v porodnisnici v prvo prav mucno. pa ne zaradi sebe (kljub dolgemu porodu in sivom mi ni bilo problem skakat okoli malega), ampak zaradi sester. mali je bil prve dni bolj zaspan, verjetno ga je porod tako utrudil. jedel je, ampak na tezi ni pridobival. tam imajo pravilo, da cakajo do izgube 10% teze (pri 3000g otroku je to 300g), da zacnejo dodajat. in vsak dan so me sestre psihirale, da premalo dobiva, da moram dodajat (a meni mleko teklo v potokih), da sem neodgovorna, da ga bodo dale ponoci na infuzijo in take. prvic mama, ze tako polna strahov, pa se to. uh, kolikokrat sem klicala moza in mu jokala po telefonu. nisem hotla, da mu dodajajo, se mi je zdelo, da bo slo brez tega. in je tudi slo. ... sem se potem pogovarjala malo, in nisem edina, ki je v prvo imela take izkusnje v porodnisnici. mogoce se kaka sestra s tem kaj daje duska, ne vem, ampak tako govorit prvorodkam je neumno. v drugo me pa se povohale niso... no, ko sem prisla domov je patronazna prijazno delila opazko, da imam bolj svoh dojke in da bo treba dodajat, ker mali premalo dobiva na tezi. in tolikokrat mi je to ponovila, da sem dva tedna po porodu en vecer sam se jokala, moz pa se je ze oblekel, da gre po umetno mleko v trgovino. sam takrat se je na sreco ustavil, mi je rekel, naj se pozvizgam na besede patronazne in naj zaupam sebi. zdelo se nama je, da malemu nic ne fali, tako sem se vzela v roke in dojila naprej. v prvem mesecu se je poredil za kilo in pol! to zgodbo o praznih dojkah mi je patronazna prodajala tudi v drugo in mi zraven silila v roke letak nekega umetnega mleka. tako za malo se mi je zdelo vse skupaj, a na sreco sem si ze toliko zaupala, da je slo skozi eno uho noter, skozi drugo ven.
nauk, ko sem ga potegnila iz svoje zgodbe: cimmanj poslusaj ljudi okoli sebe. ker ti 'dobronamerni nasveti' delajo vec skode kot koristi. ce jih ne bi bilo, bi bili moji zacetki cisto mirni in polni veselja.

pa tudi navezanost na otroka pride s casom. ko ga dobis v prvic v roke, je nekaj cisto posebnega. obcutki, ki jih se ne poznas, obcutki srece, zacudenosti, da si to bitje nosil v sebi, odgovornosti, da moras zanj poskrbeti. a vseeno se mi je zdelo, da se vse skupaj dogaja nekomu drugemu. na idejo, da imas otroka, se moras navadit, tako kot se mora otrok navadit nate. oba rabita cas, po moje. to opisuje tudi dr. spock v svojih knjigah.
in poslusanje joka tako malega otroka je nekaj, kar te ne more pustiti ravnodusno. zalosten si, ker mu ne znas pomagat, jezen nanj, ker noce nehat, vse je zmesano. ko je mali imel krce (na sreco samo nekaj tednov), mi je prijateljica rekla, da je imela na trenutke zeljo, da bi svojo dojencico, ko se je tako neutolazljivo jokala, zaprla v klet in stekla dalec stran. grozna misel, tudi sama se je je sramovala, ampak potem je videla, da so ti obcutki nekaj bolj pogostega, kot si mislimo - veliko jih zamolci. res pridejo trenutki, ko si na robu obupa, ampak vazno je, da ves, da to mine in da gres naprej. to mi je takrat pomagalo, vedenje, da nisem sama v taki situaciji. in je minilo. uh, se danes so dnevi, ko bi male spokala na luno, sebe pa na plazo s knjigo v roki, ampak ko je otrok tako mali, se ti ze sama misel zdi grozna krivica....

ce boste imele kako tezavo, vprasanje, dvom glede dojenja, pa vam svetujem, da si shranite stevilko kake svetovalke za dojenje. najdete jih na tej strani: http://www.dojenje.net/ (shran je trenutno prazna, drugace pa je noter kup nasvetov) baje so zelo v redu in so ze marsikateri pomagali.

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 4380
4.8.2010 8:55:24   
anju
3x mami te vidim med prisotnimi. danes imaš pregled, ne?
u, pa si ravno objavila post.

