|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010 - 2.del
2.7.2010 10:43:01   
Kiwa
Pozdravček od Kiwe in Gaje user posted image

Najprej čestitke vse, ki ste že rodile! Nisem brala za nazaj, ker šivi boliiiijooo user posted image

Na hitro, kako je izgledal moj porod. V ponedeljek ob 12h (pomemben podatek - po sexu user posted image ) me je začel močno boleti križ. Ampak taka konstantna bolečina, tudi približno nisem mislila, da so to popadki. Sem se sprehajala po stanovanju, pomila posodo, šla ležat, ugotovila, da se pa to mogoče le pojavlja v intervalih (na 3 minute!), se grem tuširat (ful pomaga) in fantu pošljem sms, naj pride domov, ker se mi zdi, da so tole popadki. Počasi sva se odpravila v P, mene je že kar zvijalo, ampak ni bilo prehudo. Pridem v P, me dajo na CTG, rišejo se močni popadki. Sem babico vprašala, če sploh je kaj, ona pa ja nekaj pa je. Naredi še pregled, reče odprti ste 3 cm. Po pregledu sem ful zakrvavela, zato mi iz previdnosti niso dali klistirja (pa ful sem ga želela), s fantom prideva v roza user posted image porodno sobo, G mi je predrla mehur, potem se je pa začelo. Želela sem epiduralno (čeprav je bilo popoldne), pa me je babica "prepričevala", da ne. Je rekla, da bo trajalo eno uro preden jo dobim, ker bi mi morali vzeti še kri in, če bi bilo ok, bi jo dobila. Rekla je, da mi v tem času ne sme dati nič proti bolečinam in, da nima kaj delati zraven. Pol ure smo se pregovarjali epiduralna da ali ne. Potem pa sem rekla, ok ne (me je že preveč bolelo), dajte mi nekaj. Sem dobila masko, ki sem jo skoraj požrla user posted image (super zadeva), rekla je, čez 15 minut vas še enkrat pogledam, pogleda, odprta 8 cm. Ko sem to zaslišala, sem dobila kar eno moč, ker sem vedela, da se bliža konec. Še nekaj popadkov, hud pritisk kakat user posted image in Gaja je bila na mojem trebuhu user posted image . Tako sem srečna, da kar jokam zraven user posted image . V porodni sobi sem bila 1,5 ure.
Jaz res lahko rečem, da sem mislila, da bo ful bolj bolelo. Ni bilo hudo. Samo kakat me je ful user posted image
Kako je bilo kasneje v P pa kdaj drugič, ker šivi pa res bolijo. Če me ne bi prerezali, bi šla takole rodit lahko vsak dan user posted image

Julij je, sedaj bodo prihajale same lepe novičke!

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 226
2.7.2010 10:45:02   
tinca10
bravo tix!!!

ja mi še kar čakamo user posted image  krčki so sicer vedno močnejši, samo še vedno ne zadost, da bi bil alarm za v P. Nič ne pomaga, ne user posted image , niti dolgi sprehodi (tudi po dve uri) in ogromne količine ananasa... bomo še kar malo počakali očitno. Če ne bo nič do ponedeljka je rekla ginekologinja, da me pošlje v P. (menda ona z dopolnjenim 41. tednom zaključi z mano) in baje se potem v porodnišnici kar hitro odločijo in te dajo na umetne popadke... bomo vidl

oooo pa spet tolk vroče... se bomo kar notri držali danes spet

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 227
2.7.2010 10:49:03   
tinca10
kiwa: blagorčki user posted image  full dobr, da je šlo tako hitro vse skupaj. Upam, da se bo rana hitro zacelila. Uživejte v cartanju

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 228
2.7.2010 10:54:29   
sončnica2010
ISKRENE ČESTITKE VSEM JUNIJKAM IN JULIJKAM user posted image user posted image

Kiwa najprej iskrene čestitke še od mene user posted image user posted image user posted image user posted image ful lepo je prebrat tak post ko prebereš kako dejansko poteka, sicer si dva poroda nista enaka, ampak za tiste ki nas to še čaka, je pa ful dobra novica.
Še jaz sem se čist raznežila ob branju, so se mi kar učke orosile user posted image
Sicer je do roka še 17 dni, a nikoli se ne ve, kajne :)
Najboljše bi bilo, da bi ob čakanju na pregled v P ali potem že na oddelku kar imele napisane vzdevke, za tiste ki se ne poznamo, pa bi tam lahko nadaljevale klepet. Morda se srečava Martinčka, kaj praviš? Čeprav jaz bi šla prej :)

Vprašala bi samo nekaj glede bakterije streptokok, do kdaj se delajo te preiskave, ali lahko kadarkoli?

