|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
16.7.2010 13:00:49   
Natalija28
Glede presredka: itak, da si nobena ne želi bit cela razparana in za vsako ceno vstrajat pri tem, da ji ga ne bi rezali... Babica itak vidi (baje user posted image ), kakšno je stanje, in če je potrebno ti ga tak al tak vrežejo. Ker, če se strga sam pol to izgleda katastrofalno.user posted image  

Gel res ni zagotovilo, da bo presredek ostal cel, vendar babice v P, kjer so ta gel že preiskusili pravijo, da je porod lepo tekel in ni bilo raztrganin, niti ni bilo potrebno rezat presredka. Ne vedo pa ali je res zaradi gela ali je pač bil porod take vrste, da je šlo lepo ven.user posted image  Zame je to zadosten razlog. Pa mirnejša bom.user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
16.7.2010 13:20:06   
benika
Katera je rekla, da je nožnično vnetje pozdravila s Tea tree oljem? Mene tudi nekaj hoče začeti srbeti, bemtiš, pa ravno sedaj, ko grem na dopust in bom ful v bazenu. Je za preventivo okej?

S tea tree kremo, ne oljem! Olje je preagresivno. Jaz si nožnična vnetja pozdravim tako..najprej se umijem z vodo, v katerio kanem malce kapljic esence materine dušice, nato pa se namažem s tea tree kremo. V skrajnem primeru, če je vnetje prehudo, uporabim potem Canesten.

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
16.7.2010 13:44:16   
luna2010
Halo,
spet samo kratko vprašanje!
Dobila sam odločbo za por.nadomestilo in sicer v brutu 600€.Kolk je to pa vašem neto?Nevem zaka nemorejo napisat tolk pa tolk bos prejemala pa jeuser posted image .
Drugač nam je pa tako vroče da sem cel dan premočena ,dobesedno kaplja z nosa.Kaj bi dala da zacne snezituser posted image ?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
16.7.2010 13:47:35   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

Archie, katero olje imaš? Čaj iz malinovih listov? Si našla kakega bio slučajno, jaz tudi iščem ...?

meni se zdi, da je olje od Welede. Nisem pa cisto ziher. V DMu sem ga kupila.
ja, caj je iz malinovih listov. Ne, nic bio ni.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

Neposredna povezava do sporočila: 3529
16.7.2010 13:50:17   
Klemcy
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

No, cena tudi igra vlogo, kaj naj user posted image  Te lepo prosim, če lahko izveš ceno in mi jo sporočiš, lahko tudi na ZS, ker odhajam na dopust, pa ne bi rada spregledala.  Pa kje ima ordinacijo in tako dalje ... Če je kaj bližje LJ kot Dobrna, bom zelo vesela user posted image

Verjamem, da pomaga. Nasploh bolj zaupam 'alternativi' kot moderni medicini.

Prva seansa 35€, vsaka nadaljna 25€. Po 35.tednu se že lahko prične. Jah moram te razočarat, da ima ordinacijo še dlje od lj, kot Dobrna. To je v Kamnici pri MB user posted image

T.Z. sem tut gledala cenik akupunkture v Dobrni in piše, da je za nosečnice prva 25€, nadaljna 20€. 5x skupaj paket pa 100€. Se mi zdi 50€ za 5x res prepoceni.

Neposredna povezava do sporočila: 3530
16.7.2010 13:51:41   
archie
akopunkturo ima tudi dr. Trampuž v ZD Grosuplju. samo ne me vprasat za ceno, ker tega pa res ne vem. 

