terida
|
IZVIRNO SPOROČILO: terida Ugotavljam, da imam zdaj več časa kot sem ga imela prej, ker ga lahko pustim na tleh in se zna sam lepo zamotit - je veliko bolje kot je bilo prej, ko se je hotel non-stop nosit. No, saj pazit ga je še vedno treba, samo kakšnih ekstra nevarnih stvari nimamo v dnevni sobi, tako da lahko jaz tudi kaj v kuhinji postorim in ga npr. samo poslušam ter pokontroliram na vsakih nekaj minut. Ni bilo treba dolgo čakat na to, da sem morala grenko požret svoje besede... Včeraj sem po luštnem sprehodu s ShopGirl in njeno Kajo Primožu pripravljala kosilo, ko je on bil v dnevni sobi in se dvignil ob mizico, na kateri imamo TV. To je naredil že milijonkrat, tako da se mi sploh ni zdelo nič narobe. Potem pa naenkrat TRESK in Primož je padel na zobe Je šel v tak jok, da se mi je srce skoraj počilo. Sicer se je (glede na poškodbo) dokaj hitro pomiril, a mu je iz dlesni tekla kri še dve uri potem! Nisem vedela kaj naj - ali naj delam paniko ali ne in sem ubrala srednjo pot in klicala v ZD. So mi rekli, da naj ga raje pripeljem pokazat, da preverijo, da ni kaj hujšega. HB ni nič takega, da se ne bi zacelilo samo od sebe - pri udarcu sta se zgornji enki dejansko malo zarili nazaj v dlesni (zaradi česar je krvavel), a nič hujšega. Zobozdravnica je rekla, da naj zdaj 14 dni bolj pazim na njegove zobe (jesti bi moral pasirano, kar pa itak dela že zdaj, tako da ne bomo počeli nič posebnega) in bo vse ok... Jaz sem bila včeraj cel dan čisto paf, še zdaj se kar tresem, ko pomislim. Zdaj pa sploh ne vem več kako naj se obnašam z njim. Po eni strani sem vsa panična in bi ga najraje dobesedno v vato zavila, po drugi pa bi ga rada pustila, da še naprej kolikor toliko prosto raziskuje svojo okolico in preizkuša svoje sposobnosti. Zavedam se, da bi to nesrečo lahko preprečila samo tako, da bi ga držala, ko se je on držal za mizico. Ker če bi bila dva metra proč od njega, bi bilo vseeno ali sem tam ali ne. Glede na to, da v bistvu zelo stabilno sam stoji, se mi zdi neumno, da bi ga non-stop držala oz. bila prilepljena nanj vsak trenutek. Samo očitno bo prav to treba delat, če bi rada, da obdrži svoje luštne zobke Ma ne vem no, sem tako žalostna, res, po moje boli bolj mene kot njega... Aja, pa še to: to sploh ni bila njegova prva poškodba odkar se je začel postavljati na noge. Prejšnji teden se je konkretno ugriznil v jezik. Iz stoječega položaja je padel dol na ritko (čisto lepo, niti ne vem če bi temu rekla padec), edini problem je bil, ker je molel jezik iz ust. In ker ima zunaj že vse lepo zašiljene enke, se je ugriznil. No, tega pa res ne bi mogla preprečit, medtem ko je ta včerajšnja nesreča verjetno bolj na meni kot na njemu... In to sploh ni še vse, kar se slabih novic tiče... Od danes naprej se Primož noče več dojit pri meni K'r neki, res, to je prišlo iz včeraj na danes. Včeraj zvečer sem ga še podojila (torej po tisti nesreči z zobmi) in moram priznat, da je sesal manj zadovoljno kot navadno, a je kar nekaj vseeno spil. Potem pa se je ponoči dvakrat zbudil in se vsakič začel metat nazaj, ko sem mu ponudila dojko. Mi ni bilo nič jasno, a saj mi sredi noči nikoli ni, tako da se nisem obremenjevala. Potem pa je zavrnil še zajtrk na dojki danes zjutraj in me je začelo prav skrbet. Ne vem kaj je to - obnaša se tako, kot bi mu smrdelo mleko. Isto mi je naredila hčerka, ko se je sama odstavila pri 11 mesecih, a takrat je pila pri meni le enkrat dnevno in še tisto bolj zaradi crkljanja kot hrane. Primož pa nima še 8 mesecev in jaz bi ga rada še dojila! Pri hčerki je bil problem to, da sem dobila menstruacijo (baje jim zaradi hormonov takrat mleko ni všeč), a jaz je po nosečnosti in porodu zdaj sploh še nisem dobila. Da bi bili zobki krivi ne verjamem, ker vse drugo grize, edino dojke ne zagrabi. Pa ne da je poskusil in ni maral, niti zraven noče prit!!! Zdaj sploh ne vem kaj naj naredim - a naj mu dam kar vse obroke goste hrane ali naj mu začnem AM kupovat Pa sploh ne vem katerega, čisto sem izgubljena, ker AMja nikoli nisem rabila in nimam pojma kaj naj. Danes sem mu namesto dojenja za zajtrk dala mlečne kašice, ki jih sicer dobiva za večerjo. Ga bom jutri spet poskusila podojit in bom videla kako naprej... Imam pa tudi eno dobro novico (vsaj nekaj). Ko sem včeraj gledala v njegova usta, da bi ugotovila s kje krvavi in kako je z njegovimi zobmi, sem čisto slučajno opazila, da je dobil tudi že svojo prvo dvojko! Mater, res je hiter s temi zobmi... Zdaj samo upam, da ne razbijemo še te Ne mi zamerit za ta moj roman, a sem vam prav morala malo pojamrat, deluje kot terapija BeeBee, kakšna krasna novica! Res sem vesela zate!!! Javi se še kaj! Ninča, super da je vse ok! Zdaj pa hitro domov na okrevanje s crkljanjem ShopGirl, a zbolela da si? Komaj verjamem, včeraj si izgledala še čisto ok. Vem, da je težko bit bolan z majhnim otrokom doma. Kup , da boš kmalu kot nova. In seveda ŠC, ŠC, ŠC vsem virozam, ki napadajo naše biserčke! Bi si človek mislil, da bo vsaj poleti mir, kajne, pa je vedno nekaj... O skrajšanem delavniku ne razmišljam preveč, ker se bojim, da bi se to izrodilo tako, da bi sicer delala 8 ur, plačana pa bi bila samo za 4 ali 6... Imam pa to srečo, da imam zelo fleksibilen urnik in se da marsikaj zmenit v službi, tako da upam, da otroka ne bosta preveč prikrajšana zaradi polno zaposlene mamice... Zamrzovanje hrane jaz kar prakticiram in to iz dveh razlogov. Prvi je ta, da včasih naenkrat dobim ogromno domače bio zelenjave, ki bi je ne mogla porabit, če je ne bi skuhala, spasirala in zamrznila. Drugi pa ta, da je tako bolj praktično. Kot sem že napisala zadnjič, jaz s hrano ne kompliciram preveč in mi je zamrzovanje super za prišparat na času. Delam pa tako, da skuham in zamrzujem samo zelenjavo, ostale stvari (paštico, polento, riž, krompir ali meso), ki jih pripravim skupaj z zelenjavo, pa kuham sveže. No, zdaj pa dovolj RRja, ker si moram izčrpat mleko, da ne fašem še kakšnega mastitisa za povrh
|