|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
16.7.2010 10:49:10   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

rezanje presredka:  ženske moje, kaj bi raje bile cele razparane?

NE! Se najrajsi bi videla, da ne bi bilo nic od tega potrebnega!! po nekaterih podatkih polovica zensk pri nas ni sivanih (ali strganih). V tujini je ta odstotek se manjsi. torej se da, a ne?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
16.7.2010 11:02:21   
nenka7
no ja, seveda nebi bila rada strgana, seveda da prerežejo presredek, če je treba... ampak kot je rekla archie, pač lahko odmislimo, da bo pri nas tako kot je v tujini, kjer tega skoraj ni, ampak to je zato, ker babica masira in razteguje presredek, kot ga je bambinci v drugo... ampak to je utopija, sej vem...

itak da bodo prerezali, če ne bo šlo drugače, logično. ne me kregat no!!

he he, mal sm občutljiva, pismo, kr skos me nekej mori, pa nič posebnega, kar bluzim, sem brezvezna, sej vem... grem domov v hladovino stanovanja in noge v luft inmal zmasirat moj boleči bauhi, pa bo bolš. še kako limonadko si privoščim, pa malo lubenice, pa bo bolje!!

hvala punce, k delite svoje izkušnje z nami. jaz priznam, da sem veliko izvedela od vas in sem vam za to res hvaležna user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
16.7.2010 11:08:24   
bambinca
nenka prav simpatična siuser posted image user posted image user posted image pa ne krega te nobena nouser posted image sej veš, kako smo se pogovarjale v živo...če je napisano, zveni včasih čisto drugače.

si pa prav napisala, da je to utopija, sploh pri taki frekvenci porodov; mislim, da tudi meni ne bi masirala, če ne bi vidla vseh tistih grdih brazgotin;

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
16.7.2010 11:11:03   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: archie

NE! Se najrajsi bi videla, da ne bi bilo nic od tega potrebnega!! po nekaterih podatkih polovica zensk pri nas ni sivanih (ali strganih). V tujini je ta odstotek se manjsi. torej se da, a ne?

Lej archie, ne se razburjat. Res je, da bi bilo vsem nam najljubše, da ne bi prišlo ne do rezanja in ne do strganja presredka. Vendar je ena napisala da ne bo pustila rezati presredka, razen v skrajni nuji. Ja ne vem no, jaz sem še vedno mnenja. da ga ne režejo za bv. Je pa ohranitev presredka ogromno odvisna tudi od same porodnice. Če sodelujete z babico, jo ubogate in delate po njenih navodilih, potem je za ohranitev presredka velika možnost. Ni vse samo odvisno od babice, tega se je tudi treba zavedat.

Imamo pa vse možnost masirati in raztegovati presredek že v sami nosečnosti, a neuser posted image In tudi to pripomore k ohranitvi preesredka.

< Sporočilo je popravil benika -- 16.7.2010 11:12:28 >

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
16.7.2010 11:11:42   
Božička09

Hmm, dokler krpe ne zarežeš, se težje pretrga, če si smem dovoliti eno primerjavo. Ko pa je enkrat zareza narejena, se hitreje veča.
Jaz sem optimistka in mislim, da ne bo ne trganja, niti rezanja user posted image  Bomo videli user posted image  In res je, v tujini je odstotek rezanja precej nižji, žal nimam knjige tu, da bi napisala. Pri nas pa ...  Pri porodih v porodnišnicah je to običajno nekaj običajnega, v porodnih centrih pa po rezanju v veliki večini ni potrebe. Naključje?

Chicco trdo milo: ima morda katera sestavo možnost prepisati? Me zanima, če je res tako okej, kot pravite user posted image

jutro!!

Brce: ravno vceraj sem razmisljala, da jaz ze celi cas (od kar sploh cutim brce), da jih cutim fuuul nizko, na sredini med popkom in sramno kostjo. Nikoli jih nisem visje. ne vem, kako jih lahko nekatere pri rebrih? a pol brcajo z nogami?

Jaz jih tudi nisme še v rebra fasala, pa je malčica na glavo. In se včasih kar vprašam, če ni kaj narobe ...?  Mogoče zato, ker ima pokrčene nogice ...? user posted image  No, včeraj mi je G rekla, da važno, da so premiki, kakorkoli in kjerkoli, da je itak vsako dete drugačno, eni bolj nežni eni manj in da naj ne skrbim. Okej. Dokler ne postanejo manj pogosti, je bojda vse okej user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

a se da kako zmanjšati oteklino nog? imam namreč fajn zatečene. G je rekla da naj ne jem nič slanega in bo. Ne jem in je še zmeraj. Pa komarji me pikajo (samo to vsako leto), ampak srbi, pa ko švicam peče.. joj!!

