|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
3.8.2010 9:47:13   
anju
hemoglobin 129user posted image

cena streptokok testa pri nas (ambulanta PO) 13€.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
3.8.2010 9:49:18   
pixieM
3x mami - sploh ne znam opisat bolečine. Pač močna bolečina v križu - je pa višje in ne v medenici. Če spada zraven k nosečnosti, potem...bom stisnila zobe in to je to!!! Trebuh mi sicer še otrdi tu in tam, predvsem pa opažam, da se user posted image ponavadi tišči v najmanjše predele trebuha, ker imam potem tako kepo na eni ali drugi strani. Zgleda prav smešno!!! Danes sicer, razen križa, me ne boli prav nič user posted image .

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
3.8.2010 9:51:41   
tinaaleks
anju-user posted image  za rezultate!

pixie-ti pa zaenkrat samo malo počivaj, lahko si se samo malo zaležala! Če pa ne bo nehala, se pa pejt pokazat!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
3.8.2010 9:59:16   
Pokora
Jutro!

Vse nekaj zaspane, jaz pa polna energije. A ni fajn da človek poln energije potem cel dan leži user posted image

Bloom, nas skrbi zate, ti pa pridno delaš doma kot mravljica! Res si faca! Mojadva fanta sta zdaj že v Amsterdamu - sta za 14 dni okupirala hiško prijateljev, ki so šli na morje. Imata ful dela, ker morata čuvati njihovega mačka, moj možek pa tega ni vajen - pravi da so dlake po celi bajti in da je že pogruntu da bo moral vsak drugi dan sesatiuser posted image   Je pa res kar faca da gre takole sam z malim. Sta pred tem že parkrat trenirala na morju in jima je dobro šlo, tako da me ne skrbi da se ne bi znašla.

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

Se počutim kot Trnjulčica, ker bi tudi jaz prespala par dni (no, let bi bilo preveč), samo ne potrebujem princa na belem konju, da me zbudi, ker bo dobil samo eno okrog ušes.user posted image

user posted image user posted image  ma si faca

3x mami, je res veliko hitreje. Učer je bila tista bučka v trenutku v skrinji. Kako je pa s stročjim fižolom? Danes mi ga mami kar precej prinese, pa sem ga vedno do sedaj blanširala. A ti tudi fižol kar surov zamrzneš?

Mi je pa včeraj prijateljica povedala kako na hitrco pospraviš paradižnike. Jih naseckaš na poljubno velikost, daš v kozarčke, malo posoliš, zapreš in potem 10 min kuhaš v loncu z vodo.

Tiamo, meni tega do sedaj še ni izmeril.

Kar se tiče joškic, se vam bom zdela čudna sto na uro, ampak jaz pa tako velikih kot jih imam zdaj oz takoj po porodu ne bi imela. Sem navajena majhnih in so mi zdaj tako velike v napotouser posted image  Ampak polne B košarice se pa ne bi branilauser posted image  So mi pa po prvem dojenju obdržale prav lepo obliko, tako da upam da bo tako tudi v drugo. Zna bit da je to od tega, ker sem lepo postopoma nehala dojit.

Filisauser posted image  tudi jaz upam da tvojemu očiju uspe spoznati vnučko in držim pesti za njega!!!user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
3.8.2010 10:01:37   
Pokora
O Anju, ti pa si železna lady user posted image user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
3.8.2010 10:07:49   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: Tiamo

PLz, naj ena preveri to razdaljo S/F v materinski, prosim...

Meni piše 27...je blo pa to v 26. tednu.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
3.8.2010 10:10:33   
anju
pixieM prav ta lesena deska je super prostornauser posted image  sem gledala ene previjalne ki imajo placa samo za tisto ozko podlogo, mislim da je dala 3x mami link. sicer je ta podloga super in jo imam zdaj. novo bom nabavila, ker je plastika na robu počila in vem da bo pena notri pila:))) kakšno (oblika) pa še ne vem.
mislim da ti zna nagajat tudi tisti mehčalni hormon in se malo širiš, zato boli.

