|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
29.7.2010 10:44:10   
mamamajča
majabar, super za voziček, sta pa našla res ugodno varianto!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
29.7.2010 10:47:29   
anju
za streptokok B običajno res delajo teste bolj pozno, da se ga z antibiotiki ščisti pred porodom. čeprav je najbolj nevaren za novorojenčke in bi ga tako bilo smiselno delati prej oz. 2x. običajno je samoplačniški (tudi cene se menda zelo razlikujejo, nekateri G ga naredijo celo zastonj). pixieM to ni kompliciranje ali paničarjenje, streptokok je lahko prisoten brez kakih posebnih znakov. lahko ga imaš in je vse ok, se otroček ne okuži med porodom. če se okuži in ne vejo da ga imaš, torej ne dobita antibiotika ne ti ne otroček, potem so pa lahko posledice zelo hude. tako da je samo prednost, če veš da ga imaš in te uzdravijo že prej ali med porodom dobiš AB.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
29.7.2010 10:49:35   
Najki
Tetra plenice - kot pravi roberta, jih skoraj ne more biti prevec, ker jih res nucas za vsako malenkost, vcasih se za postlat user posted image , pa namesto slincka, za podirat kupcke, dojit, podlozit na previjalni in tudi za siroko povijanje. Dodala bi pa to, da lahko poleg belih dobite tudi kaksne pisane in s potiskom recimo v Kiku pa Ikei, tiste sem jaz nosila s sabo in jih pogrnila recimo v vozicek ali lupinico, da ni svical, tudi za pokrit, pa mi je bilo vsec, da so bile pisane. Mali ima 18m in jih se vedno nekaj uporabljamo.

Slinckov smo nabavljali in dobavljali na kupe, ker se je mali slinil od cetrtega meseca, ko je zacel poganjati zobke in se se danes, ko prebijajo petice, brez njih je bil skoz in skoz moker po prsnem kosu in smo ga morali veckrat preoblacit. Za futranje pa ni imel bombaznega ampak silikonskega in tisto Ikea pelerinico, sam pa tudi nikoli ni packal med gosto hrano.

Roberta babyvac ima mende tudi opcijo na vdih potegnit ven ali pa na sesalec. Mi imamo tudi to samo na vdih in je super, tiste pumpice, ko samo stisnes meh in spustis, da bi kaj ven posesalo, so popolnoma neuporabne. Samo te stvari za prehlade in termometre smo mi rabili pri enem letu, ko je startal vrtec in pobral prav vse viroze. Do takrat ni bil bolan.

Usesk se ne sme pucat, ker jih lahko se bolj zamasis ali ranis. Lahko poberes tisto, kar pride samo ven in obrises z uhlja. Smo pa enkrat dobili neko olje za not kapat, ker je imel kokr prevec usesnega masla ob prehladu, samo nismo nikoli uporabili. Druga pediatrinja je rekla nc v usesa.

Kos za plenice - mi smo ga sli ekstra kupit, iskala pa sem takega na pedalko, da lahko z eno roko drzim malcka, z drugo vrzem v kos, da nima nihajnega pokrova, ker bi vse smrdelo ven in se mazal bi se, da je dobro zatisnjen. Nasla sem tocno takega, ima tudi gumirano dno, da ne drsi po tleh, mali ga zdaj ne more niti odpret niti prevrnit in gumirano vedro, da zatesni vonjave. Stal me je okoli 30 EUR in mi prav nic ni zal, not dam pa navadne vrecke za smeti brez dodatnega zavijanja plenic. Tisti kosi za plenice so izjemno neprakticni, ko moras recimo obracat pokrov, da spuscas plenice not, se hitro zasteka in zabase in jih pol gleda ven in smrdi, kasetni so pa strosek za kasete. Nas kos je takle, sam je stal 30 EUR v Merkurju, zdaj so izgleda drazji.

Cestitke prijateljici Bloom1 user posted image ,

tinaaleks ce ni servota, se ful lazje obraca, ce je avto v gibanju. recimo na parkiriscu mors malo gasa dodat, ker se na mestu ful tezje obraca.

lija30, mi smo blazno zadovoljni z beauty baby plenicami od muellerja, samo za zacetek bojo tudi verjetno pamperske. ceprav ne vem, kaksne so muellerjeve za novorojencke, jih bom mogoce najprej sprobala. pamperske so mehke in zelo raztegljive, zato so fajn za zacetek. sem pa probala ze vse mozne in so se vse prepustile kaksno driskico, se mi zdi da muellerjeve se najmanj. tudi dmove so me razocarale, en paket je bil v redu, drugi pa katastrofa. je precej odvisno od serije in kje jih kupis. je ajn, da vsake tolk sprobas kaksne nove, nafehtas od prijateljice, v pol leta bos ze dobila idejo, kaj vam pase. nekateri otrocki so na specificne plenice alergicni in jim skuri ritko, prav tako na specificno kozmetiko, zato lohk mal poeksperimentiras.