Manj slanega, manj mesnatega.

IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy

Ta naša sorodnica anesteziologinja ima tut svojo ordinacijo, kjer dela akupunkturo in fuuul nosečnic hodi k njej. V glavnem s pomočjo tega se odpiraš en dva tri. Moram še mal premislit, me je groza teh iglic, čeprav baje ne boli. user posted image

Boš povedala kaj več, prosim? Me zanima.

Joj punce, jaz samo še danes delam, potem pa ... user posted image  user posted image  user posted image  IIii, malo dopusta user posted image  user posted image  user posted image  Hvala bogu, sem ga že pošteno potrebna, hihi user posted image

< Sporočilo je popravil Božička09 -- 16.7.2010 11:13:35 >

Rasti, rasti - pazim te, že zdaj si mi vse :*

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
   [Brisano sporočilo]
16.7.2010 11:15:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 3506
16.7.2010 11:19:37   
bambinca
benika res je, da ni vse od babice odvisno, ampak je pa precej od našega telesa! Presredek sem jaz prvič masirala, pa tudi s sodelovanjem z babico ni bilo nobenih težav, pa se je vseeno zgodilo...primerjava: drugič nisem sama doma nič masirala, ampak tako je očitno moje telo

< Sporočilo je popravil bambinca -- 16.7.2010 11:20:48 >

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
16.7.2010 11:20:45   
archie
prisezem, da se ne razburjam user posted image
tezko mi sodimo o tem, ali je bilo rezanje potrebno ali ne. Verjamem, da je babici lazje prerezat in rect, da je pac bila nuja, kot ga pa paziti toliko in toliko casa.
Ja, vem, da lahko me precej naredimo, da ne bomo rezane. Imam to tudi v mislih user posted image . Samo cakam, da pridem v 33. oz. 34 teden. Olje imam ze doma, caj grem se kupit.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

Neposredna povezava do sporočila: 3508
16.7.2010 11:28:32   
Božička09
Archie, katero olje imaš? Čaj iz malinovih listov? Si našla kakega bio slučajno, jaz tudi iščem ...?

A lahko še nekaj okoli teh hlačk ... Mi je nerodno, ampak, če so mrežaste a ne teče potem čista lažje tu mimo in na oblačila kot pri navadnih hlačkah ...? Nikoli jih nisem videla, pa si jih enostavno ne predstavljam user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
16.7.2010 11:29:55   
Anonimen
božička fora teh mrežastih hlačk je v tem, da jih zavržeš skupajz vložkom in jih ni treba prati. praktično pač za takrat ko se res ogromno preoblačiš...

Neposredna povezava do sporočila: 3510
16.7.2010 11:43:16   
lillchy123

tezko mi sodimo o tem, ali je bilo rezanje potrebno ali ne. Verjamem, da je babici lazje prerezat in rect, da je pac bila nuja, kot ga pa paziti toliko in toliko casa.
Ja, vem, da lahko me precej naredimo, da ne bomo rezane. Imam to tudi v mislih user posted image . Samo cakam, da pridem v 33. oz. 34 teden. Olje imam ze doma, caj grem se kupit.

hmmmm user posted image tole pa ne razumem čist dobrouser posted image presredek mora pazit samo takrat, ko prihaja otrokova glavica ven, kar pa naj ne bi trajalo dlje kot 10 minut...

ma sem besna ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image napišem celo stran in me vrže ven user posted image user posted image user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
16.7.2010 11:46:00   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

tmpc - meni je tudi reko nič slanega, pa veeeeeeeeliko pit, pa noge v luft.user posted image  Meni pomaga, da jih mam podložene in malo višje. Ko je hudo celo noč tak spim, pa mi res pomaga!!! Probaj pa boš vidla... 

oo super, danes bom spala v črki L user posted image navzgor user posted image

presredek - sem brala dolgo nazaj da je v mb 54posto rezanje presredkov. če veliko krat preberem prav grde na račun mb porodnišnice.

tudi jaz sem hvaležna za vse deljene izkušnje :)

a so že vsi malčki navzdol obrnjeni?

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
16.7.2010 11:46:59   
Božička09
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

hmmmm user posted image tole pa ne razumem čist dobrouser posted image presredek mora pazit samo takrat, ko prihaja otrokova glavica ven, kar pa naj ne bi trajalo dlje kot 10 minut...

ma sem besna ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image napišem celo stran in me vrže ven user posted image user posted image user posted image

Nam so v MŠ rekli, da ga mora paziti med celotnim porajanjem otročka, saj naj bi bila tudi ramena potencialno nevarna za presredet etc ...

