|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
26.6.2010 17:20:58   
vaney
twixy, krasni stauser posted image user posted image user posted image pa ostanita zdraviuser posted image

Jada, jaz nekako do 6. meseca ne bi prav posedala otročka, oz. odvisno, koliko že sedi. Anžeta sem imela v sedečem položaju glih okrog 6. meseca, ko je že precej stabilno sedel.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
26.6.2010 22:41:30   
slomak
ojla punce kako kej... joj mucica nism se ti nič javla, mi smo šli lih dons gledat jelenčke, pa v čokoladnico smo šli, sm si nabavla zihr ene pol kile čokoladk user posted image ... a prideš jutri sm oz. pridete se kopat dop.? Makar mi javi na gsm, če ne bom vidla odgovora tukaj...
joj naša Stella tko uživa v vodi da ne moreš vrjet. Jo mamo v fredovem obroču in ona skor zaspi v vodi heheh user posted image ...
Twixy spomnemo ja...lepe sta obe in mala prava konkretna punca, pa tud dobrovolček tko kot naša user posted image

aha mavo, nas pa lih cel avgust ne bo dol, takrat nimamo najema...

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
27.6.2010 8:19:46   
Lara73
twixy, krasni sta pa ostanita zdravi

ah mi mamo pa same piknike, mi čevapi že pri ušesih ven gledajo....

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
27.6.2010 9:32:26   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: twixy

Mamiiiiiiiice.

A se me še spomnite? user posted image user posted image Sej me je kar sram prit na vašo temo, glede na to,da že ene 4mesece nisem bila. Moram proznat,da vam sploh nič ne sledim, ni časa.
Drigače naša biba Lily Sue raste in se razvija. Je pravi dobrovoljček, se samo smeji. Glede na to,da smo na začetku imeli kar nekaj težav z zdravjem in dihanjem (smo bili 14dni v bolnici) je zdaj vse vredu. *trkam*

Nimam zdaj nekaj dosti časa,da bi vam še kaj več napisala ker se Lily prebuja.
Slikic vam še sploh pokazala nisem tko,da jih vam zdaj ene par prilepim user posted image

user posted image             1.mesec

user posted image
2. mesec

user posted image       3.mesec

user posted image       4.mesec

jaz se spomnim user posted image lepo da je zdaj z njo vse ok, je zelo luškana punčka, vidim da je kar konkretna user posted image user posted image user posted image user posted image

Seveda, jaz se te tudi spomnim! user posted image Ja, res je kar konkretna! Super, da je vse ok, res lepo slišati! Kar tako naprej! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
27.6.2010 11:24:15   
punsha
oj oj user posted image

no mi smo včeraj prišli iz morja. Imeli smo se super, Enej je bil priden, res smo uživali. Smo kupili en šotor za senco, pa super je proti vetru, pa še UV zaščito ima in sem prav zadovoljna z njim. Mali je večino poti prespal, tako da tudi dolga vožnja ni bila problem. Prav zadovoljna sem user posted image

Enej ima pa danes 6 mesecev user posted image user posted image user posted image . Mu pečem torto...no ja, pojedli jo bomo pa mi user posted image O kako gre hitro čas, kar pol leta je že...Ma res je pravi fant no, tako raste, pa tako je priden...ga moram malo pohvalit user posted image

Sem vas na hitro malo prebrala za nazaj. Uvajanje GH... pri nas gre bolj tako. Očitno ne kuham najbolje, ker ima raje kaj kupljenega user posted image . No ampak mu ne mislim kupovat, to je bilo le na poti. Drugače pa smo poskusili do sedaj korenje, krompir, riž,kolerabo, jabolko, hruško, še najbolje pa mu gredo riževe kašice ob večerih. Ne gremo ravno s kako brzino, ampak se premikamo lepo počasi po polžje. Ima pa mali malo težav s kakanjem. Ne kaka več vsak dan, blato je pa čisto drugačno, tako močno in pocasto. Pa se mi zdi da ga kar malo matra po trebuščku, ko ne more kakat.

