|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
9.7.2010 9:51:01   
Tiamo
3x mami, ja na sliki je prav špičasti trebuh, lušt je....

Glede sposojenega vozička, pa sem lepo prosila za njega in odgovor je ni problema, ti ga jutri pripeljem ob 17, potem se pa ne javi 1 teden, kličem iz druge številke se javi in se opraviči, da je bila pri mami na koroškem in da je otrok bolan, da mi ga sigurno pripelje v nedeljo in minilo je že 8 nedelj, še vedno ni vozička, izgovori, pokvaril se mi je avto, ni me doma, nemoreš ti k men, sem na koroškem...joj voziček sem pozabila na koroškem, ti ga pripeljem...mama ti ga bo pripeljala... za zjokat...user posted image   men je najhuje k jo sploh ne poznam, ta soseda me je na kolenih prosila, če ji posodim voziček, ker je res punca imela probleme, 1 mesec je prej rodila, potem jo je tip zapustil, ni imela nič za dojenčico, padla v poporodno depro in tudi v trgovino ni mogla....tako, da se mi je zasmilila in sem ji ga posodila, ampak sem zabičala, da ga hočem nazaj, tudi če ne zase, za mojega brata k bo imel verjetno kmalu (vsaj upam, kak naraščaj)

< Sporočilo je popravil Tiamo -- 9.7.2010 9:57:17 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
9.7.2010 10:00:12   
3x mami
potem pa pritisni na tvojo sosedo in naj ti ga ona, kot ve in zna, zrihta za nazaj. konc koncev je stvar sla preko nje, ce te dobro razumem.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
9.7.2010 10:07:10   
Pokora
Jaz sem imela pa včeri ta velik praznik!user posted image  Sem imela toooliko za opravit, da sploh nisem imela časa za comp. Po ne vem kolkem času sem namreč šla od doma. Sem morala h dermatologu zaradi znamenj. Na žalost je D pogruntala da so tri znamenja sumljiva (so dvobarvna in malo izbočena), jih je poslikala in me naročila na kontrolo. Upam da ne bojo rasla! Potem sem se dobila še s prijateljico, ki živi tam v bližini, spotoma domov sem se pa ustavila še v Baby C. kjer sem kupila blazino za dojenenje. Pridem domov, pregledam ABC novičke in kaj vidim???? 11.7. imajo v BC v akciji blazino za dojenje, če jo kupiš preko spleta. Sem bila potem kar malo jezna user posted image

user posted image user posted image  za trebuščke! Dajte jih še ostale poslikat, da se jih nagledamo.

Komarji - moj mož in sin sta grozno občutljiva na pike komarjev (malega je v soboto en pičil v rokico in je imel roko tako zatečeno da sva ga že skoraj h dohtarju peljala. Potem sem se pa spomnila da mi je zadnjič P rekla, da mu lahko dam kakšno Claritinko, ker gre to že za alergično reakcijo - je na srečo pomagalo do te mere da ni več cela roka otečena).
Za moža mi je v lekarni zadnjič dala B kompleks, ker naj bi po njemu komarjem smrdela koža in naj ne bi pikali.  Drugače pa mi uporabljamo tisto za vštekat - tekočino, za zunaj pa citroneline svečke.

Orhideja80 kam pa šibate s kemperjem? Se ne spomnim, ga rentate, al je vaš?

3x mami, jaz bom tukaj, bova mi2 skupaj dežurali, pa Caroline nama bo pomagala. Bomo toliko načvekale, da nas ne bojo mogle prebrati ko se vrnejouser posted image user posted image  Aha, vidim da sta se s Caroline že zmenili za čvek (komentiram namreč sproti ko berem), se vama pridružujem.

Tiamo dobrodošlauser posted image  Jaz sem tut že med ta starimiuser posted image

Modrčki za dojenje, res je bolje počakati do tik pred zdajci. Imajo pa v Mullerju ful pocen te modrčke in za začetek sem imela jaz njihovega, potem ko je pa dojenje ornk steklo, sem si pa kupila še par lepših. Jaz sem v prvo zelo dolgo dojila (leto in pol) in so mi bili te modčki zakon, ker se jih lahko odpre, da jih ni treba slačiti.

Posojanje,  tudi pri nas med prijatelji krožijo oblekce in oprema za dojenčke. Sem pa eni kolegici pred štirimi! leti posodila knjigico z imeni, pa je do danes nisem dobila nazaj. jo zadnjič pobaram če jo še vedno ima, pa mi ona mirno reče da je varno spravljena pri njej in da če jo rabim. Haloo????!!!! Sem jo prosila naj mi jo kar pošlje, je vztrajala da mi jo prinese, od tega je 14 dni, pa me od takrat niti poklicala ni... Tako da zdaj res samo še tistim za katere vem da se reči vrnejo nazaj domov.

