|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
16.7.2010 16:24:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu deveta)
  Neposredna povezava do sporočila: 976
   RE: Majčki 2010
16.7.2010 16:39:14   
ozzi
Ojla pridne mamice. Moj mali sonček spi pa vas malo berem. Tudi mi smo že 2.teden na ad3 kapljicah in zaenkrat so ok-ni nič sprememb. Mu pa poleg dojenja dajem hioppov čaj in takrat se tako tekoče pokaka da mu gre kar čez body. Z dojenjem smo še vedno na vsaki 2 uri in nikakor ne moreva tega podaljšat čeprav je 10 min in je sit. Nimam črpalke pa me zanima ali si bi lahko ročno stisnila mleko v flaško, da bi lahko vsaj odšla v trgovino ne da bi morala takoj nazaj. Ker tako nikamor ne morem-da o nujnih opravkih ne govorim)ginekolog...
Nimam pa predstave koliko v enem podoju poje, ker mu še nikoli nisem dajala po flaški.

Hvala za nasvet

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 977
16.7.2010 17:24:19   
deveta
ozzi: en nasvet, ne si ročno stiskat. Ti toplo odsvetujem (če nimaš črpalke si jo raje sposodi, če maš možnost). To je zelo mučno, pa še vse joške si boš uničla. Moja mama si je zame ročno pumpala in jokala zdraven. No, jokala je verjetno zato, ker ji je bilo hudo, ker nisem nič jedla in non stop jokala. Verjetno pa, če si enkrat na roke stisneš, za videt koliko je notri, ne bo nič hudegauser posted image .
Koliko pa poje zanima tudi mene, pa vsi me sprašujejo če je dovolj. Kako pa naj ven, saj nimam merilne skale na joškah, pa tudi prozorne niso, da bi čez vidlauser posted image user posted image user posted image . Samo predvidevam lahko, po tem kolko spi in kolko kaka, da ji je najbrž dovolj. O kaki približni količini pa nimam pojma.

Ko sem že pri hrani: naj potolažim vse mamice, ki jih v posvetovalnici strašijo s slabim pridobivanjem teže. Sem našla svojo staro zdravstveno (tisto oranžno knjigico, ki smo jo imeli včasihuser posted image user posted image user posted image ) in not kartonček od posvetovalnice in cepljenja. Tako: jaz sem se za prvi kg zredila v dveh mesecih in pol. Zdaj pa mi prav nič ne manjka, samo malo preveč govorim včasihuser posted image user posted image . In BTW, takrat so moji mami rekli, da kaj se sekira če sem suha, naj pogleda sebe (mama je bila precej suha (in še zdaj je bolj suha od meneuser posted image ), kako naj bo otrok debeluser posted image user posted image user posted image . A mama vsa zaskrbljena, ker jaz nisem jedla nič. Zdaj pa tako paniko delajo, če se za 100 g premalo zredijouser posted image user posted image .

Danes sem že povedala, da se prvič v življenju ni pokakala čez noč in čez cel dopoldan, tako da zdravniku nismo mogle kakca pokazatuser posted image . Se je pa zdaj popoldne tako posra***, da je vse čez hrbet šlo. Sem študirala, če bi bodi kar s škarjami prestrigla, ki je bil tako usran (na glavi ima namreč pravo krošnjo lasuser posted image ), pa ji nisem hotla glave prat. No pol sva pa le nekako rešle to sranjeuser posted image user posted image . V glavnem sem se zamislila kako mora bit z vašimi malčki, tistimi, ki po več dni ne kakajo, ko se končno pokakajouser posted image user posted image user posted image . Saj par izkušenj ste že napisale, ma zdaj vem kaj to pomeni tudi na lastni kožiuser posted image user posted image .

Gromska: ja jaz sem spraševala po kakcu, samo pri nas se je to vleklo cel teden tudi ko sem ukinla vse kapljiceuser posted image . No danes nas je zdravnica malo potolažla. Joj, kako včasih pogrešam rožnik. V študentskih letih, sem tudi jaz vzdrževala kondicijo po tistih potkah okoli rožnikauser posted image .