še tole...smo pa sedaj uvedli spanje v svoji postelji tudi čez dan. Pa gre kar fino. Sedaj spi enkrat dopoldne kakih 50 min, potem zgodaj popoldne uro in pol, nato pa še enkrat kakih 50 min. Si je kar sam naredil tak ritem in zaenkrat ga kar drži. Je prav fino.

twixy ja seveda se te spomnimo user posted image . Ti se le še kaj oglasi pa kaj napiši kako se imate. Prav fletna je tale tvoja punčka user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
27.6.2010 13:27:43   
Kati81
No mi smo že skor 2-3 obroke zamenjali z GH, ker mali praktično skor noče več mleka razen ponoči. Jemo pa bučke, krompir, korenje, jabolko, marelico, slive, češnje, hruško, banano. Pa razne mlečno žitne kašice, seveda še vedno vse brez glutena.
Mu dopoldan pripravim rižkota vmes pa zmeša  kako sadje in to gre najbolje v promet.
Glede kašic pa nič ne kompliciram, če je še čas mu skuham, če je pa že kriza z lakoto mu pa dam kar kupljeno.
Sadne kašice kupujem v Italiji, ker so veliko boljšega okusa kot pr nas, pa se dobijo še manjše pakunge in so glih za 1x, 80g.
Sedaj ko bo dopolnil 5 mesecev mu bom pa dala tud ene, ki se jih tam dobi in imajo dodan jogurt, za te piše da so po 5 mesecu, pa počasi tud kako skutko iz LM pa bom sam sadje dodala not.
Sicer je meni patronažna rekla da mlečnih izdelkov ne pred 10 mesecem, ampak Kaja jih je jedla veliko prej, tko da ne vem zakaj ne.
Zelenjavnih in mesnih kašic pa jaz ne kupujem, ker mi full smrdijo in mu tud podrazno ne bi mogla dat, to raje sama skuham.

Drugače smo pa mi že od torka na morju in se vračamo jutri za 5 dni nazaj v Lj, potem pa spet šibamo na morje, verjetno kar do sred avgusta.
Vreme tukaj je fenomenalno, voda super, še JT je  nogice namakal v vodo, Kaja pa itak sploh noče ven.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
27.6.2010 13:34:08   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: twixy

Mamiiiiiiiice.

A se me še spomnite? user posted image user posted image Sej me je kar sram prit na vašo temo, glede na to,da že ene 4mesece nisem bila. Moram proznat,da vam sploh nič ne sledim, ni časa.
Drigače naša biba Lily Sue raste in se razvija. Je pravi dobrovoljček, se samo smeji. Glede na to,da smo na začetku imeli kar nekaj težav z zdravjem in dihanjem (smo bili 14dni v bolnici) je zdaj vse vredu. *trkam*

Nimam zdaj nekaj dosti časa,da bi vam še kaj več napisala ker se Lily prebuja.
Slikic vam še sploh pokazala nisem tko,da jih vam zdaj ene par prilepim user posted image

user posted image             1.mesec

user posted image
2. mesec

user posted image       3.mesec

user posted image       4.mesec

jaz se spomnim user posted image lepo da je zdaj z njo vse ok, je zelo luškana punčka, vidim da je kar konkretna user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja čas gre kar hitro naprej user posted image
Res lepi sta!