Pokora, železna ladyuser posted image
no, hvala za kompliment!
js sm tud čudna glede jošk. tolko velike kot so zdaj so prevelike (C). preprosto motijo. čudna!

Neposredna povezava do sporočila: 4332
3.8.2010 10:19:18   
Pokora
Anju, a pol sva že dve čudni, k naju C moti user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
3.8.2010 10:19:20   
3x mami
anju, bravo za rezultat! user posted image

Pokora, ja, tudi strocji fizol dam kar tako noter. operem, ocistim, po zelji narezem na kose in dam v vrecko.

surovo zelenjavo tasca ze dolgo let tako zmrzuje, pa je bila vedno dobra. edino sele letos smo odkrile, da se da isto zmrzovati tudi kumarice. eno leto, ko je bilo ogromno paradiznika, je dajala noter kar cele pelate in jih potem uporabljala v minestrah.

se pridruzujem klubu cudnih joskarc. sem kar navezana na svojo B, sam ko je se ta zacela kopnet, pa sem bila kar malo nesrecna. ampak je bilo na koncu vseeno fajn.

tista podloga je tudi meni pocila - na enem kotu, cisto malo. sem dala cez koscek enega takega mocnejsega lepilnega traka, pa je cisto v redu. no, po treh letih dnevne rabe naj ji bo, je ze veliko pretrpela user posted image sam ne bom kupovala nove, bomo kar to imeli se naprej.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
3.8.2010 10:29:25   
pixieM
anju - hvala za info. Torej bova 100% vzela Lano, bom pa poklicala in rekla, da jo želim brez previjalne podloge. Če bo kak evro manj zarad tega, potem je to še boljše! V petek grema na morje, ko prideva nazaj, bom pa naročila.
Kakšne imate pa kaj jogije za otroške posteljice?! Jaz sem gledala tega na Recinkotu, pa ne vem... Saj sploh ne vem na kaj se morem ozirat pri nakupu vzmetnice. Malo me skrbi, ker ko pridem iz morja imam namen naročit te zadeve, da ne bom potem imela že otroka doma, jogija pa ne (dobavni roki so tudi do 2 meseca?!).
Itak grema še v Ikeo, ampak ne vem, če bi tam kupovala jogi?!

Saj križ me ne boli skozi. Zdaj sem v službi in sedim na stolu, pa se pač tako naštimam, da mi je ok. Tako, da je verjetno res kaj ''mehčalne'' narave user posted image . In mi je kar lažje pri srcu, ko mi to poveste tiste, ki ste to že doživele. Se kr neham sekirat user posted image .

Aja, kako vas lahko večje košarice motijo?! Jaz sem čisto zmešana, da so večje!!! Se počutim taka joškarica (pa saj ste že na slikah videle, da tudi niso lih velike) user posted image , sem tako ponosna na dekolte. Si ga skozi merim user posted image včasih je bil skoraj nic, zdaj je pa že par centimetrov (to je mišljeno v tem smislu - koliko se joške stikajo v dekolteju) user posted image . Kaj ve, jaz sem šele čudna!!!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
3.8.2010 10:41:23   
Tiamo
Jaz imam zdaj za princeso jogi iz Ikee in sem čisto zadovoljna. Za prihajajočega člana bom pa jogi dobila od prijatlejice.

O Anju, 

BrinME hvala za številke, vidim, da ni panike, čerpav je pri meni visoko, ni pa panike, sem še pri pušenjaku prebrala

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
3.8.2010 10:43:54   
tinaaleks
kaj se vse prtožujete nad joškami?
Kaj naj rečem jaz, ki imam že v osnovi C, trenutno imam D, pa mislim, da mi tudi ta moderc postaja premajhen... Mislim, da bom morala kmalu na lov za novi, ali pa če hodim naokrog kar brez.. moj bi bil veseluser posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
3.8.2010 10:44:16   
3x mami
jogi. midva sva ga dobila, tako da ni bilo kaj dosti izbire. moj ni navdusen nad temi jogiji, ki so sicer poceni, ampak ki so iz pene. ce bi kupovali novega, bi vzeli takega z vzmetmi noter (mogoce malo bolj diha, je bolj trpezen). za tiste iz ikee pa se mi zdi, da se jih da tudi slect in oprat - to se mi zdi zelo fajn. ok, itak imas cez nepremocljivo podlogo, ampak se mi vseeno zdi fajn. obozujem stvari, ki se lahko cimvec razstavijo in operejo...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
3.8.2010 10:47:50   
nika1
Ojla
Ja Caroline 1 seveda tudi z moje strani držim pesti, da čim dlje dojenček
ostane na varnem pri tebi, verjamem, pa da si že sita vsega , no vsaj doma si lahko ne rabiš ležat v porodnišnici do poroda, vsaj to...