Majabar, ful je lepo brati kako si vse lepo urejata. Super za avtouser posted image  zdaj bosta pa z avtom lahko šla v Bogotouser posted image  Upam da se tvoje vnetje zdravi! Kdaj imaš pa kontrolo? Kaj če bi ti meni napakirala en paket avokada, da nauta mela probleme da vama na avto pada user posted image user posted image  Kako si se pa odločila glede previjalne mize?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
9.7.2010 10:13:39   
pixieM
3x mami - kako imaš lep trebušček!user posted image user posted image user posted image Meni se ful dopade. Že na prejšni slikici v tisti svetli majički mi je bil všeč!
Očitno jaz kar puščam in puščam user posted image . Danes sem šla že 2x na wc in ja, še kar teče. Saj ni veliko, ampak ravno dovolj, da umažem modrc (še dobro, da imam same podložene modrčke, da ne priteče do majice user posted image ). Če si stisnem joško, potem priteče več, če pa pustim pri miru, pa tako...kapljauser posted image . Zdaj bom res mogla kupit in probat te blazinice. Samo meni se zdijo vse ogromne, ker sem bolj pri malih kar se tiče prsi. In imam doma blazinice od Tosame (prinesla mi jih je kolegica, ki jih ni uporabila), sem jih probala, ampak so defenitivno prevelike. Tako, da če katera ve za kakšne manjše in tanjše, bi bila zelo hvaležna za informacije.

Tiamo - jaz bi znorela, da meni nekdo tako naredi. Sem zelo zaupljiv človek in ker sem se že prevečkrat opekla, sem enostavno naredila črto. Ni več posojanj! Lahko odkupiš ali ti podarim in pika. Ker sem drugače zelo prijazna, ko pa me nekdo vleče za nos, pa znorim. Sem prav pasja menda (tako pravi moj). Pa kaj so to zaeni smotani Korošci (hecam se! sama sem Korošica). Ne, res ni lepo, da tako delajo in iščejo izgovore. Samo jaz sem tako zaj*****, da bi šla v tist kraj (v tvojem primeru na Koroško) in zahtevala stvar nazaj. Ker iz mene se pa ne bodo norce delali. Joj, kako sem se razhudila. Drugače sem res bolj prijazna!!!user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
9.7.2010 10:18:30   
anju
ooo 3x mami, kako lepo štrli! user posted image

glede posojanja in sposojanja. nimam še slabe izkušnje. samo se pa bojim, da kaj naredimo stvarem, ki niso naše in jih bomo vrnili.

pixieM prav nič ni čudnega v tvoji reakciji. kaj misliš, da s tem da veš, da si noseča, veš kaj vse te čaka?!?user posted image  boš videla kako boš še jokala - od sreče...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
9.7.2010 10:19:17   
Tiamo
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

potem pa pritisni na tvojo sosedo in naj ti ga ona, kot ve in zna, zrihta za nazaj. konc koncev je stvar sla preko nje, ce te dobro razumem.

Res je, pravilno razumeš...ja tudi ta soseda se je izkazala za mal čudno, zdaj je skoz bolana, je v bolnici, pa nevedo kaj ji je...nevem kje pobiram jaz take , taki se lepijo name...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
9.7.2010 10:19:21   
Pokora
Pixie M, so kar vse te blazinice tako velike - boš videla, znajo biti še premajhne ko je enkrat naval mleka - se zelo hitro napolnijo. Sem pa jaz imela na začetku probleme s Tosaminimi, ker ko se otrok začne dojiti, bradavice začnejo zelo boleti - moj je bil non stop priklopljen in je prišlo tako daleč da so se mi kar hrastice naredile. No in te Tosamine blazinice so se mi kar prilepile na baradvice, tako da je še dodatno bolelo ko sem jih dol vlekla. Sem potem prešaltala na Mullerjevo blagovno znamko.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
9.7.2010 10:42:43   
filisa
Tiamo, 3x mami - se je meni tud zdelo malo hitro za štetje gibov,a moja gin. zgleda tako prakticira. Je tud sicer zelo skrbna in zmeraj opravi vaginalni UZ in tud prek trebuha, kjer vse izmeri (kakor pri morfo.). Nimam pa sicer nikakršnih težav user posted image .

jana84 - NP imam 5.8.

tud midva bova, ko prideva z dopusta začela urejat otroško sobo. Najprej jo moram popleskat, nato pa še greva po pohištvo v Ikeo (posteljico, previjalno mizo in komodo s predali, omara pa pride kasneje, ko se denarnica spet malo napolni user posted image ). Sva kupila tam celo spalnico in sva zelo zadovoljna. A ima katera izkušnje z jogi vložkom za dojenčke od Dormea? Midva že imava njihov jogi in sva full zadovoljna, ne vem pa, kako je s tem za otroško posteljicouser posted image .

pokora - čestitke za praznik user posted image , in da bi se tisto z znamenji čimprej uredilo user posted image !