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
16.7.2010 13:52:11   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: luna2010

Halo,
spet samo kratko vprašanje!
Dobila sam odločbo za por.nadomestilo in sicer v brutu 600€.Kolk je to pa vašem neto?Nevem zaka nemorejo napisat tolk pa tolk bos prejemala pa jeuser posted image .
Drugač nam je pa tako vroče da sem cel dan premočena ,dobesedno kaplja z nosa.Kaj bi dala da zacne snezituser posted image ?

tukaj si izračunaj neto

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp?action=I
user posted image

(odgovor članu luna2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
16.7.2010 13:55:59   
tinkatonka
srečanje.....predlagam, da se dobimo danes teden, v petek 23. julija, ob 10h, v brunarici Bizovik v Lj (dostop zelo enostaven). Kaj pravite? Brunarica je zelo primerna za majhne otroke, tak da tiste, ki že imamo otroke, jih le vzemimo s seboj user posted image , da bodo imeli družbo. user posted image

jaz sem pa zdele naredila tako mnjami domači čokoladni sladoled.....kosilo je že v trebuščku (danes sem bila "mehiško" razpoložena), pika na i pa še domači sladoled.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 16.7.2010 13:58:52 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
16.7.2010 15:02:08   
Anonimen
neto je bruto minus 22,1 % user posted image

se še pol oglasim user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3534
16.7.2010 15:18:56   
bambinca
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

srečanje.....predlagam, da se dobimo danes teden, v petek 23. julija, ob 10h, v brunarici Bizovik v Lj (dostop zelo enostaven). Kaj pravite? Brunarica je zelo primerna za majhne otroke, tak da tiste, ki že imamo otroke, jih le vzemimo s seboj user posted image , da bodo imeli družbo. user posted image

jaz sem pa zdele naredila tako mnjami domači čokoladni sladoled.....kosilo je že v trebuščku (danes sem bila "mehiško" razpoložena), pika na i pa še domači sladoled.

meni je to malo daleč, ker dva mulca v vročini v avtu brez klime ne vem če bom vlekla s sabo...razen če bo res kaj hladnejeuser posted image user posted image user posted image

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
16.7.2010 15:22:56   
Anonimen
eh evo me kar nazaj... sem mal glavo pomolila ven, pa sem si v trenutku premislila... vročina je taka zunaj, da te ubije user posted image

joj ste sčvekale v dveh dneh user posted image

dopust: tut jaz sem tista, katera letos ne gre na morje... no pravzaprav nama z mojim sploh ne diši več kaj... kak vikend še ja, ker mam familijo doli, drgače pa ne... bolj so nama toplice aktualne, vendar letos tut še nisma bla in imam občutek, da bom letos preskočila user posted image pa nič zato, bomo drugo leto pa že z podmladkom šli hehe user posted image

csd: jaz vloge odnesem v sredo... sam menda odločbe ne bom lih tak hiter dobila, ker tega tu ni v navadi, vsaj do zdaj ni blo hehe user posted image
no vsej pri izplačilih so kot treba bit

paket za novorojenca: vidim, da vas je kar neki za e-paketek... jaz sem se odločila da vzamem dnar... sem pa lih danes preko recinko.si naročila jogi user posted image
bolj ko sem gledla, dražji so bli... in niti v ikei ni tak poceni user posted image , recinko ga ma že za 28 eur user posted image
zdaj pa še sam 8 dni počakam in smo topik... všeč mi je, da si lahk kadar koli in karkoli naročiš in dobiš preko pošte user posted image

srečanje: ktera mi je že rekla, da je bla iz rogaške? si se že pozdravila? bi blo fajn, da greva na kak kofi al pa sladoled s sadjem hehe, dokler sva še dva v enem... morem v zs pogleat še, da te odkrijem hehe user posted image

alergije in podobno: jaz ne mislim neki komplicirat... men je to bedarija toti bio itd... mojega bebija kaj najprej lahk doleti za eno alergijo, je to, da ne bo prenesel penicilina, kot jaz... sem dedovala po očetu, tak da... drugače, pa da bom zdaj jaz otroka mela v vatkah in ga branla pred zunanjim svetom ni šans... mislim, da taki otrok ki včasih kak pesek potisne v usta in podobno, veliko bolj odporen, kot pa tisti, ki jih starši že od samega rojstva učijo... joj ne to, pa ne ono... pol pa ni čudno da so taki...
zveni hudo al? user posted image no nisem mislila tak, ampak pač moje mnenje, vsak pa ve zase kaj bi po njegovem blo dobro user posted image

