Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks V lj ni nagrade ob rojstvu-je samo za družine z minimalnimi dohodki, tako da za ostale je kar lepo 0. Mislim da je v lj neka enkratna pomoc ob rojstvu par 100 eur. Nekaj takega sem dobila leta 2009, se pa ne spomnim podrobnosti. ni bilo v sklopu tega paketa za novorojencke. Aja lih prletela z morja (Barbariga), lepo smo se imeli, malcek je uzival, smo pa 2 dni zgodnji, ker gremo jutri na poroko. Se je pa itak vreme poslabsalo, tako da nic ne bomo zamudili. V cetrtek pa na Cres . Smo imeli pa prav prijeten vetrcek cel cas in se nismo nic kuhali. Vidim da sem se izognila se enemu vrocemu tednu v Lj... tinaaleks a to je tista prijateljica ki je imela krce in krvavitve? Upam, da se je plodek prijel, ce pa ne, pa naj ne gleda na to kot na izgubo otrocka, rajsi kot se en neploden mesec... Drugace pa je tista z dpustom kar veljavna, midva sva prvega ustimala, ko sva bila en teden sama doma, drugega pa mislim da na zimskem dopustu v Portorozu . Saj nisem ziher glede datuma. Najbols je ustimat teden dopusta v casu ovulacije in sprosceno pozabit na delanje bebic. 2 dni nazaj je prijateljica rodila fantka, 4290 g!! in 55 cm :D, to je celo kilo vec, kot je imel moj in si prav nic ne zelim, da bi ga bilo kaj vec skupaj . Je imela pa podoben porod kot jaz, rojevala od polnoci do 11h dopoldan in spala med popadki. Voda ji je pa odtekla tocno na PDP. Zelo tocen mali junak . js bom najbrz tudi probala pospesit zadevo s , ker po roku rodit ni prav nic zabavno. Sva pa tako spodbudila prvega, ki se mu ni nic mudilo ven in mislim da so bili popadki se isti ali naslednji vecer. BTW tinaaleks, jaz sem tudi dvojcek in moja naj barva je tudi rdeca . Me pa vse mocne barve privlacijo. Na morju so me zacele cukat bradavce, kot bi jih ribala z brisaco. Mi je nekam znan feeling, sam nisem ziher al je to del nosecnosti al sem jih prezgala na soncu ? Se katero tako bolijo? missD vozicek izgleda ful fajn in poceni. sicer ne vem kako je s kilazo pri vozickih za dvojcke, ta ima 22kg, primerjaj se mere zlozenega s prtljaznikom al pa drugimi vozicki. pa poskusi najti slikico zlozenega in pa zadovoljstvo uporabnikov. brinme za morje al pa reko ne bi dala tamponov, za bazen pa absolutno ker se voda ne cisti tako in lahko fases marsikaj. sasadejan jaz sem letos res uzivala v plavanju, se delfincka sem lahko plavala prav pozivilo me je. prvic pa se mi je vsakic, ko sem samo prsno zaplavala, mali nekako cudno vlegel in me tiscal, da nisem naredila niti 10 metrov sprosceno =[. verjetno je fora v legi otrocka, ne vem. sicer pa morje razbremeni vecino teze z notranjih organov in se boljse pocutis. aja samo zadihala sem se pa hitro pri plavanju in tezko prisla do zraka potem. pokora, ko objavis odgovor, imas nekaj casa opcijo uredi in lahko popravis, lahko pa dasze prej predogled in ce nisi zadovoljna, se pred objavo popravis. uredi opcija cez cas ni vec dostopna. kako si? vidim da te ze par dni ni odkar si se sla pokazat . majabar pri taksni razdalji za urejat birokracijo se rajsi usedi na telefon in povprasaj o vsem, ce je prislo potrdilo, kaj rabis prinest, kaj se rabis, kaj so pozabili povedat da se rabis, kje dobis kar rabis prinest in kaj rabis da dobis to kar rabis prinest , pa kdaj so odprti, da res ne bos zastonj hodila. pa mogoce se da ksno stvar tudi po internetu uredit. 10 ur po ovinkih je huda pot ze za nenosecke. mogoce lahko celo za ksno stvar nardis pooblastilo na dragega in ti sam zrihta. nejkec za uspesen boj proti streptokoku. med porodom se lahko marsikatera okuzba prenese na otroka, ker je prisotnih toliko telesnih tekocin in kaksen mekonij ter blato. recimo pri vodnem porodu je moznost okuzbe se vecja in moras delat dodatne teste, da nisi okuzena s cim, kar bi se preneslo ali na otroka ali na babico, ne sme biti niti mekonij v plodovnici. recimo tudi genitalni herpes se lahko med porodom prenese na otroka, zato ga je treba imeti pod nadzorom, da ni izbruha pred in med porodom. stvari se pac natrgajo in med potjo skozi porodni kanal mu zaide kaj v usta, nos ali oci. tako da je verjetno veliko porodov tveganih v tem smislu, ti si na boljsem pri tem, saj ves kaj je in ustrezno ukrepas ze vnaprej, tako da se ne spravljat ob pamet od skrbi. veliko zensk ima razna vnetja noznice med nosecnostjo, med drugim tudi zaradi okuzb v bazenih ali med spolnostjo in vsako od teh je potencialno tvegano za otroka. pixieM kar navadi se, bos se veliko takih viroz dala skozi, ko gre otrok prvic v vrtec . Res fajn, da je slo tako hitro mimo. Kje pa ste bili na dopustu? Mi smo imeli Raid za vticnico in nobenega komarja, ceprav jih je tam veliko. Zunaj pa nismo bili pozno, ker sva z mulckom pocepala v posteljo ze okoli 9ih. Tako da zanzija nisem uspela preizkusiti. bloom1 mene krompir uspava, mogoce si tudi ti zradi dolocene hrane zaspana po kosilu al pa zaradi kolicine. do 153 sem vas se prebrala, zdej pa samo preletim. je ura pol dve zjutraj in se mi ucki zapirajo. tamau se je ze drugic zbudu... da naj ga previjem... prvic se je pa ustrasil kje je, ko je vceraj spal na morju, cez dan zaspal v avtu in se zbudil v svoji posteljici . mogoce ga pa luna mece tako kot mene. no pa lahko noc
|