|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
23.7.2010 8:54:00   
Lara73
jutro, danes ponovimo vajo s cepljenjem... prejle sem preverila, če se nisem uštela še pri mesecu.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
23.7.2010 9:24:09   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

jutro, danes ponovimo vajo s cepljenjem... prejle sem preverila, če se nisem uštela še pri mesecu.

user posted image user posted image user posted image in user posted image , da bo vse ok.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
23.7.2010 10:10:12   
Jada82
Evo, poročilo:

sem skuhala en manjši korenček včeraj in ga je celo kar jedla, je skor vse pojedla, edin jaz sem ene 2 mini žlički, da sem ji pokazala, da je njami user posted image user posted image user posted image Je pa zdej kakala, čist malo, bolj trdo, pa kar koščki korenčka so bli noter user posted image

Spali smo spet bolj tko-tko, zgleda jo vročina matra, mene tud, sva se obe kar premetavali user posted image user posted image

Hehehe, zdej se mi je pa na previjalni na trebuh obrnila user posted image user posted image user posted image user posted image No, vendar! user posted image user posted image user posted image

Nič, grem pospravljat, pa 3 stroje mam že za speglat .... user posted image user posted image
Pa pa.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
23.7.2010 10:20:43   
Jada82
Aja, zanima me, kdaj lahko začnemo uporabljati AM št. 2. Imam Hipp. Piše po 6. mesecu. A to pomeni, ko dopolni 6 mesecev, ali lahko že v 6. mesecu? Imam še 2 škatli št. 1, pol bi šla pa kar na 2. Mislite, da je ok?

Pa še to:

- kdaj lahko gre otrok v trip trap stol? A takoj ko samostojno sedi, ali šele, ko res dobro sedi? Kaj pa v Antilop iz Ikee? Sem mislila, da bi zdaj kupili antilop, pa kasneje trip trap, ali se mi to ne splača ... no ja, trip trap bomo itak dobili ....

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
23.7.2010 11:21:02   
bili83
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Evo, poročilo:

sem skuhala en manjši korenček včeraj in ga je celo kar jedla, je skor vse pojedla, edin jaz sem ene 2 mini žlički, da sem ji pokazala, da je njami user posted image user posted image user posted image Je pa zdej kakala, čist malo, bolj trdo, pa kar koščki korenčka so bli noter user posted image

Spali smo spet bolj tko-tko, zgleda jo vročina matra, mene tud, sva se obe kar premetavali user posted image user posted image

Hehehe, zdej se mi je pa na previjalni na trebuh obrnila user posted image user posted image user posted image user posted image No, vendar! user posted image user posted image user posted image

Nič, grem pospravljat, pa 3 stroje mam že za speglat .... user posted image user posted image
Pa pa.

jada, korenček zapira, zato je bolj trdo kakala. meni po korenčku tri dni ni kakal, tak da mu ga dam zdaj v zelo malih količinah in zmešanega z drugo zelenjavo. koščke hrane boš pa še tudi nekaj časa zasledila... črevo se mora navadit na trdo hrano in je še "ne zna" prebavit do konca. vse mine...

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
23.7.2010 12:18:03   
julieb

Aja, zanima me, kdaj lahko začnemo uporabljati AM št. 2. Imam Hipp. Piše po 6. mesecu. A to pomeni, ko dopolni 6 mesecev, ali lahko že v 6. mesecu? Imam še 2 škatli št. 1, pol bi šla pa kar na 2. Mislite, da je ok?

Pa še to:

- kdaj lahko gre otrok v trip trap stol? A takoj ko samostojno sedi, ali šele, ko res dobro sedi? Kaj pa v Antilop iz Ikee? Sem mislila, da bi zdaj kupili antilop, pa kasneje trip trap, ali se mi to ne splača ... no ja, trip trap bomo itak dobili ....

Jada mi imamo tudi Hipp, pa uporabljamo že mleko 2, za ponoči, da prespi pa uporabljam Hipp Gute Nachtbrei, sicer ga dobiš samo v Avstriji (Bipa, DM) pri nas ga še nisem zasledila.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
23.7.2010 12:39:28   
MATEJKA_
tak, leon je že 2 dni na novi "Gh" - ferrum lek user posted image
ne ,res - z Gh začneva v ponedeljek - korenček.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
23.7.2010 12:42:02   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

Pa še to:

Jada mi imamo tudi Hipp, pa uporabljamo že mleko 2, za ponoči, da prespi pa uporabljam Hipp Gute Nachtbrei, sicer ga dobiš samo v Avstriji (Bipa, DM) pri nas ga še nisem zasledila.

tale hipp gutenachtbrei imajo tudi v mullerju pri nas. sem ga enkrat probala takrat pri pii, je ni nič kaj več nasitil kot normalna kašica.  
seveda lahko greš pol na 2. predvideno je z dopolnjenim 6m (mislim celo, da v navodilih tak piše, nisem več sigurna), če pa je kkakšen teden prej, pa tud ni panike.

