|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
24.7.2010 0:11:28   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: jana84

user posted image

Pdp, Nick, Starost, Kraj bivanja, Zaporedna user posted imageuser posted image doma, Brcike, Srček, Spol, Kje bomo rodile, Naslednji pregled

28.9.2010
Smarnca 29 let Mozirje 2.user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image  user posted image  Celje 

30.9.2010
Binabina 25 let Celje 2 user posted image  user posted image
Tinaaleks 27 let Ljubljana 2 user posted imageuser posted image  user posted image  user posted image Postojna NP 23.7.  

1.10.2010

2.10.2010
Tinda 28 let 1.user posted image
Inna79 30 let 1.user posted image  user posted image
Bičkauser posted imageuser posted image  user posted image
Tejči08 32 let Šoštanj 3 user posted image  2 user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  Slovenj Gradec NP 28.7.

3.10.2010
Arual2006 33 let Celje 2.user posted image 1 user posted image  user posted image user posted image
GretaGarbo 28 let 4.user posted image 1 user posted image  user posted image   user posted image   user posted image   NP 13.7.
Rose85 24 let 1.user posted image  user posted image  user posted image   user posted image    
Born*to*be*wild 21 let Dobrepolje 1.user posted image   user posted image  user posted image user posted image Kiara NP 13.7.

4.10.2010
3x mami 27 let Obala 3.user posted image 2 user posted image   user posted image  user posted image   user posted image Postojna NP 4.8.
Pikab84 26 let Primorska 1.user posted image    user posted image  user posted image  user posted image Postojna
Filisa 28 let Maribor 1.user posted image  user posted image  user posted image user posted image Brina Maribor 

5.10.2010

6.10.2010
Kolumbo 32 let 3.user posted image 2 user posted image   user posted image user posted image NP 26.7.  
Nejaja 23 let Koroška 1.user posted image  user posted image
Lencica 2.user posted image  user posted image  user posted image
Kpmk 26 let Celje 2 user posted image 1 user posted image  user posted image  user posted image
Beka77 25 let 1.user posted image    user posted image  user posted image   user posted image NP 9.7.

7.10.2010

8.10.2010
Mamica30

9.10.2010

10.10.2010
Bibaleze1
Zinchy
22 let Kranj 1.user posted image   user posted image   user posted image  user posted image  Mai Peter  NP 28.7.

11.10.2010
Anju
29 let Primorska 2.user posted image 1 user posted image  user posted image  user posted image user posted image Postojna NP 2.8.  
Nejkec 1. user posted image    user posted image  user posted image  user posted image NP 12.7.
Mojcaya 26 let 1.user posted image   user posted image   user posted image user posted image Ptuj NP 12.7.
Samantka 24 let  Štajerska 1.user posted image    user posted image user posted image  Maribor   NP 27.7.
melami
lija30  1.user posted image
Melita73 ?user posted image 1 user posted image  

12.10.2010
Pikica1111
25 let
tinula

13.10.2010
Katra55
3.user posted image 1 user posted image  user posted image   user posted image     
SM10 33 let 5.user posted image 1 user posted image   user posted image   user posted image  NP 10.8.
Snežakinja  user posted image  user posted image user posted image   

14.10.2010
Zojika80
Ptuj 2.user posted image 1 user posted image  user posted image

15.10.2010
Krokar 31 let 2.user posted image 1 user posted image
Rokipoki
? user posted image 1 user posted image

16.10.2010
mamamajča Štajerska ? user posted image  1 user posted image   user posted image Ptuj
pokora 35 let 5 user posted image  1 user posted image   user posted image user posted image  NP 26.7.

17.10.2010
Caroline1
Celje user posted image  user posted image   user posted image user posted image  Slovenj Gradec NP 19.7.  
Žan07

18.10.2010
Tybysy
 36 let  1.user posted image user posted image  user posted image user posted image Novo Mesto, Ljubljana NP 26.7. 
S*
33 let 2.user posted image  user posted image   user posted image   NP 28.7.

19.10.2010
Ninka21

20.10.2010
Ejla
29 let 2.user posted image 1 user posted image  user posted image
bt08 2.user posted image 1 user posted image
nova.mami.81 1.user posted image  user posted image

21.10.2010
missD
2.user posted image    user posted image  user posted image   user posted image  user posted image   user posted image user posted image  NP 14.7., 2.8.

22.10.2010
Sasadejan
25 let Domžale 1.user posted image   user posted image  user posted image user posted image Mark  NP 6.8.
blancica
Mojcy3 
  user posted image  user posted image   Novo Mesto NP 15.7.

23.10.2010
Janaja
26 let 3.user posted image 2 user posted image   user posted image user posted image

24.10.2010
Zana21
4.user posted image
M&A
34 let Ljubljana 5.user posted image 2 user posted image  user posted image  user posted image   user posted image NP 9.7.