Zdaj bi pa že bil počasi čas, da se spravim pakirat user posted image ...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
9.7.2010 10:56:34   
Tiamo
FILISA, super za tako G user posted image Nevem po novem koliko UZ pregledov ti v nosečnosti pripada, no meni vedno naredi samo uz trebuha, vse izmeri in vedno reče : velik je!

O Dormeo jogijih nebi, sem razočarana. Zdaj imam od slovenske postelje za naju, pa sem tudi razočarana, po 5 letih so se začili ugrezat, enkrat sva jih že reklamirala.

Za princeso imam jogi iz Ikee in je super. Za malo prihajajoče dete pa ima podedovanega. Če bi ga kupovla, bi ga šla iskat v Ikeo. Tudi za naju bom v nasljednje kupila v Ikeji, pa če jih menjam na 3 leta, ampak pravijo da so ikejini super.

Pixie, faca si s puščanjem, jaz nikoli nisem, edino k sem dojila. Mi je bilo smešno, mala je potegnila na eni joški, druga mi je pa špricala.... Si pa ne predstavljam zdajle, da bi v tej vročini imela blazince not, dej nabavi si trde košarice, pa menjaj modrce...to je moj predlog.

glede blazine za dojenje vam svetujem, da si jo tudi potem nabavite, v porodnišnici jo izprobate in če vam ustreza jo kupite. V porodnišnici, vsaj v ljubljani forsirajo dojenje leže, tako da vam pomagajo samo leže...jaz sem imela velike probleme z dojenjem, mala ni hotela prijeti,če je prijela je takoj zaspala, potem imam ploske bradavice, sva se matrale z nastavki, je fasala od njih sor...

Se vam opravičujem, ampak vsako stvar vam odsvetujem, k mi je res stran vržen denar ... sory, kr kregite me, da vam takole težim...

Edina stvar k sem jo pametno kupila v prvi nosečnosti je bil sterilizator flašk od Aventa za mikrovalovno, to sem uporabljala ful dolg.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
9.7.2010 11:35:48   
3x mami
hm, glede trdih korasic ne vem ravno, ce je dobra ideja. res lepse drzijo in to, ampak ce imas sreco, se ti potem, ko ze dojis, delajo lahko zatrdline, in to zna bit bolece in nevarno. pixieM, mogoce ti v nekaj dneh al tednih mine. jaz bi se poigrala z blazinicami, sploh ce imas kako prijateljico, ki jih uporablja, in ti jih lahko par odstopi. drugace pa mislim, da imajo v dm-u in podobnih tudi pakete po par blazinic. sicer drazje na kos, ampak za sprobat je pa boljse kot kupit cel paket...

sterilizator pa je verjetno res prakticen - ce ne dojis. drugace pa je neuporaben. po moje stvar za nabavo po porodu.

jaz sem vedno najraje dojila sede - sem se lepo namestila na kak kavc, nagiben stol al pa steno ob postelji. taki lepi nezni trenutki so tole... no, potem ko je vecji, sem tudi cepe na sprehodu, al pa na navadnem stolu, ko starejsi je al pa rise. priznam, da nisem nikoli pogresala blazine. bi mi bilo prav cudno, ce bi jo zdaj zacela uporabljat.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
9.7.2010 11:37:02   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: majabar
Najki, živi v podnajemu. Zanj je bilo dovolj dobro, zame in za dojenčka bi pa rada uredila. Pred leti je bilo polno vlage in so zidovi recimo spodnjih 50cm zanič, barva nagubana, odpada. To je treba vse dol izbiti in na novo prepleskati. Bova pa tu še kakšna 3 leta, se splača urediti.

