|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
20.7.2010 21:39:50   
zoey
Ahoj!
Oooo, pridne punce user posted image user posted image user posted image Pa naša izgubljena Rožca se je vrnila user posted image
Jst sem sam za pokopat pod kovtr, pa vem, da se bom še keki 2 uri svaljkala po kavču, ker se mi ne bo dalo premaknit. Smo imeli ponoči ful družbe komaric user posted image Sem bila cela bulasta, malega so pa po faci popikali, za pop*** Sem se skoz napol prebujala zaradi tega. Mali se je zbudil ob pol 3h in ko zaspim nazaj, je moj predragi zelo nežno, brez občutka do 100 kil, odprl okno in dvignil roleto, da sem se zbudila in potem prenašala še več komarjev do 6h. Je bilo revčku malo vroče, grrr. Pol so pa že ob 7h začeli pri sosedu mešat malto in spet ni bilo nič z mano user posted image Ena velka revšna od noči user posted image Mali je tudi zaspal, pa sem ga morala premaknit, tako da je imel čist razdrobljen dan. Bova šla ju3 spet k Juretu na spalne urice user posted image Pri fizioterapevtki je bil priden, na koncu je bil že tako utrujen, da je malo pojokcal, drugače se je pa odlično držal. In je pokazala malo morje raztegovalnih in fixirnih vaj, hmmmm, bomo videli a sem si kaj zapomnila. Ugotavljam pa, da sem se nalezla težav s stranskostjo od mulcev, ki sem jih imela v šoli user posted image Leva, no , ne, druga leva user posted image Potem sva šla še na obisk, potem pa še po pleničke in en bataljon prsnih blazinic. Če se ne bojo mlekarne umirile, bom bankrotirala user posted image In potem sem naivno mislila, da darling že doma kuha, on pa zapravlja čas v službi. Baba pa lačna! No, je potem na hitro nekaj vkuhal, ko sem jaz malega pitala.
Strumf - upam, da je dečko ok, bošček. Pa res je možno, da se je pregrel, pa mogoče mu je bilo prestresno toliko ljudi. Pa težko da so bili vsi 100% zdravi, ampak to je pač vedno riziko. Vsekakor upam, da je nasmejan do ušes in zdrav user posted image
Lakaya - he he za taščo, le kaj mali govoriš o njej, da potem tako kriči user posted image Pa a te kaj skrbi, ker že zdaj tako moške obrajta? user posted image Je zgleda bolj napredna, že bolj razlikuje. Naš še  ne komplicira veliko, je kar domač povsod, če mu pa kaj ne paše, pa že pove user posted image Ok, mama je itak zakon, pa ata tud, ostali pa tud niso švoh, če se mu smejkajo in pačijo user posted image Fajn se imejte na krstu in pikniku. Pa že 5 mesecev?!? A vidiš, k nisi hotla počakat, bi lahko imela mlajšo pupo user posted image
Girl - meni se tudi še ne da user posted image Sem pa dans kupila v Milerju še bio kašico, bom mal s svojim mlekcem zmešala, če se mi bo seveda dalo črpat user posted image Sicer me kar prime, da bi začela, ko tako z zanimanjem opazuje, ampak saj se res še ne mudi. Mogoče nama uspe v petek prit, če ne pa drug teden, ej dnevi tk letijo user posted image
Jessy - Tobija je pa kot moja Žaka, ko tako strastno palice grize, do krvi user posted image Groza, mene bi verjetno kar šokiralo. Ampak tele dlesni jih morajo grdo matrat, če je 1% mojih osmic, pa so ful revčki user posted image Ni lahko biti dojenček. Ne ne, na kulinariki pa nisem. Je tole moj edini forum. Za fotoknjigo imaš pa ful možnosti, od Hoferja, Dm-ja ... meni se zdi Mixi ok, pa Foto plus, če pa hočeš bolj profi pa npr. Konteksta. Vsi imajo programe, ki ga potegneš dol in vstaviš fotke, je res izi in imaš veliko možnosti oblikovanja.

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
21.7.2010 9:40:05   
3Sonček3
Jessy js bi ti za fotoknjigo predlagala http://www.dt-foto.si/ js sm zelo zadovoljna z njimi.
Mi smo pa učerej dobili datum za alergološko...20.9. user posted image user posted image user posted image Halo a ni to mal pozno, pa ja nebo Sanja šele pri 7ih mesecih dobila drugo dozo cepiva. A je to normalno???
Sej nevem a sm vam že povedala da smo učerej pojedle 240 ml bučke+koleraba user posted image user posted image user posted image Negre mi pa u glavo kok je možno da mleka popije 130 ml GH pa tok velik...Aja za malco smo mele pa jabučk pa rižek, ni velik pojedla spala je pa useen 2 uri user posted image user posted image user posted image .