< Sporočilo je popravil anju -- 4.8.2010 8:56:01 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4381
4.8.2010 8:57:00   
3x mami
anju, kako kaj prvi vecer v dvoje?
jaz pa ne vidim tvoje slikice user posted image

ja, na jutri me je prestavil. po kosilu, tako da bom sla direkt iz sluzbe. ze komaj cakam.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4382
4.8.2010 8:58:15   
Tiamo
Dobro jutro,

hvala za razumevanje punce in da ne mislite, da sem malo "čivčiv" ker se to doživela....

Anju tebi tudi en objem user posted image Jaz sem doživela že 3 epizode depresije, prvo ob smrti ljubljene osebe, drugo je bila poporodna in v tretje delovna izgorelost + jemanje napačnih tablet...

Zdja sem kul, in upam, da mi ne bo treba več tega doživljati, če pa bom spet padla se bom spet pobrala :)))

Drugače imam jaz še zdja po 5 letih poporodno sklerozo in zdaj jo imam na kvadrat user posted image

A od vas še katera dela, jaz delam, čeprav sem bolj v službi, sem pa računalničarka..... zdajle bom šla na polikliniko da me testirajo za sladkorno, kr tako preventivno me je G poslal...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4383
4.8.2010 9:06:08   
tinaaleks
TAIMO- imam še točno 12 dni službe! Pa še potem bom morala kaj pomagat, ker moja zamenjava pride šele konec septembra, prej bodo pa imeli študentko. Mi ravnokar računalničar pripravlja moj službeni laptop, da se lahko povežem z računalnikom v službi, da mi ni treba letet sem, če res ni nujno.

Pa komaj čakam, da se teh 12 dni izteče, ker že težko sedim za računalnikom 8 ur. Saj vstanem vmes, samo mi je tako odveč, da je že prav grozno!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4384
4.8.2010 9:07:18   
tinaaleks
3Xmami-to si zelo lepo napisalauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4385
4.8.2010 9:39:38   
anju
3x mami sej zdej si se že sprijaznila, da bo pregled tudi jutri ok:) ti pa kr dol pade ne?
v dvoje je bilo ok, čeprav zelo običajno, ampak prijetno. malo sva se pogovarjala, malo si porazdelila delo, on si je vzel nekaj časa za priprave na diplomo, jaz sem kuhala marmeldo. nič posebnega. ma ni bilo neke napetosti in kar sva skupi počela je bilo prijetno. mogoče nama uspe en dan it v kino, sploh ne vem kdaj sem nazadje bla.

to kar si napisala o dojenju patronažnih in sestrah v porodnišnici (PO) je vse preveč res! dobro da je bila pri meni patronažna moja mama in se jo že po defoltu upiramuser posted image  samo tudi ona bi ga kar nafilala z AM, če ne za drugo, da vidi kolko spijeuser posted image  tako da tudi mame ne poslušat preden poslušate sebe! najprej sebe! ne pozabit, ker tako hitro pride do zmede in izgube zaupanja, da ni za verjet.
v porodnišnici so seveda tudi meni priporočile dodatek, saj je imel porodne pod 3 kg. sem mu, ampak ni šlo nikamor 30 ml v celem dopoldnevu, niti ne. saj na začetku niti ne gre neka količina, naravno je to mala količina mleziva in je to to. da pride nazaj na porodno težo pa ima itak čas dva tedna. samo v PO bi radi da gre domov (po 4 dneh) z vsaj porodno težo. ko sem dobila naval mleka sem rekla, da bom poskusila brez dodatka in je šla teža goruser posted image  ponosuser posted image  veseljeuser posted image
me pa sestre niso neki psihirale. kakšna mi je bila bolj všeč kot kakšna druga čisto tako.

Tiamo nč nisi čivčiv. samo te je pa matralouser posted image
tole je dosti tudi osebnostno pogojeno. ma meni dokler mi brca duh, vem da sem ok.

js tud delam upam da samo še avgust, potem dopust.
je bedno res vso to povečano težo 8 ur prelagat na rit in vedno težje stiskam pedale v avtu, tako da sem že čisto naprej s stolom in se trudim da se teža trebuha ne usede name... nisem zares pojamrala pri G, moram še vsaj do polovice avgusta počakat, če se zares zmislim za bolniško. ker komisija mi je ne bi dala in bi potem mogla prit nazaj delat namesto na dopust.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4386
4.8.2010 9:40:05   
pixieM
Dobro jutro!