Hvala in lep dan še naprej, pozdravčke vam pošilja "Shrekica" ker imam noge kot Shrek user posted image user posted image

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 229
2.7.2010 10:54:40   
anajrim
Kiwa - super porodna zgodba...bravo

Tinca - ja po 41 tednu te prevzame P... pa nič bat...ko bo bo user posted image Pri nas tudi vožnja s kolesom ne pomaga, pa vsak dan 2-3x vozim še 14 kg zadaj (Nik), pa tudi user posted image
ne pomaga...kaj čmo ni še za ven...mi pa non stop otrdeva in to ful močno...bomo videli

Mi smo imeli piknik včeraj sem prišla domov ob 00.15 se stuširla in potem do dveh premetaval po postelji nato do jutra še ne 5x na wc in potem se je že zbudil NIk...sedaj pa komaj gledam in grem spat nazaj ali pa naprej...

lp

srečno vsem ki smo na poti user posted image user posted image user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 230
2.7.2010 12:19:45   
đanika
Kiwa super izkušnja. Želim da se ti čim prej šivi zacelijo pomebno je da čim večkrat menjaš vložek da je rana suha....mene poroda ni strah me je pa ravno tega šivi....user posted image  Lepo ime si izbrala za tvojo princesko. Želim vam vse dobro.

TIX bravo za korenjaka..

lep vikend želim vsem

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 231
2.7.2010 12:41:28   
Naomi1
pupika,šipek, martinčka...
klicala sem g. in pravi tako kot vaše g., da naj opozorim osebje v P. da mi dajo antibiotik. Ne vem na podlagi česa se odločijo ali zdraviti bakterijo prej ali direktno pred porodom. Sama sploh nočem brat raznih forumov...ker me samo strašijo. Me pa ful zanima od kje dobiš to bakterijo. Nikjer ni neke bolj strokovne razlage kako da jo ene imajo druge ne......
Včasih se prašam, zakaj še nikoli nisem nič zadela na loterijiuser posted image  ker imam tako blazno "srečo".
Po eni strani pa vem, da sem lahko vesela, da sem se odločila za test in preprečila najhujše.
punce držim pesti za vse + user posted image .

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 232
2.7.2010 12:45:32   
Naomi1
sončnica2010: na preiskavo za streptekok b te ponavadi pošlje g. v  36 oz. 37 tedenu nosečnosti. g. ti vzame bris s palčko.
sama sem ga potem nesla na inš. za mikrobiologijo. za - test plačaš 15 eur. če je test + doplačaš naknadno še nekaj evrčkov. izvidi naj bi bili v cca. 3 dneh.

(odgovor članu sončnica2010)
Neposredna povezava do sporočila: 233
2.7.2010 12:49:15   
pilotina
TandJ čestitke user posted image user posted image user posted image in lepo se cartajte

jupi polhec...tebi tudi čestitke in uživajte vsi skupaj user posted image user posted image user posted image

in srčekgirll juhuuu ti tudi...čestitke user posted image user posted image user posted image

tix...čestitke tudi vam in uživajte, ko prideš domov

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 234
2.7.2010 12:58:49   
sončnica2010
Naomi 1, hvala za odgovor, zanima me samo, ali je v 38.tednu prepozno, ker naslednji teden ko imam pregled bom že v 38. tednu?

Hvala in držim pesti za vse, da bo vse ok, da bomo zdravi in nasmejani user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 235
2.7.2010 13:47:01   
đanika
Naomi pri moji g je 37 € user posted image  Mislim to ni res ....

lp

(odgovor članu sončnica2010)
Neposredna povezava do sporočila: 236
2.7.2010 14:01:36   
Naomi1
Đanika. Pri meni je tko, da sem plača 15 eur za analizo. Če je test negativen, ne plačaš nič več dobiš samo izvide v roke. V primeru pa, da je test pozitiven, pa moraš doplačati (ne vem še točno koliko),ker potrebujejo narediti še nek test na občutljivost antibiotikov....če sem prav razumela. In možno, da bo potem vse skupaj zneslo tam okoli 37 eur. Tako je na inšt. za mikrobiologijo.

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 237
2.7.2010 15:00:37   
.tojeto.
Pozdravček srečke nosečke in prve julijske mamice.

Meni je bris za steptokok vzela pri 37 4/7 in plačala sem 50€. Na izvide moram počakati en teden. Bris vzamejo kadarkoli, problem je le, če te porod preseneti predno pridejo rezultati - vržeš stran tisti denar. Menda pa imajo tudi v P ene hitre teste, ki ti jih lahko naredijo, ko prideš tja.

