|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
29.6.2010 9:49:36   
Nika v službi
Res težka odločitev. Jaz verjetno ne bi šla, sploh ne kampirat (ampak saj veš, to sem jaz, ki itak ne bi šla kampiratuser posted image ). Kaj pa vem, jaz bi se morju v tem trenutku odpovedala in raje izbrala kaj manj vročega, kako gorsko varianto (Bohinj, kakšno avstrijsko jezero...), pa hotel ali apartma, ki ima mogoče še bazen zraven, ipd.

Dejstvo je, da ga tudi doma ne boš mogla popolnoma izolirati, da bo ravno tako na soncu, vročini, da bo tekal naokrog, torej bistvene razlike med domom in neko drugo lokacijo ni. Bi se pa jaz res najverjetneje odpovedala morju v tej situaciji.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
29.6.2010 10:14:17   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Res težka odločitev. Jaz verjetno ne bi šla, sploh ne kampirat (ampak saj veš, to sem jaz, ki itak ne bi šla kampiratuser posted image ). Kaj pa vem, jaz bi se morju v tem trenutku odpovedala in raje izbrala kaj manj vročega, kako gorsko varianto (Bohinj, kakšno avstrijsko jezero...), pa hotel ali apartma, ki ima mogoče še bazen zraven, ipd.

Dejstvo je, da ga tudi doma ne boš mogla popolnoma izolirati, da bo ravno tako na soncu, vročini, da bo tekal naokrog, torej bistvene razlike med domom in neko drugo lokacijo ni. Bi se pa jaz res najverjetneje odpovedala morju v tej situaciji.

Se popolnoma strinjam s teboj. Kaj torej priporočaš? Eno bolj hladno varianto torej, ampak kam? Nisam ja svjetski čovjek, zato res ne vem...user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
29.6.2010 10:59:48   
Nika v službi
Jaz bi verjetno izbrala eno od višjeležečiš avstrijskih jezer. Na pamet mi trenutno pade Weissensee, ki je skoraj na 1.000m višine, temperatura jezerca pa je vseeno dovolj za kopanje. Bom malce raziskala, če želiš, pa ti sporočim, če kaj najdem. Ampak brez obveze, ok, ker se mi tukajle gostijo stvari, tako da ne vem, kdaj se bom lahko lotila.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
29.6.2010 11:10:35   
pety78

Jaz bi verjetno izbrala eno od višjeležečiš avstrijskih jezer. Na pamet mi trenutno pade Weissensee, ki je skoraj na 1.000m višine, temperatura jezerca pa je vseeno dovolj za kopanje. Bom malce raziskala, če želiš, pa ti sporočim, če kaj najdem. Ampak brez obveze, ok, ker se mi tukajle gostijo stvari, tako da ne vem, kdaj se bom lahko lotila.

Se ne mudi, ti bom pa res hvaležna.

Neposredna povezava do sporočila: 2079
29.6.2010 11:20:11   
Nika v službi
http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Seen_in_%C3%96sterreich

Poglej, za začetek ti dam listo vseh jezer v Avstriji, lahko si pogledaš opise, nadmorsko višino, ipd. Bom pa jaz tudi ob priliki pogledala, katera po mojem mnenju najbolj ustrezajo...

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
29.6.2010 14:14:27   
pety78
Za tole so pa po mojem nore cene, ne?

http://www.kinderhotels.com/

Neposredna povezava do sporočila: 2081
29.6.2010 14:20:12   
Nika v službi
Ja, ne vem, prav poceni niso. So pa krasne variante, čeprav spet - če ne sme ful noreti, je mogoče bolje, da izberete nekaj, kar bo manj vabljivo. Da mu ne bo hudo, če se ne bo mogel vsega udeležiti. Vsekakor pa je vredno dobro pogledati ponudbo, mogoče imajo vendarle kakšne posebne cene, ker julij/avgust je vendarle bolj termin za morje kot take variante. Preglej, izberi primerno lokacijo in preveri.

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
29.6.2010 17:18:03   
benika
Dan,

jaz sem imela danes pregled pri diabetologu in pregled v APN. Sladkor je kontroliran, tudi pregled je bil ok. Imam sicer malenkost ketonov v urinu ampak bomo popravili. Kile...jah kile. Sem na -13 kg. Imela sem tudi UZ (kontrolo rasti) in je vse ok. Tule je pa še najnovejša slikica naše deklice

user posted image

< Sporočilo je popravil benika -- 29.6.2010 17:19:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 2083
30.6.2010 7:44:19   
Nika v službi
Ojla, Manca!user posted image Lepo brati take novičke, Benika. Že pakiraš? A lahko še kaj od Justa naročim? Ti vržem na mail, ok?

