khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha eh men tista sladkana voda sploh ni grozna, sm jo spila k en pjanc...je še sestra rekla, da je mal takih, pa uno usedlino sem tud pojedla tko da ni problem to...bolj sedenje... men je v prvi nosečnosti bila všeč zdej pa direkt za sem pa vedno imela knjige s sabo in sudoku na telefonu 50 g je kao osnovni test, moja G ga nikol ne predpiše. 100 g je večja obremenitev, pa kri vzamejo štirikrat - na tešče, po eni uri, po dveh in po treh. če bi moja delala 50 g test, mi v prve sploh sladkorne ne bi najdli, ker se mi je vrednost čist minimalno povišala šele po dveh urah, prej je bilo vse ok ne vem pa, kok sem mela zdej, vem, da je bil rezultat "slabši" kot v prvi nosečnosti, ker sem imela povišano in prvo in drugo vrednost. prvo čist minimalno, drugo pa mal bolj. se mi zdi, da je v prve lahko do 8,0, ampak pri 100 g testu, pri 50 g mora bit manj. pa jaz sem imela 8,4. za drugo pa ne vem, edin to sem zanč v kartoteki videla, sam na hit, ker nisem niti spraševala. pol je še 75 g test, ta je pa običajni, za nenoseče osebe. sej lah kakšno palačinko, sam ni lih fajn, če je iz bele moke. jaz sem se dons prav najedla pice z blitvo in feta sirom, sam jo je moj naredil iz bele, pirine in ajdove moke, pa je bil cukr v mejah normale pa itak solato zraven, to imam jaz povsod ploha, a teb je uspel shujšat sam s tem, k se držiš tistega, k sva zanč pisale? banane so ok, če so bolj zelene, če niso pikčaste. je pa odvisno od osebe do osebe in od nosečnosti do nosečnosti. res. pri isi so mi cukr dvignile nenormalno, že sam mal zelene banane. zdej komot pojem eno majhno že precej zrelo, pol jabolka, pa še kej zraven in imam daleč pod mejo. načeloma so bolj "rizične", sam je ful odvinsno, res. najki, kornetki iz lidla so taki majhni, 20 gramov ima eden, ravno za te majhne čižote jajc ne vsebujejo, bom prepisala sestavine: posneto mleko, sladkor, rastlinska maščoba, pšenična moka, sirotka, glukozno-fruktozni sirup, manjmasten kakavov prah, pšenični škrob, emulgatorji: mono- in digliceridi maščobnih kislin, lecitini (sojin lecitin), stabilizatorja: gumi iz zrn rožičevca, guar gumi, nejodirana sol, karamel, arome. pa standardno opozorilo, da lahko vsebuje sledi oreščkov in arašidov.