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
16.7.2010 11:48:42   
sanje2
drage moje ne se razburjat, kako je v tujini jaz ne vem. pišem zgolj iz izkušenj. pri mojem porodu sem bila srečna če sem babico na kakšno uro videla, da bi mi pa presredek masirala pa sploh nisem sanjala. in ko je potekal sam porod, ko je bila tista sila mi je bilo vseeno kaj bodo naredili, glavno mi je bilo da se to že enkrat neha, da otrok pride ven in da sem rešena, da je otrok zdrav in cel. sicer pa nisem bila veliko šivana, ene pa na žalost kar fejst prerežejo al pa se same raztrgajo. tako pač je in s tem ne mislim nič slabega. 

te mrežaste hlačke so pa fajn, ti fajn vložek gor držijo, zgledajo pač mal čudno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
16.7.2010 11:55:26   
bambinca

drage moje ne se razburjat, kako je v tujini jaz ne vem. pišem zgolj iz izkušenj. pri mojem porodu sem bila srečna če sem babico na kakšno uro videla, da bi mi pa presredek masirala pa sploh nisem sanjala. in ko je potekal sam porod, ko je bila tista sila mi je bilo vseeno kaj bodo naredili, glavno mi je bilo da se to že enkrat neha, da otrok pride ven in da sem rešena, da je otrok zdrav in cel. sicer pa nisem bila veliko šivana, ene pa na žalost kar fejst prerežejo al pa se same raztrgajo. tako pač je in s tem ne mislim nič slabega. 

te mrežaste hlačke so pa fajn, ti fajn vložek gor držijo, zgledajo pač mal čudno.

jap...

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
16.7.2010 11:59:19   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

a so že vsi malčki navzdol obrnjeni?

ne naš/auser posted image je še vedno v prećni legi in nič kaj ne kaže da bi se prekucnil/a na glavo, gre bolj ali ne po sledeh naše punce. Tako da sedaj čakam na pregeled v začetku avgusta da vidimo kje smo in kaj nas čaka.user posted image

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
16.7.2010 12:01:33   
Božička09
Katera je rekla, da je nožnično vnetje pozdravila s Tea tree oljem? Mene tudi nekaj hoče začeti srbeti, bemtiš, pa ravno sedaj, ko grem na dopust in bom ful v bazenu. Je za preventivo okej?

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
16.7.2010 12:04:00   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

Nam so v MŠ rekli, da ga mora paziti med celotnim porajanjem otročka, saj naj bi bila tudi ramena potencialno nevarna za presredet etc ...

ok, sej ko je enkrat glavica zunaj, je načeloma cel otrok z enim popadkom zunaj user posted image
pa res ni odvisno vse samo od babce. jaz se spomnim, da vmes nisem smela pritiskat, da je ne vem kaj naredila.. in nisem bla šivana! user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3518
16.7.2010 12:05:00   
Klemcy
Božička09 ja tut ko na raznih forumih berem o akupunkturi v nosečnosti, so same pozitivne izkušnje. Lani je ta naša anesteziologinja, ki se ukvarja še s tem imela 60 porodnic, ki so hodile k njej na to in vse zelooo zadovoljne. Odpirale so se res zelo hitro. Izvaja se pa od 36. tedna dalje in je potrebno kakih 5 ali 6 terapij. V glavnem ona me ful prepričuje, ker mi želi najboljše. Moj fant je hodil k njej pred tisto 3 dnevno kolesarsko dirko in je čist prepričan, da brez akupunkture tega ne bi končal. Vsaka iglica, ki ti jo vstavi v kožo za nekaj pomeni. Torej tut proti bolečinam, ti dvigne bolečinski prag, potem npr. da rodiš čist v bližini PDP...., da spiš kot top v zadnjem mesecu in se fajn spočiješ... v glavnem fuuul stvari. Od mojga sestra s katero imava samo teden dni razlike, začne s terapijo že konc mesca in komaj čakam, da mi pove kako se počuti že po eni seansi, da se potem še jaz odločim. Točno kolk stane ti še ne znam povedat, ker mojmu takrat ni hotela nič računat in tut če meni zdaj bo kaj, mi bo verjetno dala ful kako smešno ceno. Mislim pa da je ziher okoli 20€ na seanso, traja pa 30 min.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
16.7.2010 12:06:57   
Anonimen

