mavo
|
Zimska, šele gremo v Ikeo, danes popoldne, okol dveh. Kupit pa greva stolček za hranjenje, tisti navadni plastični z mizico. Vse skupaj pride 16€. Ga bomo imeli na morju, ker se za cel mesec že splača sabo nosit, pa mala bo itak že v šestem mesecu in bo lahko že not sedela. Potem ga bomo pa še doma imeli, dokler ne bo dovolj stabilna za trip trap stolček (ta lesen). Se mi zdi neumno čez 100€ dajat za stolček, ki ga bo rabla 3 mesece. Prvič smo imeli sposojenega od brata, samo zdaj ga pa tudi sami rabijo. Res se ga ne da višinsko prilagajat, ampak ima itak svojo mizico, tako da ni problem. Tinca Malinca, naša poje približno toliko, kolikor je v kašicah za 4 mesece (tiste ta male), ne vem natančno, koliko je to. Včeraj sem ji skuhala bučko, pa zmešala z riževimi kosmiči (od Milupe iz Millerja) in malo solila. Je rekla patronažna, da lahko riževe kosmiče uporabljam s sadjem (takrat jih zmešaš z mlekom) ali pa z zelenjavo (takrat jih zmešaš z vodo, v kateri se je kuhala zelenjava). Pa je blo ful dobro, je vse pojedla. Potem je pa jedla šele čez tri ure, je bilo zadosti za cel obrok. Ti pa tudi jaz zelo odsvetujem jagode! So ful alergene. Tudi sama jih raje ne jej, če dojiš, ker se ti zna zgodit, da bo mali čist flekast. Zimska, za sol pa vsaka patronažna drugače reče. Pri Matevžu so jo prepovedovali, zdaj jo pa priporočajo. Potem pa delaj prav Jaz sem se odločila za, pa jo dam samo malo in je ful okusno, bom pa tudi brez poskusla, da vidim, če bo tudi tako pripravljeno hrano rada jedla. Vse ostalo pa jaz isto počnem, razen dojenja, ker mi je žal tokrat malo prej presahnilo vse skupaj. Mah, škoda, ampak kaj češ. Grem zdaj kuhat, da potem gremo v Celovec.