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
30.6.2010 11:16:50   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

user posted image

Oooooo, cela mama. user posted image user posted image user posted image

Benika, a ti pa kar -13 kg? Ojej, a je to ok?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
30.6.2010 12:40:14   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

user posted image

Oooooo, cela mama. user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Dobra.user posted image

Čaki, a hočeš reči, da je izgubila 13 kg?! Halo?? Saj res, zdaj vidim minus... kaj pa je s temi ketoni? Nič ne poznam teh zadev, guglat pa nimam časa...

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
30.6.2010 13:40:04   
benika
Ketoni v urinu se pojavijo, ko ne pojem dovolj in otrok črpa moje zaloge. Ni sicer prav nič tragičnega, pojavijo pa se mi takrat, ko zvečer ne pojem dovolj.

Se mi pa ogromno pozna spremenjen način prehrane in zaradi tega taka izguba teže.

Neposredna povezava do sporočila: 2087
30.6.2010 13:50:41   
Nika v službi
Pa ti boš do konca nosečnosti na idealni teži!user posted image Bo vse odvečne kg popapcala Manca. A mi jo posodiš za nekaj tednov?user posted image Aja, pa vseeno se jaz ne bi odpovedala npr. ledeni kavi, pa beli kavi s smetanco...user posted image

Si dobila mail?

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
30.6.2010 14:45:53   
benika
Posodim ti jo po 11. septembru, zdej nej še mene zažirauser posted image user posted image user posted image Saj se jaz tud ne odpovem ledeni kavi, sploh ne. Ni sicer vsakodnevno na meniju (za razliko od sladoleda), je pa. Malce si zvišam dozo inzulina, pa gre tud to čez, prez da naraste sladkoruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2089
30.6.2010 14:49:20   
benika
Si dobila mail?

Sem, ja. Dobiš ko pridem z dopusta.

Neposredna povezava do sporočila: 2090
30.6.2010 15:26:07   
Nika v službi

Si dobila mail?

Sem, ja. Dobiš ko pridem z dopusta.

OK, te povabim na ledeno kavo.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
1.7.2010 8:00:30   
Nika v službi
Dobro jutro!

Kaj delate v tem meglenem jutru? Jaz pijem svoj jutranji napitek (sok sveže pomaranče, grenivke in limone) ter se pripravljam na še en pasji dan. Pasji v smislu vročine in pasji v smislu kopice dela.

2ursae, kje pa si zdaj? A si že določila potek vajinega romantičnega večera?

Pety, kako je Vid? Je že doma? Si uspela narediti že kak ožji izbor destinacije?

Valli in Tažani pa se dopust počasi izteka, če se ne motim (saj so šli za 1 teden, a ne?). No, vsaj vreme jim je naklonjeno, tako da sigurno maksimalno uživajo. Včeraj sem prav pomislila, kako bi bilo fino skočiti v toplo morje.....

Teta beta, od tebe je tako malo novičk, kdaj pa jo vi mahnete na dopust? In kam?

Doroteja, kako je kaj pri vas? NA FB si kar aktivnauser posted image , tule pa pogrešam tvoje poste. Daj, malo napiši, kaj delate in kakšno slikico Aline tudi že pogrešamo.

Pia, novice s tabora? Nina najbrž uživa na polno...

Ninočka, kje si pa ti? Nič ni bilo poročila iz Gulliverlandije... kako vam je bilo všeč? Anjine slike sem sicer videla, ampak tvojih sončkov ni bilo gor.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 1.7.2010 8:02:02 >

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 2092
1.7.2010 9:02:13   
benika
Samo pomaham vam in čez 5 min bomo že na poti na user posted image . Ne počnite nič, kar midva ne bi, uživajte maksimalno in se beremo čez 10 dni.

Pa, pa

Neposredna povezava do sporočila: 2093
1.7.2010 9:34:41   
Pia67
Ojla,

Nika pri nas je "šajba", sončen dan, ki veliko obeta.user posted image  15 kilometrčkov teka, nekaj pospeševanja in preklinjanje komarjev.
Nina danes lovi ribe in dela hiške iz lubja v gozdu. Da ne bo pomote, Nina vsako popoldne pride domov (gre za dejavnosti med tednom). Pripeljejo jo pred mojo službo in greva domov počivat. Toliko se ji dogaja, da pozno popoldne obvezno zaleže, potem pa zopet gasa po zgodnji večerji do pol devetih, ko jo moram kar  odtrgati od igre in gre spat, da zjutraj dovolj zgodaj vstaneva. Se pa že veseli naslednjega tedna, ko bo s konji, takrat bo treba še bolj zgodaj vstat, ker konji potrebujejo jutranje nego.
Da zaključim kot sem začela: komarjiuser posted image user posted image user posted image  (noge imam ko kaka prava kmečka deklina).
Pozna katera najbolj učinkovit način, da zaščitim Nino pred komarji, ker bo naslednji teden še bolj izpostavljena. Zapestnicauser posted image , Autan v stiku se zaradi potenja izdiši, mogoče elektronski odganjalec' Predlogi?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
1.7.2010 22:06:11   
teta beta
Ojla,

