Krysia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Drugače pa je tale naš gavner čist buškast. Danes je padla s postelje, najine, po kateri je hopsala , jaz pa sem jo prepozno ujela . Buška na čelu, kri iz nosa. Včeraj se je spotaknila in padla na liček, buškast. Zadnjič pri naših se je prav tako spotaknila, udarila na drug liček in fasala krasto na bradi. Vse je ne. Za vsako, ko jo kregam, zaradi bilo česa, je jok . Ko jo zvečer dajem spat in je po 1 uri heca že res vsega dovolj, jo kregam in rečem: ''''Kaja Lina slišiš zdaj pa res dovolj''''. Ona meni: ''''Ne slišim. Kaja Lina ne sliši, mami''''. No in kaj naj ji potem?! Pa lulat na kahlico in kakat, pred vsakim spanjem, čeprav seveda potem ne lula in ne kaka. Tudi drugače je kahlica še tako tako. Zadnjič jo je res tiščalo in je rekla, mami kakat na kahlico. Greva, jo posadim, sedi en čas, pa reče da ne bo kakala in da naj ji dam pleničko nazaj. Tako narediva, gre za vogal in kaka. Jah, kaj naj...bo že, ne? Se pa zelo rada carta pri meni in mami je zakon. Oči je ne, za vse. Tako da že vidim na morju, kako bo, za vse bo mami, še nosit okoli jo moram jaz, ker drugače joka, kot bi jo iz kože dajali . Se tudi pri vas to dogaja? Še iz stolčka je ne sme vzeti... Mislim ne vem, kaj ma to ene fore. pa žalosten. Če bi bila do mene tako, ne vem, če se ne bi že ful sekirala in seveda posledično tudi vas . A ti to o Roku pišeš? Tud mi smo en dan preden je dobil vročino pa pol med vročino skoz dobival neke buške ... Neroden je bil 100 na uro. Zdej je že boljše - včeraj sel sam enkrat udaril v glavo (ob odprt predal, ko mi je kazal, kako gre rikverc ), danes pa še ni blo nič ... naj takko tudi ostane ... "Vse je ne" - ja, pri nas tudi ... (včasih je tud "danes ne" ). Jst ne vem, a tile naši sončki še nikol niso slišal za besedico "ja"? Očitno "ne" lepš zveni ... V glavnem, karkoli rečem, je ne. Pa mami je zakon - mami bo oblekla, mami bo nesla, mami bo ... skratka, mami bo ... ampak zvečer za spat se pa men upira in noče v svojo postlo - ga moram prestavit (najprej na najini postli pogledava Mačka Murija), pa se dere kot zverina. Z očijem pa nobenga problema ... lepo prebereta knjigico, moj reče, da gresta v malo postlo in Rok vstane in gre SAM v svojo postlo ... jst ne vem, sem probala vse isto delat, ampak ne in ne .. tko da če je le možno, ga daje spat ... drugač pa če leživa z mojim na kavču, je "mami tani", oči pa lahko leži. Ampak tko pač je ... Je pa zadnje čase usekan na hišna opravila - posodo bi pomagal pomivat, smeti mi itak že skoz nosi v koš (najde moj las na tleh in reče "mami kanta" pa odnese v smeti), ko zlagam perilo, mu moram obvezno dat kakšne gate al pa štumfe, da jih pospravi v predal, iz pomivalca mi zlaga, u pralni stroj bi zlagal, .. ni da ni. Tko da je v bistvu priden, sam tale trma ga mal daje ... Aja, a vaši malčki sami jejo? Rok sicer čist lepo sam je, ampak se mu ne da ... in pol se dere "mami, mami". In če ne bi trdno držala krožnika, bi pristal na tleh ... pol ga probam shecat na vse možne načine - včasih pomaga, včasih ne ... zdej me pa skrbi, kako bo v vrtcu ... ko mu rečem, kdo mu bo v vrtcu dajal za jest, mi mirno reče "Rok" SEj se trudim, da bi čimveč sam jedel, ampak včasih enostavno ne gre ... al pa lepo poje polovico, pol sepa začne dret "mami, mami" ... No, to bi blo to - vam zvečer verjetno še uspem sporočit, če gremo na morje, pol me pa ni do 11. avgusta ... lepo se imejte, pa velik vas bo že praznovalo do takrat, tko da lepo praznujte, voščila vam bom pa, ko pridem nazaj ... se tipkamo ... če pa slučajno najdemo kakšno nezaklenjeno omrežje, se pa javim tud z morja ...
|