25.10.2010
Anau
Nika1
Domžale 2.user posted image 1 user posted image   user posted image   user posted image   Postojna NP 26.7., 26.8.
Najki 29 let Ljubljana 2.user posted image 1 user posted image  user posted image  user posted image  user posted image NP 13.7.
Orhideja80 29 let Ljubljana 1.user posted image   user posted image user posted image   user posted image NP 9.7. 3D, 4.8.

26.10.2010
2ursae
32 let Ljubljana 3 user posted image 2 user posted image   user posted image  user posted image   user posted image  Lučka  Ljubljana
Kodrana 25 let Dolenjska 3.user posted image 1 user posted image  user posted image

27.10.2010
Polmaja
37 let 2.user posted image user posted image  user posted image user posted image Bor 
Bloom1 36 let 8.user posted image 5 user posted image   user posted image  user posted image user posted image Natan, NP 17.8
Roberta69 28 let Ljubljana 2.user posted image 1 user posted image  user posted image  user posted image user posted image   Ljubljana
Tina078 31 let Ljubljana 2.user posted image
Alicia84 26 let 1.user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  NP 19.7.

28.10.2010
Luna_25
25 let 1.user posted image  user posted image   user posted image user posted image Novo Mesto 
čebeli
3.user posted image 1 user posted image   user posted image  user posted image
Urshy78
32 let Ljubljana 1.user posted image user posted image   user posted image user posted image Ljubljana NP 17.8.
Mami_1979
30 let 5.user posted image 4 user posted image   user posted image  user posted image user posted image  Celje NP 2.8.
Marjetica21 user posted image

29.10.2010
Jana84 25 let Primorska 4.user posted image 1user posted image   user posted image   user posted image  user posted image Šempeter NP 6.8.
BRinME 26 let S. Primorska 1.user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Šempeter   NP 19.7.
Orto2 ? user posted image 1 user posted image  user posted image
Majabar 28 let Ljubljana 1. user posted image  user posted image   user posted image user posted image Kolumbija

30.10.2010

31.10.2010
PixieM
26 let Koroška 1.user posted image  user posted image   user posted image user posted image Slovenj Gradec NP 27.7.

XX.10.2010
Anja83 1.user posted image

1.11.2010
Strippy Ljubljana 1.user posted image

user posted image      user posted image
user posted image     user posted image
user posted image       user posted image

user posted image
Od nas so se žal poslovile user posted image user posted image
Anonimna **** user posted image
Ticamica user posted image
Jekica user posted image
Himbauser posted image
Pikicamala user posted image

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
24.7.2010 2:13:03   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

V lj ni nagrade ob rojstvu-je samo za družine z minimalnimi dohodki, tako da za ostale je kar lepo 0.

Mislim da je v lj neka enkratna pomoc ob rojstvu par 100 eur. Nekaj takega sem dobila leta 2009, se pa ne spomnim podrobnosti. ni bilo v sklopu tega paketa za novorojencke.

Aja lih prletela z morja (Barbariga), lepo smo se imeli, malcek je uzival, smo pa 2 dni zgodnji, ker gremo jutri na poroko. Se je pa itak vreme poslabsalo, tako da nic ne bomo zamudili. V cetrtek pa na Cres user posted image . Smo imeli pa prav prijeten vetrcek cel cas in se nismo nic kuhali. Vidim da sem se izognila se enemu vrocemu tednu v Lj...

tinaaleks a to je tista prijateljica ki je imela krce in krvavitve? Upam, da se je plodek prijel, ce pa ne, pa naj ne gleda na to kot na izgubo otrocka, rajsi kot se en neploden mesec...  Drugace pa je tista z dpustom kar veljavna, midva sva prvega ustimala, ko sva bila en teden sama doma, drugega pa mislim da na zimskem dopustu v Portorozu user posted image . Saj nisem ziher glede datuma. Najbols je ustimat teden dopusta  v casu ovulacije in sprosceno pozabit na delanje bebic.

2 dni nazaj je prijateljica rodila fantka, 4290 g!! in 55 cm :D, to je celo kilo vec, kot je imel moj in si prav nic ne zelim, da bi ga bilo kaj vec skupaj user posted image . Je imela pa podoben porod kot jaz, rojevala od polnoci do 11h dopoldan in spala med popadki. Voda ji je pa odtekla tocno na PDP. Zelo tocen mali junak user posted image . js bom najbrz tudi probala pospesit zadevo s user posted image , ker po roku rodit ni prav nic zabavno. Sva pa tako spodbudila prvega, ki se mu ni nic mudilo ven in mislim da so bili popadki se isti ali naslednji vecer.

BTW tinaaleks, jaz sem tudi dvojcek in moja naj barva je tudi rdeca user posted image . Me pa vse mocne barve privlacijo.