Aha, pol si nabavi hidromer, za dojencka mora biti 40-60 procentna vlaznost. Mi imamo okoli 25% in smo morali nabavit vlazilec, ker se meni sluznico izsusi, malcku pa se bolj, pol je lahko skos bolan. Kolegica, ki je v novogradnji in ima previsoko vlaznost, mora pa ful susit, je pa pod puncko dobesedno zgnil jogi v pol leta zaradi previsoke vlage. Jo je kar kap zadela, prav po obliki telesca je bilo user posted image . Tko da mal nadzoruj, kaksno vlago imata. Pa ce je plesen na zidovih, se lahko razvije astma in drugi dihalni problemi, tako da to kar fajn sanirajta.

missD, slucajno sem vceraj pri neckermanu videla eno prakticno posteljico, ki je primerna za dojenje ponoci, samo izgleda majhna in najbrz ne bi bila za 2 hkrati. Tukaj jo lahko pogledas, je pa s previjalno mizo v akciji, oboje skupaj pride ceneje. Jaz bi jo mogoce vzela, ce ne bi imela ze od prej. Ti pa pokazem se mojo posteljico iz Lip Bled linija Maestral, tale link  je pa v pdf, da ti ne bo kaj zastrajkalo. V katalogu je taka simpl posteljica, mi jo imamo v beli barvi, masivna, kar mi je pa posebno pa je sistem dvigovanja. Ima namrec 4 dvigalke, ki se posamezno nastimajo po centimetrih, ni tisto tipicno na 3 visine. Zdrzijo pa se mojo nosecnisko tezo user posted image . Pa zelo nama je prav prislo, da sva lahko poljubno nagnila vzglavje, ko je bil pozimi prehlajen, kar je  priporocljivo tudi za dojencke, ki polivajo. Stranice se zal ne snamejo, samo se nobeni te dimenzije ne (70x140), bi bila pa dolgo prav dvojckoma. Je pa precej draga cez 300 EUR. Mi nikakor ni zal, da sva jo kupila. In se v Lesnini sva dobila cenej kot pri proizvajalcu, ker so dolzni dati najcenejso ponudbo, se prodajalka nama je predlagala, da dobiva ponudbo od LipBleda in bojo oni na to zbili ceno user posted image . Tako sva dobila popusta vec kot 50 EUR.

Danes sem kupila Zanzi Bimbi, zvecer ga bom stestirala v Podpeci na pikniku, skoraj upam, da bojo komarji user posted image . Ga bo pa mulcek itak rabil na morju, mogoce bo tud ose odganjal. Sem pa zasledila eno bio prsilo podobnih sestavin kot to pa se dodatnih, ki deluje tudi proti osam in klopom. Sej me je sram, da sem pozabila katero.

Jaz komaj cakam, da sestricne zanosijo in bi jim z veseljem posodila vse za dojencka, sam sumim, da bo glih vse v uporabi... Pa ce bo se tretji bom takoj spet rabila. Nerodno. Ful je fajn ce ves, da ti nekaj ne stoji v omarah ampak nekomu prav pride. Je pa nerodno imeti pregled nad vsem sposojenim. Jaz sem imela nekaj oblekic sposojenih in oznacenih od treh mamic, par mesecev po vrnitvi pa sem nasla se kaksna dva kosa, ki sem ju spregledala vrnit =$. Zdaj pa ne vem vec, h kateri spadata user posted image .

Tiamo si ti hecna, poklici, da prides cez eno uro ponjga pa amen. Ce je pa kao ne bo doma, naj ti ga pa pred vrati pusti. Kako enim sploh pride na misel posojat naprej sposojeno stvar?
Ja tudi jaz mislim, da ni dobr vnaprej kupovat. Mi smo po porodu laufali kupit nastavke za bradavice, ker drugace dojenje ni slo, pa kasneje se pumpico, blazino za dojenje, ki mi je uber prav prisla, flaske, ker je moral na dodajanje. Modrckov za dojenje na zacetku sploh ne, ker sem bila itak nekaj casa doma in niti slucajno nisem nosila modrckov, ze tako jih celo nosecnost doma ne nosim. Sterilizatorjev in grelcev flask nismo rabli, so pa prakticni, ce ste veliko zdoma, ker pogrejejo tudi pripravljene kasice. Smo pa v BC akciji na tocke zvestobe kupili phillipsov mini miksercek in grelec vode na uravnavanje temperature in jih res nucamo kt nori. Grelec ima opcijo pogreti vodo na 40 stopinj, kar je fantasticno za formule, potem ima se za 60, 80 in 100 stopinj, kar smo rabili, ko smo vroco vodo nesli s sabo za mesat na poti, pa se v termosko in je bila cez par ur ravno na 40 stopinjah. Zdej nama pa kavo kuha user posted image . Miksercek pa je majhen in prirocen in je mulcku pripravljal gosto hrano, zdej mu pa dela banana jogurt shakes user posted image . Pa seveda je super za potovanja.