Anju jaz sem na enem filmcku videla nogice in rokice, sam je bila mama suhica z zelo tanko in napeto kozo, je bilo prav freaky.

Meni so priporocali siroko povijanje v PO, pediatrinja v LJ pa je takoj rekla, da je ta praksa opuscena in da lahko prekinemo. Prijateljici v PO pa je pediatrinja se naprej svetovala siroko. Tako da ima vsaka regija svojo doktrino, saj vprasanje, ce se Postojna letos se drzi tega. O tega se pa spomnim tiste bunke pri ritki za drzat user posted image . Pol ko nehas povijat na siroko, kar pol otrocka manjka haha.

user posted image Katere vlozke boste uporabljale za cisco? Jaz sem imela neke Vir s krilci, pa se ne spomnim, kateri so bili user posted image . Se pa ne spoznam na te vataste, ker sem imela vedno always, ima katera kaksen predlog, pa da imajo krilca in se zalepijo?

filisa dvomim da je imela tezave zaradi klistirja. saj ni prijetno, ampak je to samo topla voda, ki spere creva, nekateri to delajo doma 1x na teden za boljso prebavo. priporocam, da das to skozi, sicer ti bo marsikaj uslo na porodni mizi, sicer je normalno in te ni treba bit sram, saj marsikatera nima niti casa za klistir, samo je to dodatno tveganje za dojencka, ce mu pride v sluznico. poleg tega s praznimi crevi dobi otrok vec lufta za ven prit.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
29.7.2010 10:57:06   
tinaaleks
tetra plenice- na srečo mi jih ne bo potrebno kupovat novih, ker imam še 2 paketa zapakirana. Ljudje tudi prinesejo preveč, ko se rodi novi član. user posted image

slinčki- meni se bolje obnesejo kar tetra plenice. Še zdaj ji jo zavežem okrog vratu, da nima čisto umazane majčke.

čišča- jaz bom uporabljala kar VIR 80 in pa mrežaste hlačke. Mi je v prvo pasalo, tako da bo zdaj najbrž tudi aktualno.

najki- sem opazila, da je med vožnjo to veliko lažje, samo vseeno pa se fajn matra. Smo pa že razvajeni od vse elektronike v avtu.user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
29.7.2010 11:16:17   
anju
vložki

http://www.tosama.si/index.php?pid=14&id=1324&cmd=lst&t=item

običajno med menstruacijo uporabljem te na linkuuser posted image

klistir in britje nimam nič proti in bom tudi tokrat, če bo časuser posted image
filisa ne verjamem da so težave zaradi klistirja, prej zaradi poroda. no, možno pa, nismo vsi enaki.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4130
29.7.2010 11:48:19   
anju
po opisu bi bili primerni ti vložki, samo jih nisem še videla v trgovini:

http://www.tosama.si/index.php?pid=14&id=1326&cmd=lst&t=item

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4131
29.7.2010 12:17:33   
Najki
Tele natur sem probala in so mi bli ful fajn ja. Sem mislila ksne druge kot vir, ker je se nekaj teh firm, ki imajo vataste. Bom morala malo pogledat po muellerju in dmu. Imam pa nekak v spominu, da so imeli tile vir nature trak za prilepit? Mogoce celo krilca. Pa nimajo tiste zoprne mreze povrhu, ki samo drazi.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
29.7.2010 12:23:16   
anju
Najki tile modri (prvi link) imajo krilca. gornji sloj je pa tak gost, ma ok so, pravzaprav tudi ne predebeli, da bi se ti med uporabo nagrmadili v moteč zvitek. na začetku bom rabila tiste, ki jih dajo v porodnišnici, saj krilca ne grejo s tistimi mrežastimi hlačkami. pa pogosto jih menjavaš, da nimaš tolk dela z montažouser posted image  kasneje pa verjetno te, ki sem jih vajena.
po čišči pa upam mir s tem za vsaj pol letauser posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
29.7.2010 12:38:02   
anju
danes ste bolj po vremenu, kaj?

