Najki
|
Tetra plenice - kot pravi roberta, jih skoraj ne more biti prevec, ker jih res nucas za vsako malenkost, vcasih se za postlat , pa namesto slincka, za podirat kupcke, dojit, podlozit na previjalni in tudi za siroko povijanje. Dodala bi pa to, da lahko poleg belih dobite tudi kaksne pisane in s potiskom recimo v Kiku pa Ikei, tiste sem jaz nosila s sabo in jih pogrnila recimo v vozicek ali lupinico, da ni svical, tudi za pokrit, pa mi je bilo vsec, da so bile pisane. Mali ima 18m in jih se vedno nekaj uporabljamo. Slinckov smo nabavljali in dobavljali na kupe, ker se je mali slinil od cetrtega meseca, ko je zacel poganjati zobke in se se danes, ko prebijajo petice, brez njih je bil skoz in skoz moker po prsnem kosu in smo ga morali veckrat preoblacit. Za futranje pa ni imel bombaznega ampak silikonskega in tisto Ikea pelerinico, sam pa tudi nikoli ni packal med gosto hrano. Roberta babyvac ima mende tudi opcijo na vdih potegnit ven ali pa na sesalec. Mi imamo tudi to samo na vdih in je super, tiste pumpice, ko samo stisnes meh in spustis, da bi kaj ven posesalo, so popolnoma neuporabne. Samo te stvari za prehlade in termometre smo mi rabili pri enem letu, ko je startal vrtec in pobral prav vse viroze. Do takrat ni bil bolan. Usesk se ne sme pucat, ker jih lahko se bolj zamasis ali ranis. Lahko poberes tisto, kar pride samo ven in obrises z uhlja. Smo pa enkrat dobili neko olje za not kapat, ker je imel kokr prevec usesnega masla ob prehladu, samo nismo nikoli uporabili. Druga pediatrinja je rekla nc v usesa. Kos za plenice - mi smo ga sli ekstra kupit, iskala pa sem takega na pedalko, da lahko z eno roko drzim malcka, z drugo vrzem v kos, da nima nihajnega pokrova, ker bi vse smrdelo ven in se mazal bi se, da je dobro zatisnjen. Nasla sem tocno takega, ima tudi gumirano dno, da ne drsi po tleh, mali ga zdaj ne more niti odpret niti prevrnit in gumirano vedro, da zatesni vonjave. Stal me je okoli 30 EUR in mi prav nic ni zal, not dam pa navadne vrecke za smeti brez dodatnega zavijanja plenic. Tisti kosi za plenice so izjemno neprakticni, ko moras recimo obracat pokrov, da spuscas plenice not, se hitro zasteka in zabase in jih pol gleda ven in smrdi, kasetni so pa strosek za kasete. Nas kos je takle, sam je stal 30 EUR v Merkurju, zdaj so izgleda drazji. Cestitke prijateljici Bloom1 , tinaaleks ce ni servota, se ful lazje obraca, ce je avto v gibanju. recimo na parkiriscu mors malo gasa dodat, ker se na mestu ful tezje obraca. lija30, mi smo blazno zadovoljni z beauty baby plenicami od muellerja, samo za zacetek bojo tudi verjetno pamperske. ceprav ne vem, kaksne so muellerjeve za novorojencke, jih bom mogoce najprej sprobala. pamperske so mehke in zelo raztegljive, zato so fajn za zacetek. sem pa probala ze vse mozne in so se vse prepustile kaksno driskico, se mi zdi da muellerjeve se najmanj. tudi dmove so me razocarale, en paket je bil v redu, drugi pa katastrofa. je precej odvisno od serije in kje jih kupis. je ajn, da vsake tolk sprobas kaksne nove, nafehtas od prijateljice, v pol leta bos ze dobila idejo, kaj vam pase. nekateri otrocki so na specificne plenice alergicni in jim skuri ritko, prav tako na specificno kozmetiko, zato lohk mal poeksperimentiras. Anju jaz sem na enem filmcku videla nogice in rokice, sam je bila mama suhica z zelo tanko in napeto kozo, je bilo prav freaky. Meni so priporocali siroko povijanje v PO, pediatrinja v LJ pa je takoj rekla, da je ta praksa opuscena in da lahko prekinemo. Prijateljici v PO pa je pediatrinja se naprej svetovala siroko. Tako da ima vsaka regija svojo doktrino, saj vprasanje, ce se Postojna letos se drzi tega. O tega se pa spomnim tiste bunke pri ritki za drzat . Pol ko nehas povijat na siroko, kar pol otrocka manjka haha. Katere vlozke boste uporabljale za cisco? Jaz sem imela neke Vir s krilci, pa se ne spomnim, kateri so bili . Se pa ne spoznam na te vataste, ker sem imela vedno always, ima katera kaksen predlog, pa da imajo krilca in se zalepijo? filisa dvomim da je imela tezave zaradi klistirja. saj ni prijetno, ampak je to samo topla voda, ki spere creva, nekateri to delajo doma 1x na teden za boljso prebavo. priporocam, da das to skozi, sicer ti bo marsikaj uslo na porodni mizi, sicer je normalno in te ni treba bit sram, saj marsikatera nima niti casa za klistir, samo je to dodatno tveganje za dojencka, ce mu pride v sluznico. poleg tega s praznimi crevi dobi otrok vec lufta za ven prit.
|