niwci
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 IZVIRNO SPOROČILO: ne_ja IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 Joj, mi mamo pa zdej take težave z uspavanjem zvečer!!! Joka joka joka v nedogled. Ne vem, danes sva bile veliko okoli, ali je mogoče preveč zmatrana? Še nedolgo nazaj mi je zvečer sama zaspala, samo vrtiljak sem prižgala in je zaspala .... zdaj pa ne in ne in ne Kakšni nasveti, predlogi? Ki ne vključujejo nošenje po rokah .... Jada82 zakaj pa ne nošenje po rokah? Mogoče pa ravno to potrebuje... Mogoče so pa samo zobki, pa bo tudi to obdobje minilo. Drugače tudi mi že imamo rutino, zjutraj se zbuja od 6-8 ure, nato spi na ca.slabi 2 uri po pol ure, zvečer gremo spat med 19-20 uro. Tako kot je rekla zvesta, včasih je res zoprno, ker bi še nekje bil-še posebno sedaj poleti-ampak je otroček na prvem mestu in rutina otroku najbolj paše in mu daje občutek varnosti. Nošenje ... hm, se mi zdi, da je bolje, da otrok sam zna zaspati .... Pa jo včas že čez dan hočem na rokah uspavat, pa tudi slučajno ne gre, začne se upirati, kričati, zvijati ... očitno ni to to! Drugač pa ja, mi imamo tudi vsak večer isto rutino - jest, oblečt v pižamico, umit, malo muzike in vrtiljaka, roleta dol pa spat. Bolj me je zanimala rutina čez dan ... tko, ali gredo vaši otročki vsak dan ob isti uri spat čez dan, pa ob isti uri jeste? Meni večerna rutina uspeva, dnevna pa nikakor Pa verjamem, da bi bilo bolje .... ampak ne vem, včas je treba v trgovino, pa to pa ono ... in pol je vsak dan drugačen. Pa včas se gremo kopat, na izlet ... če bi imeli rutino, potem ne bi mogli nikamor. Pa me zanima, kako vi to rešujete? Drugač pa se naša danes skuša prevaliti na trebuh, prav matra se, pa ne gre, pol je pa jezen jok Tudi mi nimamo še nobene rutine. Enkrat se zbudi ob 5h, drugič spi do 9h, potem včasih ima skori takoj dopoldanski počitek, včasih ga preskoči, da o spanju zvečer sploh ne govorimo. Smo že lepo spali ob 21h, zdaj pa spet podaljšujemo vse tja do 23h... Sem probala držat vsaj večerno rutino, samo pri nas to ne gre. Tudi če jo spravljam spat ob 20h, do 23 sploh ne zaspi, pa sem kar opustila, smo se preveč martrali.
|