Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 20:52:09
|
|
|
|
punsha
|
taipai, sem zasledila, da daješ domače jogurte iz mlekomata. In kak je? A ti so tudi normalno obdelani...tako da so primerni za naše malčke? Jaz sem tudi rekla da bi poskusila, pa me je moj vprašal če so sploh kul, da nmajo še več bakterij? Res ne vem kak je s to obdelavo... No pa če katera druga kaj ve tud lahk napiše ane BeeBee pikepoke zate
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 21:13:47
|
|
|
|
Zibka
|
Beebee, vso srečo! Če mene vprašaš, je prav da se greš pokazat, sploh če se ti že 2 dni tole vleče... pa sporoči kako bo. Otroško olje imam jaz od Holle: mešanica repičinega, konopljinega in sončničnega. Kao da ga otročki rabijo, sploh pri razvoju živčevja. Ampak verjetno ostala maščoba tudi zadošča..
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 31.7.2010 21:39:11
|
|
|
|
taipai
|
BeeBee, vso srečo!!! Zibka ta olje dobiš v trgovini? Še nism kupovala, tako da ne vem . Sama mu dam domače (iz Paga) olivno olje, sem pa tja. punsha: danes se mu dala v dopoldansko kašico žličko domačega domačega jogurta (mi je tašča prinesla s trga). Sem se odlocila, da bom mlekomate pustila za en čas še pri miru.. Za 1x vse bp :) danes sva pa jedla: zjutraj:dojenje malica: nektarina, 1/2 banane, plasmon piškotek,žlička jogurta kosilo:riž z brokolijem malica pop: od kosila nama je ostao malo živa, sem ga dala v kompotovo vodo, pa zraven zmečkano nektarino + slivo. Je jedu ful, pa sem se ze bala, da mu zarad kombinacije ne bo dobr + dojenje, vsakič k je hotu, aja, dans sm kupila od BIOTOP -Riževe kosmiče,pa nikjer nic ne pise kako se pripravi . Ima ktera izkušnje s tem? Js bi itak vse to kuhala na vodi, ker še vedno dojim in mi je škoda kupovat AM. Ampak ce bomo zacel s gresom, bi blo skoraj da potrebno. lep večer
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.8.2010 12:02:44
|
|
|
|
*nivea
|
ojla smo nazaj iz morja. voda je bla ledena enkrat sem se kopala, pa še te sem se prehladila, tak da sem vsa šmrklava taja je v vodi bla toliko, da smo ji nogice namočili, drugače je sedela v čolničku pa sva jo malo sem pa malo tja vozičkala je pa v tem času dobila obe zgornji enkici, tako da imamo sedaj štiri zobeke kupili smo ji sedež za kolo (za spredaj) in včeraj se veselo vozili. mala je bla prav navdušena pa gugalnika smo izprobali , pa je tam tud tak ponosno sedela plazimo se še ne, sedimo tak, če jo posedemo.. se je pa začela na noge zdigovat in kao sklece hoče nardit BeeBee čestitke za 2 in pošiljam ti kup da je vse okej z vami tremi toliko, za nazaj preberem enkrat ta teden gremo na kosilo k tašči, bi že morali sicer tam biti, a kaj češ, naša mala zdaj tak spi, kak angelček.. mali vragec ... pač moramo počakati da se zbudi uživajte
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.8.2010 13:03:32
|
|
|
|
METULJ1
|
BeeBee-iskrene čestitke; želim, da vse poteka normalno in srečno do konca
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.8.2010 13:07:54
|
|
|
|
METULJ1
|
Pozdravljne, se že celo večnost nisem oglasila. naša mala bo 4.8. stara 7 mesecev. Čas noro beži. Čez dan vedno manj spi, zato tudi malo časa za pisanje. Sicer že 3 tedne sama smostojno sedi. Lepo napredujemo z uvajanjem GH. Tudi ona se postavlja na noge. Mislim, da ni nič narobe, če se sama postavlja. Ni pa dobro, da jih mi postavljamo. Včasih imamo malo vročine. Mislim, da so krivi zobki, ki počasi lezejo na plano. Zaenkrat imamo samo sponji enki. Drugač sem mela pa 15.7. prvi pregled. je že lepo utripal. 12.8. imam nuhalno. Vam takrat kaj več napišem. Do takrat bodite lepo in se še naprej cartajte
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.8.2010 8:46:08
|
|
|
|
marusi
|