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
21.7.2010 10:52:48   
Jessy
Lep pozdravček!

Spet se nam obeta vroč dan, kajne? Saj se ne smemo preveč pritoževati, saj bo prav kmalu spet zima trkala na vrata.

Zoey in 3Sonček3, obema hvala za predloge foto albumov. Sem vse pogledala in ugotovila, da vseeno imam enega naloženega, ki mi je všeč, DigiFot 2.0. Naložila sem si tudi tistega, ki si ga predlagala Soncek, a sem videla, da imajo le opcijo e-albuma in ne foto knjige. Sicer mi je tudi to všeč, le platnice je škoda, ker niso trde. Bom preštudirala, pol pa kaj naredila, saj se mi je nabralo čisto preveč slik, ker jih že 1 leto nisem prav nič delala. Sramota! Bog ne daj, da mi disc crkne, ker pol bom spet ostala brez vsega, ko sem že 1x.

Komarji: Mi letos dobesedno uživamo pri odprtih oknih na stežaj, saj imamo komarnike in ga ni boljšega kot to. Sicer muhe še vedno pridejo, ker znajo skozi vhodna vrata priletet v sekundi, ko jih odpreš, ampak me ne motijo tako kot komarji, ki pa k sreči nimajo toliko možganov, da bi naredili to kot muhe.

Zoey, kako sta opravila na fizoterapiji?

3sonček3, tebi pa res veliko poje! user posted image  Mleko je bolj hranljivo kot zelenjava, zato je po njem hitreje sit in posledično zelenjave poje več.
Jaz mu pravkar kuham krompir in cvetačo, kar bom pretlačila v pire. Bom dodala aptamil.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
21.7.2010 11:53:26   
3Sonček3
Jessy kako da ta program nima foto knjige če jo js delam s tem programom??? No izberi kar ti je ušeč. Mi bomo pa danes kolerabo pa krompir.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
21.7.2010 12:10:41   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Jessy kako da ta program nima foto knjige če jo js delam s tem programom??? No izberi kar ti je ušeč. Mi bomo pa danes kolerabo pa krompir.

Kar sem si jaz naložila ima samo e-album.user posted image Bom še malce pogledala, morda sem spregledala. user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
21.7.2010 12:10:46   
girl79
čao mamice user posted image ,

Jao, jao kaj bomo z našim otrokom....zdajle je bila par dni pridna kot bubica, no včeraj popoldan je bila pa full tečna, danes dopoldan na sprehodu je bila pa za znoret tečna user posted image user posted image ....kakor sem jo dala v voziček se je začela dret, takoj ko sem jo vzela ven je bila zadovoljna- res kot da bi na gumb pritisnil...pol sem jo nekaj časa celo nesla v pestunji in zraven potiskala voziček, pa še jest sem ji dala vmes na eni klopci, pa je bilo vseeno dretje v vozičku....sem čist zmatrana prišla domov...no na koncu se je vendarle vdala in zaspala za 25 minut, tako da zdaj je pa spet malo boljše volje in se celo sama igra v posteljici user posted image user posted image user posted image    Ja, sem že postavila "diagnozo" in sicer da ima očitno karakter po atiju - ker mami že ni tolk tečna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     No je pa očitno res pravi mali babji firbec user posted image user posted image , ker če jo neseš na rokah da ona lahko lepo gleda okrog je očitno čisto zadovoljna...bo očitno res treba še malo bolj gor dat naslon od vozička user posted image user posted image user posted image  

No jo moram pa tudi pohvalit, da se je pa včeraj prvič prevalila tudi iz trebuha na hrbetuser posted image user posted image user posted image

zoey- jaz sem tudi sicer za petek nekaj že na pol zmenjena, ampak ni nič še ziher, tako da kar pokliči, če boš prišla v Domžale

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
21.7.2010 12:12:09   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Kar sem si jaz naložila ima samo e-album.user posted image Bom še malce pogledala, morda sem spregledala. user posted image

A lahko pogledaš na njihovo spletno stran in mi povej, kje je? Jaz še vedno ne vidim foto knjige. user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
21.7.2010 12:29:19   
lucika
jessy, poglej še mercator. imajo fotofiniš, in mislim da so zdaj knjige -40%
akcijo na knjige ima tudi tuš, ampak mislim, da samo na velikost a5

včeraj sem potegnila ven aidanov album... pri 6 mesecih je imel 7320, evan pa pri 4 mesecih 7540. za več kot dva meseca ga prehiteva. da se ne menimo o centimetrih 65: 66,5, in spet dva meseca manj...