pixieM dej si tiste blazinice. Pa vsake tolk lahko res malo izbrizgas, potem bo nekaj casa nehalo kapljati. Obicajno pa curi ce je ful toplo al pa ce so stisnjene, ko se recimo kam naslonis. Sej mogoce si lahko kos vate zavijes v gazo al pa tetra krpico, pa si sama velikost dolocis. Meni je po porodu prikapljalo, kadar je mulcek jokal, kadar sem mislila nanjga in kadar je bil cas za hranjenje. Zdaj me pa samo zascemi v prsih, kadar intenzivno mislim na pikico v trebuscku. Sicer bi mi verjetno tudi priteklo, ce bi mleko ze bilo. Bradavice ocitno ful reagirajo na nase misli, na otrokov jok pa sploh user posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
9.7.2010 12:15:18   
3x mami
za na jogi priporocam, da date zascito. je zelo prakticna, ker se pogosto zgodi, da kaj uide iz plenice, otrok lahko kaj pobruha, skratka, hitro se lahko jogi zmoci, kako tisto posusit in ocistit je pa misterij... ce imas dve podlogi, pa sam zamenjas, drugo operes in si miren. sam pazit je treba, da zascita ni taka plasticna, ampak da je na zgornji strani bombaz.
jaz imam razlicne velikosti. par sta 120x60, dve sem pa kupila potem - prideta cez vecji del normalne posteje (nabavila eno za vsakega in zacela uporabljat, ko smo odvajali od nocnih plenic).

ja, z dojenjem res vidis, kako je mocna psiha. sploh ko je bi otrok mali, je bilo dovolj, da ga nisem videla pred sabo in sam pomislila nanj, pa sem ze dobila naval. no, ko ga imas ob sebi in zajoka, je to itak povprasevanje-ponudba.

Najki, a ti se dojis?

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
9.7.2010 12:39:48   
pixieM
Punce hvala za informacije. Očitno grem v nabavo za blazinicami user posted image . Včasih grem sama sebi na živce, ker sem tako nepoučena o določenih stvareh!!! Saj sem vedela, da lahko to malce teče, ampak sem mislila, da je to bolj tako... izjema kakor pravilo. Da vam še nekaj zaupam. Pa ne se smejat! Jaz sem imela predstavo, da ko dojiš, da se verjetno ustvari kakšna luknjicauser posted image iz katere teče mlekouser posted image , zdaj pa vidim da teče iz vsepovsod po bradavički. Joj, kakšna koza neumna sem. Ampak kar se Janezek nauči, bo Janezek znal.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
9.7.2010 12:57:14   
3x mami
pixieM, vse se stalno ucimo, verjemi. vedno se najde nekaj, kar se ne poznas... sploh ko otroci rasejo, na novo odkrivas svet in vse okoli njega.

ne, med dojenjem ne tece iz ene same luknjice (to sem tudi jaz mislila). ce si bos kdaj pumpala, bos lahko gledala. v bistvu ob potegu brizgne iz vec luknjic - kot en mali tus (da si lahko mal predstavljas).

tako kot sem se pogovarjala s prijateljicami, pa mi je marsikatera priznala, da je ena dojka lahko precej vecja od druge, da se v eni hitreje dela zaloga mleka, da ima otrok eno rajsi kot drugo. skratka, variant na to temo imas ogromno, bos videla, v katero bos padla ti.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
9.7.2010 13:19:04   
3x mami
pocasi odhajam. vikend user posted image user posted image

vsem, ki se odpravljate na zasluzen user posted image : veliko uzitkov, lepega (in ne prevrocega) vremena, malo komarjev in veliko razvajanja!

z ostalimi pa se beremo naslednji teden (bom sicer bolj leteca)

evo, se mali pozdravlja - ima ravno uro telovadbe user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
9.7.2010 13:20:14   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami
Najki, a ti se dojis?

Ne. Dojila sem do kake petega meseca, s tem da je vecino dobil iz formul, jaz sem pa non stop pumpala kt utrgana (150-200ml na rundo) in je dobil 1-2 obroka pri meni (res je ogromno jedel). Par mesecev mu ni zlaufalo vlect, potem mu pa ni bilo vredno truda k je rajs flasko. Tko da dojenje je bilo bolj cartanje in je dobil tudi moje mleko po flaski, sem ga pa spumpala po dojenju. Potem so prisli zobki in je zacel glodat, tudi zavracat bradavico, pa se tam nekje so koncno potrdili alergijo na mleko in je nekak hkrati slo alergija, gosta hrana, zobki in prenehanje dojenja. Sem imela pa mleko se 6 mesecev po tem, sam pac cisto malo. Usahnilo je sele malo pred ponovno zanositvijo user posted image . Tako da mlekarna dela s polno paro, sam mulcek ni prav zagrabil in vlekel in je moral na flaske zaradi izgubljanja teze. Je pa jedel pol vec kot ostali ze od zacetka. Drugace pa zdaj pri 16m se vedno rad pije formulo, pa ker nam je une hipoalergene ful ostalo, mu jo kar dajemo. Ce bi se dojila, bi bila verjetno zdaj v fazi odvajanja.

pixieM je cisto normalno da ne-mamam pol stvari okrog nosecnosti in  otrok ni znanih. Pol pa sprot odkrivas vse tabuje, ki so vsem znani, samo izven nosecniskih krogov ne slisis o njih.