vaginalni gel: ne spomnim se kako se mu reče, ampak jaz ga zagotovo ne bom kupla... predrag šport je to, pa nekaj razmišljam, da bi čimdlje bla doma, ko bi dobila popadke... no moj zganja že zdaj paniko in mu ne morem dopovedat, da porod ne traja kao dve ure sam user posted image

mislim, da zdaj taglavno sem no... če ne pa še kasneje kako rečem, da nem celo eno stran zasegla hehe user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3536
16.7.2010 16:06:17   
Klemcy
Hej punce naj vas še enkrat spomnim, da se približuje 35. teden nosečnosti in takrat nikar ne zanemarite testiranja za Streptokok B! Sej vem, da se da pozdravit tut otroka, ker itak takoj testirajo novorojenčka, ampak zakaj bi mogli zdravit to nebogljeno bitjece, če lahko to okužbo preprečijo nekaj ur pred porodom preko vas. Na to se spomnim vedno, ko vas berem, ko pišete, da boste čimdlje vztrajale doma, ko se bodo začeli popadki. No tut jaz sem to vedno govorila, zdaj bom pa kar hitro morala v P, glede na to, da moram dobit antibiotik najman 4 ure pred porodom, da ima čas stečt v žilo. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
16.7.2010 16:59:15   
tannya
Čveke čvekasteuser posted image .Sem vas komaj prebrala...

V glavnem danes so me pri G razjezili kot tristouser posted image !!!! Si morete misliti, da sem čakala skoraj 4 ure????? Tole je res nehumano in tumač!!! Jih imam poln kufer. Saj vem, da se pri moji G vedno čaka, ampak tole danes je bil pa rekord. In potem jaz še s tem mojim cukrom...pa panika kdaj in kaj in kje bom jedla....pa ta vročina...res sem jezna!!!!

Srečanje: Tinka meni je OK, boma tamalo ta dan doma obdržala, da se bosta s tvojim kaj poigrala.

Rezanje presredka: Tiste, ki niste bile fejst prerezane, si verjetno ne predstavljate kako je to hudo. Mene je bolelo še skoraj dva meseca po porodu. In to je moja največja travma s poroda. Vse ostalo sem pozabila, rezanja in šivanja pa zgleda ne bom nikoli. In v LJ porodnišnici režejo rutinsko, se ne trudijo za ohranitev presredka. Več kot polovica ženske je prerezanih. Leta 2005 je bilo prerezanih več kot 70% žensk, kar kaže, da sedaj vseeno malo manj režejo. In Slovenija je v Evropi država,ki ima največ epizotomij. Dejstvo pa je, da to ni potrebno in da izkušene babice vedno, kdaj je prerez potreben.
Kar lahko same pripomoremo, da ne bomo prerezane ali pretrgane je to, da skrbimo, da nimamo pred porodom vnetij nožnice oziroma, da se le ta ustrezno pozdravijo. Vnetja zelo zmanjšajo prožnost presredka. Seveda pomaga tudi masaža presredka, predvsem od 34. tedna naprej. Pa če je pri porodu kolikor toliko normalna babica, se je fajn z njo pogovoriti, da si želiš, da se presredek čuva.

Umetni popadki: ženske različno odreagirajo nanje. Zato ene to zelo boli, druge pa manj in na to sploh niso pozorne. Seveda pa je dejstvo, da je najbolje roditi s svojimi....tako kot je to predvidela narava. Babice večinoma skrbijo za več porodnic in če je gužva rade pospešijo porod....in to gre z umetnimi popadki.

Vnetja: jaz jih tokrat nimam, sen jih pa imela prvič kar precej. Po moje je v nosečnosti fajn, da te pri tem pregleda G, ker so kakšna vnetja, ki zgledajo čisto nedolžno, pa se potem izkaže, da ni tako.