jutro! naše dete je spalo skoraj do 8.00 . smo pa poskusili novo živilo: proseno kašo s sadjem in rumenjakom (tilpika hvala za idejo:))) morje je mrrrrrrzlo:( premrzlo in naše dete ni moglo plavat... je kar v prazno brcal, ko sva prišla do vode:) mleko: ena je spraševala gede mščobe: baje do 3 leta otroku naj ne bi dajali posnetih izdelkov. pravi pa kolegica pediatrinja, da če je otrok bajsast, lahko... smao ne sadnih, ker imajo dodane sladkorje, prtedvsem umetne, ki pa naj jih otroci naj ne bi uživali. olje: jaz mu dodajam domače olivno. baje je ta od holle sicer super, ampak mi imamo doma svojega. mislim, da je to vse, kar sme želela komentirati... sicer dopišem. lepo bodite. baje bo spet slabo vreme od ju3 naprej :(
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.8.2010 13:12:13
|
|
|
|
Zibka
|
Danes je Klara za dopoldansko malico jedla kompot: domače jabolke + 2 domači slivi: ampak to je tak kisel kompot, da je skor mal preveč- najprej se je zmrdovala, potem je jedla, ampak se sprašujem, če je to ok, da sem ji dala A ve sladkate kompote, čežane? Za kosilo sem ji pa pripravila krompir + bučko, vendar sem ji potem mogla dat za jest kar zizo, ker bi mi jo drgač razneslo, me je že ornk bolela Zdaj pa spi. Za malico bo pa pirina mlečna kašica.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.8.2010 20:55:45
|
|
|
|
dreamz
|
Ciao! Mi smo nazaj z dopusta. Smo odšli en dan prej, ker je najprej tastarejši zbolel (smo šli k tamkajšnjem dežurnem zdravniku, ker je imel visoko vročino), potem pa še tamali. Jaz sem imela tudi ene težave in še vreme je bilo za en k****. Upam, da bo naslednji dopust lepši. Oba mala sta še vedno bolana in porabimo pol litra fiziološke na dan. Mali zaradi bolezni skoraj nič noče jest, po par žličk, večinoma se doji. Drugače pa pri tamalem nič novega, še vedno ne sedi samostojno. Tudi če ga jaz posedem, se kar hitro zvrne. Zgleda, da mu paše bit še vedno leže in se še vedno igra pod igralnim centrom in se kotali naokoli. Kaj šele, da bi se kobacal ali vstajal na noge... je bolj komot narave kot njegov brat. BeeBee: Waw za dovojčke!! Full fajn!!! Tudi meni so prišle solze v oči in kurja polt, ko sem prebrala to prekrasno novičko Samo zdej me skrbi, ker nič ne javiš. Najbrž si ostala v bolnici. Želim ti le vso srečo!!! Lepo se imejte punce!!
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.8.2010 22:42:04
|
|
|
|
tintara
|
Beebee: držim pesti za vas vse. Upam, da ste še skupaj. Kakorkoli že, pospravljanje sicer kar prepusti možu, ampak stvar zagotovo ne izvira iz prestavljanja mizice. Meni so ob splavu takole razložili: če je z otrokom vse v redu, potem lahko delaš praktično vse, pa ne bo nič narobe, če je pa kaj narobe, pa obratno lahko spet delaš vse mogoče ali pa nič, pa bo rezultat enak. Blondy: imaš ZS, no že par dni, pa je pol neki net šteku. Sicer pa: Vane se zdaj usede tudi prek strani. Je zadnjič cel dopoldan vadil in vadil, popoldne je pa vadil vstajanje . Ah, smešni so. Na žalost vadi usedanje tudi ponoči, tako da se zbuja tudi na 5 in 15 minut in se trudi in trudi. Ker pa je v plaščku, mu ne gre. TAkle, grem, lahko noč. T
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.8.2010 23:21:42
|
|
|
|
Elly79
|
IZVIRNO SPOROČILO: BeeBee 23.7. smo bili na prvem pregledu, in srček utripa. No vbistvu utripata 2 srčka. BeeBee, ČESTITKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Joj, kolk sem vesela zate!!! Res si zaslužiš, po vsem tem, kar si doživela!!! Pa... kar malce več počivaj... da se bosta obadva kar nabolje počutila v tvojem trebuščku!!! In da ne bo prišlo do še kakšnih krvavitev...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 3.8.2010 13:05:47
|
|
|
|
Lenč.i
|
