Najki
|
obiski - vecinoma ze v materinski in porodnisnici in ginoti in pediatri in patronazke priporocajo, da ni obiskov vsaj kaksen mesec. To je cas, ki ga druzinica rabi zase in za privajanje, mama se se celi in otrocek je precej neodporen na viroze in bakterije, ki bi jih obiski prinesli. Tudi starejsi ljudje naj bi pocakali, tuji otroci pa sploh. Ljudje in otroci, ki so skos okoli dojencka so ok, ker bojo itak delili bakterije, sam drugi rajs ne, sploh vrtcevski. Poleg tega bo urnik takonatrpan in utrudljiv, da ne boste imele energije za obiske. Vecina mladih starsev, ki jih poznam, je prepovedala zgodnje obiske in jaz se tudi napovem ksn mesec kasneje, ko kdo rodi, tako da ne imtei slabe vesti prepovedat. Samo babice in dedki se ne bojo dali odgnati . V porodnisnici mislim da so tudi samo druzinski clani zazeljeni, cez zimo pa obicajno samo ocetje, ker zaprejo obiske zaradi viroz, predvsem gripe. Pa obiski naj ne bi hodili v sobe, v Postojni imajo sobico za obiske, oce je seveda izjema. Konec koncev cimre rabijo svoj mir in dojencki naj ne bi bili izpostavljen,i sploh tujcem. Jaz ne bi hotla obiskov v P, razen partnerja, ce pa jih boste imele, pa se zmenite, da ne prihajajo vsi naenkrat, naj vsak dan pride druga skupinica. 3x mami mi smo imeli prepoved obiskov, ker je bilo sredi zime in najraje bi se ocetom prepovedali, tako da je bil blazen mir. Pa potem imas se otrocke v sobi, ko pridej obiski in jih mimogrede se zbujajo. Razen mojega in partnerjev od cimer je v sobo prisla samo moja mama, ki me je prisla pobrat in je samo prtljago vzela. Je bilo pa cimram hudo, ker niso mogle videti svojih prvorojencev, pa se dlje sta ostali zaradi zlatenice. Upam, da bo spet prepoved obiskov, ker res pase. Ko je prisel oci, sem dejansko lahko brez skrbi odspala, saj ga je on mirkal. Sem pa imela malcka tudi cez noc pri sebi, razen ko je bil pod lucko. Takrat sem pa pol noci hodila gor in dol po hodniku in ga hodila kukat . pixieM nobeno vprasanje ni neumno. Neumno bi bilo ne vprasati. Sploh bos pacez eno leto ti delila nasvete kaksni prestraseni bodoci mamici . Saj smo bile vse prestrasene v prvi nosecnosti, mene je recimo ful skrbelo, kje bom, ko bo cas za rodit, pa ce bom prespala popadke in podobne neumnosti . Pa kako bom malcka sploh v roke prijela, ko se nikoli nisem handlala dojencka, pa kako bom vedela kaj rabi ipd. Samo bos videla, kako hitro se opogumis in v enem tednu je kot bi celo zivljenje trenirala. Z materinstvom se tudi materinski cuti prebudijo. Ko smo ze pri skrbeh novih mamic, tukaj je link, ki je nama zelo pomagal pri razumevanju jokcev. Kar shranite si ga, pa poslusajte se po porodu. Gre pa za Dunstan baby language. http://www.youtube.com/watch?v=_IRQc2hOiKE&feature=related tinaaleks pa je bil plodek al samo vrecka? nika1 jaz sem fuuuul hotla puncko, pa je prisel fantek in moram rect, da ga nikakor ne bi zamenjala. Pa sem zelela sv drugo puncko, da bi bila par, samo bi bila enako navdusena nad se enim fantkom. Samo ne bit razocarana, ker bos rodila nekaj posebnega. Za zelezo sem dobila Retafer tablete na recept. Imela ze prvic in nimam problemov, razen pac crnoblato. Jemljem na tesce s 100% pomarancnim sokom, potem pa kavico in futr pol ure kasneje. Mleko sicer slabi absorbcijo zeleza, vitamin C pa spodbuja. 3x mami meni so na zacetku pocili mehur pa je se zmeraj trajalo 6 ur do poroda . Me pa predrtje ni nic bolelo. Sam me niso nic sprasevali, nisem tudi imela preferenc glede teh stvari. Ok laufam v soping pa glih nevihta bo .
|