Na morju so me zacele cukat bradavce, kot bi jih ribala z brisaco. Mi je nekam znan feeling, sam nisem ziher al je to del nosecnosti al sem jih prezgala na soncu user posted image ? Se katero tako bolijo?

missD vozicek izgleda ful fajn in poceni. sicer ne vem kako je s kilazo pri vozickih za dvojcke, ta ima 22kg, primerjaj se mere zlozenega s prtljaznikom al pa drugimi vozicki. pa poskusi najti slikico zlozenega in pa zadovoljstvo uporabnikov.

brinme za morje al pa reko ne bi dala tamponov, za bazen pa absolutno ker se voda ne cisti tako in lahko fases marsikaj.

sasadejan jaz sem letos res uzivala v plavanju, se delfincka sem lahko plavala prav pozivilo me je. prvic pa se mi je vsakic, ko sem samo prsno zaplavala, mali nekako cudno vlegel in me tiscal, da nisem naredila niti 10 metrov sprosceno =[. verjetno je fora v legi otrocka, ne vem. sicer pa morje razbremeni vecino teze z notranjih organov in se boljse pocutis. aja samo zadihala sem se pa hitro pri plavanju in tezko prisla do zraka potem.

pokora, ko objavis odgovor, imas nekaj casa opcijo uredi in lahko popravis, lahko pa dasze prej predogled in ce nisi zadovoljna, se pred objavo popravis. uredi opcija cez cas ni vec dostopna. kako si? vidim da te ze par dni ni odkar si se sla pokazat user posted image .

majabar pri taksni razdalji za urejat birokracijo se rajsi usedi na telefon in povprasaj o vsem, ce je prislo potrdilo, kaj rabis prinest, kaj se rabis, kaj so pozabili povedat da se rabis, kje dobis kar rabis prinest user posted image in kaj rabis da dobis to kar rabis prinest user posted image , pa kdaj so odprti,  da res ne bos zastonj hodila. pa mogoce se da ksno stvar tudi po internetu uredit. 10 ur po ovinkih je huda pot ze za nenosecke. mogoce lahko celo za ksno stvar nardis pooblastilo na dragega in ti sam zrihta.

nejkec user posted image user posted image user posted image za uspesen boj proti streptokoku. med porodom se lahko marsikatera okuzba prenese na otroka, ker je prisotnih toliko telesnih tekocin in kaksen mekonij ter blato. recimo pri vodnem porodu je moznost okuzbe se vecja in moras delat dodatne teste, da nisi okuzena s cim, kar bi se preneslo ali na otroka ali na babico, ne sme biti niti mekonij v plodovnici. recimo tudi genitalni herpes se lahko med porodom prenese na otroka, zato ga je treba imeti pod nadzorom, da ni izbruha pred in med porodom. stvari se pac natrgajo in med potjo skozi porodni kanal mu zaide kaj v usta, nos ali oci. tako da je verjetno veliko porodov tveganih v tem smislu, ti si na boljsem pri tem, saj ves kaj je in ustrezno ukrepas ze vnaprej, tako da se ne spravljat ob pamet od skrbi. veliko zensk ima razna vnetja noznice med nosecnostjo, med drugim tudi zaradi okuzb v bazenih ali med spolnostjo in vsako od teh je potencialno tvegano za otroka.

pixieM kar navadi se, bos se veliko takih viroz dala skozi, ko gre otrok prvic v vrtec user posted image .  Res fajn, da je slo tako hitro mimo. Kje pa ste bili na dopustu? Mi smo imeli Raid za vticnico in nobenega komarja, ceprav jih je tam veliko. Zunaj pa nismo bili pozno, ker sva z mulckom pocepala v posteljo ze okoli 9ih. Tako da zanzija nisem uspela preizkusiti.

bloom1 mene krompir uspava, mogoce si tudi ti zradi dolocene hrane zaspana po kosilu al pa zaradi kolicine.

do 153 sem vas se prebrala, zdej pa samo preletim. je ura pol dve zjutraj in se mi ucki zapirajo. tamau se je ze drugic zbudu... da naj ga previjem... prvic se je pa ustrasil kje je, ko je vceraj spal na morju, cez dan zaspal v avtu in se zbudil v svoji posteljici user posted image . mogoce ga pa luna mece tako kot mene.

no pa lahko noc

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
24.7.2010 8:03:35   
filisa
jutro!

Končno dežek in ohladitve user posted image . Kak paše.... Pa še doma ne bom rabla zunaj barvat. Namesto tega pa greva v Ikeo po pohištvo za user posted image , pa k staršem na kosilo in pol še na obisk, tak da danes samo uživam user posted image !

Najina mala žaba se tud veseli in veselo skače po trebuhu user posted image .

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
24.7.2010 9:26:26   
S*
Dobro jutro!