Moje prsi so pa zelo malo zrastle oz. se povečale, nič posebnega, v prvo je bilo isto,
samo mleko pa ni bilo, no upam, da bo v drugo boljše, kar se tiče dojenja

Kkašne so kaj vaše izkušnje glede DOJENJA, npr. da pri prvem otroku ni šlo, je bilo mogoče v drugo bolje, ste lahko dojile ali tudi ne ?

Joj ta teden je kar naporen, naša princeska praznuje rojstni dan in vse se vrti okoli tega, ma res zvečer sem čisto utrujena, preveč se ženem čez dan, bogi dojenček me pa zvečer čisto zbrca, ko se uležem, kot da bi hotel reči, da je tudi on ful utrujen, ker je mami tako aktivna čez dan...

Jupi, delam še jutri , potem pa deset dni dopusta, potem pa delam samo še
12 dni in zaključim za dobro leto....

bo res treba septembra začeti z malo bolj intezivnimi pripravami za prihod novega člana, vse preprati, še marsikaj do- kupiti, vse zlikati....jap dela bo še kar nekaj...
ne bo dolgčas...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
3.8.2010 10:52:25   
Tiamo
res je 3xmami, imam takega iz ikeje, ki se da slečt in oprat. Tja do 2 let sploh ni problem z jogiji, polula se ti ne, ker ima plenico, edino če bruha kdaj.... Po 2 letih pa lahko začne že sam kaj pit zvečer, pa odvajanje od plenice.... potem je pa fino, da imaš tak jogi k se hitro posuši in lahko pereš prevleke...

Midva sva pred 5 leti kupovala jogije za naju in vam punce rečem, da za ta denar grem raje vsake 3 leta v Ikejo po nove jogije. Vzela sva pri slovenski postelji, orng jogije, pol kavčuka, pene, in z vzmetmi in so se nama začeli ugrezati čez 2 leti, lih ven iz garancije so prišli. So nama potem zamenjali peno in vzmeti, ampak se je ponovilo čez pol leta...tako ,da so nama potem druge jogije dali, no zdaj imama mir, samo ni to to, kar sem pričakovala za ta denar k sem ga dala za jogije.

Isto jamra moja prijateljica, ki je dala ful denarja za dormeo.

Tako, da sva se odločila, da k se tile jogiji uničijo, hodiva v Ikejo pa magar na 3 leta po nove. Prej sva imela francosko posteljo še od mojih staršev, staro 20 let in jogiji so bili super, zamenjala sva jo samo zaradi tega, ker se je strgalo blago oz. tok obrabilo, da se je strgalo na večih koncih.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
3.8.2010 10:54:29   
Tiamo
Aja glede jošk ste itak čudne user posted image   mislim dekolte je pa kdaj v življenju fino imet, hehe...