naš mali se zdaj vidno redi. saj vem, da so tu nekje okoli 4 mesecerv najbolj debelušni, a naš ima iz dneva v dan bolj debele bedrce. prav hecno mi je...

tavečjega imam doma, ima začetek angine. je bil ob šestih ful vroč, ob edmih pa čist zdrav. seveda je zdaj naspidiran, da ga komaj dohajam.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
21.7.2010 13:38:50   
7lina7
huh,bilo kr nekaj branja za nazaj.....

da reportiram za nazaj -
moji lasje se še vztrajno poslavljajo..user posted image user posted image , kile so se ustavije na 70,5 user posted image  .. no,boljše je kot 96,5.. ni pa še niti blizu starim 58kgjem.. ma, bo že!

Luka rotira v vse smeri,že 10cm nad podlago-preden ga odložim se začne obračat..samo ne na hrbtu bit user posted image  .
na trebuhu pa se pol vlači z rokami okrog svoje osi in naprej - noge pa še zmeraj v zraku! user posted image
pričakujemo zobek - dlesen napeta ko user posted image ,rdeča,boleča - sam ne na 1 ampak na 2 user posted image
v usta gre vse,kar je na dosegu - večinoma z jezo in jamranjem...pol pa mama malo pomasira pa je mir za 10min..

iz 6 obrokov smo prešaltali na 5. je pavedno večji problem bit na zizi - vleče max 3min pol pa bi gospodič flaško , začne kričat in se odmikat od zize.. tak da mati pumpaj!!  a to pomeni, da bomo na flaško prešaltali?? jaz še nebi!!  ponoči  okrog 5 - 6 in zjutraj ob 8h ni problema-takrat vleče tak kot treba. čez dan pa se kr neki kregama..  sranje je, ko si jaz ne spumpam tolko,kot bi on potegnil.. pa me skrbi, da bom pol pčasi brez mleka al kak je to??

GH - no ja.. p malem sva začela.. korenje je baje za bruhat user posted image    v glavnem je vse ( razen korenja) če je zraven žlička jogurta - drugače ni šans,da bi kaj dol spravil..   ta obrok imava ob 14h - najprej mleko pol pa na žlico. poje odvisno kak mu je kaj dobro - včasih 30ml včasih pa tud 150! ostali obroki so samo mleko. kdaj sploh po uvajanju povečaš število obrokov GH ?  ..ma ja - bova bolj resna ko pridemo iz morja.

mislim, da je to bilo to..hm.. če se še kaj spomnim - javim!

lepo da se dobivate na sprehodih in kavicah!!  pa čestitke vsem za mini 4!

..letim - luka hoče jest!

< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 21.7.2010 13:48:49 >

Lin@

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
21.7.2010 13:47:41   
zoey
Uuuu, Lucika, fejst fanta imaš user posted image No, naš je še vedno elegantno vitek user posted image , pa dolg kot ponedeljek se mi zdi, ga bodo ju3 zmerili in stahtali. Pa upam, da Aidan ostane naspidiran user posted image
Naš mulc je pa dobil danes prvo kašico user posted image . Saj si itak vsakih 5 minut premislim, kaj bi rada. No, danes zjutraj se mi je zazdelo, da pa bi mu dala. Najprej je ven potiskal, potem je pa zakapiral in kar lepo jedel. Žličke drugače ne maramo preveč, ker gor grda mama daje grenke kapljice user posted image Sem mu vmešala v 40 ml svojga mleka in je skoraj vse pojedel. Je bil pa skoraj polurni projekt. Joška je res zakon, hitro zrihtano, brez svinjarije user posted image
Joj, pa spet so ga komarji, je ves flekast po obrazu user posted image Vem, da so komarniki zakon, ampak najprej rabiva svoja okna, na katera jih bova namontirala user posted image Samo če bom deca čakala, bova kar lepo pri nas, saj internet je hiter, drugega pa nekak ne rabi user posted image
Pa od včeraj se ful slini, mama še ne bi zobkov user posted image Saj se še nič ne čuti, tako da so še šanse, da bo po moje user posted image
Jessy - jaz tudi še nimam porihtanih slik od lanskih počitnic user posted image In mi je tudi že 1x crknil disk s ful hudimi fotkami iz Toskane in New Yorka + malo morje drugih, ampak me še ni izučilo user posted image
Za fizio sem pa že napisala, da je pokazala milijon vaj. Ga še vleče v levo, pa roke ima preveč zakrčene. Pa spet je ugotovila, da je izredno živahen fantič. Ma nemoj ... user posted image
Girl, veš kaj, bova mi2 prišla, ko ne bejba bo tko tečna user posted image Itak sodelavka nima časa v petek user posted image Pa user posted image user posted image user posted image za obrate. Arne je pa prejle prepuzal skoraj meter po postelji. Dvigne rit, nakako pomrda in se premakne. Je ves zadovoljen s sabo user posted image
Zdaj grem pa kuhat, kako se mi ne daaaaaaa

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
21.7.2010 14:10:22   
7lina7

sam tolko,da ga ne izgubimo..

