Roberta69
|
Ker boste najbrž nekatere začele ali pa ste že z nakupi, sem skopirala seznam z RR-ja in dopisala moje mnenje, kaj rabite in kaj ne. IZVIRNO SPOROČILO: zivepo OBLAČILA - komplet za iz porodnišnice N - bombažna jopica N meni se zdijo jopice nasploh super, edino pri dojenčku so me kapuce bolj kot ne motile, ker otroček pač skos leži in je potem kapuca odveč, je pa res, da pride prav, če gre kam ven, da mu jo samo povezneš čez glavo... - Tetra majčke dolg rokav (5) se ne spomnim, katere so katere (tetra/mako) , sem pa komplicirala, da je bilo ful dolgo vse samo na preklop, prihajajočemu sem pa kupila marsikatero cunjico, ki ni na preklop, čeprav ne vem, če mi ne bo čist bed, kaj čez tisto nežno, omahljivo glavico vlečt - Mako majčke dolg rokav (5) - Topla vreča / topel pajac za hladne dni (1) jaz sem jo kupila, pa potem skoraj nikoli uporabljala, ker ni maral spati v vspalni vreči, pajaca pa kupiš potem, ko postane res hladno - bodi z dolgimi rokavi (8) N - 6 kom bodi s kratkimi rokavi za jesenske ne vem, koliko pridejo v poštev - 3 kom žabic do pasu meni so bile ful bolj všeč žabice brez naramnic, res samo do pasu - 2 kom hlač z naramnicami - 5 kom plišastih pajackov jaz sem kupila ene dva plišasta, pa ju potem nikoli uporabila, mi pliš kar nekako ni potegnil - 2 kom bombažnih pajackov itak pride prav - 4 kom bombažnih kapic N - 2 kom pižama (pajacek) spi lahko tudi v tistih oblačilih, ki jih ima za čez dan (nima veze) - 1-2 kompleta N - 3 kom nogavičk, copatk N HIGIENA, PRIPOMOČKI - povijalne plenice če je v porodnišnici po slikanju ok, jih sploh ne rabiš - sem pa že slišala, da se je zgodilo, da se je otroku kljub dobri sliki stanje poslabšalo in če bi preventivno povijali, se to sploh ne bi zgodilo - plenice za enkratno uporabo N (razen za tiste ki bodo uporabljale bombažne plenice) - tetra plenice (20-30) N jaz jih imam ene 50, pa bi jih prvo leto imela z veseljem še več - smo jih uporabljali na previjalni, pa za podlaganje, ko smo ga nosili naokrog, pa za na vožiček, itd. in še danes jih veliko uporabljam, po moje jih sploh ne more biti preveč - slinčki mi jih imamo cel kup, ampak jih sploh ne uporabljamo , smo se na začetku nekaj trudili, potem pa kar ne več, pa se sinček vseeno ponavadi ne umaže - mandljevo ali olivno olje N jaz mu še danes, kadar je pokakan, ritko "umijem" z oljem - hladilno mazilo N - zaščitna krema za obraz (za otroke) - otroško milo, trdo (1) ko je bila pri nas patronažna smo ga umili z milom, potem pa skoraj nikoli več in še danes ne uporabljamo nobenega mila - bombažna vata meni navadna vata ni všeč in kupujem perforirane blazinice (tiste, ki imajo nakazano zarezo) - 70 % alkohol N - fiziološka raztopina za nos N - gaze za umivanje popka N - robčki za brisanje rite če umivaš z vodo in vato, jih ne rabiš - aspirator za nos L čeprav jaz se spomnim, da mi je bil zamašen nosek (ki v bistvu to sploh zares ni bil) nekaj najbolj groznega, sploh nisva vedela, kaj naj narediva... v bistvu pa ni imel smrkeljčka, ampak kao neke sluzi od popkovnice ali nekaj takega... potem sva kupila aspirator, pa ni bog ve kaj, še najbolj fajn mi je tista pumpica, kjer ti z vdihom potegneš ven, ampak eno imam, ki je čist mimo, ena je pa ful dobra (bom pogledala, katera) - sterilni zloženec 5x5 cm B - bepanthen pride prav - termometer za vodo (1) N - termometer za zrak (1) L - termometer za telesno temperaturo (1) N - škarjice z zaobljenimi konicami (1) N - gost glavniček (1) L - mehka krtača za lase (1) L - steklenička (2) L če dojiš, ne potrebuješ nobene - duda (2) L če se odločiš, da bo brez, je n epotrebuješ - čaj za novorojenčke nikoli uporabljali - 2 cuclja za steklenicki za novorojenčka številka 1 nikoli uporabljali - ščetko za čiščenje stekleničk nikoli uporabljali - prsna črpalka nikoli uporabljali (sem imela že ful naštudirano, katero bom kupila in še dobro, da je nisem) - palčke za ušesa eni pravijo, da mu sploh ni dobro čistit ušesk - naravna spužva za umivanje L - krema za obraz nikoli uporabljali - krema za sončenje za majhne sploh ne, v nobenem primeru, pa tudi kasneje čim manj in samo naravne s primernimi filtri, faktor ne več kot 20, itd. - šampon L - kopel za večerno kopanje L * jaz bi samo dodala, da naj bo vsa kozmetika 100% naravna, ker je škoda malim škratkom po nepotrebnem v telo vnašati kemijo, ki jim samo škodi! OPREMA - voziček (1) N - lupinica (1)N - stolcek Trip trap (1) N (ni Nujno trip-trap) - posteljica, premično dno po višini in premične stranice (1) N kakršna koli - jogi (1)N - rjuha (1)N - odejica za spanje (1)N za v posteljo - preobleka za odejico (3-4)N - jogi rjuha (3-4)N - gumirano platno (1) L - previjalna podloga (1)N - banjica (1)N - rokavica za umivanje (2)L - brisače kopalne (2) L - odejica (mehka)N prenosna - krpice za umivanje (male zarobljene pleničke) L - koš za plenice B lahko jih odlagate, kamor vam pač paše - čebriček (Tummy tub) L odvisno ali se odločiš za kad ali za čebriček, lahko pa kupiš oboje - posodica za vodo (za na previjalno mizo) L - ležalnik jaz sem proti, zaradi neustreznosti položaja - 1 kom blazina za na tla L - kengurujček popolnoma neprimerna lega za nošenje otroka - dežna prevleka za voziček L - prenosna posteljica L mi jo imamo, pa nikoli ni spal v njej, ker vedno spi pri nama legenda: *N=nujno *L=lahko preživimo tudi brez *B=nepotrebne stvari