Kiwa
|
Pozdravček od Kiwe in Gaje Najprej čestitke vse, ki ste že rodile! Nisem brala za nazaj, ker šivi boliiiijooo Na hitro, kako je izgledal moj porod. V ponedeljek ob 12h (pomemben podatek - po sexu ) me je začel močno boleti križ. Ampak taka konstantna bolečina, tudi približno nisem mislila, da so to popadki. Sem se sprehajala po stanovanju, pomila posodo, šla ležat, ugotovila, da se pa to mogoče le pojavlja v intervalih (na 3 minute!), se grem tuširat (ful pomaga) in fantu pošljem sms, naj pride domov, ker se mi zdi, da so tole popadki. Počasi sva se odpravila v P, mene je že kar zvijalo, ampak ni bilo prehudo. Pridem v P, me dajo na CTG, rišejo se močni popadki. Sem babico vprašala, če sploh je kaj, ona pa ja nekaj pa je. Naredi še pregled, reče odprti ste 3 cm. Po pregledu sem ful zakrvavela, zato mi iz previdnosti niso dali klistirja (pa ful sem ga želela), s fantom prideva v roza porodno sobo, G mi je predrla mehur, potem se je pa začelo. Želela sem epiduralno (čeprav je bilo popoldne), pa me je babica "prepričevala", da ne. Je rekla, da bo trajalo eno uro preden jo dobim, ker bi mi morali vzeti še kri in, če bi bilo ok, bi jo dobila. Rekla je, da mi v tem času ne sme dati nič proti bolečinam in, da nima kaj delati zraven. Pol ure smo se pregovarjali epiduralna da ali ne. Potem pa sem rekla, ok ne (me je že preveč bolelo), dajte mi nekaj. Sem dobila masko, ki sem jo skoraj požrla (super zadeva), rekla je, čez 15 minut vas še enkrat pogledam, pogleda, odprta 8 cm. Ko sem to zaslišala, sem dobila kar eno moč, ker sem vedela, da se bliža konec. Še nekaj popadkov, hud pritisk kakat in Gaja je bila na mojem trebuhu . Tako sem srečna, da kar jokam zraven . V porodni sobi sem bila 1,5 ure. Jaz res lahko rečem, da sem mislila, da bo ful bolj bolelo. Ni bilo hudo. Samo kakat me je ful Kako je bilo kasneje v P pa kdaj drugič, ker šivi pa res bolijo. Če me ne bi prerezali, bi šla takole rodit lahko vsak dan Julij je, sedaj bodo prihajale same lepe novičke!
|