Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju Najki mirno noč glede železa in kave. bi mogla več počakat ne samo pol ure, saj tudi kava deluje nasprotno. če si kot jaz in ne moreš brez jutranje kave, dej rajši enkrat dopoldne spit železo, pa raje z limonado kot kupljenim sokom, čeprav ima mogoče dodanega nekaj vitamina C. lahko pa preprosto nekaj sadja poješ zraven in imaš malico. Sem vprasala zdravnico koliko moram pocakat, sam normalno pocakam vec kot uro in itak moram malcka v vrtec peljat in v sluzbo pa potem tam spijem kavico. Zjutri imam lih tolk casa da spijem tableto, se oblecem in grem s tamalim, se zajtrka ne jem doma. Tako da nimam casa delat limonado, si pa vcasih iz citronke namesam. Danes me nic sumljivo ne zvija, samo nizko v trebuhu imam obcutek, kot bi me nekdo preboksal. Po moje so vezi, zdej se ze dostikrat drzim pod trebuhom in ga potiskam gor, ker je tezek in me med stanjem vse boli do medenice. Lani sem si vezala rute za opore, mogoce bi morala spet probat. Pa kupila sem si presiroke tangice, ker so me vse moje spodnje hlacke zacele tiscat cez mehur in me je se od tega vse bolelo. Vceraj so klicali iz vrtca, da bojo njegovo enoto preselili in sicer na Jurckovo, kjer itak delam, tako da bo idealno, oci dela pa pri murglah . Zdej imajo njegovo enoto v vevcah, drugo pa v sentvidu, se pa vevska seli na rudnik v 100 kvadratov z velikim vrtom obema nama pred nos sluzbe. Tako da bo tudi med porodnisko ful bolj ugodna lokacija, sicer bi ociju vzelo prevec casa do vrtca in nazaj. Je pa v privat vrtcu in sva ful zadovoljna, bi bila skoraj zalostna, ce bi dobil javnega. Ce pa bo uspel vrtec dobit koncesijo, potem se v javnega ne bova niti prijavljala, saj bova upravicena do vseh olajsav ze v privatnem. Pa se drugo dete bova vpisala tja. Joooj mene ze od vikenda trgajo palacinke z domaco marelicno marmelado in sem jih tudi ze dvakrat jedla. Zdejle me pa spet trgajo... Tinaaleks midva sva vceraj zapravila 150 EUR, od tega je bilo 80 EUR specerije od 0,5 do 3 EUR na stvar. Ne vprasi kako nama je to uspelo. Pa vecinoma je bil samo futr za 10 dni morja . M&A a tvoja imata oba AD? Nas je imel v prvem letu alergijo na mleko, jajca in psenico ter na koscicasto sadje. Mleko in psenico je do enega leta prerasel, jajca ostajajo, dodali smo se na spisek jagode in orescke. Je imel pa od prvega meseca hud AD in ni nic pomagalo do ene kremice, ki smo jo nasli in ga je takoj pozdravila. Ni imel vec ADja razen pri obremenitvi z alergeni ob uvajanju recimo jagod. Pa se takrat samo nesrbece pikice po trupu. Ce te zanima, pisi na ZS. Pri alergiji na mleko nas je pa reseval Aptamil ADC, ker sem itak dodajala. Ok ce odstejem tvojih +9kg, si imela sploh kaj mesa na kosteh pred nosecnostjo ? Pa ze 2 poroda imas za sabo... In nic strij. Fous! Nimas se kaj sekirat, ze zdaj super zgledas, ce dobis se 9kg se ti ne bo niti poznalo po porodu. Moje kilce so na +1,2 sam na velik podlage . Moji mulcki pridno kurijo moje zaloge, pa smo vsi zadovoljni. pixieM ful priden ocka Tiamo meni je pomagalo laneno seme, kupis ga recimo pri najboljsem sosedu tudi fransizi. V deci jogurta sem dala veliko zlico, lahko tudi v kefir, ki ima vec bakterij, pride skoraj kot kosmici, deluje pa tudi mehansko. Zagotovo me tudi odpre, ce se prenajem grozdja, borovnice naj bi tudi uravnavale floro. Sicer pa najbrz poznas refleks, da se creva prebudijo, ko nekaj jes. Poskusi pogosto jesti in pij veliko vode. Ti posljem se ZS, ker ne vem, ce bos videla. Anju moj bo takoj vzel tistih 14 dni, ostalo pa pustil. Se strinjam da bi bilo za vecjega boljse, ce bi normalno hodil v vrtec, da ne bi dali taksen poudarek na prihod dojencka. Pa tudi varneje se pocutijo v rutini. Mislim, da sem nekje brala o tem. Jaz bi mojega obdrzala doma samo zaradi viroz, najbrz ga bom takoj, ko spet izbruhnejo, bi bilo pa ful tezje pedenat dojencka in starejsega hkrati prvih par mesecev, saj bom sama doma. Mali se v vrtcu ful zdivja in ga prav pogresa, ko je doma na negi, pa se ogromno energije ima, ki je ne sprosti, tako da bi ga bolj kot ne iztirilo, pa v bistvu ne bi mogel divjati doma in bi bili vsi samo zivcni. pokora wb . Ti samo pocivaj, da ne bo se kaksnega pripetljaja. Saj zdaj ni vec dalec . zinchy so ti povecali dozo zeleza? sej z vodo je razlicno vsak dan. odvisno koliko si spila pred testom. pa mene so enkrat klicali nazaj, ker so bile prisotne bakterije in sem ponavljala test, s tem da sem se morala obrisat z zlozencem in fiziolosko (kar naj bi naredili pred vsakim testom, pa tega ne delajo), potem je bila pa voda super. Najin je bil spalne sorte in je prespal vsaj 6 ur na noc brez zbujanja, samo se ponoci nismo nikoli dojili. Imamo pa problem, ker vecji spi pri nama, zdaj bo pa se mali in se bosta zagotovo medsebojno zbujala, tako da bo verjetno precej sitnobe ob pomanjkanju spanca z vseh koncev. Par mesecev bo treba stisnit zobe, potem pa se bomo zihr utekli. Zdej mi pa jajcek gusta, ga nisem jedla ze mesece in si bom eno frtaljo napravila yummy.
|