|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
15.7.2010 22:22:47   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: archie

hlajenje: cez dan notri, kjer je max. 24 stopinj, ven grem sele po 18.30, ko se vsaj malo ohladi. in potem sem zunaj do pol desetih. Ce se zaliva (recimo vrt, roze), je se tolk boljs, ker je se dodatna ohladitev.
Drugace pa luftava celo noc najino nadstropje, vsa okna in vrata so odprta, da se ja cimbolj shladi. Zjutraj (ob 8h) pa zapremo celo hiso ter zagrnemo roloje in ostane dokaj hladna (24 stopinj). klime nimamo in je nimamo namen kupit.

ja midva pa ne upava ponoči na stečaj oken odprt, ker sva v 1. štuku in najin Anej je mal mesečnik, me skrbi, da bi ponoči vstal in šel v dnevno sobo pa hotel kaj čez okno pogledat, jaz pa npr ne bi nič slišala. Danes sem se zbudila pa je bilo okno v spalnici na stežaj odprto, roleta pa min.dvignjena, da je temno in da dlje spimo, pa je mulc že gledal čez tisto špranjo. GRR user posted image Tak da si težko fajn preluftamo čez noč. user posted image Samo zjutraj preluftamo, okrog 8h pa tudi mi zapiramo.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
15.7.2010 22:24:31   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

Pa še nekaj me zanima, je kakšno razmerje med intervali popadkov in odprtjem materničnega ustja? V stilu popadki na pet minut, 4cm, popadki na minuto, 8cm? Jaz bi bila rada namreč čimdlje doma, če s ebo le dalo ... user posted image

Ne obstaja pravilo. Jaz sem bila npr. odprta 2 cm že 3 tedne pred porodom (anej je celo na koncu zamujal), pa nisem nikoli čutila niti otrdevanja trebuha.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
15.7.2010 22:33:40   
Izabelina
čer!

umiram od vročine... kr mravlince mam po ceumu telesu... če se dotaknem obraza šele s par sekundno zamudo čutm, da se ga dotikam... tko, da je noro... nikol nism mela problema s toploto, bol ko je blo toplo bol mi je blo ušeč... tole je pa kr mal že na meji preživetja.... učer mi je šlo kr na jok...

ok, dovol jamranja...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
15.7.2010 22:47:00   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

hlajenje: cez dan notri, kjer je max. 24 stopinj, ven grem sele po 18.30, ko se vsaj malo ohladi. in potem sem zunaj do pol desetih. Ce se zaliva (recimo vrt, roze), je se tolk boljs, ker je se dodatna ohladitev.
Drugace pa luftava celo noc najino nadstropje, vsa okna in vrata so odprta, da se ja cimbolj shladi. Zjutraj (ob 8h) pa zapremo celo hiso ter zagrnemo roloje in ostane dokaj hladna (24 stopinj). klime nimamo in je nimamo namen kupit.

ja midva pa ne upava ponoči na stečaj oken odprt, ker sva v 1. štuku in najin Anej je mal mesečnik, me skrbi, da bi ponoči vstal in šel v dnevno sobo pa hotel kaj čez okno pogledat, jaz pa npr ne bi nič slišala. Danes sem se zbudila pa je bilo okno v spalnici na stežaj odprto, roleta pa min.dvignjena, da je temno in da dlje spimo, pa je mulc že gledal čez tisto špranjo. GRR user posted image Tak da si težko fajn preluftamo čez noč. user posted image Samo zjutraj preluftamo, okrog 8h pa tudi mi zapiramo.

midva imava odprta balkonska vrata in na balkonu vrata. V dnevni sobi (ki je dejansko v 2. nadstropju) sva pa dala na eno okno komarnik. Drugace se tudi midva ne bi upala imeti odrtega okna zaradi psov. Na drugi strani je pa okno kar visoko v jedilnici.

hvala za info. glede varuske.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
15.7.2010 22:50:32   
Izabelina
Drugace se tudi midva ne bi upala imeti odrtega okna zaradi psov

no sam pes menda ne bi skoču čez okn?

kot mu je usojeno!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
15.7.2010 22:53:54   
archie
okno v dnevni je drugace ful nizko; od tal do zacetka police je samo 40 cm. In ja, za velikega psa je to ful malo. sploh ce gleda skozi okno in vidi zunaj recimo srno... ni za tvegat, da se ne bi nagnil in padel ven...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
15.7.2010 22:58:08   
Izabelina
aja... sm misnla, da ste bol visok, ko si rekla drugo nadstropje... maš pa prou, da je use možno, nikol ne veš kaj koga prime (ne otroka ne psa)... bolš bit previdn ko se pol kesat...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
16.7.2010 7:34:55   
malecka_mateja
JUTRO!