Na žalost je konec user posted image in spet smo doma. Je blo pa lepo v Dalmaciji, samo vročina je bila kar huda. Naplavala sem se, odpočila tudi sedaj pa bo čas, da se počasi začnem pripravljat na prihod user posted image .

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
24.7.2010 9:52:28   
caroline1
Najki- dobrodošla nazaj. Jaz sem zadnjič plavala na Bohinju...me je kar vleklo na dno.

Anju- hvala za pokice...sem drgač čist ok!

Mojemu sem vseeno dovolila, da je šel za vikend na morje! Imam tolk stvari za poštimat, da ne morem še njega pedenat zraven!user posted image  Pa še pasala je mirna noč, pa hladna, dežek po strehi...ufff!!!

A bi izkušene gospe in gospodične povedale kaj priporočate za nego dojenčka? Milo, kreme, mazila??? Jaz sem včeraj hodila po trgovinah, pa je toliko te robe...Sej ne veš zakaj se odločit. Pa še ne vem kolk časa imajo te stvari rok trajanja. Pa še termometer, a uporabljate tistga za na čelu mert al za v uho, kar zna biti precej zapleteno po mojem! Ja to se mi zdi, da še mi manjka, pa voziček seveda! Ostalo je vse na svojem mestu user posted image . Prav fajn mi je, da sem včeraj prala. Bo danes znosno to likanje, ker včeraj bi bilo skoraj nečloveško!!!

No pa sem pozajtrkovala zraven. Res je fajn, ko skozi okno pihlja hladen vetrček, pa malo grmi nekje daleč...

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 3855
24.7.2010 10:11:39   
mamamajča
caroline1, ti termometri za na čelo naj ne bi bili najbolj zanesljivi, nasplošno pri dojenčkih najbolj priporočajo merjenje v ritki. No, vsaj pri nas...

Za nego pa. karkoli kupiš, boš hitro sama ugotovila, kaj tvojemu dojenčku najbolj odgovarja- enim karkoli, drugim samo določene kreme, mi smo imeli velike težave s kremico bebival- sem ga namazala samo enkrat, ob previjanju pa nikoli večuser posted image
potem smo po posvetih s pediatrom ugotovili, da ima mali pač tako občutljivo kožo in smo nekaj časa lahko uporabljali samo v lekarni pripravljeno olje...
dobro je met bepanthen mazilo vedno pri roki!

Jaz sem pri prvem ful hitela in pazila, da bo res vse, danes sem že bolj sproščena in se mi ne mudiuser posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
24.7.2010 10:50:52   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1
A bi izkušene gospe in gospodične povedale kaj priporočate za nego dojenčka? Milo, kreme, mazila??? Jaz sem včeraj hodila po trgovinah, pa je toliko te robe...Sej ne veš zakaj se odločit. Pa še ne vem kolk časa imajo te stvari rok trajanja. Pa še termometer, a uporabljate tistga za na čelu mert al za v uho, kar zna biti precej zapleteno po mojem!

Ti predstavim par arnih izdelkov, ki so primerni za prve mesece ker niso agresivni. Naj bo prva kozmetika vsaj kaksne pol leta brez parfumov in aditivov.

Milo - imeli smo baby milo trdo od nivee, pri izbiri iz trgovine so bila vsa priblizno ista po sestavinah pa tudi parfumu se ne izognes. S tem da velja, kar je pri sestavinah na koncu seznama, ga je najmanj notri. kasneje sem presla na tekoc lotion za telo in laske.

Mazanje po kopanju - na zacetku par mesecev olje, spet bolje brez parfumov, lahko je devisko oljcno olje, mandljevo olje ali pa ksno prav za otroke. mi smo startali z olivnim, zihr pa kupljenega za otroke ne bos porabila, tako da z ostankom olivnega lahko vsaj kuhas user posted image

Hladilno mazilo za ritko
- nas je imel atopicni dermatitis in smo imeli namesano po receptu in smo bili ful zadovoljni, tudi samoplacnisko smo ga narocali po tem receptu, kasneje pa od lekarne ljubljana ze namesano, zdej pod znamko malcek. je v bistvu enako samo s konzervansi. tudi veliko boljse kot ksna kupljena v stacuni od otroskih znamk, ki samo disijo, pomagajo pa ne dosti. Hladilno mora biti gosto, njegova funkcija poleg blazenja vnetja je tudi narediti zascito na kozi, da blato in urin ne prideta ponovno do rane in jo se bolj razzreta. po olju smo ga uporabljali tudi za celotno telo. sam kot sem rekla je bil misko atopik in smo cimbolj pazili, sam v resnici ni imel reakcij na kreme. spet po pol leta ali enem letu presaltas na ksna otroska mleka za telo po zelji, ker so pac bolj prakticna za uporabo, lahko pa imas cel cas hladilno.