Še ena, ki se nikakor ni naspala!!! Groza, pa tako hitro sem se odpravila v posteljo. Tale križ me matra in se je res težko naštimat k spanju, če ti nič ne paše. Tako, da sem večino noči spala na hrbtu, malo sem podložila medenico s povšterčkom. In zjutraj sem mislila, da bo boljše...niti najmanj. Isti drek! Ampak, zdaj ko sedim je vredu, ko hodim pa boli. Verjetno se res kaj mehča...
Sem bila včeraj na kavi s prijateljico, ki ima rok na začetju januarja. Sva se nasmejali do solz, ko sva ugotovili, da imama enako velika trebuščka user posted image . Ampak je ona že prej imela trebušček, jaz pa ne - kot je rekla, sem imela jaz ''not potegnjenega'' user posted image .

Tiamo, anju, 3x mami, tinaaleks, Pokora - res se odkrite in to zelo cenim. Ker imam vačsih že polni glavo, ko te punce ''posiljujejo'' s tem kako krasno je biti mami in ni lepšega, kot roditi,... Kako pa potem pride do teh depresij, če je vse tako krasno in fino?! Tako, da hvala vam, da ste upale povedati, kakšno zna biti realno stanje po porodu. Res bom upoštevala vaš nasvet in zaupala sama sebi, in se ne pustila drugim...

anju - kak lep ptebušček!!! In ti si ga skrivala pred nami?! user posted image Lep je, res!!!
Glede blazinic - kupila sem te od tosame Mama ali nekaj takega, pač tiste klasične. In zaenkrat jih bolj malo uporabljam, ker se mi je zdaj umirilo to iztekanje. Se mi zdi, da se zbudim v mokri majčki samo zjutraj, ko vstanem. Drugače pa zaenkrat je manj ''puščanja''.user posted image

tinaaleks - jaz se tudi prijavim za pozabljivost, nerodnost in neokretnost! user posted image Se počutim kot kakšen invalid zaradi križa, konstantno pozabljam stvari (npr. telefon doma ali v službi), nerodna sem pa itak. Vse mi pade iz rok, zaletavam se, eh...

Tiamo - tudi jaz sem že gledala to blazino. Samo malce kratka mi deluje (145cm), mogoče jo vzamem za user posted image , da mu jo bom podložila za hrbet, da bo lahko spal na boku?! Aja, si že našla Bolta?! Jaz sem vprašala tukaj na našem koncu in ga, žal, nimajo več.

BLOOM1 - kako se pa ti počutiš?! Tudi tebe je nekaj hecalo, a ne?! 

Neposredna povezava do sporočila: 4387
4.8.2010 9:40:15   
3x mami
TiAmo, a racunalnicarka si? potem sva v istih vodah user posted image

sluzbe pa imam se, uh, 22 dni. mogoce vzamem se kak dan fraj, bomo vidli.

Neposredna povezava do sporočila: 4388
4.8.2010 9:43:58   
pixieM
Tiamo, 3x mami - tudi mene vpišita! user posted image Jaz imam sicer diplomo iz turizma, ampak delam v računalniški firmi!!!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4389
4.8.2010 9:57:51   
Pokora
Evo še eno zaspanko. Sem se zbudila 20 do 8h, pa sem tak osladko zaspala nazaj še za eno urco. Pa še sedaj sem vsa zleplena.

Vse ki ste pozabljive; a vam povem kaj vam je??? Ja kaj? EMENTALER sindrom mateuser posted image
Tudi jaz ga imam in to unega s ta velikimi luknjami.

Štorasta sem bila pa jaz že prej, ampak to kar se mi pa zdaj dogaja, je pa čist preveč. Si grem prav na živce.

user posted image  Me zanima če ima še kera podobne bolečine. Me namreč že 2 dni boli pod popokom, oz en cm proč od njega. Mislim v globino pod popkom. Je taka zelo močna, ostra bolečina. Se tolažim da sem si kakšno mišico nategnila in upam da v parih dneh mine.

Anju ful luškan bauhi. Moj ne zaostaja dosti in me tudi vse veže in zateguje. Ga ful mažem v upanju da se tudi tokrat ognem strijam.

Pixie, meni so se te Tosamine blazinice znale prilepiti na bradavice, kar je bilo na začetku dojenja zelooo boleče. Sej lahko da bojo tebi ok, samo če se ti bojo lepile, jih čim prej zamenjaj, da te bradavičke ne bojo še dodatno bolele.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4390
4.8.2010 9:59:12   
sasadejan
Dobro jutro še od mene.