vročina res ubija, ponoči sploh spat ne morem tako da komaj čakam da mine.

sem pa včeraj dokončala diplosko in jo poslal mentorici v predogeled da še kako malenkost popravim, amapk dobim zadaj pošto, da mi teme na šoli niso odbrili in sedaj glede na to da so dopusti nevem kako bom uredila in ne bom mogla v tem roku diplomirat.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sem čist adijo ker sem se res trudla da sem hitro napisala...zdaj pa to. mislim halooo. ampak ok upam da se kako uredi druagče bom pač diplomirala oktobra kaj čmo.

z tjašo sva imele kontrolo uhic ker je bila decembra na op so ji vstavli cevke in smo izvedeli da ima spet vdo za enim bobničem tako da nas verjetno čaka še ena opuser posted image user posted image user posted image tko da ta teden nič dobrih novic.

danes imam ginekologa in upam da bo tam vse ok. imam tudi uz danes da vidimo kako naš fant raste.

grem zdaj na zajterk potem pa počasi proti ZD.

se javim potem.

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

Neposredna povezava do sporočila: 3483
16.7.2010 8:03:49   
ŽanaTaja
Jutro punce!!

Tudi mene ta vročina ubija...ress...kr skupi padamuser posted image  Sploh ne morem bit na soncu..sam doma, prižgana klima in pol še nekako greuser posted image  Ponoči pa da ne govorim...boge smo vse po vrsti...

Jest itak ne morm..sam sadje...pa mrzlo vodo...drgač pa nčuser posted image

Pregled imam 3.8user posted image

V sredo sem oddala vlogo za paketuser posted image ...tko da kar se tiče birokracije sem že skor use uredila..

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
16.7.2010 8:14:53   
nenka7
punce, ki imate več izkušenj, povejte mi prosim, v katerem primeru ti dajo umetne popadke? a če ti odteče voda in nimaš svojih? ker kokr berem, je to v bistvu še najslabše, ker najdlje traja in lahko se prav nemarno zavleče, boli pa isto kot če bi imela svoje...

jaz se bom verjetno odločila za dianital, tudi če ga potem ne bom potrebovala, kot ste že omenile, najmanj si želim, da bi me rezali in to bom mojemu tudi zabičala, da jim ne sme pustit, razen če ne bo reeees nujno!!

vročina tudi meni ne sede, pa čeprav vsako leto komaj čakam, da pride poletje. ni mi sicer hudega, ker imam v službi in doma klimo, ampak ko sva bila pa včeraj pri njegovih na obisku in so imeli v fletu okrog 32 stopinj, mi je pa res malo slabo ratalo, čeprav nisem nobenemu rekla, ampak mislim, da je bilo samo zato... noge imam pa že zjutraj takšne, da jih v prav nobene čevlje ne stlačim več, seveda, tudi zaradi vročine...

vas kaj zgaga daje? jaz imam občutek, da se počasi začenja. do sedaj nisem imela težav, sedaj pa kar malo čutim, da me peče po grlu in se mi kar zdi, da se bo počasi začelo še to...

včeraj je moj mož videl na lastne oči, kako mali razgraja po trebuhu, pa se mu je zdelo kar malo skeri user posted image  user posted image  meni je sicer všeč, ker ga tako lepo čutim, to pomeni, da je vse ok, samo včasih me pa res kar orng zbrca, da prav nemarno boli user posted image

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
16.7.2010 8:27:25   
archie
jutro!!

Vceraj zvecer se je vsaj malo shladilo in noc je bila pri nas na Gorenjskem prav fletna user posted image .

Brce: ravno vceraj sem razmisljala, da jaz ze celi cas (od kar sploh cutim brce), da jih cutim fuuul nizko, na sredini med popkom in sramno kostjo. Nikoli jih nisem visje. ne vem, kako jih lahko nekatere pri rebrih? a pol brcajo z nogami?

Zgaga: mene obcasno malo pece. Ravno ta teden me je 2 dni. Sem spila 1l donata in je bilo prec bolje.