V prsih je vec zlez in ne tece enakomerno iz njih, tako da je pri dojenju fajn une od zadi al pa ce cutis da so ksne bolj polne mal masirat proti bradavici in iztisnit, da se praznijo. Ker se ksna lohk zamasi in je ful problem s tem (mastitis). To sem sploh pri pumpanju pazila, da so bile vse zleze zmehcane, nisem samo spumpala kar je vn potegnilo ampak se iztiskala zraven.

< Sporočilo je popravil Najki -- 9.7.2010 13:24:07 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
9.7.2010 15:06:33   
majabar
Pokora user posted image , sadje in zelenjava sta res poceni. Sem danes ugotovila, da sva kupila sadja za deset ljudi, tako da bo treba kar zobe stisniti in pojesti čim več:). Kontrole za enkrat še nimam, ATB še za 3 dni. Bomo videli, ki si uredim zavarovanje. Urin je boljše, bel izcedek pa ostaja. Baje bova imela previjalno mizo:)!
3x mami, je sigurno samo eden v tem trebuščku? ;)
Najki, hvala za informacije glede vlage. Tega pa res nisem vedela.
Včeraj sem dobila avto, kakšen stres je vožnja tu! Kar na jok mi je šlo. Upam, da bo kmalu boljše. SVojih prvih 30km sem naredila. Zdaj pa trening!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
9.7.2010 17:04:06   
Roberta69
Potrebščine za dojenje: meni se zdi tudi najbolje počakat, vsaj kar se črpalk in podobnega tiče - jaz si nisem niti enkrat v življenju črpala mleka (no enkrat z roko, ker nisem hotela, da bi mu dajala tisto mleko iz praška, ko sem začela uvajat gosto prehrano, ampak je bilo prenaporno). Modrček za dojenje bi si pa jaz vseeno kupila kar prej, no vsaj jaz si ne predstavljam, da bi dojila z običajnim (saj če imaš manjše prsi sploh ni panike - videla pri snahi) pa tudi kosti si sploh ne predstavljam med dojenjem. Jaz imam ene par Mullerjevih in ene par Šparovih, pa so mi kar oddtehtali user posted image . Kakšnih lepih nisem "rabila", moja snaha recimo pa ni imela nikoli takšnega za dojenje na sebi, ker so se ji zdeli totalno grdi...

Aja, se sploh nisem pohvalila, da smo se kar nehali dojiti user posted image , še zdaj ne dojamem user posted image . Ene 2x se je zgodilo, da je zaspal zvečer brez dojenja zraven user posted image , potem sem pa probala kar govorit, da me boljijo, pa da morajo počivat, pa da je to za dojenčke in zdaj se sigurno že 14 dni prov nič ne dojimo - si ne morete predstavljat, kako svobodno se počutim (zdaj grem končno lahko kam ven, žurat, na pijačko... do oktobra seveda user posted image ) in sem ful vesela, da se je tako by the way končalo user posted image . Je pa zdaj težava pri popoldanskem spanju, ki ga sploh ni ali pa se zgodi šele okrog 16-ih, 17-ih, ko je že čist fertik user posted image .

Majabar, ful kjut, da boste imeli tako zabavo, do sedaj sem to videla le v filmih...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
9.7.2010 17:12:36   
Pokora
Filisa, lahko rečem samo user posted image  za tako ginekologinjo!!!

PixieM, mislim da so blazinice res najboljša rešitev. Stiskanje mleka pred porodom ni proporočljivo, tako da ga raje pusti naj izteka kakor mu pač paše. Pri dojenju pa je pomembno da nosimo modrčke brez kosti, da ne stiska katere od žlez in posledično ne pride do mastitisa. Je pa logično da ne veš kako je z izhodom mleka, če tega še nisi videla!!!

Blazino za dojenje sem jaz v prvi vrsti kupila že sedaj zaradi mojega udobja. Moram priznati, da sva danes prav dobro spali. Če mi bo v pomoč do konca, se bo fino obrestovala.

