šipek
|
Srčekgirl čestitam za krepkega korenjaka! Hitro okrevaj, potem pa domov k velikemu bratcu Naomi1 nič naj te ne bo strah! Sicer te čisto razumem, ker sem bila tudi sama panična, ko sem izvedela, da imam streptokok b ampak je že kar nekaj časa od tega, tako da sem se že malo pomirila Poglej, streptokok ima baje kar precej nosečnic in lahko si samo vesela, da so ti naredili bris in boš vedela, če ga imaš. Ker nekateri G sploh ne povejo, da to obstaja in da je fajn naredit test. Pravijo, da smo mamice in dojenčki itak pod nadzorom v P in da ni panike. Vendar pa je zelo dobro, če boš vedela rezultat, ker če si +, boš takoj ob sprejemu v P povedala, da ga imaš, pa še potem čim večx to ponovi, ker boš dobila v žilo antibiotik, pa pri otročku bodo bolj pozorni. Sploh pa ni nujno, da se otroček okuži s tem, ko bo šel ven. Je zelo majhna verjetnost. Jaz bom tudi malo težila, če bo treba, da otročku naredijo bris (mislim, da iz ušesa), če je okužen s to bakterijo. Itak pa glede zdravljenja pred porodom pravijo čisto različno. Eni G zdravijo mamico z antibiotiki, eni pa sploh ne. Ker naj bi bilo tako, da če si enkrat okužen s to bakterijo, jo imaš za vedno in se lahko vrne. Tako da... Zapomni si samo to, da je dobro, da veš, da jo imaš (če jo sploh imaš) in potem to povej v P. Pa to ti napišejo tudi v materinsko knjižico. Drži se in čim bolj se probaj pomirit. Pa vedi, da nisi edina s tem, če te kaj tolaži! Upam, da sem ti kaj pomagala, ker vem kako je, ko to izveš - nič luštno...
|