MARČKI 2010                             3m                         4m            
28.01 Tjasa27     Urban         
              2445 g    46 cm                                     7880 g   64  cm     
      5m    8500 g
11.02.W.W.         Oskar          

2840 g     49 cm      5700g 62 cm          6000g 65 cm

20.02. Valen        Valentina    
              2620 g     45 cm

21.02.Čmrlika      Luka           
              3080 g     49 cm      5950 g  60,5cm

22.02. sara2007 Zara           
              4500 g     55 cm

23.02  3Sonček3  Sanja         

2060 g     43 cm      4800 g  54,5cm     5800 g  59 cm

24.02  Jassika      Oskar         
              3215 g     50 cm      5700 g   59  cm

25.02  Lakaya      Tara            
              2910 g     51 cm      6300 g   61  cm

27.02 rožca26      Ela              

3380 g     52 cm

28.02  7lina7        Luka           
              3100 g     51 cm      6000 g  60,5 cm    6950 g  65 cm 

02.03 Jessy         Tobija         
              3550 g     54 cm      6750 g  62,5 cm

03.03 lorelaj        Mina

04.03 girl79         Neža           

3020 g     51 cm     6280 g   63  cm

05.03 Lenči_        Maruša        

4060 g     52 cm     7400 g   62  cm

6.3.
     Balka         Ema                                            
             2850 g      52 cm     4200 g   56 cm

09.03 zoey          Arne            

3610 g     53 cm     6080 g  64,6 cm

10.03 lucika         Evan            

4520 g     55 cm     6900 g  65,6 cm  7520 g  66,5 cm

11.03plamen  Tristan         

2800 g     50 cm     7100 g   62  cm

11.03 vekybel      Marsel          

3480 g     52 cm

15.03 nosečka24  Nejc            

3545 g     52 cm

16.03 NM              Nika           
              3680 g    53 cm      5920 g   60,5 cm

17.03 lunka1        Julia            

4080 g     55 cm     7000 g

18.03 Maja.Gal     Zoja            

2900 g     49 cm

19.03 *pupsa*     Lea            

4160 g     53 cm

20.03 branka28    Žanet         

3530 g     51 cm     6580 g      61 cm 

20.03 pikapolonica80 Alja       
              3050 g     50 cm        6200 g    66 cm 

22.03 ursa_p         Lan           
              3670 g     51 cm

22.03 t_anja         Ana            
              3880 g     54 cm        7280 g    64 cm

24.03 Lenčy          Aleks          
               3370 g     50 cm       6030 g    61 cm

26.03 Strumf         Matevž       

4480 g     54 cm       7200 g   63  cm

26.03 Zvezdici      Tija             
               3740 g     51 cm

31.03.Meti.v         Jan             
               3420 g     52 cm       6170 g   60  cm

TIA78          Nik                                             

6000 g   69   cm 

< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 21.7.2010 14:16:15 >

Lin@

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
21.7.2010 14:24:21   
girl79
čao,

Naša bubica je očitno dopoldan pokurila svoj bonus slabe volje in je bila zdajle 2 urci čisto pridna, sva se igrali na kavču, potem sem pa opazila da je postala čisto mirna, pa sem jo malo lubčkala - en lubček na trebuščka pa enga na lička, pa spet na trebuška in na lička itd....in je tako lepo mirno zaspalauser posted image user posted image

Jaz sem pa kar malo obupala nad riževimi kašicami, sem ji dajala ene 4 večere zapored, pa ni nič kaj bolje spala - še vedno se zbuja najmanj 2x ponoči za hranjenje, tako da se mi potem ni več dalo...je prezakompliciran moje mleko odmrznit, pa ga gret, pa vmešat kašico, pa ohladit pa se potem matrat s hranjenjem vsaj pol ure, potem pa še črpat mleko ven....too much dela za nič učinka....je pa res da sem probala samo tako redko riževo kašico za po flaški, moram probat še z bolj gosto če bo kaj več učinka.