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
23.7.2010 12:45:23   
MATEJKA_
jada - v stolček lahko gre ko lahko ves čas hranjenja lepo ravno sedi, brez da bi dol lezel. se pravi, da mora lepo samostojno sedet. tistega od ikee pa ne poznam. jaz imam tisti trip trap stol od haucka, ko bo tak daleč. do takrat pa ga bom hranla ali v ležalniku ali pa v svojem naročju. najlažje je v ležakniku, kolegica pa ga je v lupinici od avtosedeža - odvisno pač kakega imaš, naš ni ravno primeren.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
23.7.2010 13:30:12   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

Evo, poročilo:

Pa pa.

jada, korenček zapira, zato je bolj trdo kakala. meni po korenčku tri dni ni kakal, tak da mu ga dam zdaj v zelo malih količinah in zmešanega z drugo zelenjavo. koščke hrane boš pa še tudi nekaj časa zasledila... črevo se mora navadit na trdo hrano in je še "ne zna" prebavit do konca. vse mine...

O mater, a zapira? Joj, sej sem res brala, da ste pisale ... joj, jest sm ji ga pa dons spet dala ... no, jutri gremo kar na bučko .... ta korenček ... kaj pa vem. Sej je pojedla, ampak je cel cajt zraven godrnjala ....

Pa je rekla patronažna, naj nič ne miksam, naj samo z vilico pretlačim. Pa revež sploh ne zna trdnih koščkov pojest. To ji bom šele pol, k bo starejša ...

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
23.7.2010 13:32:14   
Jada82
Ma nič, sem mojega prepričala, da gremo v ponedeljek v Ikeo. Bom kar kupila stolček, itak je 12 €. No ja, ga ni blo treba kaj preveč prepričevati, je bil kar takoj za user posted image user posted image user posted image user posted image Pa bo spet izletek. Upam, da si bomo zraven še kaj pogledali! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
23.7.2010 13:43:27   
MATEJKA_

Ma nič, sem mojega prepričala, da gremo v ponedeljek v Ikeo. Bom kar kupila stolček, itak je 12 €. No ja, ga ni blo treba kaj preveč prepričevati, je bil kar takoj za user posted image user posted image user posted image user posted image Pa bo spet izletek. Upam, da si bomo zraven še kaj pogledali! user posted image user posted image user posted image

sem ga šla pogledat - v tem stolčku tud mora normalno sedet, drugače se hrbtenica preobremenjuje... ima pa kar malo naslonjalo zadaj al ne, bo ga hitro prerastel.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
23.7.2010 13:45:29   
Zofy
Jada82, bravo za uvajanje GH oz. za korenčkauser posted image user posted image Ja,korenček res zapira, samo Mateju ne dela preveč težav. Je pa res, da sedaj po novem spije ful vode in se zato ne doji več na 1.5h. Pa nekaj bo najbrž tudi na tem, da je 2 obroka GH. Aja, pasirala oz. miksala tudi jaz nikoli nisem, ne za Julijo ne za Mateja. Mu dobro z vilicami pretlačim in je ok. Je pa res, da je treba korenček fejst skuhat, da se ga pol da lepo z vilico pretlačit.

Glede stolčka od Ikee, bi jaz rekla, da velja isto kot za trip trap. Ker tisti je tudi čisto navpičen. Jaz zaenkrat Mateja kar v ležalniku futram. Ali pa v vozeku, če sem zunaj. V naročju pa ne gre, ker tako opleta z rokami, da je pol hrana vsepovsod.

Glede nošenja v položaju lupinice so pa pri nas rekli do 4 meseca. Do 6m prvič slišimuser posted image . No, jaz sem že prej malo bolj navpično mateja postavila, pa tudi Julijo in je z njo čisto vse ok. V bistvu je zelo spretna. Mi smo lahko veseli, da so nam vsaj to rekli. Na Obali sploh ne povejo, da novorojenčka ne smeš pokonci nosituser posted image user posted image user posted image O položaju lupinice ne duha ne sluha...

alarm...