Božička09 ja tut ko na raznih forumih berem o akupunkturi v nosečnosti, so same pozitivne izkušnje. Lani je ta naša anesteziologinja, ki se ukvarja še s tem imela 60 porodnic, ki so hodile k njej na to in vse zelooo zadovoljne. Odpirale so se res zelo hitro. Izvaja se pa od 36. tedna dalje in je potrebno kakih 5 ali 6 terapij. V glavnem ona me ful prepričuje, ker mi želi najboljše. Moj fant je hodil k njej pred tisto 3 dnevno kolesarsko dirko in je čist prepričan, da brez akupunkture tega ne bi končal. Vsaka iglica, ki ti jo vstavi v kožo za nekaj pomeni. Torej tut proti bolečinam, ti dvigne bolečinski prag, potem npr. da rodiš čist v bližini PDP...., da spiš kot top v zadnjem mesecu in se fajn spočiješ... v glavnem fuuul stvari. Od mojga sestra s katero imava samo teden dni razlike, začne s terapijo že konc mesca in komaj čakam, da mi pove kako se počuti že po eni seansi, da se potem še jaz odločim. Točno kolk stane ti še ne znam povedat, ker mojmu takrat ni hotela nič računat in tut če meni zdaj bo kaj, mi bo verjetno dala ful kako smešno ceno. Mislim pa da je ziher okoli 20€ na seanso, traja pa 30 min.

ena G dela akupunkturo tudi v Dobrni pa mislim, da je babica v mš rekla, da pride 50€ 5 seans, torej 10€/seansa.

(odgovor članu Klemcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3520
16.7.2010 12:07:54   
bambinca
teh 10 min je relativno dolgihuser posted image user posted image user posted image

aja pa še ena na temo MŠ - seveda so super stvari slišane, ampak v praksi pa potem lahko naletiš na situacijo, ko ti recimo pediater reče čisto drugače, al pa v porodišnici izveš drugače,...user posted image kot pri vsaki stvari, tudi tu ni vse 100% a neuser posted image

pa moje mnenje je, da tudi ni preveč pametno vseh podrobnosti deliti v detajle, ker vsaka porodnica razmišlja malo drugače, čuti drugače, porod bo drugačen, babica bo druga,...na koncu rodile bomo vse, prerezane al pa ne, z masažo presredka al pa ne user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil bambinca -- 16.7.2010 12:11:21 >

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3521
16.7.2010 12:10:14   
Izabelina
dan!

evo mene iz csdja, kjer sm dobila kodo za naročilo e-zavitka... ostalo pa bom morala urejat po rojstvu otroka (starševski dodatek in otroški dodatek)... tko, da u principu nism nč nardila... hehe :) so pa bli tok hitri,  da mi je odločbo kr tm sprintala in jo mam že doma user posted image user posted image

js sm najprej misnla, da bom brala knjigo modrost rojevanja od Ine May Gaskin, zdej me pa sploh ne mika več tok... ker je pomoje tm use preveč idealno razložen (od procentov šivanih presredkov dalje), vem pa, da pr ns rojevanje zihr ne bo šlo tko... in pol bi se počutla kr mal opeharjeno... šla bom u šolo za starše 2.avgusta v porodnišnco to je pa to...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
16.7.2010 12:14:33   
Božička09

No, cena tudi igra vlogo, kaj naj user posted image  Te lepo prosim, če lahko izveš ceno in mi jo sporočiš, lahko tudi na ZS, ker odhajam na dopust, pa ne bi rada spregledala.  Pa kje ima ordinacijo in tako dalje ... Če je kaj bližje LJ kot Dobrna, bom zelo vesela user posted image

Verjamem, da pomaga. Nasploh bolj zaupam 'alternativi' kot moderni medicini.

(odgovor članu Klemcy)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
16.7.2010 12:19:40   
Božička09
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

js sm najprej misnla, da bom brala knjigo modrost rojevanja od Ine May Gaskin, zdej me pa sploh ne mika več tok... ker je pomoje tm use preveč idealno razložen (od procentov šivanih presredkov dalje), vem pa, da pr ns rojevanje zihr ne bo šlo tko... in pol bi se počutla kr mal opeharjeno... šla bom u šolo za starše 2.avgusta v porodnišnco to je pa to...

Izabelina, krasna knjiga je. Mene je ful pomirila, ker tako lepo in toplo razloži potek proda. Da jasno vedeti, da boli ampak ... user posted image  pomirja in predstavi porod kot nekaj, kar po moje tudi je - naraven proces za žensko telo, kjer rodi ženska in ne porodničar user posted image

Priporočam, toplo. Na začetku imaš porodne zgodbe, srednji del je sam porod, zadnji pa so statistike. Po želji lahko kaj izpustiš, pa je.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
16.7.2010 12:29:24   
Izabelina
ja sej še to, da se je nikjer ne dobi... u useh knjižnicah je izposojena... a ti jo maš slučajno doma? lahkt tut na zs odgovoriš...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?