Termometer - imamo digitalne in zivosrebrne, oboji so primerni za v ritko, najbolj prakticen nam je pa usesni phillipsov, s tem da moras pri usesnem in merjenju v ritki odsteti par stopinj, da dobis realno temperaturo, je pa lahko tudi do 4 stopinje razlike. dojenckom se meri v ritki, sam ce ga moras preverjati med spanjem je usesni zakon. Tako da priporocam oba.

Rabila bos se: tono fizioloskih raztopin v ampulcah, tega po moje ne nehas uporabljat, ker so za pucat nosek, razkuzevat ranice in popek (razen ce je zagnojen potem z alkoholom), pucat ucke, zraven rabis tudi zlozence za popek in ucke, sam ne toliko. Bepanthen za vneto ritko je super, lahko pa tudi panthol ali ribje mazilo. Nasi bodo zimcki in bos morda rabila kaksno kremo za veter in mraz, samo je v redu tudi tisto hladilno iz lekarne, je zelo mastno in dobro zasciti. P.S.: cenejso fiziolosko dobis v leclercu od  njihove francoske znamke za dojencke in jo je ful vec not pa cenejsa je. niveina lahko stane tudi 4 eur tale pa 2 eur a vec jih je notri. pollitrskih pa ne kupovat, ker imajo rok trajanja samo par dni. lahko si jo pa sama skuhas, dobis navodila pri pediatru. Jaz sem v akciji kupila kaksnih 10 skatel fizioloske pred par meseci in smo jo vso ze porabili, ker so bile viroze in prehladi na udaru. Ful je pomembno, da je nosek prehoden, sicer gre lahko vnetje hitro na usesa, kar je ful hujse.

Obupen dan za na poroko a ni? Se ful sem lacna pa nic nimamo doma, ker smo vse s sabo nesli, da ne bi tuki crknilo, domov smo prisli pa ob 11h zvecer user posted image . Bi si jajcka spekla pa nimam niti kruha za zraven user posted image . Sej zdej bo ze cas za kosilo bom dragega nagnala po pico njami.

Neposredna povezava do sporočila: 3857
24.7.2010 16:09:34   
majabar
Punce, a ne gre vse zelo hitro? Se dobro se spomnim 12. tedna, mimo 'rizicno obdobje' in nuhalna... Zdaj pa manjka samo se nekaj tednov:). Oktobrke ste vse pred mano, prav kmalu se bo zacelo:)!!
Dobila sem izvide iz laboratorija. Na tesce sladkor 89 (meja100), 1 uro po glukozi 98 (meja140). Super, oba z dragim svavesela. Kri malo pod spodnjo mejo. V ponedeljek pokliceva ginekologinjo za komentar.
Zdaj sem odtekla pol ure na Orbitreku, cez nekaj minut pa se kaksno uro streljanja, da ne pozabim. Aja, danes ima moj dragi rojstni dan! Sem sla vceraj v trgovino in kupila arequipe (podobno karameli, tipicno za te kraje) in mu zjutraj prvic spekla palacinke:). Se to, vceraj sem sla sama z avtom do laboratorija, nato do strelisca in se domov. Potem je bil moj izvoz iz avtocestezaprt in sem morala naredit velik krog, kot po labirintu, a sem nasla domov. Sem bila prav vesela:)!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3858
24.7.2010 17:07:22   
mamamajča
bloom, ko boš urejala seznam, lahko pri meni pripišeš 2. nosečnost, brcike jaaauser posted image
spoluser posted image in kraj poroda Ptuj

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3859
24.7.2010 19:54:07   
nejkec
Najki, hvala za informacije, bodo zagotovo prav prišle!

Mene pa zanima, kaj mislite o tej vreči za dojenčka- recimo za v voziček, mogoče tud za spat???

http://www.uubo.eu/BabyPosteljnine/posteljnina/vrecke/vrecka_7.html

Men se zdi praktična, ampak bo to moj prvi dojenček, tako, da res ne vem al se splača kupit.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3860
24.7.2010 20:15:55   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

Namesto tega pa greva v Ikeo po pohištvo za user posted image

Midva sva tudi danes bila v Ikei - v Italiji user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3861
24.7.2010 20:22:48   
sasadejan
Pozdravljene,

Danes je pa res lažje k je hladneje  user posted image .

Danes sva bila v Ikei in nabavila ogromno stvori za našega user posted image . Kupila sva previjalno, posteljico, postelnino, dekice, škatlice za igračke, zavese za otroško sobico,...

