3x mami
|
jutro! delovna dneva dopusta sta mimo, danes se bom spet kuhala na poti s sluzbe domov... vceraj sva uspela nabaviti vse omare, ki sva jih imela na spisku (razen ene, ker jim jih je zmanjkalo ), tako da ima mozek spet ogromno dela, da stvari postavi na mesto. potem ko postima izolacijo in beljenje. eh, pravi, da ga zaradi hormonov prevec teram... z malckom sva v redu. trebuh je ze tako velik, da se res veliko ljudi obrne za njim oz mu namenijo tak sladek nasmesek, pa kdo te iz vljudnosti spusti naprej al pa ti oprosti, ce si pac pocasen. po moje si sam mislijo - uh, glej, tale bo pa kmalu zibala ko pa jim poves, da gres sele na porodnisko cez slaba 2 meseca, te pa pogledajo ko sedmo cudo ja, mal sem ze zacela odstevat tedne. v nedeljo stopim v 30t, naso drugo sem rodila v 38t. tako da priznam, da me je kar zacelo grabit, da stvari dam na mesto. da ven potegnem posteljico, da dobim nazaj vse cunjice, ki so sposojene (doma nimam nobene...), da postimam papirje na csd (to grem naslednji teden), pripravim torbo za porodnisnico... se vcasih kar zamislim in ne morem nacudit, da bom ze cez ne toliko tednov zibala malo bitjece. se mi ne zdi res, vse gre tako hitro... vrocina: pasja! ne prenasam je, dezja pa tudi od nikoder se zvecer, ko gres spat, je zunaj razbeljeno, pa nimamo samo asfalta okoli nas... naj bo ze kaka ohladitev, tudi do 20st, mi je boljse, kot pa tole. paket. mi bomo vzeli denar, smo se vsakic. ko nesete papirje na csd, dajte vprasat, ce vasa obcina da kako nagrado ob rojstvu. to je od obcine do obcine razlicno, je pa to enkratni znesek, ki ga dobis ob rojstvu. se splaca vprasat, ker rabis samo oddat en papir, da dobis. vozicek: bomo kar uporabili tega, ki ga imamo (en star peg perego), za kasneje, ko otrok ze sedi, pa mi bo sodelavec dal enega - ga moram it se iskat. drugace pa sem zadnjic videla enega z napisom Traxx al nekaj takega, 4kolesnik, ampak ne vem, se mi je zdelo, da si z volanom obracal sprednja kolesa, pa vsa so bila ogromna. in kar mi je bilo najbolj vsec, mamica je rocaj tistega vozicka tako lahko spustila, da je prisel na visino prvega otroka (ene tri leta star), da je lahko on sofiral. prav lusno se mi je zdelo. missD, ce imas napovedan CR, se moras it v porodnisnico zmenit za datum. se mi zdi, da je vseeno, kam gres. sam moras tam opraviti kontrole, priprave in potem priti na doloceni termin. aja, za vse preglede in ostale lepe novice. glede tiste prijateljice, ki krvavi. jaz sem obilno zakrvavela samo enkrat (in to v tej nosecnosti) - v 11t. ko se je ulilo, je bil cisti sok in potem sem samo se napol avtomatsko vse delala. sem se takrat mirila, da kar je, je, da sam vidimo, kaj je ostalo. in ko mi je ginekolog naredil uz in mi rekel, da srcek bije, sem vse ostalo skoraj preslisala, ker mi je bilo cisto vseeno. sestra je okoli skakala in se opravicevala, ker ni imela kakih hlac, da bi mi posodila (zakrvavela sem v sluzbi, tako da sem sla direkt na kontrolo, vsa popacana) - meni pa samo tak nasmesek v stilu: srcek mu bije, briga mene za hlace in za zenske v cakalnici. potem strogo lezanje in pocasi naprej. saj cas hitro mine. zase vem, da sem imela toliko stvari za naredit, ki jih drugace ne, da mi je na koncu zmanjkalo casa. sam pogumno naprej in pozitivne misli!
|