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
27.6.2010 13:36:31   
niwci
Jst sem tudi začela z GH. Smo lih na korenčku. Počasi.... Mala je že preveč lačna in moram. Mi je skor na 1h in kar joka, skozi bi jedla. Jutri dodam še krompirček, pa bomo vidli, če bo primla, da se vsaj za kosilo naje. Sicer ne mara preveč. Tudi kašice zvečer, naredemim samo 50ml, ker je več že muka pojest, začne kar okrog gledat, pa ven pljuvat in se dret... Potem gremo kar na zizo in se trudimo zaspat user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
27.6.2010 15:44:50   
punsha
Jaz sem pa prav vesela. Prej sem pisala da gre tale GH bolj tako tako. No, pa sem mu danes čisto spasirala in je odlično jedel user posted image . Sedaj sem mu vedno le pretlačila z vilico. Pa sem se matrala da ja nebi bilo kakih koščkov notri...pa očitno zato ni ravno najbolje jedel. Pa saj ima čas, da potem preide iz pasirane na pretlačeno in naprej na koščke...
Sedaj ravno spi in čakam da vstane, imam zunaj bazenček pripravljen, bomo namakali nogice...no mogoče še rito če bo še dovolj toplo user posted image .
Pa sploh ne vem kaj naj mu dam glede tega kakanja. Prej je kakal, pa je revež takooo jokal user posted image , res ne vem kako naj mu pomagam. Kak predlog? Bom jutri tudi pediatrinjo vprašala, imamo tretje cepljenje.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
27.6.2010 22:18:17   
Smrketa13
Mi smo bli zdele 3 dni na morju, v Umagu. Je blo prov fajn. Je pa user posted image dobu klopa user posted image user posted image user posted image Sicer ga je mel pomoje sam kakšno urco, pa sva mu ga dala ven. In zdej greva jutr k pediatru. Upam, da ni kej fasal. Na morju pa res nisem pričakovala klopov...user posted image user posted image Sva bla pol kr slabe volje... Pa sploh ne vem a mu bojo kri vzel al kaj...no jutr javim.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
28.6.2010 10:22:28   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Enej ima pa danes 6 mesecev user posted image user posted image user posted image . Mu pečem torto...no ja, pojedli jo bomo pa mi user posted image O kako gre hitro čas, kar pol leta je že...Ma res je pravi fant no, tako raste, pa tako je priden...ga moram malo pohvalit user posted image

Čestitke Eneju za 6 mesecev (mal z zamudouser posted image ) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
28.6.2010 11:10:32   
Tinca Malinca
Vse najboljše, Enej! 6 mini svečk ni kar tako user posted image user posted image user posted image . Kakšna je bila pa torta?

Twixy, luštni sta user posted image user posted image user posted image .

Smrketa, upam, da ni nič hujšega. Če bi bilo, bi se verjetno poznal rdeč madež.

Naš mini dopustek je bil pa res prekratek. Tile trije dnevi so čisto prehitro minili. Tamala se je načofotala in je v vodi prav uživala - seveda je nismo dali v morje, ker je bilo premrzlo, ampak v bazen, ki je imel 30 stopinj.
Midva sva se pa tudi odpočila, ker sta moja 2 poskrbela za tamalo, kolikor se je to pač dalo, ker popoldne noče nikogar razen mene user posted image .

Sem bila pa čist jezna, ko smo prišli dol. Rezervirali smo si 2 apartmaja v Žusterni Koper. Pridemo tja in povejo, da imajo neke tehnične težave in da apartmaji niso na voljo - v zameno so nam ponudili 2 sobi s polpenzionom, kar meni sploh ni pasalo, ampak se je potem izkazalo kot super stvar. Moja 2 sta šla zjutraj na zajtrk, prišla v našo sobo porihtat tamalo, midva sva si pa lepo počasi privoščila zajtrk. Enako za večerjo. Tamalo smo v vodi namakali vsi štirje, potem sta pa moška tamalo preoblekla in jo v vozičku vozila naokoli, z mamo sva pa plavali... čisti odklop user posted image .

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
28.6.2010 11:12:00   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Pa sploh ne vem kaj naj mu dam glede tega kakanja. Prej je kakal, pa je revež takooo jokal user posted image , res ne vem kako naj mu pomagam. Kak predlog? Bom jutri tudi pediatrinjo vprašala, imamo tretje cepljenje.