Smo bili danes na kontroli železa v krvi. Juhu, rezultat je 114, čakava le še napotke P glede prenehanja jemanja zdravila. Je bila tako pridna v laboratoriju, da je mami zelo ponosna nanjo. Če bo sonce še zdržalo, bova popoldne spet čofotali v bazenčku - pri tem obe uživava. Kaj ostale ste vse na dopustih? Mi tudi čakamo ta datum. Kako se pa znajdete na dopustu glede kosila za vaše biserčke? Je težko ali simpl? Mi bomo menda kar na frutke prešaltatli. Upam, da jih bo rada jedla. Bom en test doma naredila. Lepo se imejte in uživajte na morju, v hribih ali pa doma.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 3.8.2010 14:13:17
|
|
|
|
ROmama
|
Naša Emica ima pa težave s kakanjem, kaka ful trde bobeke, ko sem videla da se napenja, sem jo dala na previjalno in ji malo pomagala. Se je tako jokala. Zdaj sem ji skuhala dve suhi slivi, pa jabolček. Ko se zbudi, ji bom dala. Drugače nam gre uvajanje GH še vedno slabo, se prav bojim, da ne bo slabokrva, ker noče nič od kosila. Kakšne aparature imate za miksanje. Jaz imam palični mešalnik, ampak za tako majhne količine skoraj da ne prime. Danes sem jo peljala na kontrolo, antibiotik ji moram še par dni dajati. Rekla je da se kaj posebnega ne sliši, razen da malo rezko diha. Ma je naša P. 14 dni na dopustu, če ne bo nehala kašljat, jo bom pa drug teden k naši peljala.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 3.8.2010 14:54:59
|
|
|
|
Lenč.i
|
Uboga Emica . Menda ja ji bo kompotek od sliv pomagal. Jaz za miksanje uporabljam palični mešalnik. Ni več problema glede količine, ker naša poje vse, kar ji skuham. Količine so pa od 100 do 160 mll. Kar ne morem verjet, da nekateri biserčki štrajkajo pri hrani. Pri nas je tak halo , če ni pravočasno skuhano - joj, joj, joj. Zdravilo za železo moramo še kar jemati dokler ne pride naša P iz dopusta, potem pa še ena kontrola. To bo šele 1. septembra. No ja, samo da je vrednost OK. Je pa rekla,da je normalna vrednost 120.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 3.8.2010 17:49:47
|
|
|
|
Momtobe
|
naš je bil tudi že zaprt, pa ko se to zgodi, oz. vidim, da je blizu mu dam za pit vodo, kjer sem imela namočeni dve suhi slivi + ukinem korenje, banano, riž ... pa se potem uredi. tudi jaz uporabljam palični mešalnik, na začetku sem kar tlačila z vilicami, ampak je hud pa male koščke ven pluva . drugače pa naš mali poje vse , kakšen dan štrajka pa česa noče (tut če je prejšnje dni tisti jedel), ampak načeloma mu je zaenkrat vse všeč. BeeBee javi se ... tako sem vesela tvojih novic, da še mojemu vsakič letim razlagat (itak ne ve, zakaj se gre). upam, da ni nič narobe in da počivaš. tudi jaz sem kar nekajkrat krvavela v nosečnosti, zato me je gin dala na bolniško, ampak je bilo vse ok! pazi se. vsi bolni ... čimprej ozdravite in čimmanj se matrajte! zobkov še ni, sedi že zelo lepo, če ga jaz posedem (sam se še ne more dvignit). plazi se veliko po trebuhu in ne morem ga nikjer več samega pustit (ker bo zihr kakšen vogal najdu, tut če ga ni). drugač pa ne morem verjet, kako hitro rastejo .
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 3.8.2010 22:32:07
|
|
|
|
Elly79
|
Joj, našemu pa ni vse všeč... Je že zdej ratal zbirčen... On je čist na sladko mahnjen... On bi samo sadje, jogurtke (sicer mu dam res samo navaden bio jogurt), žitne kašice in baby piškotke papcal... Se tko spači in pol ven pljuva, ko mu dam zelenjavo al pa meska za jest... Pa najboljši je, ko mu neki ni po godu, on kr brrrr z usti dela in pol valda vse ven leti... Ma, poskušam bit optimist... Mogoče ga pa le prepričam o čudovitem okusu zelenjave in meska... A ja - moram ful pohvalit jedilnike!!! Moram še jz napisat kaj smo danes jedli, a ne? ZAJTRK: sadje, zmiksano z jogurtom (danes je bila nektarina) MALICA: bebi piškoti KOSILO: bučke, krompirček, korenček MALICA: banana VEČERJA: žitna kašica od Holle Objemčka vsem mamicam in njihovim očarljivčkom in očarljivkam!
