2ursae
|
no, eni pridemo, drugi srečneži odhajajo ... valla, tažana, juhej, uživajte , se morda izmenjamo v Splitu, mi bomo tam v vrsti pred trajektom za Hvar okoli 8. 7. . Ah, je meni luštn . torej, naš grški podvig je bil super, imeli smo ene par zanimivejših prigodic, kot npr. da sem prvi dan šla v gatah v bazen, prepričana, da imam kopalke (saj veste, da imam oviran razgled navzdol ) - kopalke sem si oblekla namreč le v mislih, ne pa tud dejansko. Torej, prileteli smo brez problemov in zamud, otroka jasno uživala v vožnji, pol z busom hop do hotela in seveda takoj na bazen, kjer smo bili sami samacati in potem skoraj zamudili večerjo. Sobo smo imeli res lepo, vse je zelo čisto in zrihtano, velik balkon s pogledom na morje in, kar je najpomembnejše, otročka sta imela svojo sobico, mi2 sva pa kraljevala zase. Od tega dopusta si bom najbolj zapomnila tiste nadvse prijetne pol urce zjutraj, ko sta otroka v svoji sobi klepetala, mi2 sva se pa lahko v miru crkljala .Moram priznat, da smo se v glavnem kopali kar na bazenih (morja se bomo naužili v Dalmaciji), so imeli super tobogančke za otroke in sta se mulca do sitega nadričala. Itak da smo šli tudi na plažo, kjer dobiš senčnik z ležalniki, plažca je z drobnim peskom in čistim morjem, res užitek. Dva dni smo rentali avto, eden od izletov je bil na antično bolnišnico, kjer je bilo takoooo zeloooo lepo, antične ruševine sredi cipres z enkratnim razgledom na morje , da smo se kar zalepili tja in nam je potem praktično zmanjkalo časa za glavno mesto, Kos. Otroka sta skakala po celemu kompleksu in z mojim sva ugotovila, da se z njima prav luštno da hodit tudi na zgodovinske oglede. En izlet smo opravili tudi z našo agencijo, na bližnji otok Nisiros, ki je vulkanskega izvora in te peljejo v sam krater. Lepo, lepo in še enkrat lepo, otok je poseljen, grška idila z razglednic, vse modro - belo (no, veliko tudi v ruševinah in zanemarjeno, ampak v glavnem krasno), črna vulkanska plaža, prekrasna cerkvica, mozaički, rože, zelenje, ni da ni. Je pa takle dopust kar naporen, sem bila zadnje dva dni že kar fejst utrujena, pa otrokoma se je tudi že poznalo - Bor je pri večerji zaspal kar za svojo skledico sladoleda. Sicer se mi zdi, da z izleti nismo pretiravali, za rent-a-car smo dobili eno luštno novo Fiat Pando in se vsi zaljubili vanjo, ceste so po otoku res lepe, glavna je široka, otroka sta se ful rada vozila v tem mini avtku. Sicer smo bili veliko v hotelskam kompleksu, kjer je res veliko ponudbe, imajo otroška igrišča, bazene, na pedalinček smo šli (sta si res zelo želela it), zvečer je ravno prav sprehajanih poti za poluren sprehod, kar je bil itak maximum, kar sta še zmogla. Skratka teden je bil hitro naokoli, lahko bi bili še kakšen 2-3 dni, 14 dni bi bilo pa res že preveč. To je zaenkrat vse, morda se mi še kaj utrne in dodam, fotke sem že zbirala, jih bom morda zdajle še do konca uštimala in dala v album, bom sporočila. Aja, pa še to: našemu otročku bo ime .... LUČKA. Moj se na Marino nikakor ne more navadit in sem se pač temu odrekla, ker vem, da je meni ime Lučka bolj všeč kot njemu Marina. Tko da veste, ko bom govorila o Lučki, za koga gre