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 978
16.7.2010 17:54:46   
ozzi
deveta hvala za nasvet. A ti imaš črpalko?a si pol kadar greš kam za malo dlje časa iztisneš in ji daš na flaško al kako to funkcionira?

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 979
16.7.2010 18:05:50   
deveta
Ozzi: mam črpalko sposojeno od prijateljice. Ma sem jo uporabila samo enkrat, ko sem sprobala če dela. Do sedaj pa še nikamor nisem šla brez male. Ko sem šla k Ginekologu, je šla svakinja z mano in je šla ta čas na sprehod z njo. Kako bo v prihodnje pa še ne vem, verjetno si bom spumpala, če be bo šlo brugačeuser posted image , sploh še nisem razmišljala v tej smeriuser posted image .

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 980
16.7.2010 19:24:59   
j.b.
Glede pumpanja mlekca, jaz sem si ga že večkrat kar ročno stisnila ven, pa me ni prav nič bolelo. Sem pa stiskala tisti čas ko je mali jedel. Oz. ko je jedel, sem ga odstavila (in ker mi takrat ponavadi kar lije iz jošk) sem hitro nastavla eno večjo skledico in še malo sama stisnila ven. Res je da sva tisti obrok jedla več časa, pa tut obe joški sva čist izžela, ampak se je tamal najedel pa še malo sem našparala za "obrok po flaški". Pri enem dojenju sem stisnila okol 50 ml, tako da sem to mleko zbirala pri ene treh dojenjih in je blo za silo. Tak sem jaz delala, tamal pa pol baje jedel po flaški kot taprav decuser posted image

Gromska, a ne kolk paše samo za kkšno urco malo uidet od doma brez prikoliceuser posted image . Je lepo bit s tamalmu, ampak kkšna ura brez je pa tut supercauser posted image .

Klupko, glavo pokoncu, "bog odpustu tvojmu decu - saj ne ve kaj govori". Če bi se on tolk ukvarjal s tamalmu, bi se mu tut verjtno kej tazga pripetilo aneuser posted image . Se je pa to z glavco tut men že naredlo, in tamal je res hecen ko tako zajamra - zamrmra ko butne glavo u ramouser posted image . Se pa čist strinjam s komentarjem od m_o_i user posted image

deveta, sem super vesela da je vse ok! Boš zdej prov lažje spala ko veš da ni nič narobeuser posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 981
17.7.2010 9:02:26   
barvar
Dobro jutro!
Spet sem prva user posted image user posted image user posted image . Mali spi, jaz pa pripravljam stvari, ker greva k mojim staršem, da nama ne bo doma dolgčas. Moj user posted image namreč spet dela. Jaz upam, da lahko verjamemo vremenarjem in bo jutri DEEEŽ.
Jaz sem že pridna, perem perilo, pa malo sem pospravila, zdaj pa sem na hitro okupirala še računalnik. Punce mejte se, polubčkajte svoje sončke in jim povejte, da jih imate rade. Jaz to naredim vsak dan, mali pa se smeji kot bi me razumel...

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 982
17.7.2010 10:39:59   
deveta
Dobro jutro tudi z moje strani!

j.b.: ja res je človek kar boljše spi, ko te zdravnik pomiri. En dan preden smo šli, sem jo mela non stop v rokah, kot bi se bala, da mi jo bojo vzeli.user posted image Mislim da počasi razvijam neko novo čustvo in sicer, vedno bolj se zavedam kaj pomeni imeti nekoga brezpogojno raduser posted image

Zdaj pa še nekaj lepega: včiraj so mi kar malo solzice sreče tekleuser posted image . Mala se sicer že neki malega smeji, vendar bolj nakam v prazno, ampak včeraj se je prvič, medtem ko me je gledala nasmejala prav meniuser posted image . Pol sem se ji še malo pačla in ji nekaj prigovarjala in je to ponovila še nekajkrat. Meni pa solze iz oči. Joj, kako nas res razneži ta prvi otroški smeh.

Lep dan želim vsem in z veseljem pričakujem jutrišnjo "ohladitev". Upam, pa da bo ohladitev potekala miroljubno in da ne bo kakšnih preburnih neviht.