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 7:21:09
|
|
|
|
Zibka
|
Dobro jutro! Naš včerajnšnji jedilnik: malica: kuhan jabolček + rozine kosilo: krompirček + cvetača malica: mlečna prosena kaša + (prvič) čisto malo rumenjaka. Kako pogosto naj bi otročki jedli rumenjak in kako pogosto meso?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 7:22:43
|
|
|
|
d4rj4.84
|
zibka, jst mu dajem 1x na teden rumenjak in 1x na teden meso.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 7:40:47
|
|
|
|
Momtobe
|
aja, če katera rabi, meni je prijateljica poslala po mejlu neko knjigo z recepti za dojenčke (Velika paparica) ...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 8:45:37
|
|
|
|
marusi
|
zibika: jaz mu dam enkrat na teden jajčka. najprej sem mu dajala po 1/4, potem pol, včeraj je dobil pa že celega:) rumenjak, seveda! momtobe: imaš ZS - se priporočam za paprico! naš otrok je pa začel peti ko poslušava glasbo, zraven kriči dadadadadaaaa
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 12:24:05
|
|
|
|
orhideja75
|
sam tolk, da se vam javim. smo prišli domov iz dopusta, moderatorji so mi uredili, da se spet lahko nemoteno prijavljam tko, da bom spet lahko več tukej trenutno pa žal ne morem veliko pisati, ker smo vsi doma v šoku, je včeraj brat od mojega svaka naredil samomor. tako je žena ostala sama s 5letno hčerko in 1letnim sinčkom ko bom lahko, bom prebrala vse za nazaj in se tudi vsak dan javljala
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 12:33:14
|
|
|
|
Zibka
|
Orhideja, ojej jej jej, sožalje. Današnji jedilnik: malica: kuhana hruška + figa kosilo: polenta (kuhana na razredčenem AM) + bučka + cvetača - pa ni skoraj nič jedla, ker je bila preutrujena, tako da bo ta isto še za popoldansko malico.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 12:59:53
|
|
|
|
Puffy
|
Sožalje orhideja BeeBee upam da je vse uredu, spet držimo pestke Kajina papica danes: - zjutraj Aptamil (vsako jutro ga dobi) - kosilo: riž in piščanc v smetanovi omaki (se je neki zmrdovala, bom probala potem še enkrat ji podturit ) - popoldne ji bom zmiksala pol jabolke in pol hruške, k so mi ostale od včeraj - zvečer bo pa jedla spet kako kašico od Milupe Naše kosilo: piščanc v smetanovi omaki in rezanci....njaaaam Drugače se Kaja že sama usede (non stop, tudi če je ne vem kako zaspana, jo bom jaz polagala dol...ona se bo pa posedala ). Pa ko je v posteljici, se vzdigne na kolena in kuka čez ograjico.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 13:13:43
|
|
|
|
marusi
|
no, še naš današnji jedilnik: zajtrk: hruškica, breskvica in 2 plasmon piškotka kosilo: piščanec v zelenjavni omaki, leča, pire krompir (maj pač neslano) je tako malo pojedl, da bo po spanju še eno kosilo (naš ima vedno 2 kosili). večerja: verjetno kašica z jagodo. včeraj je pa pojedel pol kislega mleka (pol litrska pakunga) sem ga jaz jedla in je hotel tudi on. smo ga pa dali predvčerajšnjim v antilopo (stolček za hranjenje od ikee) in je zdaj full zadovoljen. je z nami in uživaaaa!
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 4.8.2010 14:08:32
|
|
|
|
KulGirl
|
Zala je pa takole papcala danes: Zajtrk: dojenje in flaška Malica: kašica iz hruške in banane Kosilo: rumena koleraba, kuskus in malo olja Malica: flaša mleka Večerja: mlečno-žitna kašica Mala se že par dni ful hitro plazi po trebuščku (se vleče z rokami in odriva z nogami), še vedno pa ne sedi samostojno. Nasplošno ima rada zelenjavne kašice, sadje ji ne tekne preveč razen zelo sladkega (banane so zakon, fige, hruške). Žitne kašice pa kakor jo piči. Včasih ful je, včasih pa ne. Tudi z mlekom znajo bit problemi, ko se ona odloči, da ne bo pila.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?