Sedaj pa je potrebno še prebarvat sobico in jo urediti user posted image

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
24.7.2010 22:22:56   
ninasiki
ojla nosečke

jst se opravičujem ker uderam na vašo stran ampak rada bi vam sporočila da prodajam otroški voziček babyboom in sleepy wrap če slučajno katiro zanima vsa vprašanja na zs prosim

lepo nosečnost in čim lažji porod

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

Neposredna povezava do sporočila: 3863
24.7.2010 22:27:46   
anju
kako ste pridneuser posted image sploh ti caroline1, vse si že pripravila! jaz nisem še nič. še cunj z morja ne vseh oprala. kot da se zanašam da ne bo nič še krepko čez rok...

sasadejan kakšno previjalno sta vzela? meni se vse zdijo nekam male glede na to, da jo lahko rabiš do otrokovih 3 ali več. mulčka še vedno tam uštimamo. samo da imamo kar na tleh tisto podlogo. čepet na tleh in rihtat razigrano miš mi je sedaj vse težje, verjetno na koncu sploh ne bom mogla več. moram neki nabavit čimprej.

kozmetika za dojenčka
riboderminuser posted image nikoli vneta ritkauser posted image mandljevo olje sem porabila zase, saj se v dojenčka ne vpije dobro in koža kar nekako ostaja suha. v po porodnišnici jih vsako jutro na debelo premažejo z riboderminom.
fiziološko raztopino.
za umivanje pa ne vem, skoraj nič razen vode. malo bom preverila kaj je na trgu novega od naravne kozmetike za user posted image .
termometer je klasičen najbolj zanesljiv. tudi mi smo kar v ritko potisnili še najhitreje pokaže. ponoči sem ga pa priklopla in zmerla med dojenjem pod njegovo pazduho. sčasoma se pa umeriš kar na otipuser posted image
za temp vode izmerit pravtako. mama patronažka ne zaupa nobenmu od tistih, ki jih starši pripravijo.

nejkec js tega ne bi kupla. sem kasneje, ko je že lezel razmišljala o spalni vreči, da ga malo umirim, a ko sem slišala, da zlezejo tudi v vreči iz posteljce, sem mu pustila svobodo:) počakaj vsaj da vidiš kolko je smiselno, mogoče če se otroček odkriva, drugače je dekica prav dobra.

majabar odlično ti greuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3864
24.7.2010 22:58:03   
mamamajča
Punce, dajte mi malo povedat, kakšne vozičke nabavljate. Nove, rabljene, znamka?

Jaz še ne vem, kaj bi. Mam od taprvega športni voziček ful lep, tak da ne vem, če bi šla za novorojenčka zdaj čist novega kupovat, ker so hudo dragi. recimo peg perego mi je blazno všeč, ampak za teh nekaj mesecev..... Kaj pa vem.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
25.7.2010 8:38:01   
S*
Dobro jutro!

mamamajčica, midva sva nabavila novega Peg perego Pliko P3 in je v kompletu ( košara, športni del, lupinica, torba, zimska vreča, prevleka za dež) stal 407€. So imeli znižanega v Italiji. Sicer se meni bolj dopade GT3, pa je absolutno prevelik za v avto, ker nem potem ne bi ostalo nič prostora za drugo prtljago user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3866
25.7.2010 9:24:25   
caroline1
Jutro.

Hvala za odgovore glede nege. Nekak se bom znašla v tej poplavi vseh stvari. user posted image

Mamamajča- vozička še nimamo! user posted image  Se ne vem odločit. Pa tudi nočem dati celega premoženja za njega. Danes grem še po ležalnik in prenosno posteljico. Seveda domov v skladišče user posted image , ki se nikoli ne izprazni!

Uživajte v hladni nedelji. Meni je blo prav fajn spat, ko sem se lahko zavila v odejo po dolgem cajtu! 

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
25.7.2010 9:29:54   
mamamajča
Dobro jutro!

Saj to je- jaz imam že od sina lupinico, športni del in vse to, tako mi novi peg perego res ne pride v poštev, ker enostavno ne rabim.
No pa saj je še čas....

Mi smo tudi sobico v večini že pripravili, tako da sem zdaj do konca bolj ko ne brez skrbi.

Kako spite?
Jaz kar ne morem, me tako križ boli in prav zanimivo, v prvi nosečnosti so se vse te težave pojavljale šele na koncu...

Neposredna povezava do sporočila: 3868
25.7.2010 10:07:11   
caroline1
Jah zgleda, da je cajt za vse tegobe...mene spet boli križ podobno kot nekje v četrtem mesecu. Očitno spet lezem narazen. Povrh vsega sem pa danes ponoči mazala peto z naklofenom. Me je tako bolelo, da zaspat nisem mogla. Sem bila včeraj cel dan na nogah in je terjalo svoj davek. Pa še bosa hodim po stanovanju...