Jogi: ena je napisala, da bo kupila Dormeo. A tega novega, ki je prav za dojencke?
http://www.dormeo.net/otrosko_lezisce_babypedic-98721-4228-pc.html?a=1&info=cat_4228_top

ker ce jaz prav razumem, tu ne potrebujes posebnega dna postelje (letvic), kot pri "navadnem" dormeu.

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
16.7.2010 9:11:38   
tejči28
dobro jutro!

malecka_mateja to pa maš smolo,da ti niso potrdili teme,v času dopustov pa tak vemo kako sranje je vsepovsod.user posted image Tudi pri Tjaši ti želim,da se čimboljše reši.Mogoče pa ne bo rabla nove op.

umetni popadki- meni so jih dali,ker sem svoje imela prešvoh.Ob 23h sem šla v P,umetne so mi našibali ob 6h,rodila sem ob 13h.Zato pa bom zdaj čimbolj dolgo doma,mogoče se izognem umetnim.Voda pa mi je odtekla nekje vmes med umetnimi popadki,nič prej.

zgaga- mene tudi peče občasno,pa spijem mg šumečko ali pa donat in je takoj boljše.

gibi- mojemu se tudi grozno zdi,ko vidi te premike trebuha,in mu ni kaj za prijemat tega.Meni pa se zdi zanimivo kak je trdo na eni strani in pol valovi na drugo stran.

< Sporočilo je popravil tejči28 -- 16.7.2010 9:15:05 >

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
16.7.2010 9:23:29   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Hudo, a ste videle, v LJ porodnišnici je trenutno 30C - predlani v takem času je bila ravno neka malo bolj hladna fronta in ni bilo panike.

danes je tocno 1 leto odkar sva sle z mojo malo domov iz porodnisnice,k se je sonce uprlo je blo za znoret vroce, je pa res da veliko manj kot letos k je ze na splosno bolj vroceuser posted image

vroce,vroce....
jaz pa miljon opravkov za zabavo nase male jutr...me kr mine k pomislim na vrocinouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
   [Brisano sporočilo]
16.7.2010 9:35:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3489
16.7.2010 9:42:15   
archie
Almera: vse najboljse tvojemu cmrlju!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3490
16.7.2010 9:48:09   
archie
se eno vprasanje imam:

glede kopanja: a ste vse uporabljale tampone za v vodo? Jih je bolj euporabit, kot pa biti brez?

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
16.7.2010 9:48:48   
tpmc
jaz se ponavadi hladim ob ventilatorju ampak mam včasih nesrečo in me kasneje glava boli. Popoldan pa na dvorišču v senčki z dvema litroma mrzle vode. Nikoli še nisem tolko spila kot to poletje :)

v tej knjigici ki jo zdaj berem piše da je celo bolje da ti prerežejo presredek, ker če si pol raztrgan je huje in lahko imaš posledice za naprej. Jaz sem do sedaj, no še zmeraj sem mnenja da se tega ne moreš nikakor ognit in da če boli ali ne moraš dati skozi. Tako da me ni trenutno prav ničesar strah. Upam da bo tako ostalo do konca. :)

a se da kako zmanjšati oteklino nog? imam namreč fajn zatečene. G je rekla da naj ne jem nič slanega in bo. Ne jem in je še zmeraj. Pa komarji me pikajo (samo to vsako leto), ampak srbi, pa ko švicam peče.. joj!!

Neposredna povezava do sporočila: 3492
16.7.2010 9:49:39   
tpmc
vse najboljše vašim malčkom in malčicam za rojstne dneve :)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
16.7.2010 10:05:58   
Natalija28
Jogi: ena je napisala, da bo kupila Dormeo. A tega novega, ki je prav za dojencke?
http://www.dormeo.net/otrosko_lezisce_babypedic-98721-4228-pc.html?a=1&info=cat_4228_top

ker ce jaz prav razumem, tu ne potrebujes posebnega dna postelje (letvic), kot pri "navadnem" dormeu.

[/quote]

Točno tega sem naročila ja.user posted image  Ne vem pa kje si zasledila, da ne rabiš letvic? user posted image  Bom vprašala, ko bom šla ponj.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
16.7.2010 10:11:21   
Natalija28

se eno vprasanje imam:

glede kopanja: a ste vse uporabljale tampone za v vodo? Jih je bolj euporabit, kot pa biti brez?