3x mami ne zavidam ti težav, to da si danes doma pa precej. z veseljem bi spala!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4134
29.7.2010 12:44:15   
tinaaleks
anju-jaz bi samo spala. Se mamo pa fajn v službi. Šef je danes na dopustu, pa mamo malo babjega čveka. Saj poznaš: Ko mačke ni doma, miši plešejo.user posted image

Bom videla danes koliko se mi bo dalo kaj v šoping. Potrebovala bi še en jogi in eno postelnino. Sva se odločla, da ker imamo doma poleg posteljice tudi prenosno, da Aleksandro prestaviva v prenosno, dojenčka v njeno (ker se lahko tla dvignejo). Nočem pa da A spi potem samo na peni, ampak da ima pravi jogi.
Počasi bo pa tako ali tako potrebovala ta veliko posteljo, samo se nama zdi brez veze sedaj kupovati, ker razmišljava, da če najdeva kakšno primerno hišo, da se bi preselili (bi imeli več prostora).
Tako bi potem urejala samo hišo, ne pa sedaj v bloku otroške sobe....

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4135
29.7.2010 12:53:23   
sasadejan
Mene pa zebe. Se je malo preveč shladilo user posted image .

Bi bilo pa fino bit zdele doma v posteljici pod odejo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4136
29.7.2010 12:53:50   
pixieM
Ok, punce, zdaj sem spet zmedena - nič novega kaj?! user posted image

user posted image Kako je s čiščo? Mi lahko katera od mamic razloži, ker sem očitno ta del v knjigah spregledalauser posted image ?! Sicer pa v knjigah je vse tako teoretično napisano, mene zanima dejanska praksa oz. izkušnje. Za vse odgovore se vam že zdaj zahvaljujem!

Neposredna povezava do sporočila: 4137
29.7.2010 12:54:37   
anju
lepo tebi tinaaleks! js pa sama med moškimi, pa še šef tišči v pisarni poleg mene danesuser posted image

tvoja A komot še kar nekaj časa spi v 120x60 če le hoče. najin ni hotu in sva kupla veliko posteljo (skupaj s sobico) tudi za motivacijo. ampak a misliš, da se ti bo dalo? danes? js mam popoldne frizerja, pa se mi že zdaj ne da... niti ne vem kako frizuro bi. moje sem naveličana, čist. nimam pojma kaj bi drugače. kakšna ideja? zdaj imam malo čez ramena, franze zelo kratke, čisto malo stopničastouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4138
29.7.2010 12:57:47   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

Ok, punce, zdaj sem spet zmedena - nič novega kaj?! user posted image

user posted image Kako je s čiščo? Mi lahko katera od mamic razloži, ker sem očitno ta del v knjigah spregledalauser posted image ?! Sicer pa v knjigah je vse tako teoretično napisano, mene zanima dejanska praksa oz. izkušnje. Za vse odgovore se vam že zdaj zahvaljujem!

A to je nekaj kar gre ven iz tebe po porodu, ko se telo čisti? Sestrica mi je povedala samo to, da ima grozen vonj user posted image . Več pa tudi jaz ne vem o tem. Koliko časa traja,...

< Sporočilo je popravil sasadejan -- 29.7.2010 12:59:51 >

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
29.7.2010 13:01:20   
pixieM
sasadejan - to popolnoma razumem user posted image . Bolj me zanimajo stvari v smislu kako dolgo traja, a je to kri, boleče-neboleče, kakšni nasveti... V tem smislu, ker v knjigah piše samo, da se maternica čisti in to je v bistvu ta čišča...  Jaz pa vse analiziram do potankosti user posted image .

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
29.7.2010 13:02:33   
anju
pixieM najbolj teče v porodnišnici. takoj po porodu celo nekaj merijo koliko krvi izgubiš. počasi je krvavitve vse manj. meni se vse dalj časa celi, tako da sigurno nisem mogla brez vložka cel mesec in pol. če ne več, sm pozabila malo. kaj konkretno te zanima?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
29.7.2010 13:05:05   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

sasadejan - to popolnoma razumem user posted image . Bolj me zanimajo stvari v smislu kako dolgo traja, a je to kri, boleče-neboleče, kakšni nasveti... V tem smislu, ker v knjigah piše samo, da se maternica čisti in to je v bistvu ta čišča...  Jaz pa vse analiziram do potankosti user posted image .

Sorry najprej sem čisto narobe prebrala kaj si mislila. Ker tudi jaz lih nimam veliko pojma o tem user posted image . Pri moji sestrici je trajalo malo več kot 1 mesec. Sej bova kmalu videli  user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
29.7.2010 13:06:08   
tinaaleks
čišča- kako bi jo opisale? močna menstruacija. Traja pa različno. jaz sem jo imela kar nekaj časa. Ali pa se mi je tako samo zdelo?'user posted image  Se ne spomnim ravno, pa je samo 2 leti nazaj.user posted image