O ste se razpisale.  Nisem še vsega prebrala. Upam, samo, da ste vse OK.

Jaz tudi delam v računalniški firmi user posted image .

Z mojim sva imela pa včeraj manjšo prometno nesrečo. Avto se je zaletel direktno na mojo stran. Na srečo ni bilo nič takega, samo sem se pa tok ustrašila, da še do danes nisem čisto prišla k sebi. Ampak na srečo sem se navadila, da pas držim še sama z rokami malo stran od trebuščka, tako, da me ni nič zategnilo. Je pa tudi malo potem tok močno skoz brcal, da sem vedela, da je vse OK.

Hvala bogu grem sam še drug teden v službo pol pa konec in mi ne bo potrebno bit toliko v avtu.

anju -  zeloooooo lep trebušček imaš user posted image .

tinaaleks - tudi jaz se podpišem pod pozabljivost. Moj včasih misli, da se delam norca, k ga kaj 3x ali večkrat vprašam. Pa velikokrat se mi zgodi, da ko zaklenim hišo in že odpeljem, da naredim en krog in pridem nazaj pogledat, če sem zaklenila. Groza. Saj bo bolje user posted image .

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4391
4.8.2010 10:03:08   
smarnca
zdravo, da se vem še jst malo oglasim.
trenutno sem na bolniški, sicer že 14 dni ampak, prvi teden, ko sem nehala delat sem dopoldne samo poležavala. brez energije sem bla, verjetno me je ta služba pa vožnja pa toplota tok izžela, da sem se mogla odpočit. popoldne pa itak mulček iz varstva pa je blo pestro.

prejšnji teden kot zakleto pa sem dobila eno od tistih viroz, k ste pisale tuki gor, pa sem bla slaba pa ležala 2 dni - jst ne vem al je kar prek interneta krožil ta virus...komi sm pršla h seb je pa mulček zbolu pa sve bla spet skupi, sej zdej je že nazaj v varstvu. neki mi povejte a če preveč jabolk poješ ti je lahk tud od tega slabo pa te boli v želodcu? moj je učer k je pršu iz varstva non stop neki jokcu pa ponoč tut take meu pa zjutri k se je zbudi spet joku pa kot da bi se zviju...pol ko se je pokaku je blo pa kar ok....v kakcu je blo pa itak polno koščka preventiov jabolk. za preventivo sem rekla danes varuški, naj mu ne daje jabolk pol bomo pa vidl.

ja user posted image user posted image user posted image vsem nosečkam k ste mele v tem času probleme..držimo pesti, da bomo ostale v enem kosu kar se da dolgo. tut sama sem tisti dan, ko sem bla cela slaba mela probleme s trebuhjuom. non stop mi je otrdeval pa bolel, da sem si rekla, da če bi pa v takem stanju mogla it rodit pa verjetno ne bi nikoli. ker sem mela sam tok moči, da sem pršla do wcja.

tudi sama sem dojila prvega otroka, in upam, da bom tut drugega, ker je res najbolj praktično. je pa res, da sem tudi sama mela na začetku probleme z dojenjem, mela sem čist bradavice, kri mi je tekla iz njih, bolele so me, ko sva se z otročkom dojila, da sm skor jokala zravn. pol sem si pa nabavla v lekarni od multi mam obkladke pa mi je to zlo hitr pomagalo, pol sm pa tut v dojenju začela zelo uživat.

je pa res tako, da v materinski šoli noben ne omeni bolečine med porodom, noben ne pove, da pa mogoče ne bomo na začetku spali tut po mesec ne in pol si čist nemočen, ko si previl dete, ko si mu dal jest, ko si vse naredu pa še zmer se joka, pa niti ne veš več kaj bi naredu. sam nosiš ga lahko ure in ure, da ga potolažiš.
tut sama sem mela kar hud porod, hvala bogu je moj možek ostal doma cel mesec, po enmu mesecu sem pa tut sama že pršla h seb tok, da sem lahko skrbela zase pa za otročka. prvi mesec je bla pa res muka.
otroček tut podnev ni zaspal za več kot eno uro, joku se je non stop, ponoč sva se pa dojila vsako uro in to kar eno uro skupi. tko, da sem res prebedela prvi mesec in bla utrujena od tega. če sem bla pa preveč na nogah sem pa še vročino fasala, tko, da mi ni preostalo drugega kot da sva skupaj ležala v postli..ne spala.
Ni pa blo hvala bogu tko hudo, kot ste nekatere napisale. tko, da prvorodke naspite se zdej zadnji mesec, naberte si energije, ker jo bomo vse potrebovale, tok časa, dokler se ne navadimo eden na drugega.
morm pa tut sama priznat, da sem kdaj pomislila na to kot ste že ostale napisale, da bi otročka zaprla v sobo pa da ga nebi slišala, da bi si vsaj malo spočila. tako pač je, ko si utrujen do onemoglosti ti marsikaj pade na misel, čeprav tega ne misliš resno.