Vročina:: na momente mi je kar slabo...spim totalno zanič. Večinoma sem doma zaprta in imam že dosti vsega. Včeraj je bilo ob 3.00 zjutraj na našem balkonu še 29 stopinj...potem pa prezrači, če moreš. Vklopljeno imamo klimo...bolj ali manj ves čas. V zadnjem tednu smo jo uporabljali toliko kot prej v 4 letih ne.

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
16.7.2010 17:13:42   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: laliela

sem pa lih danes preko recinko.si naročila jogi user posted image
bolj ko sem gledla, dražji so bli... in niti v ikei ni tak poceni user posted image , recinko ga ma že za 28 eur

midva sva vzela tega in je že v kinderpetu :) tud posteljinico sva tam vzela! :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
16.7.2010 17:17:41   
bambinca
laliela se strinjam s tabo 

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
16.7.2010 18:05:13   
Anonimen
tpmc in  je fajno ležišče? mehko pa to? user posted image

bambinca, lepo da se strinjaš z mano... sem se že ustrašla, da sem spet jaz kokla kaj mimo brcnila in spet preveč rekla hehe user posted image

(odgovor članu bambinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3541
16.7.2010 18:07:20   
mala2001
Vroče!

V stanovanju imamo 30 stopinj, ni za zdržat, vse curi iz nas! Ponoči se tudi zunaj ne ohladi in sploh ne spim, ker mi ne da dihat. Bolj se nalivam z vodo, bolj švicam.

Presredek: V prvi nosečnosti se mi je zdelo rezanje presredka nočna mora, pa se je porod končal s CR! Ne se preveč obremenjevat z potekom poroda, ker ne veste kako se bo končalo in je škoda živcev!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
16.7.2010 18:33:15   
bambinca
laliela zakaj misliš, da si preveč rekla? Nikogar nisi užalila, ker kot sem že včeraj napisala sto ljudi sto čudi in seveda ti ne more nobena vsiliti svojega mnenja, je pa prav, da imaš svojegauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
16.7.2010 18:50:18   
Anonimen
ker lih tistih sto čudi si razlaga drugače kak je blo mišleno hehe user posted image

(odgovor članu bambinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3544
16.7.2010 19:03:48   
Lenca78
Laliela dalč od tega da si edina ki tko razmišljaš jest se 100% strinjam s tabo. Otroka ne smeš zavijat v vatko naša pupa zih ne bo preveč hihihi jest sm tud baje blato jedla pa glej kaka donda sm user posted image .

Pa da se še kle pohvalm dons smo stopl v 33i teden. Sem bla pa prej v trgovini in sem fasala mal več k pol ure rednih lažnih popadkov prov nč ni blo prijetno je kr bolel user posted image no sam da je nehal.

Jutr pa se nekam mal kopat ker drugega dopusta letos žal ne bo.

Uživejte pa skrivajte se pod klimo kot jest user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
16.7.2010 19:10:49   
Anonimen
lenca tolk glej, da boš ti odprla sezono ja user posted image
vsaj 14 dni še počakaj, da bo vsaj avgust user posted image

sej jaz sem tut kot dojenček in pol otrok svega i svašta znaštimala, pa mi tut nič ne manjka hehe user posted image

(odgovor članu Lenca78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3546
16.7.2010 19:21:50   
Lenca78
Aja pa še to dons sm bla v Tosami sm mal zapravljala user posted image sm nabavla te mrežaste hlečke potem vir80 pa vatke pa palčke za ušesa uglavnm nardila zalogo upam da je zdej konc k če ne bom razglasila bankrot!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
16.7.2010 20:32:28   
teodora75
Pa spet en pozdrav s tokrat tudi cisto prevec pogrete Gorenjske.

