Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: majabar Najki, živi v podnajemu. Zanj je bilo dovolj dobro, zame in za dojenčka bi pa rada uredila. Pred leti je bilo polno vlage in so zidovi recimo spodnjih 50cm zanič, barva nagubana, odpada. To je treba vse dol izbiti in na novo prepleskati. Bova pa tu še kakšna 3 leta, se splača urediti. Aha, pol si nabavi hidromer, za dojencka mora biti 40-60 procentna vlaznost. Mi imamo okoli 25% in smo morali nabavit vlazilec, ker se meni sluznico izsusi, malcku pa se bolj, pol je lahko skos bolan. Kolegica, ki je v novogradnji in ima previsoko vlaznost, mora pa ful susit, je pa pod puncko dobesedno zgnil jogi v pol leta zaradi previsoke vlage. Jo je kar kap zadela, prav po obliki telesca je bilo . Tko da mal nadzoruj, kaksno vlago imata. Pa ce je plesen na zidovih, se lahko razvije astma in drugi dihalni problemi, tako da to kar fajn sanirajta. missD, slucajno sem vceraj pri neckermanu videla eno prakticno posteljico, ki je primerna za dojenje ponoci, samo izgleda majhna in najbrz ne bi bila za 2 hkrati. Tukaj jo lahko pogledas, je pa s previjalno mizo v akciji, oboje skupaj pride ceneje. Jaz bi jo mogoce vzela, ce ne bi imela ze od prej. Ti pa pokazem se mojo posteljico iz Lip Bled linija Maestral, tale link je pa v pdf, da ti ne bo kaj zastrajkalo. V katalogu je taka simpl posteljica, mi jo imamo v beli barvi, masivna, kar mi je pa posebno pa je sistem dvigovanja. Ima namrec 4 dvigalke, ki se posamezno nastimajo po centimetrih, ni tisto tipicno na 3 visine. Zdrzijo pa se mojo nosecnisko tezo . Pa zelo nama je prav prislo, da sva lahko poljubno nagnila vzglavje, ko je bil pozimi prehlajen, kar je priporocljivo tudi za dojencke, ki polivajo. Stranice se zal ne snamejo, samo se nobeni te dimenzije ne (70x140), bi bila pa dolgo prav dvojckoma. Je pa precej draga cez 300 EUR. Mi nikakor ni zal, da sva jo kupila. In se v Lesnini sva dobila cenej kot pri proizvajalcu, ker so dolzni dati najcenejso ponudbo, se prodajalka nama je predlagala, da dobiva ponudbo od LipBleda in bojo oni na to zbili ceno . Tako sva dobila popusta vec kot 50 EUR. Danes sem kupila Zanzi Bimbi, zvecer ga bom stestirala v Podpeci na pikniku, skoraj upam, da bojo komarji . Ga bo pa mulcek itak rabil na morju, mogoce bo tud ose odganjal. Sem pa zasledila eno bio prsilo podobnih sestavin kot to pa se dodatnih, ki deluje tudi proti osam in klopom. Sej me je sram, da sem pozabila katero. Jaz komaj cakam, da sestricne zanosijo in bi jim z veseljem posodila vse za dojencka, sam sumim, da bo glih vse v uporabi... Pa ce bo se tretji bom takoj spet rabila. Nerodno. Ful je fajn ce ves, da ti nekaj ne stoji v omarah ampak nekomu prav pride. Je pa nerodno imeti pregled nad vsem sposojenim. Jaz sem imela nekaj oblekic sposojenih in oznacenih od treh mamic, par mesecev po vrnitvi pa sem nasla se kaksna dva kosa, ki sem ju spregledala vrnit =$. Zdaj pa ne vem vec, h kateri spadata . Tiamo si ti hecna, poklici, da prides cez eno uro ponjga pa amen. Ce je pa kao ne bo doma, naj ti ga pa pred vrati pusti. Kako enim sploh pride na misel posojat naprej sposojeno stvar? Ja tudi jaz mislim, da ni dobr vnaprej kupovat. Mi smo po porodu laufali kupit nastavke za bradavice, ker drugace dojenje ni slo, pa kasneje se pumpico, blazino za dojenje, ki mi je uber prav prisla, flaske, ker je moral na dodajanje. Modrckov za dojenje na zacetku sploh ne, ker sem bila itak nekaj casa doma in niti slucajno nisem nosila modrckov, ze tako jih celo nosecnost doma ne nosim. Sterilizatorjev in grelcev flask nismo rabli, so pa prakticni, ce ste veliko zdoma, ker pogrejejo tudi pripravljene kasice. Smo pa v BC akciji na tocke zvestobe kupili phillipsov mini miksercek in grelec vode na uravnavanje temperature in jih res nucamo kt nori. Grelec ima opcijo pogreti vodo na 40 stopinj, kar je fantasticno za formule, potem ima se za 60, 80 in 100 stopinj, kar smo rabili, ko smo vroco vodo nesli s sabo za mesat na poti, pa se v termosko in je bila cez par ur ravno na 40 stopinjah. Zdej nama pa kavo kuha . Miksercek pa je majhen in prirocen in je mulcku pripravljal gosto hrano, zdej mu pa dela banana jogurt shakes . Pa seveda je super za potovanja. pixieM dej si tiste blazinice. Pa vsake tolk lahko res malo izbrizgas, potem bo nekaj casa nehalo kapljati. Obicajno pa curi ce je ful toplo al pa ce so stisnjene, ko se recimo kam naslonis. Sej mogoce si lahko kos vate zavijes v gazo al pa tetra krpico, pa si sama velikost dolocis. Meni je po porodu prikapljalo, kadar je mulcek jokal, kadar sem mislila nanjga in kadar je bil cas za hranjenje. Zdaj me pa samo zascemi v prsih, kadar intenzivno mislim na pikico v trebuscku. Sicer bi mi verjetno tudi priteklo, ce bi mleko ze bilo. Bradavice ocitno ful reagirajo na nase misli, na otrokov jok pa sploh .
|