je pa res tako, kot je napisala 3xmami, da navezanost na otroka pride s časom, ni to kar prvi moment, ko ga dobiš v roke. rabita kar nekaj časa, da se navadita eden na drugega.

tut sam sem pozabljiva, pa kk mi stvari padajo z rok. ne morem verjet. ah pa saj bo, saj je sam še dva meseca.

Neposredna povezava do sporočila: 4392
4.8.2010 10:19:50   
3x mami
jah, sem se sprijaznila, kaj pa cem drugega. sam ce me pa se enkrat klice in prestavi, grem se isti dan gor cakat pred vrata user posted image

uh, kino. nazadnje sva bila, ko sem bila prvic noseca. zdaj vsakic najdeva kaj drugega bolj koristnega za delat... mislim, da bova naslednjic sla z otroci, saj kaj ko ni nic pametnega oz verjetno mala se ne bi zdrzala tolko casa.

mogoce smesno vprasanje, ampak vseeno. a ima katera tezave pri tusiranju? jaz si zadnje tedne tako tezko dosezem stopala al pa dvignem nogo malo visje... user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4393
4.8.2010 10:24:59   
pixieM
sasadejan - grozno!!! Upam, da res ni kaj narobe in pametno, da si držiš pas v avtu (tudi jaz ga). Tole res ni vredu izkušnja, prometna v nosečnosti!!! Šok je le šok! Ampak glavno, da user posted image brca. So kar pametni, znajo povedat, da so ok, a ne?

Pokora - mene je dva dni bolelo na desni strani ob trebuščku. Tudi močna in ostra bolečina, jaz sem si predstavljala, da je to do raztezanja mišice, ker se mi je zdela podobna bolečina kot v mečih, če te zgrabi krč user posted image No, zdaj je boljše in user posted image brca, tako, da verjetno res ni bilo kaj narobe...

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 4394
4.8.2010 11:05:29   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

mogoce smesno vprasanje, ampak vseeno. a ima katera tezave pri tusiranju? jaz si zadnje tedne tako tezko dosezem stopala al pa dvignem nogo malo visje... user posted image

Ni smešno vprašanje, meni moj že kake 2 tedna pomaga pri tuširanju. Sploh pri delih telesa pod trebuščkom. Kaj pa britje? A se še lahko same?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4395
4.8.2010 11:08:01   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

sasadejan - grozno!!! Upam, da res ni kaj narobe in pametno, da si držiš pas v avtu (tudi jaz ga). Tole res ni vredu izkušnja, prometna v nosečnosti!!! Šok je le šok! Ampak glavno, da user posted image brca. So kar pametni, znajo povedat, da so ok, a ne?

Ja sej je bil res le šok, ampak ker nisi sam, ampak imaš v sebi še nekoga se potem še bolj ustrašiš. Najprej sem na user posted image  pomislila. Ja kot, da bo vedel, da mi mora dati vedeti, da je OK. Ker je sigurno čutil, da sem se full ustrašila, ker sem se čist cela tresla. Sam da je mimo.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4396
4.8.2010 11:18:38   
anju
sasadejan to pa je šok, verjamem! user posted image  lani sem imela res mini nesrečo z mulčkom v avtu. še kar en čas mi je govoril "pazi mama" ter naj držim volan z obema rokamauser posted image  oba sva bla v šoku.

pixieM meni so se tako kot Pokori tosamine blazinice zalepile na bradavice. no, boš videla, ko bo šlo zares. ne ustrezajo vsem iste stvari.