Majabar, ne me narobe razumet, ampak sem ti res kar malo fouš za sadje. Saj se ga boš sčasoma verjetno najedla, tako kot smo konec sezone že siti npr. pomaranč, ampak mora biti res carsko. Super za previjalno mizo - boš videla, hrbtenica ti bo zelo hvaležna! Kar se vožnje tiče, pa praviš da je Lj prava vas, a? user posted image user posted image  Upam da se čim prej navadiš - potem pa ko boš prišla domov, ne boš več znala po Lj vozit...

Jaz bom zopet 5 dni sama, sta fanta odpeketala na morje. Upam da me kdo pride pogledat. Lahko se pa pri meni doma dobimo - ko je bilo nekaj govora o srečanju. Sta toplo vabljene!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
9.7.2010 17:19:38   
Pokora
Roberta super da se vama je tako izšlo s koncem dojenjauser posted image
Ti moram povadati, da sem danes prvič pila melaso in mi je v limonati čisto uredu. Se mi je zdel da je mel vse skupaj okus po suhih slivah. Bom jutri probala še s čajem - pijem roiboosa ki ima zelo močan in specifičen okus, tako da me po mojem ne bo motilo, bo verjetno prevladal okus čaja. Zdej bom morala samo še mulca nahecat da je to tak poseben med (ga obožuje), ker on ima še vedno zelo nizek železo.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
9.7.2010 17:39:22   
caroline1
Majabar prav nič ti ne zavidam vožnje po kaosu...vem kako zgleda trst in me je groza, da bi mogla kdaj sama tja user posted image . Glede zdravja, upam, da se ti kmalu popravi. Mene zadnje dni spet čudno tišči v ledvicah...jao jao jao!!! še dobro, da je v pondelk kontrola. Se mi zdi včasih, da me psiha daje. Stanovanje pa si le fajn uštimajta. Jaz sem ravnokar objavila oglas, da iščeva stanovanje. Mi grejo tukaj prav na živce. Lokacija je fajn, to je pa tudi vse. Vse kar je zapisano v pogodbi je kar nekej. Se ne držijo dogovora glede nobene stvari. Mah, sej bo že...Upam, da uštimava čim prej, ker nikol ne veš kako se stvari odvijejo!!!

3X mami in Pokora- bomo čvekale...jaz se včasih prav dolgočasim. Sicer se trudim kuhat, pa berem- v tem res uživam...
3x mami- ti si taka suhica, sej nekje pa more user posted image  biti!!! Moj ma velik placa kje noter v votlini pa imam vseeno bušija konkretnega. user posted image  

Tiamo- dobrodošla...tudi jaz v velik stvareh vidim popolnoma neuporabne zadeve...je pa res, da v trgovinaf hočejo podturit prav vse...in jaz se BC in PP prav izogibam, ker te napadejo po tri trgovke in so ful pametne kaj vse rabiš in kako in oh in sploh...grem raje v Leclerc ali Spar, kjer imajo iste stvari kar se tiče flašk bla bla in je vse bistveno ceneje. Jaz sem npr flaške že kupila. Tudi dudo, podlogo za posteljo, ravno tole z bombažnim vrhnjim delom, pa rjuhe...vse v akciji v Leclercu. Zadnjič sem šla po posteljnino za zibelko, ker bi rada, da ima lepo in novo in sem zanjo dala več kot bi za posteljo (85evrov) v BC. Ampak je na žalost kje drugje nisem zasledila. Pač skoz pomalem kaj. Se mi zdi lažje kot vse naenkrat. Jaz mislim, da smo mi zelo različne, da imamo zelo različne življenjske sloge in, da tisto, kar se eni zdi nujno potrebno, se zdi drugi popolnoma neuporabno. In če poveš svoje mnenje, se meni zdi čist ok. Jaz recimo sterilizatorja nimam namena kupit in se mi zdi, da ga ne rabim...Vrela voda zame še vedno najbolj učinkovita!!!user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
9.7.2010 19:41:13   
Najki
Roberta lepo ste se odvadili, ksni imajo ful tezave pri odvajanju user posted image . Koliko je pa fantek zdaj star?

O ja Trst... Ga ne morem videt. menda Italijani sploh nimajo avtosole, samo vadijo z zlahto pol pa ne vem al na nek izpit al kaj in pol nosijo neki casa znak za mladega voznika. Tko da se ucijo po zgleda Italijanov user posted image . Njihove ceste in odcepi in krizisca so pa itak zgodba zase. Ma majabar se bos hitro privadila. V Egiptu je sele hudo, ko se cez noc ne nehajo hupati, vozijo pa po pravilu vecji ima prednost user posted image .