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
23.7.2010 13:58:28   
Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

sem ga šla pogledat - v tem stolčku tud mora normalno sedet, drugače se hrbtenica preobremenjuje... ima pa kar malo naslonjalo zadaj al ne, bo ga hitro prerastel.

Ma ne, Julija ima skoraj 2 leti in pol in bi lahko še vedno v njem sedela. Mi smo ga kupili, da ga mamo za na dopust al pa na kaka vlika družinska kosila. Je fajn, ker se da cel razmontirat.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
23.7.2010 14:09:06   
Zofy
Drugače pa je bila pri nas patronažna zjutraj in je rekla, da lahko dam že še 1 obrok GH - dopoldne sadje, popoldne zelenjava in zvečer ima itak kašico.

Glede mlečnih izdelkov je rekla z 8m, takrat lahko tudi že na kravjem polnomastnem in nehomogeniziranem mleku že pripravim npr. za večerjo mlečni riž, gres ipd.
Meso je res po novem med 4-6m, samo meni je rekla, da bi ona nekje pri 6,5m. Jaz se kar strinjam. Ribe tudi lahko po 6m in sadje lahko dam že surovo tisto, ki ga je že jedel prekuhanega, Imam doma neke domače slive in jih še ni dobil, zato jih bom 1-2x skuhala, pol pa surove.
Gluten tudi že po 6m, ker se lažje odkrije celiakija kot če daš prepozno. Obvezno pa ne gluten po 7m ampak najkasneje do 7m.
Čebula, česen ipd. lahko že kar zdaj dajamuser posted image .
Edino gob naj otroci ne bi jedli do 3 leta, ker baje lahko izzovejo tako reakcijo kot bi bile strupene. Pa kislo repo in zelje tudi šele po 1 letu, prav tako jagode.

Ok, to je torej to. Sej sem dobila še neko brošuro že pri P in mi je ona hotla isto dat.

Hm, kaj sem še hotela pokomentirat... hm, pamet luknjastauser posted image
Aja, mislim, da je jada82 začela debato o dajanju vode ponoči, a ne? Če je tako, pol hvala Jadauser posted image . Danes sem mu kot zadnje dni dala vodo, ko se je 1. zbudil okoli 1h in je pol spal do 5huser posted image user posted image

Kreme za sončenje - jaz načeloma ne mažem, samo sem ugotovila, da ima Matej bolj črne noge kot jazuser posted image No, da ne bo pomote, moje niso lih črne, samo čisto bele niso. Tako da zdaj, ko berem, da jih mažete, sem še jaz začela. Imam neko mineralno kremo, faktor 40, ki mi jo je tašča kupila. Je bio, veganska (???), ni testirana na živalih... ja, tašča da ful na te stvari. In je tudi kar bela. Samo take so menda vse na mineralni osnovi. In pač malo bolj vtreš, pa pol ni skoraj nič več bel.

Pa še to - ste se o kopanju v bazenih pogovarjale. Matej se je 1. kopal v termah Ptuj v zunanjem bazenu in ni bilo prav nobenih težav. Pa smo se kopali 4 dni. Je pa baje tako, da mineralna oz. termalna voda ni preveč kul za dojenčke. Se ne spomnem sicer več zakaj, tako da je najbolje ob priliki pri P preverit. Je pa meni rekla, da pridejo dostikrat otroci z bazenov z uroinfektom, ker lulaljo v vodo in pol gre menda še malo vode iz bazena v sečevod in lahko pride do kakega infekta. Mi smo sicer hodili na plavanje za dojenčke z Julijo, pa ni bilo nobenih težav. Je dobila uroinfekt, ko ni bila več v plenicah in torej ni več lulala v bazen.

Aja, plavanje... a bo katera z oktobrom šla na plavanje za dojenčke na Kodeljevo? Lahko bi hodile skupaj...

< Sporočilo je popravil Zofy -- 23.7.2010 14:12:25 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
   [Brisano sporočilo]
23.7.2010 14:25:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lara73)
  Neposredna povezava do sporočila: 4416
23.7.2010 15:01:53   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Aja, plavanje... a bo katera z oktobrom šla na plavanje za dojenčke na Kodeljevo? Lahko bi hodile skupaj...