Joj zdajle pa gledam po hladilniku kaj bi kaj danes kuhala, pa vsako stvar ki se je spomnim, mi glih kaka sestavina manjka user posted image user posted image tako da še vedno razmišljam....pa se mi itak sploh ne da kuhat ker je potem samo še bolj vroče v stanovanju...mah saj po eni strani dobro da kuham še za mojega, ker če bi bila sama, bi po mojem za kosilo jedla kar kruh pa nutelo ali pa čokolino user posted image user posted image user posted image je najbolj enostavno pa še dobrouser posted image user posted image

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
21.7.2010 18:20:16   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7

iz 6 obrokov smo prešaltali na 5. je pavedno večji problem bit na zizi - vleče max 3min pol pa bi gospodič flaško , začne kričat in se odmikat od zize.. tak da mati pumpaj!!  a to pomeni, da bomo na flaško prešaltali?? jaz še nebi!!  ponoči  okrog 5 - 6 in zjutraj ob 8h ni problema-takrat vleče tak kot treba. čez dan pa se kr neki kregama..  sranje je, ko si jaz ne spumpam tolko,kot bi on potegnil.. pa me skrbi, da bom pol pčasi brez mleka al kak je to??

Vem zakaj imaš probleme - Lukcu je vroče in pol ga s hranjenjem na ziziki še bolj greješ. Poznam to, ker pri naši je tudi tako.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
21.7.2010 19:39:12   
7lina7
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

Vem zakaj imaš probleme - Lukcu je vroče in pol ga s hranjenjem na ziziki še bolj greješ. Poznam to, ker pri naši je tudi tako.

KAKO REŠIT PROBLEM????   ..dojit v hladilnici Slovenija-sadje al kaj??  .. boma probala tak da on leži jaz pa nekak malo nad njim pa kontakt samo ziza...  jaz ga mam na sumu, da noče,ker v trenutku ne priteče...

..javim!!

ta zob ga zeza danes maximalno!! .. je ob 19h že bil tak siten pa slinast pa tolk dela je mel s tlačenjem rok - ne prstov - v usta.. na hitro sva se skopala in ob 19.25 je zaspal kot polh! 

jaz pa luftam - pa ni haska.. ventilator pa tud samo luft meša pa še zraven greje.. user posted image

Lin@

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
21.7.2010 19:48:43   
7lina7
aja,ste pisale o dodajanju čaja ob dojenju:

dajem mu čaj po flaški že odkar sva iz P !   zdaj ko so take temperature okrog 35°C  je spil čez cel dan  2 flaški po 200ml in ponoči ( ko je jamral v spanju sem mu dala kr cucelj v usta - če sem se jaz zbujala od žeje,je tud on žejen! ) je spil kakih 30ml.

mu pa dopoldne skuham klasiko - janež, kumina, kamilice in šipek za vzorec in okus  popoldne pa samo šipkov čaj.

če sitnari in noče zize, flaško z mlekom ven špuka sprejme pa kot norc čaj - pol verjetno ni dovolj le dojenje...  ker mu včasih probam vmes uvalit flaško z mlekom pa takoj ve, da to ni čaj in noče- zahteva čaj nazaj.

Lin@

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
22.7.2010 9:33:02   
lunka1
Da se vam javim po dolgem času še jaz in napišem par besed o moji Julii user posted image :

Danes smo imeli pediatra in naša mala princeska ima že 8300g in 66 cm. Gre bolj v širino kot v dolžino. Je bila tudi drugič cepljena in je sicer dobro prenesla, malce je pojokala, ampak po mojem predvsem zato, ker je bilo še zelo zgodaj, ker ona ponavadi še spi takrat. Zadnjič, ko smo se cepili, je sicer imela malo stranskih učinkov, ampak so pojenjali še isti dan (bolj razdražljiva in jokava je bila, pa nogica jo je bolela). Drugače pa je vse lepo in prav, pediatrinja je zelo zadovoljna z njo, ker že skoraj sedi. Obrača se že kakšnih 10 dni na obe strani, skratka res je pridna.

Smo jo pa na njen mini 4. rojstni dan dali v posteljico spat, ker je bila enostavno že prevelika za v košek. Sem mislila, da se nam bo uspelo že prej preselit in da nam ne bo treba posteljice sestavljat tukaj, pa se ni izšlo. Na začetku je imela kar težave, ker je imela kar naenkrat toliko prostora, pa obračati se je začela in je bilo težko zaspat. Še vedno mi zvečer zaspi samo na boku in se je vsakič v spanju prevalila na trebuh, potem pa jokala. Tako da ji zvečer vedno podstavim z dekico, da se ne prevali naprej, da zaspi. Prav tako pa že nekaj dni ne zaspi več na dojki, ampak ko poje se sama odstavi, pogleda naokoli, malo počeblja, potem ji mami da dudo in jo prestavi v njeno posteljico, ji dam Vilmo (igračka, s katero spi), Julia jo objame in zaspita skupaj. Res sta sladki. Vilmo ima samo takrat, ko gre spat, tudi podnevi, ko gre počivat. Za igro pa ima druge igračke, ki jih veselo prijema z obema rokama že kakšna dva tedna in veselo nosi v usta...