A dokler je bil izključno dojen, je normalno kakal?
A nogice mu kaj masiraš - to vzpodbudi delovanje črevesja.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
28.6.2010 11:14:45   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Jst sem tudi začela z GH. Smo lih na korenčku. Počasi.... Mala je že preveč lačna in moram. Mi je skor na 1h in kar joka, skozi bi jedla. Jutri dodam še krompirček, pa bomo vidli, če bo primla, da se vsaj za kosilo naje. Sicer ne mara preveč. Tudi kašice zvečer, naredemim samo 50ml, ker je več že muka pojest, začne kar okrog gledat, pa ven pljuvat in se dret... Potem gremo kar na zizo in se trudimo zaspat user posted image

Mi smo pa z bučko poskusili včeraj. 3x je žlico obliznila, pogoltnila in potem v jok. Potem sem jo pa komaj z joške spravila ... Bomo danes poskusili še enkrat. Če ne bo šlo, ji bom pa nekaj časa še dala mir.
Jutri pride patronažna, da me malo pouči o tem prehranjevanju ...

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
28.6.2010 12:12:10   
babajči
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Mi smo bli zdele 3 dni na morju, v Umagu. Je blo prov fajn. Je pa user posted image dobu klopa user posted image user posted image user posted image Sicer ga je mel pomoje sam kakšno urco, pa sva mu ga dala ven. In zdej greva jutr k pediatru. Upam, da ni kej fasal. Na morju pa res nisem pričakovala klopov...user posted image user posted image Sva bla pol kr slabe volje... Pa sploh ne vem a mu bojo kri vzel al kaj...no jutr javim.

Nič ne bodo naredili... Naša Ema je imela klopa (sicer je stara 3 leta) in so mi rekli, da zdaj nimaš drugega, kot čakat, če se pojavi rdeč madež, ki se širi, al pa vročina ipd... pojavi se baje cca 2-3 tedne po okužbi, lahko tudi kasneje. Po posvetu z zdravnico smo se odločili, da Emo cepimo proti klopnemu meningitisu po skrajšani cepilni shemi... 12.7. gremo že po drugo dozo... Sem pa bila tudi jaz zelo zaskrbljena in jezna, saj se je prijel kljub repelentu. Pa skakala je po zelo kratko pokošeni travci... V soboto pa jih je spet fasala. In to kar 3 klope. Pa tako zelo drobčkene... Če bi se name kakšen tak pripopal, ga 100% ne bi opazila. Enega sva z mojim user posted image skoraj spregledala. Jaz sem jo pregledala, on jo je pregledal in ga nisva opazila. Potem jo je še enkrat on pregledal za vsak slučaj in ga zagledal. Drugače pa je menda tako (po besedah moje prijateljice, ki je farmacevtka), da baje klop rabi cca 24 ur, da se dobro pritrdi in začne piti kri. Če ga odstraniš v tem času, baje sploh ni panike.

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
28.6.2010 12:34:14   
vaney
Ajajajaj, ti user posted image klopi...mene je tudi strah te nevarne golazniuser posted image
babajči in smrketa, samo, da bo vse ok

Za nami je pa prijetno naporen vikend. V petek je prišla moja mami, ker je imela ravno prosto in ker naj bi mož delal cel vikend popoldan. No, pa je na koncu delal v petek dopoldan, popoldan je šel na službeno fešto in prišel enkrat ponoči domov, ne vem, kdaj, ker sem spala kot polhuser posted image , potem v soboto je bil pa na račun petkovega dela fraj in sem hitro izkoristila priložnost...Dašo in Anžeta smo poportali ven na dvorišče, zraven mojo mami in možeka, jaz pa hop v avto in baj baj, sem si šla nekaj poletnih majčk kupit za na morje, pa malo na kavico v miru...je pasalouser posted image Popoldne sva pa še taščo angažirala in je šel Anže spat k tašči, moja mami je pa Dašo čuvala in  je itak spala, samo 1x ji je duda ven padla. Midva sva šla pa malo na pijačko(e), potem pa na fešto v zidanico h kolegici, ki je imela rojstni dan. Pekli so jagenčka, tako da smo si malo pojedli, precej popiliuser posted image in bili ravno prave volje, da smo se domov spravili šele proti jutru. Sicer je bil malo kriza, ker je Daša že ob 6h jedla in potem ni več spala, ampak je vseeno pasalo it, sploh, ker sva šla skupaj...bo treba ponovituser posted image
V nedeljo pa itak ponavadi prideta tast in tašča k nam, tako da sem imela popoldne 3 varuške in sem bila skoraj brez otrokuser posted image
Danes je sva pa Dašo pustili atiju (sta spala do 10h), Anžeta odpeljali v vrtec, šli v trgovino, na kavico...skratka še malo uživali...je bil res pester vikend, ampak je bilo prav fajn.