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 983
17.7.2010 10:58:02   
farina
pozdravljene
jaz sm pa dans prav malo žalostna, namreč ne gremo na morje, čeprav smo mislili it, pa tako sm se veselila tega,ja očitn res velja tisto da če ničesar ne prićakuješ, te nič ne more prizadeti, sam kaj če ne gre.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 984
17.7.2010 11:07:19   
nincy29
na hitro javim da smo kupili  stolček za hranjenje in je super je v intersparu v akciji..namesto 110€ je 60€user posted image user posted image tako da če katera rabi priporočam.
šibamo mal v hribe se odpočit od te vročine..komentiram kaj jutri..
evo tak zgleda

user posted image

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 985
17.7.2010 11:54:43   
nusi
jutro user posted image

mi se veselo kuhamo in zdej se vam bom izpovedala kako neodgovorna mama sem.
namreč naše dete ima široko povijanje z dvema tetra plenicama in je bil te dni kot kuhan rak. Enostavno nismo zdržali več in sem mu jih čez dan zabrisala dol, ker smo v bloku in imamo vroče ko satan user posted image .
V ponedeljek mamo kontrolo in verjetno bo itak že ok, sej zvečer in čez noč jih ima še vedno gor. Ne morem pmagat, če so izredne razmere user posted image

dons gremo k staršem od user posted image , ker imajo klimo in jih cel teden ni doma, zvečer pa upam, da bodo čimprej te famozne nevihte z ohladitvijo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 986
17.7.2010 12:50:40   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

zvečer pa upam, da bodo čimprej te famozne nevihte z ohladitvijo user posted image

Uhh, jst tud že komi čakam!! Upam sam da ne bo točeuser posted image Ampak ven pa tak al tak tud ne bomo mogl it, če bo dež user posted image

Midva se greva danes spet hladit k babici, ampak danes ne bo nobenga doma, tak da boma sama uživala celo popoldne "na hladnem" user posted image

ijoj sirena user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 987
17.7.2010 19:09:18   
klupko
Pozdravljene punce :)

Midva sva v mansardnem stanovanju in je v tej vročini neznosno, zato se odločava za montažo klime. Zdaj je pa problem pri odločitvi ali bo prenosna ali tista..kako se reče..ki se ne premikauser posted image user posted image user posted image user posted image
Stanovanje je približno 75m2..vse ohlajat naju bo verjetno prišlo kar nekaj denarja, ampak seveda upava na čim cenejšo varijanto.
Zanimajo me vaše izkušnje s prenosnimi in stenskimi klimatskimi napravami..torej kaj se bolj splača, kake so cene montaže in kako se kaj obnesejo. Hvala.
Hitiiiimuser posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 988
17.7.2010 19:58:24   
BIS30
Živio!

Spet jaz...Kaka sem, vmes nič ne pišem, ko pa imam problem, se pa spet malo javim...Ampak vas pa skoz redno berem!!!

Sej vem, da ste že o tem pisale, samo jaz sem med zamudnicami, pa me nekaj zanima: kdaj ste dobile menstro? Jaz sem včeraj mislila (v ponedeljek po 6 tednov, ko smo pričakali našga škrata), da sem spet začela mal krvavet, danes se je pa to malo povečalo, tako da sklepam, da gre za tetko z amerikeuser posted image ! Moti me sam to, ker sem mislila, da dokler dojiš, je nimaš user posted image ? Pri nas pa mlekarna dela na polno, tako da ne vem...kaj pa sedaj glede pregleda - ga imam drug teden, a pol moram klicat, ker vem, da drugače nimaš pregleda, če imaš obisk???

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore! Zdej grem pa na balkon, pri nas se na dež pripravlja,HB da bo končno tale vročina mal popustila, če ne bi tak vode zmanjkal, ko se jst tak tuširam!!!
Aja še to, a je katera opazila, da se sedaj po porodu bolj poti? Jaz se ko konj, včeraj sem noter pri miru sedela, pa mi je dol teklo...prej pa se nisem nič - so se mi v savni začele kapljice delat šele po kakih 15 minutah. No zdej pa tole! Je za pop...

Lep vikend, pa predvsem mirno noč!