Spanje - ponoči spi celo noč (od 20h do 6:30) vmes 1x še je, ampak še to napol v spanju. Zjutraj pa kot ura ob pol sedmih pogovori, smeh, premetavanje,... Skratka točno ve, da je čas, da mamico vrže pokonci, da ji v postelji naredi prostor. Vedno jo podojim in jo moj previje, potem pa jo dava k sebi v posteljo, ampak imam veliko za povedat in mami nikakor ne zaspi nazaj, tako da se mojčkata z atijem in zaspita še za urico. Mami pa med tem časom pozajtrkuje, spije kavo in se pripravi na nov dan, poln dogodivščin.

GH - nama je danes pediatrinja svetovala, da glede na njeno napredovanje še malo počakava, do 6 meseca. Očitno ji moje mleko še popolnoma zadostuje, da tako lepo pridobiva na teži. Sem rekla, da bi vseeno malo poskusila in mi je priporočila samo malo sokca, po dve žlički med obroki, enkrat na dan. In sem se odločila, da ji jutri stisnem malo korenčka. Bomo začeli kar z zelenjavnimi. Pa me zanima, a ste sokce delale iz surove zelenjave, ali ste jo prekuhale?

Morje - mi gremo septembra verjetno v Strunjan ali Portorož, bomo videli. Čez poletje nam ne bo zneslo zaradi selitve pa še moj ne dobi poleti dopusta, ker je gostinec in dela na Bledu, kjer je milinavžent turistov letos...

Gubice - me zanima, s čim jih mažete? Jaz jo vsako jutro umijem z mokro brisačko pod vratom in pod pazduho pa po nogicah, sicer je koža že precej lepša, kot je bila pred meseci ampak ima še vedno rdeče. No, vsaj lušči se ne. Me zanima, s čim tam mažete? Je v redu bepanten?

Plazenje - a vaši že kaj nakazujejo? Moja Julia se v posteljici tako obrača, da ni res. Najprej se obrne s hrtbta na trebuh, potem se obrne za 90°in potem še enkrat za 90°, potem pa pride še čisto do konca posteljice, torej kakšne pol metra nižje. Res jo je zanimivo gledat, kako cvili in vriska zraven user posted image

To je od mene vse za danes, lepo se imejte, papa

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
22.7.2010 9:35:10   
lunka1
Aja pa še to - moja se še vedno doji 8x - 9x na dan, kljub temu, da prespi noč. Sploh noče drugega kot moje mleko, ne vode, ne čaja... Niti ne zna piti iz flaške. Zadnjič ji je sicer uspelo nekaj sekund piti čaj, ampak je šlo več mimo kot pa v usta... Joj, jaz pa bi rada že malo zmanjšala, ampak ko začne jokat, je ne pomiri čisto nič drugega... In zagrabi in pije, kot da bi stradala en teden user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
22.7.2010 9:36:08   
lunka1
MARČKI 2010                             3m                         4m            
28.01 Tjasa27     Urban         
              2445 g    46 cm                                     7880 g   64  cm     
      5m    8500 g
11.02.W.W.         Oskar          

2840 g     49 cm      5700g 62 cm          6000g 65 cm

20.02. Valen        Valentina    
              2620 g     45 cm

21.02.Čmrlika      Luka           
              3080 g     49 cm      5950 g  60,5cm

22.02. sara2007 Zara           
              4500 g     55 cm

23.02  3Sonček3  Sanja         

2060 g     43 cm      4800 g  54,5cm     5800 g  59 cm

24.02  Jassika      Oskar         
              3215 g     50 cm      5700 g   59  cm

25.02  Lakaya      Tara            
              2910 g     51 cm      6300 g   61  cm

27.02 rožca26      Ela              

3380 g     52 cm

28.02  7lina7        Luka           
              3100 g     51 cm      6000 g  60,5 cm    6950 g  65 cm 

02.03 Jessy         Tobija         
              3550 g     54 cm      6750 g  62,5 cm

03.03 lorelaj        Mina

04.03 girl79         Neža           

3020 g     51 cm     6280 g   63  cm

05.03 Lenči_        Maruša        

4060 g     52 cm     7400 g   62  cm

6.3.
     Balka         Ema                                            
             2850 g      52 cm     4200 g   56 cm

