Jessy
|
Dan! Se pokorno javljam, ker sem včeraj zletela le še pod tuš in spat. V postelji sem bila točno ob 22.22! Seveda me moj mladiček voha, ker je hotel čez 5 minut že jesti, če pa bi prišla pozneje, bi pa pozneje jedel. Grozen je! Pa z dudo sploh ni bil zadovoljen! Danes praznuje moja deklica 5. roj. dan! Ja, že 5 let je od takrat!!! Pišuka, gre hitro! Ker smo praznovali že v soboto, sva danes vseeno naredili eno pecivo in povabili obe noni in oba nonota, da bo glih mal drugače. Tobija je danes "potegnil" s spanjem skoraj do 7h. Sem mislila, da se mi je prikazala Marija! No, ja, saj morda ga pa naučim, da se zjutraj spi ob taki uri! Ali pa ga peljem k Lakayi, da ga nauči?!? Neja je tako pridna, da jo ob 10h grem budit!!! Čisto je po nama! Sam Tobija ne vem, po komu je, ker očitno ni zaspanec. Morda je imel poštar kaj vmes. Ker sem danes bolj lena, sem mu za malico ponudila kar mlekomat in sem takoj dobila zahvalo za tako pester zajtrk, ker me je pobruhal. Sem ga kar 4x preoblekla! Zato sem takoj dala kuhat krompir in korenje za njegovo kosilce, da se ne bo spet preveč zahvaljeval. To zelenjavo sem mu kar skozi stiskalnico stisnila, ker pridejo ven taki fini koščki, da je ravno prav zrnato, pa eno žličko kuskusa sem mu zakuhala v tisto juhco. Še meni je bilo dobro, ampak mali falotek se s tem ni strinjal in je močno protestiral, delno že z "dežkom", tako da sem imela še kup čiščenja po končanem obedu in seveda so posledično spet delali mlekomati. Tokratna zahvala je bila majhna, ampak brez nje očitno ne gre. Za malico mu nameravam nastrgati hruško, ker jo je včeraj tako z veseljem papcal, da je pojedel tri četrt hruške (viljamovke). Lunka, jaz mu sadje dajem surovo (jabolko, hruška, grozdje, borovnice, banana, lubenica), zelenjavo pa kuham (krompir, korenje, stročji fižol, koleraba, bučke, cvetača (njo sumim za pikice in je zdaj nekaj časa ne bo dobil)). Mislim, da sem napisala vse, kar sem mu dala. Pa 2x je že dobil meso (1x piščančje in 1x puranje). Do zdaj sem vse miksala s paličnim, po novem tega ne počnem več in tlačim z vilicami ali strgam na steklenem strgalu. Aja, pa med sadje sem mu že večkrat dala razmočene baby piškote. Z mlekom lahko mešaš vse, kar želiš (tudi s svojim), ampak jaz se pri Tobiji temu izogibam, ker sem Nejo preveč navadila na to, da mora biti povsod mleko in mi je potem težko sprejela hrano, ki smo jo mi jedli. Pri Tobiji raje redčim z vodo, v kateri se je kuhala zelenjava, sadje pa sem redčila s prekuhano vodo. Edino pire naredim z mlekom (aptamilom), nazadnje pa sem namesto mleka dala kar res majhen košček masla in 1 žličko kisle smetane. Valen, vidim, da tvoja deklica res dobro napreduje!!! Veš, da se moj dečko obrača samo preko levega boka na trebuh in niti pod razno se ne prevrne nazaj na hrbet, niti ne nakazuje, da se bo v bližnji prihodnosti. On enostavno začne jamrat, tako da ga potem jaz obračam nazaj. Za plazenje nakazuje s tem, da ko je na trebuhu se hoče kar odriniti z nogami, pa rokice steguje naprej proti predmetom, ki so pred njo. Plazili se bodo šele okrog 7. ali 8. meseca. Mislim, da bo najprej na vrsti sedenje.