3x mami
|
jutro! oh, anju, dobrodosla nazaj! fino, da ste uzivali! midva sva imela vceraj najin dan. cisto miren dan v dvoje, doma, brez otrok. uh, klepet, gledanje starih slik, spet cas, ko si ga vzames drug za drugega. sem kar pogresala tole in danes sem spet vsa v rozicah... sem pa ugotovila, da mi hoja skodi. pa ne nekaj kilometrov, ampak dovolj pot do sosednje ulice in nazaj (100m). vse me zacne zategovat, tiscat dol. ponoci sem sanjala, da so me dali v dom za ostarele zelo zoprno, ampak pase mi biti samo doma (gori n dol po stanovanju), pa bolj komot sedet na kavcu. eh, mali se je vceraj cisto razbrcal, da je se mozek uzival. ga je enkrat hecal, da ga je bozal, mal bolj mocno masiral trebuh tam, kjer je on imel ?glavo-?ritko, pa ga je mali brcnil nazaj. sta imela svojih 5min skupne telovadbe, da smo vsi uzivali. no, imamo izbrano ime. moz se je navdusil nad njim, jaz imam par pripomb, ampak verjetno bo ostalo kar pri tem. bo pa skrivnost do poroda. sem ga pa vceraj v hecu zacela klicat "triglav". ko sem udobno sedela na kavcu, se je veckrat tako pretegnil, da je trebuh postal prav spicas_t - ko en hrib. pojma nimam, kaj je takrat porinil ven, sam je bilo prav hecno. M&A, naknadno spreminjanje zna bit zoprno. sva v drugo to delala, pa naju je opozorila, da na splosno csd-ji niso naklonjeni temu. vprasaj na svojem. drugece pa, ko oddajas papirje je dovolj, da izpolnis del za porodnisko, tisti za nego in varstvo pa posljes naknadno, sredi porodniske. imas pa prav obrazec, kako si lahko delis z mozem: http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/obr_s2_pril_dogovor_dopust08.pdf - tako da vidis, kaksne so vse variante. majabar, super za vizo! pocasi pocasi, pa se bo vse postavilo v red! bolniska. nekaj je bilo govora o predcasni prekinitvi. po moje je to nekaj brez posebnosti. itak ce si doma ze toliko mesecev, ti je jasno, zakaj. in tudi tiste dni na koncu, ko jih zamenjas za dopust (da dobis malo vec denarja oz da ti ne propade brezveze), tocno ves, kako se moras ravnati. bi pa opozorila na nekaj tiste, ki so 3 mesece ali vec neprekinjeno na polni bolniski. dajte pogledat v vaso kolektivno pogodbo al pa vprasat v kadrovsko, ce vam pripada nekaj solidarnostna pomoc. nekateri jo imajo in takrat dobis mislim da eno placo ali pa celo vec. skratka, splaca se vprasat, ker ti pripada, sam v sluzbah radi ''pozabijo'' nanjo...
< Sporočilo je popravil 3x mami -- 23.7.2010 8:56:39 >
|