Joj, saj je toliko tem, da sploh ne vem kje se lotit...
Ko je ravno zgornji post o kozmetiki... Jaz pa se nimam prav nic (ekstra sedaj v ta namen) in niti ne vem, kaj res nujno rabim, ob vseh teh informacijah. Danes sem sla celo v DM in sem mislila nabavit to olje za presredek, pa sem nasla samo Weledinega, ki pa mi ni najbolj vsec. Imam njihovo olje za strije in mi je tako zoprn vonj da je joj. Ali obstaja se kako drugo olje? Sem sla potem gledat celo navadne lubrikante (na sex oddelek), ki so namenjeni tudi masazi. Kaj pa vem, ce bi bilo tudi to ok. Saj se mi nekako zdi, da je pomembno predsvem to, da zadeva 'spolzne' kot se tukaj rece. Nekako tako kot s tem Dianatal gelom, za katerega se tudi se nisem cisto odlocila, ali bi ga imela ali ne. Naceloma bi, ampak niti ne vem, kako to pride v postev pri moji nameri poroda (oz tistega dela pred tem) v vodi. Bom vprasala naslednji mesec ko grem na oglede v Postojno.

Drugace me pa ta hip muci nekaj drugega: se vedno modrc... Hudirja. Tista dva, ki sem ju kupila dober mesec nazaj v Kepci me tiscita (po obsegu). Pa 30 E sem dala za enega user posted image . Sla sem pa danes gledat najprej v Spara (Qulandia KR), pa tistih s kataloske prodaje, ki ste jih omenjale tukaj, niso imeli. Potem sem sla tam se v CA, pa mi je bil tako cuden, v HMju ni nosecniskega oddelka tukaj, v BCju mi tudi ni bil prav in potem sem vzela enega v DMju, kjer se sploh ne da probat, ampak ga bom morala nest nazaj, saj mi tudi ni prav. Problem je v tem, da so za moj obseg (85 sedaj, prej 75) prevelike te B kosarice in je pol praznega. Tega pa ne morem imet pod majico, da je potem vse nabrglano. Ima katera se kaksno varjanto, kje se da kaj dobit?

Glede CSDja, jaz se nisem hodila nic mimo, saj so mi rekli, naj pridem cim kasneje, kar bo sele cez en mesec, glede na to, da imam rok cisto na koncu.

O vrocini itak ne bi. Ceprav je bilo vceraj zvecer ze malo po osmi kar v redu tukaj, danes imam pa obcutek da ne bo.

Aja, pa danes ko sem probavala modrcke, sem se videla tudi z drugacne perspektive user posted image . Ojoooooooooooj, a pa ta busec bo res se rasel? Ja pa saj ga je ze tooooliko...

Hm, drugega se pa ta hip ne spomnim...

Veselo ne-pregrevanje!

T.

(odgovor članu Lenca78)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
16.7.2010 20:34:37   
benika
Teodora, daj se zapelji v Žabnico do Alise in tam poglej za modrce.

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
16.7.2010 22:33:01   
tinkatonka
Hej punce!

Uf danes pa za mano prav prijeten dan poln uspešno opravljenih opravkov in družbe prijetnih ljudi. Zjutraj navsezgodaj z A. pri okulistu (čez 14 dni kontrola, ampak kot kaže je slaboviden na blizu), potem obisk pri prijateljici v Mavčičah in prijeten čvek (otroci so se kopali). Pa frizerja sem imela danes, oz. kar vsi trije, ker je vse tri člane naše familije postrigla. Potem pa so prišli še prijatelji (ta fotograf, ki me je slikal nosečo) in smo šli še vmes en fotošuting z možem narest na travnik. Komaj čakam fotke. Pa 4mesečnega dojenčka sem pestvala, sem bila čist v user posted image , moje dete v trebuščku je pa vmes noro poskakovalo, ko se je fantek v mojih rokah oglašal. user posted image Oh ja, fajn mi je!! Zjutraj pa seveda še novička, da je rodila znanka. user posted image

lažni popadki.
...ravnokar mi otrdeva trebuh user posted image , ampak to ni nič bolečega, le neprijetno. Nisem pa vajena tega od prve user posted image . user posted image

klemcy in streptokok B...hvala za opozorilo, jaz se imam namen v torek na pregledu zmenit, al mi bo žezdaj vzela, al potem na naslednjem pregledu.

zdaj grem gledat pa poročila. Odkar sem doma na dopustu pojma nimam kaj se dogaja po svetu.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?