Meni je G reko, da bolje nič met kot pa tampon. Noben tujek v nožnici v času user posted image  ni dober. Tak je moj G reko. Jaz uporabljam VITAgyn C kremo. Si jo zvečer preden grem na kopanje vstavim in nisem še mela nobenih težav... Moram potrkat.

tmpc - meni je tudi reko nič slanega, pa veeeeeeeeliko pit, pa noge v luft.user posted image  Meni pomaga, da jih mam podložene in malo višje. Ko je hudo celo noč tak spim, pa mi res pomaga!!! Probaj pa boš vidla... 

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
16.7.2010 10:15:22   
nenka7
archie, jaz sem si nabavila tampone za kopanje, ziher je ziher. in morm mal potrkat, prvič nisem imela nobenega vnetja po morju user posted image  prej pa VEDNO!! pa tudi sicer v nosečnosti nimam težav z vnetjem, sem čisto šokirana, sem bila prepričana, da bo groza, ker sem nagnjena k temu, da imam vedno ko je kaka sprememba težave... pa ni panike, prav fino user posted image

čestitke vašim malčkom!! prav fino je brati, ko vidim, da kljub grozni vročini ne obupate in boste vseeno imele žur za male frocke, bravo mamice user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
16.7.2010 10:22:20   
Klemcy
archie v rebre brcajo ponavadi, ko so že obrnjeni navzdol. Mene tudi včasih fajn sune po njih user posted image

27.7. imam že razgovor za EA. Boljše imet pripravljeno napotnico za vsak slučaj, pa je potem vseeno ne rabiš imet, če ni sile. Ta naša sorodnica anesteziologinja ima tut svojo ordinacijo, kjer dela akupunkturo in fuuul nosečnic hodi k njej. V glavnem s pomočjo tega se odpiraš en dva tri. Moram še mal premislit, me je groza teh iglic, čeprav baje ne boli. user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
16.7.2010 10:28:06   
bambinca
varuško imamo mi tako kot Tinkatonka in smo res zadovoljni; pri prvem smo imeli od Tomyja al kako že, pa je bilo treba nastavljat kanale in je blo grozno, ko me je sredi noči v luft vrgu jok in potem moški glas, ko sva z mojim prinorela do malega, je pa mirno spal...poslušali smo pač nekoga iz vasiuser posted image user posted image user posted image

presredek - ja, če je treba, je treba; jest sem mela prvič mal smolo, ker ko mi je zarezala, sem se še strgala, tako da sem zabrazgotinjena ko user posted image in sem že rekla mojemu, da težko, da ga bom kdaj varala, ker tega ne bi ravno kakemu ljubimcu kazalauser posted image user posted image user posted image ; so me pa strašili, da se potem vsakič zatrga po brazgotini, pa sem imela drugič samo en šiv, je pa babica cel čas masirala in raztegovala presredek, ker je videla stanje in je rekla, da noče ponovno videti take raztrganine

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
16.7.2010 10:47:20   
sanje2
hay user posted image !

vroče, vroče ko 100 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,sem cela mokra, komaj čakam da bo večer, da se ohladi malo.

rezanje presredka:  ženske moje, kaj bi raje bile cele razparane? boljše da te prerežejo kot pa da se samo spara, to je še grše in verjetno je zelo malo žensk ki ne bi bile prerezane.

zgaga: me že skoraj celo nosečnost peče, pijem donat, ki pomaga. samo potem je pa blato tudi bolj tekoče, zato jaz mal čokolade pojem.

brcike: včasih kar zaboli, pri prvi nosečnosti se ne spolnim da bi bolelo, tu pa kar včasih orng brcne. se mi pa zdi da mal majn kot prej.

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
16.7.2010 10:48:34   
benika
Umetni popadki: jaz sem jih dobila obakrat, ker sem bila čez rok in brez svojih popadkov ter nič odprta. Niso pa noben bav bav in ne vem od kod nekaterim ta ideja, da je treba za vsako ceno čakat lastne popadke.

Tamponi: med nosečnostjo jih nisem uporabljala ne v bazenu in ne v morju in jih tudi nimam namena.

Presredek: veliko bolje je, če se presredek prereže, kot pa da se natrga. In teženje k ohranjanju celega presredka za vsako ceno je zame neumnost. Presredka ne prerežejo zato, da bi žensko zafrknili, temveč zato, da se otročku omogoči lažji prihod na svet.

Gel: ga ne bom vzela. mi je škoda dat tistih 100€, ker jih niti nimam, da bi jih metala stran. In tudi ta gel ni zagotovilo, da bo presredek ostal cel.

Jogi: mi ga imamo še od najstarejšega in bo tudi za Manjo dober.

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?