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 989
17.7.2010 21:59:33   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: klupko

Zdaj je pa problem pri odločitvi ali bo prenosna ali tista..kako se reče..ki se ne premikauser posted image user posted image user posted image user posted image

Definitivno "fiksna"! Ne pozabi, da moraš imeti pri prenosni nekje odprto okno/ali pa cev speljano čez steno ven (potemtakem ni več prenosn?!), da je glasna (obe enoti sta v stanovanju), da pokuri več kot stenska in nenazadnje - da ti vzame dosti prostora. Pa še hladi slabše.

Menstra v času dojenja - jp, čisto možno. Kolegica jo ima že od 2. meseca po porodu...

Potenje - jp, ko se ponoči zbudim, imam majico praktično za ožet. No, sej ni čudno pri 28C, pri toliko vlage, s temi hormoni in pri teh količinah vode, ki jo spijem user posted image .

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 17.7.2010 22:01:32 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 990
17.7.2010 22:03:01   
m_o_i
klupko NEEEEEEEEE prenosne klime; reskirajta in nabavita fiksno. prenosno moras met na takem mestu, da ono cev za vroci zrak ven vtaknes-pri oknu. okno mora bit potem seveda tok odprto, da je cev lahko zunaj... moj jo je nabavu za naju letos, pa ti povem, da sem zelo razocarana; sej hladi, ampak ko moras celo organizacijo prestudirat, kam jo postavit pa to.

BIS30 jaz sem rodila 11ega, menstro dobila naslednji mesec 28ega-torej nekje mesec pa pol. dojim ne, ne vem pa tocno, kak je z dojenjem in menstro.
glede znojenja ajsi nic ne recem, ker se vsak dan vsaj 5x totalno presvicamuser posted image  OK, sej je vroce te dneve, ampak da pa jaz v senci sedim in se mi iz ljubega miru vlije po celu, je pa res zoprno...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 991
17.7.2010 22:54:45   
deveta
Dober večer!

Klupko: zdaj grem možu pozno večerjo delat, tako da nimam časa pisat, kaj mi je vse povedal o teh klimah, tako da kar njemu besedo pustim, medtem ko grem kuhatuser posted image
Čav,
Glede prenosne klime, katero ti odsvetujem, ker je draga, pa še vedno je treba en kup cevi vlačit ven (čez zid), zajem zraka, odtok,.... pa še velike so (cirka kot en vgradni hladilnik,) cene pa se gibljejo od 250 EUR naprej (dobra prenosna je okoli 500-600 EUR), so pa tudi veliki potrošniki,...pa zelo glasne

Montažna; imaš zunanjo enoto in notranjo, katera pride montirana na zid, kar je dosti manj moteče kot prenosna, Enkrat jo postavite in ni nikoli v napoto)
dosti boljši izkoristek kot pri prenosnih,
Glede cene pa je tako navadne se začnejo od 350 EUR naprej,
obstajajo pa tudi inverterske, ki pa imajo seveda višjo ceno od 500-1200 EUR
Razlika med navadno in invertersko pa je v tem, da navadna dela vedno z enako močjo (pozna se ti pri računu od elektrike), inverterska pa prilagaja moč glede na potrebo po hlajenju,
Je pa čisto vredu tudi navadna, nekje 3.4KW, glede na površino vašega stanovanja (mogoče tudi maj, vendar je razlika v ceni minimalna tako, da rajši malo močnejšo) imajo tudi funkcijo gretrja, razvlaževanja,...

Glede montaže pa je tako, da ti večina trgovin ponudi tudi možnost montaže, stane pa nekje od 150 EUR dalje,), nekateri imajo to že všeto v ceni, tako, da je najbolje da si vzameta malo časa im gresta pogleda na več koncev oz. trgovin,...
Če si pa nekje blizu Kopra se lahko zmenimo tudi za montažouser posted image mi si vse take stvari sami postavimo. Če pa minate oorodja in izkušenj pa rajši plačejte montažo, (si brez skrbi)

Upam, da sem kaj pomagal pa lahko noč

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 992
17.7.2010 23:19:58   
ozzi
punce mam vprašanje. koliko vaši otročički kakajo čez dan
jaz sem danes pri našem opazila,da se je pokakal le 2krat in to zelo malo-pikico. bolj je polulan. a to pomeni,da ni sit...
zanima me pa samo za dojene otroke
lp

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 993
17.7.2010 23:27:04   
nusi
ozzi - kolkr js vem ravno dojeni ne kakajo "enakomerno", včasih tut cel dan ne, meni se je enako zgodilo samo enkrat, ampak po moji krivdi, ker sem se totalno prenažrla čokolade, ki pa zapira in drug dan je potem kar letelo iz njega.
Js ne bi tko hitr rekla da ni sit, počaki še kakšen dan, če je dovolj polulan ima verjetno dovolj tekočine - mleka.