Caroline1 kaj pa je pravzaprav problem s tvojimi ledvicami? Od cesa te tako bolijo?
Ajej js moram prodajalke v PP z megafonom iskat user posted image , tudi v BC niso vsiljive, sam vecinoma grem na rudniku. So pa v BC ful prijazne ce kaj rabis k tudi nimajo guzve pa si lahko cas vzamejo za stranko. Posteljnine za otroske posteljice so pa prav oderuske... Stanejo vec kot za 160x200 posteljo. Mi smo jo najceneje dobili v Ikei. Kaksne posebne posteljninice za zibko bos pa verjetno nasla po netu in zihr bolj ugodno.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
9.7.2010 20:35:20   
caroline1
Najki- moje ledvice so zgodba zase. Nikoli nisem imela težav z njimi. V aprilu me je pa sredi noči zvilo...napadi ledvičnih kamnov! Potem so mi za 2 meseca vstavili cevke, ki so skrbele za odvajanje vode iz ledvic. V nasprotnem primeru lahko ledvice odpovejo v 10-14 dneh! Ta cevka je bolela in nasploh bila zelo neprijetna, konstantno kri v urinu, težko ležati na boku itd...prejšnji mesec so jo odstranili in prva kontrola ni bila obetavna. V vsaki ledvici po 3 kamenčki, veliki do 7mm, in zastajanje vode. Ki pa je lahko posledica tudi nosečnosti. In skoz me tišči boli in nasploh čuden občutek. V pondelk imam kontrolo. Upam, da je stvar ok, in da se območje, kjer se voda zadržuje ni povečalo. Ker v nasprotnem primeru dobim cevke v ledvice...tokrat pač ne od znotraj temveč od zunaj. Kar pa zna biti zelo neprijetno, nerodno in sploh grozno...glede na to, da je do PDP-ja še kar nekaj časa...Tako na dolgo ali kratko! Nič prijetno. Je pa res, da je z otročkom vse ok, in to me veseli in mi lepša dneve. Jaz bom že potrpela...po porodu pa najbrž kak poseg!!! Ne vem. Tako vsaj piše na izvidih in nekaj so mi omenjali na kontrolah.

ja posteljnina...eh, jaz mam včasih kak preblisk in stvar kar kupim...kupila sem v bistvu obrobo za zibelko pa baldehin, odejo blazino, pa ne vem če še kej! mi je blo pač lepo :)

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
9.7.2010 20:52:18   
majabar
Caroline, hitro si uredita stanovanje, vedno bolj okrone bomo, a ne? Blečine v ledvicah...mene je nekaj dni grozno bolelo, zdaj pa čisto nič. Upam, da bo na tvoji kontroli dobro. Jaz imam še 9ATB (3 dni), upam, da zaleže! Tudi jaz pravim, samo, da je z otročkom vse OK!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
9.7.2010 21:18:48   
Roberta69
Najki, moj Liam je rojen konec aprila 08, se pravi, da se je nehal dojiti pri ene 26-ih mesecih... Ga sicer nisem nameravala namensko odstavljat, se je pa vse samo od sebe tako nepričakovano in lepo izteklo, da ne bi moglo biti bolje user posted image .

Dude in flaške: tudi tu je tako, da ni nujno, da bo rabil/hotel imeti oz. odvisno od staršev. Mi2 nisva želela, da bi imel dudo in je zato nikoli ni imel, flaške pa tudi ne - prva flaška je bila tista s slamico (pa še to slučajno in precej pozno, večinoma pa itak že dolgo pije iz kozarca).

Posteljica: pri prvem smo imeli tisto klasično (120 x 70 ali nekaj takega) in je še vedno prislonjena na zakonsko (zelo dolgo je bila posebej, najprej je bil veliko v njej, potem pa zelooo dolgo skoraj nič user posted image ), zdaj bova pa kupila za prve mesece zibko in sem komaj našla takšno, ki mi je kolikor toliko kul (nisem za kakšne izrezljane variante), pa še cena je sprejemljiva http://soncek.si/si/easy-baby-zibelka-182-bela-i12543.shtml. Sva se pa odločila tako, ker se je prvi sin ful rad (v bistvu se še danes rad) zibal v viseči mreži, tako je na morju vedno zaspal, če pa ni bilo mreže, smo ga pa "morali" guncati v deki. Hotela sem pa tudi da je na kolesih, da bo čez dan lahko kje zraven, ker ne bom imela ležalnika oz. bo verjetno veliko kar na tleh, če ga naš obstoječi škrat ne bo imel namena preveč demolirat user posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......