Ja sej Peg Perego-te lahko dobiš samo v kompletu. Jaz pa imam lupinico že prištimano. Kaj čem pa z dvema??? Ma bom našla nek voziček, ki mi bo všeč pa sprejemljiv. Bom šla najbrž v MB pogledat.
http://www.otroski-vozicki.com/si/ 

Neposredna povezava do sporočila: 3869
25.7.2010 21:50:48   
tybysy
Pozdravljene!
Včeraj sva šla po prvih "oblačilnih" nakupih za naše težko pričakovano dete. Pa sem se skoraj zjokala sredi trgovine. Saj sem že nekaj stvari prebrala - predvsem razne sezname, kaj in koliko česa potrebuješ. Potem pa pridem tja in ena gora žabic do pasu, pa žabic do ramen, pa s stopali in brez, pajaci, bodiji brez rokavov / s kratkimi / z dolgimi rokavi, kompletki, majice... V glavnem - me je čisto panika zagrabila, kakšna mati bom, ko pa še otroka ne bom znala obleči. user posted image
Sploh mi ni jasno, kako vse te stvari skombiniraš skupaj. user posted image Kdaj uporabiš kaj z rokavi, kdaj kaj brez, s čim skombiniraš, zakaj žabice brez stopal - kaj daš spodaj... Kako se sploh obleče dojenčka???  Mislim, totalno sem bila zmešana in bi šla najrajši kar iz trgovine. A kaj ko sva se eno uro do Ljubljane vozila...
Trikrat sem bila v šoli za starše, pa niso o oblačenju nič povedali. Zdaj imamo pa še 2x porod in potem shranjevanje matičnih celic in to je to...
Mah, saj vem, da sem preveč zakomplicirala - imam neke depresivne in jokaste dni.

Jutri imam pregled (28 tednov) - me spet čaka injekcija, ker sem RH-neg. Prvič sem jo dobila na amniocentezi (je nisem niti čutila).

Sobico pridejo zmontirati ta teden, pa voziček pride, previjalno podlogo sva kupila in nekaj malenkosti. Iščem še gugalnik/ležalnik - kakšen predlog? Tisti pisani od Fisher price mi niso več. Sem gledala kar enega navadnega od Haucka v BC (60 EUR).

A morda katera ve - so v Rutarju že uredili otroški oddelek? Ali ima Leclerc redno ponudbo stvari za dojenčke ali samo ob akcijah?

Lepo se imejte in uživajte ob teh hladnejših dnevih!

Neposredna povezava do sporočila: 3870
25.7.2010 22:30:10   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: BLOOM 1

IZVIRNO SPOROČILO: anju

BLOOM1 kako so pa tvoji porodi šli?

Ja,kako user posted image ,prvi je bil kot prvi user posted image ,jasno:2 tedna čez rok,sprožen porod,trajalo pa vse skupi od 10.00 pa do 18.05. (fantek je bil),nič šivana,bilo je zanimivo,novo,skratka O.K.
2 pa je že bil bolj naporen user posted image ,isto je bil sprožen ker je odtekla voda,ampak 2 tedna pred rokom,pa nič odprta. Trajal pa je od 22.00 pa do 2.03(fantek),pa nič šivana.
3 pa je bil normalen porod,dobila sem svoje popadke,2 dni pred rokom,in rodila 4 500g težko punčko,spet nič šivana,trajal pa je eno uro .
4 pa je bil KATASTROFA,tisti dan pa nepozabim nikoli,majko milo....Mala je mejla samo 2900g,ampak je šla ven z čelom naprej.Porod je bil res naporen,trajal pa6 ur. In spet nisem bila šivana user posted image .Aja,pa je bilo 2 dni pred rokom.
5 pa je bil prva liga,bila sem zmenjena da pridem ob 6 zjutraj rodit,odprta 5 cm,nič popadkov in ob 9.40 smo bili fertik (klistir,formalnosti....) 2 tedna pred rokom,mala pa je imela 3.500g. 

Evo,tko je bilo.

user posted image nikoli nič šivana! kakšna skrivnost? zaupaš?user posted image

tybysy js bi za začetek kr žabice s stopalkami. oboje, tiste do pasu in one z naramnicami. pa nič nenavadnega da si zmedena. js bi tudi bla, pa sem enega že oblačla. boš videla kako avtomatsko steče ko si enkrat postavljena pred dejstvo. lepo se drži kakega seznama, potem pa sproti.
ti dnevi tudi niso moji najvedrejši. kaj pa vem, konec dopusta, vse bolj sem nesposobna, neprosta nekako, kar naprej bi neki jamrala, da mi okolica kaže, da se jim ne da se z mano... bo že.

kdaj bojo vaši partnerji koristili očetovski dopust?

jutri pa spet v službouser posted image js kr mam že zadosti...

(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3871
25.7.2010 23:08:31   
orhideja80
...da se še jaz malo javim. sicer verjamem, da me niste preveč pogrešale, pa vseeno ;) skratka, pravkar sem se vrnila z dopusta z avtodomom. blo fajn (edini problem je bil v tem, ker je bilo potrebno 2-krat na noč lest po lestvi do wc-ja + boleč križ non-stop), ampak je tok težje sedaj it v službo. žal sem pokurla ves dopust, tako da bom po vsej verjetnosti v službi do konca, torej do začetka porodniške. eh, kaj čmo, bom že preživela..