ja, saj je že res čas, da se kaj javim. Saj še tu pa tam preberem, ampak nimam cajta kaj napisat ali pa se mi ne da. Danes so se začele vrtčevske počitnice, smo bili končno doma po enem tednu - skoz smo leteči, pa jutri nas spet dva dni ne bo, za nedeljo še nič ne vem...
Daša se že lepo vozi s kolesom, problem je edino začeti in pa včasih ustaviti. j. smo že vnaperj kupili darilo za RD, in sicer traktor na pedala s prikolico (kar rabljenega preko bolhe) in je čisto nor nanj. Najboljša pa sta, ko Daša vozi traktor, on pa sedi v prikolici in gremo naši user posted image .

Nika, slabo bereš ali pa me ne šmirglaš user posted image . Sem že povedala, kam in kdaj...cccc. No, da se ne boš preveč matrala in brskala, gremo v Moravce in na Krk in sicer konec julija.

Fuzbal še gledamo, zdaj sicer manj, naš mali še vedno, ko vidi nogomet na tv, začne navdušeno "naši gajo, naši gajo!" Pa tudi album imamo, sicer skoraj prazen in so zdaj že odkar ga imamo aktualne zastave in države in kje je kaj pa brskanje po atlasu. Pa sem prejšnji teden kupila v lidlu velika stenska zemljevida sveta in Evrope, še zastave so gor in je to zdaj hit.

nič, zdaj grem pa pod tuš in v svežo posteljo user posted image

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
1.7.2010 22:10:45   
teta beta
Pia, mi smo na balatonu uporabljali sprej, pa je v redu. Katerega koli, pa tam je veliko komarjev. No, Pety, Balaton je tudi dobra ideja za dopust, da ni ravno prevroče, razen komarjev je tam super.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
2.7.2010 8:19:08   
2ursae

2ursae, kje pa si zdaj? A si že določila potek vajinega romantičnega večera?

hvala za vprašanje user posted image . Nč ne bo, sta ravno včeraj t&t (tast in tašča) sporočila, du otrok raje še ne bi imela čez noč user posted image user posted image user posted image user posted image . Tko da poteka še nisem določila, ker do takrat, ko se bo tak večer zgodil, lahko Ljubljana pošteno spremeni svoj izgled user posted image in se ne splača vnaprej planirat.

pety, ja , sporoči, kako gre Vidu.

Benika, UZ slikica je super user posted image , moj G jih pa nč več ne tiska. Sem imela v torek pregled, vse je ok in ostaja deklica user posted image .

pa pa, grem delat. Kaj boste čez vikend?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2097
2.7.2010 9:18:28   
Nika v službi
Dobro jutro, dober dan!

Benika, maham nazaj malce z zamudo, ampak danes itak že čofotate v morju, tako da vas taka malenkost pač ne bo preveč zmotila. Uživajte maksimalno.

Globoko opravičilo, Teta beta. Očitno površno berem.user posted image Hvala, ker si mi prihranila listanje nazaj.user posted image Koliko pa sta velika ta stenska zemljevida in koliko staneta? Se mi pa zdi ful dobra ideja, mi podobno praktiriramo na globusu, ampak če so zraven še državne zastave, je to še bolje. Je poučno tudi za odrasle, za obnovitev (ne)znanja.

Pia, mi doma uporabljamo tisto elektronsko zadevo za v vtičnico, ki oddaja vonj, ne vem imena, mogoče Baygon.user posted image V principu deluje. Za zunaj se proti komarjem ne mažemo, uporabljamo pa občasno repelente proti klopom (mislim, da je nek losjon od Hansaplasta) ter nek sprejček, ki umirja srbenje po komarjevem piku. Torej, malo preprečujemo in malo gasimo.user posted image

2ursae, eh, no, to pač ni dobra novica. A da bi pa tvoji uskočili z varstvom, to pa ne bi šlo? Ker če tega zdaj, ko sta še 2 otroka, ne izkoristita, bo potem, ko bodo trije, še toliko težje. A pa ti Anže in Bor prespita noč ali se zbujata? Kaj pa če bi t&t prišla k vam domov in pri vas prespala, mogoče bi bilo lažje. Ker vidva bi potem še vedno lahko recimo do polnoči prišla domov in onadva bi še vedno lahko šla bodisi nazaj domov ali pač ostala tam do jutra.