Zdaj bomo počasi začeli stvari spravljat skupaj, ker gremo v četrtek na morjeuser posted image user posted image user posted image

uvajanje GH; daša občasno (recimo vsak 2. dan) poje mali frutek, pa ni nekaj blazno navdušena, se še vedno najbolj razveseli flaše mleka, pa bomo že, se mi nikamor ne mudi...ko bo bouser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
28.6.2010 14:39:42   
niwci
Danes smo jedle korenčka in krompirčka, pa je spet pjedla par žličk, potem pa v tak jok, da je nisem mogla potolažt brez zize... Težka bo s to hrano...grrr

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
28.6.2010 19:54:39   
bili83
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Danes smo jedle korenčka in krompirčka, pa je spet pjedla par žličk, potem pa v tak jok, da je nisem mogla potolažt brez zize... Težka bo s to hrano...grrr

niwci, morda še preprosto ni pripravljena... naš bo drug teden star 5 mesecev, pa se žlički smeji in čim pride blizu ust se takoj obrne stran. potem pa v jok... ga ne mislim silit. bom pač čez nekaj časa spet probala...

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
28.6.2010 20:42:18   
Aja1
Po dolgem času se spet javljam. Berem redno, pisat se mi pa včasih ne da ali pa zmanjka časa.

Že vse uvajate GH? Mi še ne. Bomo kar počakali do pol leta (pridemo ravno z morja), potem pa počasi. Namje dojenje čist fajn, najbolj enostavno. 

Klopi so res user posted image . Lani sem ga fasala v začetku nosečnosti in staknila borelijo. user posted image  Držim pesti, da kolobarja ne bo. user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
28.6.2010 22:03:08   
Smrketa13
No smo bli pri P, pa je rekla, da ga naj samo opazujemo. Če bo imel kej vročine al pa kakšen rdeč kolobar. No upam, da ne bo nič....pišuka se človk kr ustraši. Se mi zdi, da pri ta malih je navečji problem, k ne znajo povedat kaj jih boli...

Sem pa na morju vidla, da so eni že zlo male dajali v morje..men se je zdel ful mrzel, kaj šele za tamale. A vi boste že letos kej uporabljale tole: http://www.mojepoletje.si/otroski-program/p/303  Moj brat ga je imel pri tamali, ko je bla stara komaj 5 mesecev. Sicer naj bi se uporabljal nad 1 letom. Sam se mi zdi v reku, če greš v vodo z njim..

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
29.6.2010 8:15:58   
Lara73
na hitro...

danes imamo popravca. Držte pesti! user posted image

GH še ne uvajamo, se samo dojiva.

Na morje pa tudi še ne gremo user posted image

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
29.6.2010 8:36:41   
Kati81
Mi smo bili tud na morju, in zaenkrat se je sam v čolničku čofotal, na plaži. Drug teden pa greva spet sama z malim, Kaja gre na dopust z mojimi, moj itak dela.
No če bo še vedno tko toplo ga bom dala v vodo ampak s Fredovim obročem, ta je meni najboljši, sem ga imela že pri Kaji in se je super obnesel.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
   [Brisano sporočilo]
29.6.2010 8:49:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3498
   [Brisano sporočilo]
29.6.2010 8:55:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3499
29.6.2010 9:46:41   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Bi šla katera danes z mano zdej dopoldan na kavo (BTC oz. N. Jarše)?

Kakšen drug dan? Danes sem brez avta ... pa še patronažno čakam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

plavanje
tjaShiika

ali pri plavanju/kopanju z dojenčkom uporaljate obroče, rokavčke...

da (72%)

ne (28%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!