Glede dojenja ti neznam pomagat nika, men je pri prvi uspelo dojiti 10 dni, pa še to ne polno. Zdaj se ne bom sekirala, če ne bo šlo pač ne bo šlo....prijateljica je šele v 4-te dojila polno tri mesece.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
3.8.2010 11:03:57   
pixieM
Tiamo - jaz sicer nimam izkušenj s temi jogiji iz Ikee, zato sem vprašala. Midva sva oba alergika, vprašanje kako bo z user posted image . Saj bom vzela kvalitetno posteljnino, ampak jogi me daje. Gledala sem tega: http://www.recinko.si/otroska-vzmetnica-120-p-2318.php. Ne vem, sem mislila, da bom vprašala še za vaše mnenje.
Kar se tiče jogijev za naše ''velike'' postelje... Jaz sem bila zelo razočarana nad Dormeom!!! Pa tudi ni bil poceni. Zdaj imava od mebla jogi iz pene, ki nama (zaenkrat) ustreza. Je malce trši, ampak vseeno dovolj mehek zame, ki skozi spim na boku (Dormeo mi je bil pretrd!!!), in dovolj debela pena je, da moj ne ''nasede'' na les pod jogijem. Pri Dormeu je jamral, da čuti les spodaj, ker je jogi tako tanek. Ta pa je debelejši in res super. Pa še cena je bila solidna (okorg 500€).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
3.8.2010 11:04:13   
Pokora
Mi jogi imamo, sva ga kupila za malega. Je kokos, pena. Ima pa tudi pralno prevleko, tako da jo bom snela in oprala. Nam je pa v treh letih, kolikor je mali spal na njemu, uspelo da ga ni nikoli ne pobruhal, ne polulal.

3xmami, potem bom pa fižolček tudi jaz kar surov zamrznila. Mi je v tem trenutku to veliko lažje.

Pixie, si predstavljam da je verjetno večina žensk vesela da ima povečano oprsje, tako da verjetno nisi ti čudna, ampak me, ki se tega ne moremo navadit.
Tinaaleks, brez zamere, ampak ti pa si joškaricauser posted image

Jaz sem v prvo imela mleka za izvoz in kot kaže bo tudi v drugo isto (mi je mleko že začelo iztekati). Je pa moja prijateljica imela v prvo probleme, v drugo so se pa dojili brez problema. 

< Sporočilo je popravil Pokora -- 3.8.2010 11:06:31 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
3.8.2010 11:17:02   
tinaaleks
pokora-hvalauser posted image  sem jih kar navajenauser posted image
za jogi smo pa mi kupili v BC Baby Alegro, kjer je noter pena in snemljiva prevleka. Se je pri naši fajn onesla, tako da smo tudi zdaj kupili isto

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
3.8.2010 11:18:02   
Tiamo
Pixie to je normaln jogi, super sta izbrala...samo lej v Ikei je zdaj v akciji za 10€

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10150287

amapk samo po jogi se ti ne splača hodit v ikeo, ker daš za bencin ali nafto 20€

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
3.8.2010 11:19:50   
anju
Tiamo js se preprosto ne počutim udobno če imam napihnjeno oprsje in rit. no, zdaj pa še trebuhuser posted image  ne dol vlečeuser posted image

jogi sem dobila meblov vzmeten. sploh so mi vzmeteni boljši za ležat od penastih. tudi mi2 sva si kupila meblovega. dihajo in lepše se gor leži (in skačeuser posted image  da ne bo pomote, to govorim v otrokovem imenuuser posted image )

dojenje nika, ne vem v prvo mi je šlo in računam da tudi v drugo. veliko je dejavnikov okrog tega zakaj nekje steče, nekje ne. mislim da je dosti tudi psihično. sploh če prvič ni uspelo, bodi sproščena do tega, poslušaj sebe in otroka, ko se rodi, nič obvezujoče, varianta če bo bo in zakaj pa ne bi bilo... tako bi še najlažje steklo pomojem. mimogrede, zakaj ni šlo v prvo? na začetku dojenja mi nikakor ni bilo jasno kako nekatere nimajo mlekauser posted image  pri meni je šlo vse tako spontano. in nelogično se mi je zdelo, varianta po naravi mora bit in pika! pa verjetno res ni vedno in po naravi je kaka z mlekom nahranila še "mladička" tiste brez mleka. tako da ni vse tako logično, vem...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
3.8.2010 11:22:51   
Alica84
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

luna-meni je podlogo za na stroj naredila sestra moje babice. ni pa nič posebnega. Pena, potem jo pa oblečemkot povšter.

tud jst jo bom verjetno kar sama naredila, bom lahko še malo ustvarjalna zraven. :)
Trenutno z največjim užitkom kvačkam dekico, kasneje bom pa spletla še hlačke in jopico. user posted image

A mi loh katera komentira moj "previjalni načrt": verjetno bom kupila pralne pleničke. Da ne bi zato celo stanovanje smrdelo po umazanih plenicah, bi jih imela v košu v kopalnici. In ker v kopalnici nimam dovolj prostora za previjalno in za omarico, otroka bi pa rada umila kar pod pipo, sem razmišljala da takoj ko bi bil mali že sam sposoben držati glavico, previjala na tak način, da bi mu pleničko slekla v kopalnici na stroju, odvrgla pleničko v koš, ga umila, in bi ga nato odnesla v spalnico, kjer bi imela previjalno in vse ostale stvari. Ali bi bilo to preveč štorasto?