09.03 zoey          Arne            

3610 g     53 cm     6080 g  64,6 cm

10.03 lucika         Evan            

4520 g     55 cm     6900 g  65,6 cm  7520 g  66,5 cm

11.03plamen  Tristan         

2800 g     50 cm     7100 g   62  cm

11.03 vekybel      Marsel          

3480 g     52 cm

15.03 nosečka24  Nejc            

3545 g     52 cm

16.03 NM              Nika           
              3680 g    53 cm      5920 g   60,5 cm

17.03 lunka1        Julia            

4080 g     55 cm     7000 g                   8300g     66cm

18.03 Maja.Gal     Zoja            

2900 g     49 cm

19.03 *pupsa*     Lea            

4160 g     53 cm

20.03 branka28    Žanet         

3530 g     51 cm     6580 g      61 cm 

20.03 pikapolonica80 Alja       
              3050 g     50 cm        6200 g    66 cm 

22.03 ursa_p         Lan           
              3670 g     51 cm

22.03 t_anja         Ana            
              3880 g     54 cm        7280 g    64 cm

24.03 Lenčy          Aleks          
               3370 g     50 cm       6030 g    61 cm

26.03 Strumf         Matevž       

4480 g     54 cm       7200 g   63  cm

26.03 Zvezdici      Tija             
               3740 g     51 cm

31.03.Meti.v         Jan             
               3420 g     52 cm       6170 g   60  cm

TIA78          Nik                                             

6000 g   69   cm 

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
22.7.2010 10:01:15   
Jessy
Dobro jutro!

Pri nas nič novega! Vse po starem. Spimo, jemo, se smejemo, jočemo, spimo....pa je dan naokrog...ponoči pa nekaj spimo in nekaj jemo....pa je noč naokrog.....user posted image  sprememb ni, pestro pa je skozi....

Lunka1, bravo za Julijo! Mere so res konkretne, pa nič zato!
Jaz nisem sokcev nič dajala ampak direktno hrano. Če pa bi dajala sok, bi ga iz surovega korenja. Po moje se iz kuhanega ne dobi nobenega soka ampak le vodo.
Gubice: če so rdeče jih namažem z Bepanthen plus, če so lepe, jih ne mažem.
Plazenje: lahko bi rekla, da nakazuje, ker ko pase kravice, se bi kar odrinil, pa ne gre. Se pa vrti kot urni kazalci ter obrača na bok preko leve strani. Igračke že kar dolgo drži v rokah. Zdaj jih že preprijemlje iz ene v drugo.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
22.7.2010 10:16:43   
lunka1
Julia se tudi odriva, sicer šele z nogicami, z rokicami pa se prime podlage in nekako potegne naprej. Tako da se na nek način že plazi user posted image  Je zadnjič naredila v posteljici kakšnega pol metra, pa sem se včeraj hecala, da jo bom postavila na tla v kuhinjo, da bo približno v parih dneh prišla tudi že do sobe user posted image user posted image

Ja, tudi ona jih preprijemlje, najbolj smešna pa je, če dobi lase v roko (uff, zna lasat) ali kakšno rožo. Zadnjič je pri moji stari mami celo violico z lončkom vrgla po tleh user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
22.7.2010 13:04:02   
Jessy
Ta tvoja Julija je pa od vraga! user posted image user posted image user posted image  Saj ne bo nič varnega pred njo! user posted image user posted image user posted image  Se spomnim Neje, ko se je začela plaziti po tleh in sem na tleh imela eno večjo palmo....uuuuu, jo je takoj zvrnila....sem morala palmo enostavno nesti v sobo, saj jo je vedno imela na piki in jo prevračala! user posted image
Drgač pa tudi naš mulo fajn prime za lase in vleeeečeeeee....po moje bo frizer! user posted image user posted image user posted image

Tobiji sem danes za dopoldansko malico dala lubenico. Sem jo zmiksala in dobila le lubičin sok. user posted image  Nobene kaše ni bilo! Saj to sem vedela, da je lubenica polna vode, sam da pa pri miksanju dobiš izključno sok, sem bila vseeno presenečena. Tobiji pa je bil zeloooo všeč! user posted image  Saj mu pa današnje kosilo ne bo tako zelo. Pravkar kuham korenje in kolerabo. To bom zmiksala in zakuhala še gres. Nisem preveč optimistična, da bo kaj dosti pojedel. user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
22.7.2010 14:20:29   
NM
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

Tudi Nika je to pogruntala, zato še vode noče pit v naročju. Raje sama drži flašo in vleče.