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 238
2.7.2010 15:02:20   
Bina 83
Tix iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image

Keri in Kiwa hvala ker ste delili porodni zgodbi z nami! Zelo mi je všeč ker sta vse tako lepo pozitivno napisali-za druge ne vem ampak zame je to zelo dobra moralna podpora!user posted image user posted image

No, jaz sem pa danes imela v P še ctg in ekg! In dobila datum za cr!
Zgodilo se bo v četrtek, 8.7. dopoldne!user posted image user posted image

Kar ne morem vrjet, da se mi bo že čez slab teden življenje obrnilo za 360'!

Vsem ki še čakate na pot v Rim: da bi imela take lepe porodne zgodbe kot Keri in Kiwa!

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 239
2.7.2010 15:04:38   
Bina 83
IZVIRNO SPOROČILO: kenya

Kdaj naj bi imela pa Kat09 CR? Mislim, da je tudi že bolj v nizkem štartu user posted image   user posted image

Saj res, Kat09 kje se skrivaš? Že imaš štručko?user posted image

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 240
2.7.2010 15:28:51   
Kat09
Kenya....jaz imam v ponedeljek CR, na svoj rok, 5.7. ... no, razen če me vmes te 3 dni mali prehiti...upam pa da ne. Me je že kar strah, uh. Čeprav komaj čakam user posted image

Tix in polhec...čestitke!!!

Bina83, kdaj si dobila datum za CR?

Đanika...pri mojem G je pa 40 al 50€ za streptokok..dragi so nekje, ja.

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 241
2.7.2010 16:27:12   
DanijelaNeli
Eeej!
Samo na hitrco prečekiram naše strani...
Julij je,punce...morem pogledat če sem sploh dala pravo številko v album,ker še vedno mi nič ne piska...user posted image

Glede Strp.-ja mislim,da je v Postojni samo 10 €.Jaz bom dala bris 13.7. ko imam tudi pregled....

Danes sem pa res zmatrana...me ne od dela,da bi kaj sploh počela.
Zjutraj sem šla direkt z vrtca po opravkih,pa po fasungo,meso sem mogla it iskat,...celo v lekarno mi je ratalo it in sem nabavla kar potrebujem... Samo še Pasto di Fissan skočim iskat in fertik...aja,fiziološko in ene zložence v Sanolabor,pamperske kr pozabim...user posted image

Zdej grem pa jst na kavč,...izkoristit dokler sem sama,sta šla mojuser posted image in Neli v Koper in mi je rekel naj grem malo počivat...user posted image

Mislim,da se mi kaj kmalu ne bo dalo sploh vozit z avtom gor pa dol...V dopoldanskem času že-že...ma pol pa ni šans...

Kenya in Bina... a Vama dvema do določili CR zaradi lege user posted image ?

(odgovor članu Kat09)
Neposredna povezava do sporočila: 242
2.7.2010 17:18:35   
soncekray
Cao punce. Evo mene, sej sem bila v bistvu skoz tu, no brala sem vas, sam pisat nisem mogla, ker se nama je racunalnik pokvaril in sem uporalbjala ajfon za srfanje. Ene 2 krat sem napisala kratek roman, pa ga obakrat nisem uspela poslat. No zdaj sêm po celem tednu spet na rac.
user posted image user posted image

Najprej cestitke vsem novim mamicahuser posted image  Upam, da se vse dobro pocutite in da imate zdrave strucke.

Jaz sem imela vceraj ctg in pregled. Vse je bilo ok, imela par mini popadkov, sicer pa se zaprta, tak da najbrz se kak teden dva ne bo nic. Mah, naj samo bo noter dokler mora bit, sam jaz tole vrocino takooo tezko prenasam, da groza..
Je pa priblizno med 2800 in 3000g tezka. Malo me je skrbelo ker se je v tem tednu precej umirila. Sicer gibe cutim cez cel dan, samo bolj blage. No, pa je zdravik rekel, da naj me ne skrbi, da je vse ok in da ne vidi razloga za skrb. A se katera cuti manj gibov?

Kenyija, nas kuza ima obcutljiv zelodec ze od malega. Zgleda da je bil nek virus v leglu, ker sta od 7 prezivela samo 2. To so nama seveda zamolcali.. Kakorkoli.. Ko je prisel k nama je bil zelo bolan. Sva porabila ogromno zivcev in denarja, preden so mu postavili diagnozo. Ker vecina veterinarjev ga je na podlagi krvne slike takoj odpisala.. Da ne bo vec dolgo, kotni mozeg so mu hoteli jemat itd. No zdaj imamo super veterinarja in je Ray cist vredu, ko se drzimo njegovega prehranjevalnega rezima. Kak pa se pregresimo pa se takoj pozna. Je pa hvala bogu danes ze dosti boljse. Se takoj pozna da se boljse pocuti, ker ne visi cel dan na meni.. Je pa takooo hvalezen, ker ve da mu pomagamo. Ko mu dajem tabletke, zacne z repekom migatuser posted image

Nic, grem pod tus, da se malo ohladim.