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 994
   [Brisano sporočilo]
18.7.2010 9:07:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 995
18.7.2010 9:51:26   
deveta
Ozzi: dojeni otroci lahko kakajo od 5 krat na dan, pa do 1krat na teden. To so ekstemi dojenih otrok, ki pa so čisto nomalni. Nam je to v petek, še enkrat potrdila zdravnica, ko smo bili na pregledu, ker je naša mela zelo penast in sluzast kakec, ne pa normalno tekočega.

Ja danes končno diham, in ko sem se zbudila ni blo treba takoj klime užgat ampak sem šla lahko čaj na teraso popituser posted image . Je pa zdaj žačelo, kar pihat, upam da ne bo hujšega.

Neposredna povezava do sporočila: 996
18.7.2010 11:16:35   
deveta
Pri nas tako lije, da me je kar malo strah. Komaj čakam, da pride moj user posted image domov. Mi je tako hudo, ki mora bogi vsak dan delat, vsako tretjo nedeljo je mogoče domauser posted image , ga prav pogrešava. Sploh pa ni lepo bit sam v taki nevihti.

Kje pa ste vse danes, ste šle proslavljat ohladitevuser posted image . Upam, da se bodo te temperature obdržale nekaj dniuser posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 997
18.7.2010 12:11:56   
nusi
jutro user posted image

mi smo že veseleo korakal na okol, ker se je stanje malo normaliziralo in je bilo prav prijetno user posted image

gromska - pri meni je enako vsaka klopca je naša user posted image , pa za enkrat hvala bogu še nisem naletela na očitajoče oglede, zanč je blo clo objavlen v cajtngu, ker so eno ki je dojila v lokalu - Salonu na Trubarjevi pregnal v notranjost, ker se zuni to ne dela user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 998
18.7.2010 13:13:39   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Kako paše tale normalen nevročinski dan! Oh, ah, eh, ih, uh! Vsi veseli in zadovoljni doma! user posted image

PODPIS, PODPIS, PODPIIIIS!!!!

NUSI
, a se hecaš?! No, ko pa to preberem me pa ma, da se dobimo vse ljubljaneske doječe mame v taistem lokalu in se gremo skupinsko dojenje! KATASTROFA!!!!!

Drugače pa - je bilo postavljeno vprašanje kje v Lj preživljamo te pasje dni - mi2 sva vozičkala/kofetkala od 8h do 11h, kar v okolici doma (no, po Glinškovi ploščadi) pa tukaj v enem lokalu se dobimo 3 mamice. Sicer, čez vikende pa najraje pobegnemo v Mostec ali ZOO. Je prijetna senca. Sicer pa je Ok tudi na Bizoviku v eni brunarici in na drugo smer od Bizovika (joj, se ne spomnim zdele kako se reče) je tudi ena Brunarica. Če je katera blizu PSTja, tam je tudi prijetna senčka. No, pa Tivoli, seveda.

Da še napišem... Gašper že od 10:30 spi (zaspal je, ko smo šli na sprehod, kavo je prespal - no, za par minut je pokukal - in zdaj spi dalje v košari v stanovanju... ). 3 ure skupaj čez dan ni prespal že - jah, se ne spomnim user posted image . Tko da - res paše tale ohladitev user posted image .

Zdej grem pa kuhat. Pa, pa.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 18.7.2010 13:20:24 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 999
18.7.2010 13:26:05   
nusi

kati - glede dojenja v lokalu js bom zihr enkrat šla - zanalašč user posted image

iste destinacije imaš kot midva z žigcem, samo brez glinškove ploščadi, tisto brunarco poznam, sem včas blizu žvela, ful je fajn tm ja

< Sporočilo je popravil nusi -- 18.7.2010 13:28:59 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.