anju- ti kar pejt k frizerju. Ti bo pasalo na tak deževen dan. Jaz, kadar si zaželim spremembe vedno rečem frizerki naj naredi kaj misli da bi bilo dobro. Če mi potem ni všeč se ne sekiram, ker mi tako ali tako spet zrastejo nazaj.
Kaj pa kakšna druga barva?
Za šoping pa nisem ziher, da se mi bo dalo, ampak doma viset z otrokom polnim energije je katastrofa!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4143
29.7.2010 13:07:46   
anju
ma je lahko tudi kri vmes, ker se celi rana, na mestu, kjer je bila posteljica. na začetku tako kar je redeče, potem pa temno - stara kri. tudi kak košček pride vmes. nekaj res smrdi, je treba bit pozoren kako (na spremembe) saj lahko opozarjajo na vnetje rane. pozabila sem ma se mi zdi da tisto intenzivno niti ne traja 10 dni. in kak mesec je bila pri meni ravno kaka kapljica na dan. umazano rumena. sveža kri kasneje ni ok!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4144
29.7.2010 13:08:34   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: anju

js mam popoldne frizerja, pa se mi že zdaj ne da... niti ne vem kako frizuro bi. moje sem naveličana, čist. nimam pojma kaj bi drugače. kakšna ideja? zdaj imam malo čez ramena, franze zelo kratke, čisto malo stopničastouser posted image

Jaz sem bila prejšnji teden pri frizerju in sem tako težko sedela na tistem stolu. Pa še barvala sem se, tako, da sem bila 3 ure tam. Če greš še na morje je najbolj, da se tako ustrižeš, da boš imela čim manj dela z lasmi in da ti ne bo vroče. Jaz sem se na paža ustrigla in mi saj v vrat ni vroče user posted image . Drugače pa sem se barvala in moram rečti, da tale nosečnost zelo dobro vpliva na barvanje. Je tako dobro barva prijela user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
29.7.2010 13:12:14   
sasadejan
Jaz sem pa danes mislila it v BC v BTC, pa ne vem, če se mi da jit v tem dežju. Rabim kupiti tisti rob z medvedki za na steno, pa previjalno podlogo,...

Neposredna povezava do sporočila: 4146
29.7.2010 13:14:45   
pixieM
sasadejan - ne se opravičevat, ker se nimaš za kaj. Jaz sem pač bolj kurja glede teh zadev in včasih tut napišem stvari bolj čudno user posted image . In ja, kmalu bova videli. Mene je z vsakim dnem bolj strah. No, ne vem če je to strah...neko tako čudno-živčno-veselo pričakovanje. Tako kot zagovor diplome user posted image .

anju - torej, to je kri. Lahko uporabljaš npr. tampone namesto vložkov?! Ali pa menstrualno skodelico? Traja tudi do mesec in pol user posted image ? Tako kot močna menstruaicja? user posted image Saj pravim, da sem čisto nepoučena. Ker že od najstniških let nisem uporabila vložka (predvsem zaradi alergije, ker tudi na to fašem grozni alergijo), res vedno uporabljam tampone. Le kako je s tem? Ojej, uboga predavateljica v materinski šoli in moj user posted image (če bo šel zraven), ker jaz imam milijon vprašanj user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4147
29.7.2010 13:20:49   
sasadejan
pixieM -  ti kar sprašuj v šoli za starše in potem čim več poročaj, da bom še jaz vedela user posted image .

Ne govor, mene je tokkkkk strah. Mislim, pa darvno tega, ker ne vem kaj pričakovati in kako bo. Ampak po drugi strani pa komaj čakam, da vidim mojega user posted image . Sam zdej smo pa res že blizu. JEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJ

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4148
29.7.2010 13:21:59   
anju
se ne barvam, čeprav sem kot ena miš. hitro mi rastejo in ne maram narastka. sploh pa sem se nehala oz. popolnoma opustila barvanje, ko se je mulček dojil na uro in pol do dve. ni blo časa:)))
kratko mi je super in to kratko kratko, samo potem moram bit pri frizerju vsak mesec. mam goste in sem takoj kot pouštček. lani sem se ostrigla na paž, pa so se spodvili in sem postala tofsy...
ma sm prav revca, kaj?user posted image

so pa zdej lasje zelo lepi, skoraj noben ne izpade, tako da mi sploh ni žal kakega spulit, če moti. in koža se mi je očistila in čelo se ne svetiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4149
29.7.2010 13:22:03   
missD
čišča je kužna tako da jaz nekih tamponov in tega ne bi svetovala. znanka mi je svetovala takole:
Priporočam, da ne nosiš svojega perila, ampak kupi te mrežaste hlačke za enkratno
uporabo oziroma ene so tudi pralne. Me smo jih dobile v P vsak dan dvoje, sem
imela pa še svoje s seboj. Sem jih pa potem nosila tudi doma vse do konca čišče.
Čišča je namreč kužna in mi res ni bilo, da bi nosila svoje perilo in ga potem prala z
ostalim perilom.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?