Zofy
|
Drugače pa je bila pri nas patronažna zjutraj in je rekla, da lahko dam že še 1 obrok GH - dopoldne sadje, popoldne zelenjava in zvečer ima itak kašico. Glede mlečnih izdelkov je rekla z 8m, takrat lahko tudi že na kravjem polnomastnem in nehomogeniziranem mleku že pripravim npr. za večerjo mlečni riž, gres ipd. Meso je res po novem med 4-6m, samo meni je rekla, da bi ona nekje pri 6,5m. Jaz se kar strinjam. Ribe tudi lahko po 6m in sadje lahko dam že surovo tisto, ki ga je že jedel prekuhanega, Imam doma neke domače slive in jih še ni dobil, zato jih bom 1-2x skuhala, pol pa surove. Gluten tudi že po 6m, ker se lažje odkrije celiakija kot če daš prepozno. Obvezno pa ne gluten po 7m ampak najkasneje do 7m. Čebula, česen ipd. lahko že kar zdaj dajam . Edino gob naj otroci ne bi jedli do 3 leta, ker baje lahko izzovejo tako reakcijo kot bi bile strupene. Pa kislo repo in zelje tudi šele po 1 letu, prav tako jagode. Ok, to je torej to. Sej sem dobila še neko brošuro že pri P in mi je ona hotla isto dat. Hm, kaj sem še hotela pokomentirat... hm, pamet luknjasta Aja, mislim, da je jada82 začela debato o dajanju vode ponoči, a ne? Če je tako, pol hvala Jada . Danes sem mu kot zadnje dni dala vodo, ko se je 1. zbudil okoli 1h in je pol spal do 5h Kreme za sončenje - jaz načeloma ne mažem, samo sem ugotovila, da ima Matej bolj črne noge kot jaz No, da ne bo pomote, moje niso lih črne, samo čisto bele niso. Tako da zdaj, ko berem, da jih mažete, sem še jaz začela. Imam neko mineralno kremo, faktor 40, ki mi jo je tašča kupila. Je bio, veganska (???), ni testirana na živalih... ja, tašča da ful na te stvari. In je tudi kar bela. Samo take so menda vse na mineralni osnovi. In pač malo bolj vtreš, pa pol ni skoraj nič več bel. Pa še to - ste se o kopanju v bazenih pogovarjale. Matej se je 1. kopal v termah Ptuj v zunanjem bazenu in ni bilo prav nobenih težav. Pa smo se kopali 4 dni. Je pa baje tako, da mineralna oz. termalna voda ni preveč kul za dojenčke. Se ne spomnem sicer več zakaj, tako da je najbolje ob priliki pri P preverit. Je pa meni rekla, da pridejo dostikrat otroci z bazenov z uroinfektom, ker lulaljo v vodo in pol gre menda še malo vode iz bazena v sečevod in lahko pride do kakega infekta. Mi smo sicer hodili na plavanje za dojenčke z Julijo, pa ni bilo nobenih težav. Je dobila uroinfekt, ko ni bila več v plenicah in torej ni več lulala v bazen. Aja, plavanje... a bo katera z oktobrom šla na plavanje za dojenčke na Kodeljevo? Lahko bi hodile skupaj...
< Sporočilo je popravil Zofy -- 23.7.2010 14:12:25 >