a tolko vas je hekerkuser posted image

3x mami sej ne vem niti kateri filmi se vrtijo, nisem niti za se odpravljat zvečer, če bi bil vsaj konec tedna. lahko da bova preprosto kakega z neta potegnla. kak predlog dobrega filma? danes greva na CSD urejat za porodniško, očetovski dopust, izjavo o očetovstvu... če je še kak haklc me prosim opozorite.
js se težko obujem, pri tuširanju pa stopala malo hitreje podrgnem:) ma sm smešna: mi recimo pade kemik na tla pa se 3x sklonim kar s stola da bi kemik dosegla. pred strankamiuser posted image  na koncu moram ustat s stola in ga počasi čepe pobratuser posted image  za povrh se pa sama sebi, drugim nerazumljivo, smejim. ampak mi brca, v takih situacijah mi duh samo še bolj brca in sem sama sebi simpatična!
sasadejan od spodi pač nisem v nulo urejenauser posted image  enkrat je mami ena njena pacientka rekla, ko ji je govorila kako naj pazi rano pred bakterijami, da če jih ona ne vidi, jih ni. tako nekako je zdej tam spodi s frizurouser posted image  ma, ne sej neuser posted image

Pokora ta bolečina se mi ne bere navadnouser posted image

smarnca kako da si na bolniški?

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4397
4.8.2010 11:19:54   
pixieM
sasadejan - hb, da je vse ok. Probaj čimprej pozabit na to neprijetno izkušnjo.
Britje - meni še ne dela nobenih težav. Se še sama zrihtam user posted image . Upam, da se bom lahko sama rihtala do konca!

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 4398
4.8.2010 11:23:27   
pixieM
anju - saj bom probala še kakšne druge blazinice. Te sem pač kupila in sem porabla lih dvojne, tako, da če jih že imam... Za tole iztekanje do poroda bojo, potem pa bom probala druge, da res ne bom imela kakšnih dodatnih težav. 

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4399
4.8.2010 11:26:21   
caroline1
Filisa- upam, da bo boljše z očetom. Vem kako težko je čakat novice...ure se vlečejo...

Sasadejan- nič kaj fajn tole. Tudi naju je že nekaj časa nazaj en "penzič" izsilil. Je moj bremzal ko norc, jaz pa končala na armaturki. Stari pa tud trznil ni. Kot da je slep in gluh. Ljudje okrog so dali kar roke na glavo in šlo je za cm! Jaz sem se pa potem tudi tresla ko šiba na vodi!

Tiamo in ostale- mislim, da se vsaka že v nosečnosti sprašuje kaj, zakaj in pa kako! Je pa to skrajno nesprejemljivo za družbo in vsaka to drži v sebi! Kaj se bo dogajalo po rojstvu ne moremo predvidet! Upamo le, da bomo vse začutile ljubezen na prvi pogled, ko jih bomo zagledale. Kar se tiče jokanja otročkov, vem kako gre. Se spomnim nečaka, ki je dobil celo kilo zaradi neprestanega dretja. Ker tisto ni bil jok, pač pa dretje na vsa usta!!! Na drugi strani je pa nečakinja s katero smo skupaj živeli in se mi zdi, da sem jo 2x ponoči slišala jokat, pa še to tako nežno! Kot smo mi vsaka zgodba zase, tako so tudi in bodo naši otročki. Je pa dejstvo, da povsod olepšujejo stvari, da ti noben ne pove, kaj in kako je. Ne vem zakaj vsi ne povejo, da boli ko hudič, ko je treba rodit. Najbolj mi gre na živce, ko berem po teh revijah, kaka nepozabna izkušnja, kako nenormalno lepi občutki...bla bla...je rekla znanka, pri kateri je potekalo vse hitro, da niso uspeli dat klistirja. Ji je blo tako nerodno, da bi jokala, ko je na porodni mizi iztiskala drek. Ni pričakovala česa takega. K sreči je imela dobro babico, ki je videla, da se je znašla v skrajno neprijetni situaciji in jo je tolažila, da to ni nič takega, da se to dogaja...stvari, ki jih ne vemo je ogromno...sploh mi, ki pričakujemo prvič! Mene je strah in to priznam.

Joškarice- nobena nima za burek! user posted image  Jaz imam ogromen trebuh, ampak če sedim zravnano, ga še joške vedno prekašajo!

Anju- fajn buši. Nič prevelik, vsaj če primerjam z mojim. Jaz sem imela kar nekaj družbe v zadnjih dneh nosečk, ki že čakajo! In 8 od 10 jih je imelo bistveno večji trebuh od mene. Se je pa našla kaka šlankerca kot PixieM ali Majabar, ki so imele trebuh manjši kot jaz. Moj popek še vztraja, ampak je samo še vprašanje časa kdaj ga bo obrnilo user posted image

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 4400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?