Se mi je pa buši v teh 14 dneh povečal kar precej. Se moram tud jaz naučit prlepit slikco trebuščka. Upam, da mi uspe. Sem pa bila pred dopustom na 3D in je blo prav super. Strahova iz Domžal ful prijazna, vse je ok,  v 24 t, 4 dni je imel mali cca, 750 g. Vse se je fajn vidlo, je izmerla tud lulčka ;) je blo prav hecno, sva dobila še slikco. Par dni prej sem imela tudi redni pregled in se mi je železo izboljšalo, sedaj je na 115. Ginekologinja je rekla, da je to ok in da mi več potrebno jemat zdravil. Rekla je tudi, da meja 120 ne velja za nosečnice in da je 115 čisto zadovoljivo. No vseeno pojem kak goveji zrezek občasno in pa ostala živila, ki vsebujejo več železa. Pa še šumečke sem si zrihtala...naslednji pregled imam 4.8. Takrat dobim tudi injekcijo Rhesonativa, saj sem Rh-d negativna. Glukoznega testa pa nisem delala. Ne vem, ali je to neobičajno...aja, še kilce: trenutno sem nekje na 6,5+.

Pokora - camper sva rentala, sedaj je pa moj user posted image  tako navdušen, da bi imel kar svojega...no sem mu rekla, da bova še malo čakala, da prej pride še kaj drugega na vrsto...

pixieM - veš, da jaz se pa nisem mogla upret kavbojkam iz H&M. Sicer sem imela prej že 2 nosečniške, vendar so ble tako "hude.", da mi ni blo žal dat 50 Eur. Sem tud ugotovila, da jih bom najbrž lahko imela še kasneje; sicer s ful nizkim pasom, pa vseeno.  Tudi jaz sem gledala včeraj vozičke CAM v Baby Centru. Izbire je kar nekaj, tako da moram orng preštudirat, kaj bi bilo najboj primerno. Se je kar težko odločit, se mi zdi. So pa starši od mojega obljubili, da bodo oni financirali voziček user posted image , pa baje, da cena ni problemuser posted image .

Naslednji teden tudi jaz grem v šoping, mislim, da bom najprej kupila previjalno mizo, ki je obenem predalnik in pa banjica. Sem najdla enga luštnega v BC pa mislim,da bova vzela to. Imava bolj malo prostora user posted image , tako da moram kupovat čimbolj prostorsko ekonomično. Pa potem bom otroško opremo zložila kar v omaro. Sem vam pa kar malo fovž, ko pišete o opremljanju otroške sobe. No po novem letu to čaka tudi mene, vsaj upam, da se ne bo kaj zapletlo.

Neposredna povezava do sporočila: 3872
25.7.2010 23:13:10   
orhideja80
tybysy - mene pa tale injekcija že zdaj skrbi, me je ful bolelo po amnio (ne zaradi amnio, ampak injekc. zaradi Rh-d neg.). Res pa je, da imam mal fobije pred injekcijami...

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 3873
26.7.2010 0:08:35   
BLOOM 1

IZVIRNO SPOROČILO: BLOOM 1

BLOOM1 kako so pa tvoji porodi šli?

Ja,kako user posted image ,prvi je bil kot prvi user posted image ,jasno:2 tedna čez rok,sprožen porod,trajalo pa vse skupi od 10.00 pa do 18.05. (fantek je bil),nič šivana,bilo je zanimivo,novo,skratka O.K.
2 pa je že bil bolj naporen user posted image ,isto je bil sprožen ker je odtekla voda,ampak 2 tedna pred rokom,pa nič odprta. Trajal pa je od 22.00 pa do 2.03(fantek),pa nič šivana.
3 pa je bil normalen porod,dobila sem svoje popadke,2 dni pred rokom,in rodila 4 500g težko punčko,spet nič šivana,trajal pa je eno uro .
4 pa je bil KATASTROFA,tisti dan pa nepozabim nikoli,majko milo....Mala je mejla samo 2900g,ampak je šla ven z čelom naprej.Porod je bil res naporen,trajal pa6 ur. In spet nisem bila šivana user posted image .Aja,pa je bilo 2 dni pred rokom.
5 pa je bil prva liga,bila sem zmenjena da pridem ob 6 zjutraj rodit,odprta 5 cm,nič popadkov in ob 9.40 smo bili fertik (klistir,formalnosti....) 2 tedna pred rokom,mala pa je imela 3.500g. 

Evo,tko je bilo.

user posted image nikoli nič šivana! kakšna skrivnost? zaupaš?user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nimam pojma....

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3874
26.7.2010 0:13:36   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

bloom1 mene krompir uspava, mogoce si tudi ti zradi dolocene hrane zaspana po kosilu al pa zaradi kolicine.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim da bolj zaradi količine......

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......