Mene to ful zanima! user posted image user posted image user posted image
Sva sicer bila dogovorjena z mojim user posted image , da bo on skrbel za to ... ampak se mi zdi, da je bolje v dopoldanskem času.
Zofy, ko boš vedela še kaj več, prosim povej - da se pravi čas prijavimo in to...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
23.7.2010 15:38:50   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Jada82, bravo za uvajanje GH oz. za korenčkauser posted image user posted image Ja,korenček res zapira, samo Mateju ne dela preveč težav. Je pa res, da sedaj po novem spije ful vode in se zato ne doji več na 1.5h. Pa nekaj bo najbrž tudi na tem, da je 2 obroka GH. Aja, pasirala oz. miksala tudi jaz nikoli nisem, ne za Julijo ne za Mateja. Mu dobro z vilicami pretlačim in je ok. Je pa res, da je treba korenček fejst skuhat, da se ga pol da lepo z vilico pretlačit.

Pa kako vam rata, da pije vodo? Pri nas gre voda vsepovsod drugod, samo po grlu ne user posted image .

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
23.7.2010 15:41:58   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Včiraj sem prebrala, da user posted image dp 6m naj nebi mazali s kremo za sončenje. Kakšne so vaše izkušnje? Jaz sem jo že parkrat namazala.

Jada pridna za sprehod. In bravo Izi za spanje. Naša je tudi danes samo 1x pila ponoči, jedla ob 5,5h in spala do 8:40h. user posted image user posted image user posted image

Jest sem jo ene dvakrat. Bolje to, kot opekline... Drugače se držimo raje v senci.

se strinjam. jaz sem ga tud že parkrat namazala po nogah, ker so v vozičku kaj hitro na soncu. je pa tud malo odvisno katero kremo uporabljaš - tiste z mineralnimi filtri niso tolk kritične, kot tiste s kemičnimi. jaz uporabljam mustelo 50+ prav za dojenčke  za občutljivo kožo (mala tuba) in sem ful zadovoljna z njo.

A filter naj bi pisal na tudi, kašen je? Morem prav pogledat. Na to sploh nisem bila pozorna, ker nisem vedela. Imam pa otroško kremo, za občutljivo kožo.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
23.7.2010 15:42:06   
niwci

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

evo še naše poročilo s pregleda: 5 mesecev = 9 kg in 70,5 cm user posted image user posted image user posted image

Vav, to pa so mere!!!!! Bravo!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Korenjak ni kaj rečt! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
23.7.2010 15:42:13   
niwci

Pa še to:

Mi smo danes prvič jedli v stolčku. Sicer se da naštimat naklon, tako da ni čisto sedela, čeprav tudi to že zelo rada počne. Pa 5točkovni pas ima, tako da jo lahko privežem.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
23.7.2010 15:44:49   
niwci

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

Evo, poročilo:

Pa pa.

O mater, a zapira? Joj, sej sem res brala, da ste pisale ... joj, jest sm ji ga pa dons spet dala ... no, jutri gremo kar na bučko .... ta korenček ... kaj pa vem. Sej je pojedla, ampak je cel cajt zraven godrnjala ....

Pa je rekla patronažna, naj nič ne miksam, naj samo z vilico pretlačim. Pa revež sploh ne zna trdnih koščkov pojest. To ji bom šele pol, k bo starejša ...

Jaz tudi po novem pretlačim kar z vilico in je bolje kot zmiksano.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
23.7.2010 16:16:21   
Lara73
no tko, uspelo nam je opraviti cepljenje user posted image . Smo pa sitki in sem ji kar dala svečko. Že pri prven cepljenju je rekla, naj jo kar dam, da je ne bo bolelo. Pa še moja sestra pravi, da v Belgiji to itak prakticirajo. Kuj zdravila in je ok. No zdaj spi.

veliki smo tok:
6540 g
65 cm

smo mali pikci. Ampak je rekla, da super. Sem ji malo omenla, da noče na jest po žlici, ne flaše. Je rekla: oh, saj mate še veliko časa. Še noben ni ostal na joški. Torej, mi bomo še čakali.

Nam je dala eno kremo za probat, oz. naju je kar tam namazala. Reklama pač user posted image . COSMERBA. Menda oh in sploh fajn proti alergijam na sonce. Nima pa zaščitnega faktorja.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
23.7.2010 16:30:42   
Lara73

Evo, poročilo:

Pa pa.

bravo za obračanje in korenček user posted image user posted image user posted image

pa user posted image user posted image user posted image za 3 stroje. mene še tud čakajo...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
23.7.2010 18:26:50   
niwci
Res je, še usi jejo in spijo, torej bomo tudi mi enkrat dočakali. Eni prej drugi kasnej. Časa je pa še veliko, ja. user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?