Misu, kak si? Kaj pa mala biba se je javila kaj?

pozdravcek vsem

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 243
2.7.2010 20:14:34   
cebelica_
ojla!

Čestitke vsem novim mamicam! user posted image user posted image user posted image Kot sem na hitro preletela naš seznamček, vidim, da gremo kar nekako lepo po vrsti user posted image No, jaz že komaj čakam, da gre tole tudi zame že mimo, čeprav ctg ne kaže še nič. Očitno se bomo še načakali.

Glede streptokoka mi pa res ni jasno, v čem take razlike. Jaz sem v PO plačala 13 eur. Saj ne, da se pritožujem, ampak glede na takšno razliko v ceni upam da ne gre tudi za kakšno razliko v testih user posted image Sem pa rezultate dobila v dobrem tednu in so očitno negativni (če jaz prav zastopim napisano)

Meni je tudi ful lepo prebrat take pozitivne porodne zgodbe, čeprav si pri sebi še vedno nekako ne predstavljam, kako bo tole šlo skozi (hja, dobesedno user posted image ). In me je na trenutke kar strah. Take fajn izkušnje pa kar malo dvignejo moralo.
Bi pa prosila tiste, ki ste že kdaj rodile v PO, ali pa imate kakšne sveže informacije iz druge roke.. če se da kateri malo napisat, kako vse skupaj tam zgleda (DanijelaNeli - ti imaš že izkušnje, če se ne motim, ne?).

Soncekray, ubogi tvoj kužek user posted image meni je za mojo kužiko ful hudo že če se kaj slabo počuti... ko ne morejo povedat, kaj jim je.. No, samo da je boljše user posted image je pa fajn, da je tablete, pri nas je to cel projekt (jih moram skrivat v hrenovke in pršut, pa še to ne pali vedno user posted image )

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 244
2.7.2010 20:51:53   
nagaja28
živjo

testi za streptokoka so različni. meni je G ponudila enega za 12 evrov in enega za 50. rezultate pa sem dobila v 10-ih dneh. če bi se pa zgodilo, da bi prej rodila, pa lahko iz P pokličejo v laboratorij. Mislim, da je vseeno, kdaj te testirajo, še raje vidijo, da je čim kasneje, da je manjša verjetnost naknadne okužbe.

Kat in Bina vso srečo. si ne predstavljam, kako je to, če veš, kdaj boš šel rodit.

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 245
2.7.2010 21:19:02   
Špelka
An hitro sporočam, da se nam je 1.7.2010 ob 2.31 malo prezgodaj prdila druga princeska: Neca! Težka je 3.300 g in dolga 52 cm. Porod je bil hiter, lahek, imam le 2 lepotna šiva. Povsem druga zgodba je bila odtsranitev cerklaže, ampak o tem, ko se vrnem s porodnišnice! Čestitke vsem ostalim svežim mamicam, potnice v Rim pa: SREČNO!!!!

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 246
2.7.2010 21:41:12   
Fargesia
ooo, špelka,čestitkeeeeeeeee!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 247
2.7.2010 21:46:50   
anajrim
user posted image user posted image user posted image user posted image Špelka čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

Kat09 in Bina - srečno v ponedeljek in četrtek!!!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 248
2.7.2010 21:52:22   
soncekray
cebelica_ ce bi mu jaz tablete skrivala v hrenovke in prsut, bi ga ubilauser posted image

Smo tud mi imeli tezave prej, ampak zdaj mu poleg kaplljic ki nam jih je dal vet dajem tudi homeopatske painkilerje in mislim da jih je zacel povezovat s tem da mu pomagajo. Ker v prejsnjih dneh sem takoj ko sem videla da se trese in je v bolecinah, dala arniko in se je v 2 minutah nehal trest in je zaspal. Tak da so mu res hitro prijele. So pa te homeopatske tabletke ful sladke in so res prijetne za jest. Zato jih je tud tak lahko dat otrokom.

Cestitke Spelka.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 249
2.7.2010 22:09:02   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: Špelka

....da se nam je 1.7.2010 ob 2.31 malo prezgodaj prdila druga princeska: Neca! Težka je 3.300 g in dolga 52 cm....

Čestitke,Špelka...user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?