Moj vikend bo v znamenju službenega team buildinga. OB 15:00 nas avtobus pobere izpred tovarne in nas odpelje na nek hrib nad Muto. Na posestvu Herk (http://www.herk.si/index1.html) se bomo zabavali do nedelje popoldan, prihod v Lj. je predviden najkasneje do 18. ure v nedeljo. Imamo paintball, pa pohod, peko kruha, cel kup družabnih iger, večerni party, doolg zajtrk (od 8:00 - 9:30), savna, bazenček... Luštno bo.
Moja dva ptička pa si bosta vikend organizirala po svoje, zaenkrat s podrobnostmi še nisem seznanjena, nekaj se pogovarjajo s svakinjo, da bi se zmenili in kam šli s Saro in Manco....

Če se ne uspem danes več oglasit, se znova beremo v ponedeljek. Čau.

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
2.7.2010 9:38:07   
2ursae

2ursae, eh, no, to pač ni dobra novica. A da bi pa tvoji uskočili z varstvom, to pa ne bi šlo? Ker če tega zdaj, ko sta še 2 otroka, ne izkoristita, bo potem, ko bodo trije, še toliko težje. A pa ti Anže in Bor prespita noč ali se zbujata? Kaj pa če bi t&t prišla k vam domov in pri vas prespala, mogoče bi bilo lažje. Ker vidva bi potem še vedno lahko recimo do polnoči prišla domov in onadva bi še vedno lahko šla bodisi nazaj domov ali pač ostala tam do jutra.

ah kje, pri t&t je vse tako zakomplicirano, da scenarij, ko ona2 prideta zvečer mirkat otroka, ni mogoč. Med drugim tudi ne marat vozit ponoči.
Moja2 še delata in ju nočem obremenjevat. čeprav mislim, da bi moja mami bila ZA, ji bom ju3, ko jo vidim, to omenila ... mi je pa po eni strani tud zoprno vztrajat, ker ko mi je U. povedal, da z nedeljo ne bo nič, je mirno šel dalje, takoj sprijaznjen s situacijo , o alternativah sploh ni razmišljal, tko da imam zdaj nek občutek, kot da je le meni do tega in posledično potem, da sem slabša mama kot je on oče ... kot pravim, hormončki mi nagajajo user posted image in razmišljam traparije.
Mi je pa totalno jasno, da ko bova imela še Lučko, ne bo s tem nič, zato bi pa še toliko bolj rada, da se te stvari čim večkrat spelje zdaj. Morda je najboljš, da se kar sprijaznim z realnostjo in neham silit z glavo v zid za nekaj, kar pač ne gre. Ne vem, a je tašča pozabila, kako je, ko si mlad in zaljubljen ali pa je že takrat, ko je imela Uroša bila te miselnosti, kot je zdaj: za otroke se je treba do konca razdat in ko je ženska mama, je le mama in nič drugega (vem, da tako misli, mi je povedala).

aha, repelenti
: mi ne uporabljamo ničesar, na morju se bomo malo posprejali, Uroš zvečer naspreja prostor in zavese, tistih reči za vtaknit v vtičnico pa ne uporabljamo, čepraa niti ni slaba ideja. Neki se trudimo, da bi imeli natur odganjalce (npr limonsko travo) a žal te stvari ne zaležejo kaj dosti, hočeš nočeš je treba, če ne želiš bit popikan, nabavit pravi sintetični strup.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2099
2.7.2010 9:59:26   
Nika v službi
2ursae, res razmišljaš traparije.user posted image Zato, ker si želiš ven z možem, ker nočeš bi 24h/dan in 365 dni na leto zgolj in samo razdajajoča se mama, nisi nič slabša mama. Najverjetneje si lahko še boljša mama prav zaradi tega. Ker se v takih trenutkih sprostiš in si kasneje še bolj izpolnjena v svoji materinski vlogi.

Da ne bi preveč na dolgo razlagala, ker mojo filozofijo itak vse dobro poznate. Jaz bi rekla, da se o vseh svojih občutkih pomeni z Urošem, da bo vedel, koliko to tebi pomeni. In nato še naprej iščite rešitve.

Ne vem, zakaj bi imela slabo vest prositi za pomoč svoje starše? Saj najbrž ne delata cele vikende. Če si vidva npr. vzameta petek off in onadva takrat počuvata svoja vnučka, po moje ne bi smelo biti to nekaj nepredstavljivega. Sploh ker tega do zdaj sploh še nista nikoli prosila, kolikor vem.

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.