tejkaz
|
Saj ne morem verjeti, cel roman, nato se mi pa zaradi radia, ki ga poslušam preko interneta, vse sesuje in ni šans da dobim nazaj. Pa ponovimo vajo Dan Komaj že čakamo da mine tale julij. Da bo končno dopust. Spet smo imeli eno čudno noč. Eva se je kar naprej v joku zbujala. Enkrat kakat, enkrat lulat, enkrat pit,... Jaz sem zaspala že ob osmih na kavču in moj zlati se niti malo ni potrudil da bi me zbudil, naj se prestavim v posteljo. Ob treh sem se zbudila zaradi joka in sploh mi ni bilo jasno kje sem. Roko sem imela čisto mravljinčasto, glava in vrat sta me bolela. In do šestih sva z Evo prebedeli. Očitno ji klima ne ustreza, ker jo boli uho in grlo. Tako da je danes moj doma z njo, brat je pa Jaša odpeljal k sebi. Super, da je srečanje uspelo. Daja, lepo da uživate na morju. Upam na kakšen dober razpis. Sayuri, božanske slikice. In zelo lepi torti. Mi je všeč tista od Nodija iz bloga. Zdajle do avgusta punca ne sprejema naročil, mogoče jo v začetku avgusta naročiva. Clara, vav, to pa so močni živci. Jaz bi že zdavnaj popustila in pospravila. Bravo . Za jutri velja, če le ne bo Evo bolelo uho ali grlo. Gajka, če odmisliš trmo, je tvoj fant zelo lepo vzgojen. Moja starša vedno lepo pozdravi, ko gresta mimo. Sicer so pa tvoja čustva čisto normalna. Verjetno ni mamice, ki ne bi kdaj pomislila, da bi najraje svojega mulčka čez rit. Jaz sem že Evo. Priznam. Tako daleč me je pripeljala, da sem jo čez rit. Ne močno, ravno toliko, da se je zavedala, da nekaj ni bilo v redu. Seveda s tem nisem nič rešila, samo jokali sva obe. Zdaj če je hudo, se umaknem v kopalnico, globoko diham, če je res hudo tudi zajočem in se nato vrnem k njima. Dvoletniki so pač težki otroci. Trma, ravno zdaj so se naučili vrteti starše okoli prsta, v tvojem primeru še ljubosumje zaradi mlajše sestrice,... V otroku se nabere in izbruhne na svoj način. Je obdobje, ki bo minilo. Še prehitro. Čeprav se ti zdajle zdi, da ne gre niakmor, se boš en dan ustavila in rekla, joj, kdaj sta moja otroka zrastla. Zdajle razmišljam koliko trme, koliko dretja, joka, cviljenja, kreganja je bilo že pri nas. In koliko ga še bo. Pa smo preživeli, se utrdili. In se mi zdi malenkostno v primerjavi s tem kaj preživlja kje kdo drug. Jutri tvoj fant praznuje drugi rojstni dan. Je minilo, a ne? Upam da se vam nočno spanje poboljša Nič grem še kaj narest.