PixieM in Pokora: a vama teče belo mleko iz prsi? Meni je nekajkrat samo iz ene joškice pritekla prozorna voda in nevem kaj je to.

Hvala za komentarje glede seznama potrebščin za dojenčka! Mi pride zelo prav!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4347
3.8.2010 11:25:31   
pixieM
Tiamo - ma sej ni panike hodit v Ikeo. Sma iz Koroške in še ena urca ni, pa sma gor. Itak imam namen kupit posteljnino tam, ker je 100% bombažna, pa še 10€ stane (odeja, prevleka za blazino in kovter, rjuha). Boma pa tudi pogledala še za kakšne omare in to, saj rabima te zadeve. Kot pravim se pa ne znam odločit za jogi in nisem ziher ga tam vzet ali raje ne. Pač, tega na Recinku sem mislila vzet, ker boma vzela tudi previjalno mizo tam. In mislim, da ta jogi dajo tudi v paket za novorojenčke. Kaj pa vem... saj če ne bo vredu, bom pač novga nabavila, a ne?!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
3.8.2010 11:28:37   
pixieM
Alica84 - meni teče oboje user posted image . Nekaj prozornega in tudi nekaj belega. Najprej se mi je zdelo, da teče samo prozorno, zdaj je pa več belega. 

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
3.8.2010 11:35:31   
3x mami
dojenje. sem imela sreco in oba sta bila zelo dobra sesalca, tako da je dojenje steklo brez tezav (ok, na zacetku so me zelo bolele bradavice, dokler se nisem navadila, ampak sem si prve tedne pomagala z nastavki, pa je slo). v prvo sem imela tak naval mleka v porodnisnici, da sem bila v trenutku mokra jaz, postelja, mali - ce je spal ob meni. v drugo tega ni bilo, tudi dojke niso bile tako ogromne. a mleka vec kot dovolj. tako da, poskusi in se pusti presenetit, mogoce bo pa tokrat slo.

zascita za jogi. meni se zdi to nujen del opreme, 2 kosa. nekaj v tem stilu: http://www.pleniceracman.com/si/zascitna-podloga-60-x-120-i95.shtml
tako si cisto miren za jogi. karkoli se zgodi, sam sleces, operes, medtem das drugo zascito gor, pa je. ker pucanje jogija je prakticno nemogoce. mi racmana uporabljamo se danes: oba spita ze na navadni postelji (tudi odvajanje od plenic smo delali na veliki postelji), in se mi zdi njihova podloga zelo v redu. imajo pa obcasno v baby centru tudi akcijo podlog.

jogi za veliko posteljo - nama se se najbolj obnese, da imava vsak svoj jogi. sicer je res, da je pac na sredi cutit crto, ampak se ne pogreza ne nic. cez dam dvojno posteljnino, pa je.

Alica84, umivanje pod pipo je super, to mi delamo! sam otrok mora biti ze bolj cvrst, da si kaj takega upas. no, v porodnisnici jih kar lepo dajo pod pipo, sam tam so vajene tega. jaz si se zdaj ne bi upala tako malega, sploh prve mesece. ni mi pa vsec tole, da otroka umijes in potem neses v drug prostor. kaj, ce se ti na poti tja spet polula? al pa tam na previjalni? in kaj ko bo otrok tezji, ko ne bo hotel bit pri miru in se previjat? ko ze stoji, lahko das plenico gor tudi stoje (govorim za tiste za enkratno uporabo, za druge ne vem), ampak do takrat je dolga. mal se razmisli, ne zdi se mi prevec prakticno.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?