Pokora
|
Sem se uspešno prebila čez vse napisano. Ste res veliko načvekale med tem ko me ni bilo Najprej se vam moram zahvaliti za lepe želje in pozitivne misli ko me ni bilo. Je sigurno pomagalo!!! Pa tako kot ste napisale; glavno da sva zdej z malo ok in res upam da vsaj še nekaj časa počaka. Je bila pa v P precej gužva, sploh tisti dan ko je bila luna, je bilo pestro. So jih na oddelek sprejeli 11! So morali dajati dodatne postelje v sobe... Tinaaleks za fantka! Je pa že ful velik! Meni so v porodnišnici na isti dan kot tebi delali UZ, pa je imela mala malo čez 1000g. So mi rekli da je sicer na spodnji meji in so mi zaradi tega potem merili pretoke (da ne bi bila zahirana), ampak so ok. Meni sicer paše da bi bila manjša ob porodu, ker je imel sin 3750g in 54 cm ko se je rodil, pa glavico veliko 36, kar je bilo zame ki sem bolj drobna absolutno preveč - sem baje imela kar srečo da je prišel brez vakuuma ven. 3x mami hvala glede opozorila glede solidarnostnega dodatka. Vprašati ni greh, mogoče pa kaj kapne. Bloom1 berem od tvojih porodih. Sem mislila da pričakujete četrtega člana, pa vidim da že šestega! Kapo dol, res!!!! Kolk pa je razlike med njimi? Kar se pa presredka in strij tiče si pa itak fenomen. Glede krčev in glede na moje izkušnje izpred enega tedna, ti pa predlagam da se greš pokazati v P. SSploh če so krči redni. Majabar res super za vizo, si si verjetno zelo oddahnila. Upam da ti zaradi ostalih dokumentov ne bo več treba v Bogoto. Nejkec, mi smo spalne vreče s pridom uporabljali. V bistvu jo je imel do sedaj. Za jesen pa ne vem kaj bomo naredili, ker se tako velikih ne dobi več, če pa ni v vreči, je pa stalno odkrit. Ta od katere si pa prilepila link, je pa po mojem bolj za v voziček - to smo pa mi imeli tako da je veter ne prepiha. Orhideja80, se ena ki vaju je kemper in "ciganski" način življenja okužil Je res luštno, ane!? Anju, vidim da si ti ena taka trmica kot jaz Mene tudi ko me nekaj prizadane, zelo težko pol pogladim reči. Je že dovolj, da če hočem mojemu nekaj povedati in me 2x prekine, sem potem tako jezna da mu sploh nočem več povedati. Za službo se pa ne sekiraj, ker nima smisla. Če ne boš več zmogla pojdi na bolniško in verjemi da firma brez tebe ne bo propadla. Tiamo kakšne flaškice kupiš v Sanolaborju za fiziološko? Mi imamo namreč probleme z vnetimi ušesi in jaz sem do sedaj uporabljala pač injekcije - sem kupila ta veeeliko in z njo šopamo fiziološko v nos. Jo res porabimo na hektolitre, ker brez tega bi bil po mojem mali skos na AB. Brinme, je bila to tvoja prva kontrola na bolniški? Jaz sem že od začetka doma, grem samo do kakšnega dohtarja, ampak imam vedno ko grem od doma, slab občutek da me bojo ravno takrat iskali... Jaz ne razmišljam o ambulantnem porodu. V prvo sem bila celo en dan dlje notri, ker sem že takoj imela tak naval mleka, da se mi je že v P začel delati mastitis. So mi dali nek sprej za v nos in se je na srečo umirilo. Obiski - jaz bom vsem, razen ožjim članom družine, kar direktno povedala da prvi mesec ne sprejemamo obiskov, da bomo pa kasneje zelo veseli če nas pridejo pogledat. V Ljubljanski porodnišnici je pa sedaj tak red da so obiski dovoljeni samo partnerjem in zdravim otrokom (to noben ne preverja, ampak uma da so starši tako pametni da sami ocenijo). To se mi zdi edino pravilno, ker mi je malo mimo da se v tisto sobo h porodnici nagnete celo kardelo ljudi... So pa obiski vsak dan od 15h-18h. Tinaaleks za prijateljico. Sem vseeno upala da jima rata! Kar se tiče vrtca, bo naš mali po prihodu nove članice kar lepo normalno hodil v vrtec. Tudi sedaj ko sem jaz doma normalno hodi v vrtec in ni nekih problemov zaradi tega. Mu bom pa večkrat naredila veselje in prišla ponj po kosilu. Katis dobrodošla! Čišča - uporabljala bom Vir 80. Bom šla kar v Tosamo iskat, ker po izkušnjah od prvič, jih bom kar precej rabila. Pri meni je trajala skoraj 6 tednov. Je pa tako da na začetku zelo krvaviš, potem pa vedno manj. Je pa čišča kužna in tamponi so odsvetovani. Vir 80 priporočajo da ne prihaja do raznih vnetij, ker so iz naravnega materiala in se ti potem tista svinjarija ne paca tam dol. Plenice - mi smo v prvo imeli na začetku Pamperske (ta rmene), potem ta vijolične, ki pa so se mi zdele čisto predrage. Ko smo probali ta zelene, je imel mali takoj vneto rito in smo na koncu pristali pri Hoferjevih, ki so po mehkosti in gibanju zelo podobne Pamperskam. je pa res od otroka do otroka odvisno kaj jim paše. Moja sestra je imela za dvojčka za punčko samo ta vijolične Pamperske, za fantka pa lahko karkoli in je tudi Hoferjeve huopvala, ker je bila z njimi zadovoljna. Se pa moram prav pohvaliti (tok tok tok) da so mi v P namerili 122 železa, kar je zame več kot odlično. Je res da si kdaj pa kdaj privoščim konjička, pa pojem ogromno marelic in pa, po Robertinem nasvetu sem začela piti melaso. Očitno deluje Mi je pa v P tudi začelo iztekati mleko, tako da mislim da bom tudi v drugi imela Ljubljanske mlekarne PixieM, tako sva že dve ki puščava Sem si dala duška in načvekala vse za nazaj.
|