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
22.7.2010 21:47:05   
t_anja
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

GH - nama je danes pediatrinja svetovala, da glede na njeno napredovanje še malo počakava, do 6 meseca. Očitno ji moje mleko še popolnoma zadostuje, da tako lepo pridobiva na teži. Sem rekla, da bi vseeno malo poskusila in mi je priporočila samo malo sokca, po dve žlički med obroki, enkrat na dan. In sem se odločila, da ji jutri stisnem malo korenčka. Bomo začeli kar z zelenjavnimi. Pa me zanima, a ste sokce delale iz surove zelenjave, ali ste jo prekuhale?

Jst sm ji najprej začela dajat korenček in ker mi je bolj malo po žlički pojedla sm odcedila skozi cedilce in je spila po flaški kot sokec. Nardim pa tako, da korenček naribam in ga z malo vode samo prevrem potem pa jst še spasiram. Sm pa istočasno (isti teden) dala tud jabolko in sem nardila isto. Ima še rajši. Sm pa pogruntala, da ima rajši bolj gosto in ji potem samo prislonim k ustecam in sama posreba. Gre še veliko vn ampak jst mislim, da bove kar hitro napredovale. V nem tednu sve prišle že na 30ml. Jutri pa začnem z bučko in banano. Ne mešam skupaj hrane ampak naredim posebej. Bom vidla kako ji bo to všeč.
Smo pa danes dopolnili 4 mesece, drug teden imamo pa pregled in mislim, da smo že čez 8kg in tam ene 66cm će ne še več.

danes sm moža nahecala, da smo šli v Baby center kupit pasodice za shranjevanje otroške hrane in sem dobila res ene lušne od Tommee Tippee ( http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=168024 in še tele http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=137109).

Mala že veselo pančka zdaj pa še mi za njo.

22.3.2010 - na svet se je odločila pokukat najina Ana

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
22.7.2010 22:00:36   
zoey
A dejte no, a še kero tko RR zafrkava user posted image Se moram ene 5x prijavit/odjavit, pol lahko napišem, pol me pa še parx ven rukne, seveda si kopiram sprej, samo moram pa vse smajliče not dajat ponovno, grrrr
Naš junak je dobil danes 2. pikico, ni več tako po žensko prenesel, je malo po moško pocmilhal, ampak hujšega ni bilo. Velik je 69,2 cm, baje a 7 mesecev, težak pa 6810 g, precej manekenski oz. po tabelcah podhranjen user posted image Pa dobila sem nova navodila a uvajanje GH, baje so od junija, najprej zelenjava in meso, potem mlečno-žitne kašice, potem sadno-žitne. Jaz mu bom še naprej zjutraj dajala malo mlečno-žitnih, čeprav mi je tole črpanje malo odveč, so se mlekomatki odvadili črpanja in niso preveč zadovoljni user posted image Bom pa drug teden začela z zelenjavico.
Drugače je pa danes ob 6h že vriskal, jao. Jaz pa čist koma, sem ful slabo spala. No, pa smo si 3 marčevke spet nudile en kofi, pa je bilo prec znosnejše user posted image
Naš dvigne rit, kar nekaj porita in počasi leze naprej. Je včeraj kak meter na postelji naredil user posted image Rola se pa kot navit user posted image
Grem pod tuš pa spat. Mirno nočko user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
22.7.2010 22:18:37   
Jessy
Sem pravkar izpod tuša. Sem ga komaj čakala, ker mi je bilo proti večeru prav fajn vroče. Sicer sem si sama kriva, ampak se nisem mogla upreti borovničevim muffinov in sem jih pekla kar 2x. user posted image user posted image  Posledično je bilo v stanovanju kar nekaj topleje. Se mi zdi, da se je šele zdaj ohladilo nazaj.

T_anja, a veš, da si mi dala super idejo za nabavo takih lončkov, tistih, ki se zaprejo vodotesno. Sama imam 2 posodici (Tupperware), ki sta res priročni za hranjenje, ampak njihov pokrov ne drži zadosti, da bi si upala v njih tovoriti kakšno hrano. To bom pa res kupila, pa še luštne so!

Zoey, meni RR nič ne nagaja! user posted image  Vidim, da so kooončno dočakali nove knjižice o prehrani, ki so jih obljubljali že od samega začetka. Zdaj pa hitro povej, če se meso že kar od 4. meseca daje kuha??? Meni o mesu ni nič omenila, pa sem že razmišljala, da znajo nove doktrine reči, da je belo meso lahko že od začetka ali pa vsaj od 5. naprej!?!?!? No, ker če se ga lahko, takoj jutri vkuham en košček purančka. Danes je full jedel kašico iz korenja, kolerabe in gresa. Sem skuhala za 2x, tako da bo še jutri dobil, pa bi pasalo še kaj meseka notri. user posted image

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?