Bonnie_RR
|
Zjutraj je pri nas prav fajn kazalo z vremenom, sedaj pa skoz že ful piha, tako da kar ne vem, če bi se spravili malo ven... Noč je bila vredu, tud zdaj čez dan ni problemov. Sem včeraj malo pozabila pokomentirati še glede umivanja las in branja po porodu. Js sem si obakrat lase že par dni po porodu umila (tudi obakrat na dan poroda) in ni bilo nobenih problemov. Opažam pa, da mi bodo počasi že začeli množično izpadat. Prvič so mi začeli šele nekje po 3 ali 4 mesecih. No, sej v nosečnosti mi je pa vsega skupaj izpadlo samo par las. Se mora poglihat... Prvič po porodu kar nekaj časa nisem brala (verjetno bolj zaradi pomanjkanja časa in energije za to kot zaradi česa drugega), sedaj sem pa tisti dan, ko je bila Vita pod lučko prebrala kup revij, pa še en del knjige, ker mi je bilo noro dolgčas. Aja, bila sem pa od drugega dneva (ko so me preselili) sama v sobi in res nisem vedela, kaj naj sama s seboj. Sem bila čist srečna, ko je bilo treba it malo podojit... Zadnje dni opažam tud, da se je moja čišča že skoraj čist poslovila. Jupi! Glede kg... Do poroda sem pridelala +10,5 kg (tehtanje pred porodom zaradi anestezije), domov prišla z 8 kg manj, sedaj je plusa še 1,5 kg. Kar vredu. handling... Izvajamo dvigovanje z boka (na roki), pestovanje s pokrčeno nogico, prestavljanje z obema rokama ob telesu, polaganje najprej ritke, šele potem glave, previjanje z roko pod nogico in oblačenje s premikanjem z boka na bok, podiranje kupčka z zgornjim delom telesa preko rame in verjetno še kaj, pa se zdajle ne spomnim. Pač, kar nam je bilo pokazano, je pa takole težko razlagat. Najlažje je, ko ti nekdo pokaže oz. vidiš v živo. Mi jo je pa težko pravilno jemat iz vozička zaradi visokega roba košare, pa tud iz jajčke je nekak ne morem lepo ven vzet. No, v glavnem pa kar delamo po tem. Pa tud drugim razložimo, kako in kaj, čeprav za tistih par minut ne kompliciramo. Je pa res, kot mi je rekla fizioterapevtka v P - potem ti to pride tako v kri, da težko delaš kaj drugače... dvigovanje glavice... Pojma nima, zakaj naj ne bi bilo fajn previsoko dvigovanje že takole na začetku, vem samo, da smo morali zaradi tega tavečjega striktno pravilno nosit in mu tako "preprečevat" dvigovanje glave. Nositi smo ga morali na sebi, da je s telesom ležal na našem trupu. Zato sedaj avtomatsko enako razmišljam, pa mogoče sploh ni potrebe, kaj pa vem... krčki... Pri Viti jih še ni (samo napenjanje - skoz kaka in prdka ), upam, da jih tud ne bo. Drugače pa sočustvujem z vami in vsem želim, da vaše čim prej nehajo mučit. Še par vprašanj... - Ste svojim že postrigle nohtke? Js se počasi zraven spravljam, ker ima res že kar dolge, pa ne vem zakaj skoz nekaj odlašam... - Kolikokrat na dan vaši kakajo? Naša je non-stop (ne pretiravam!) pokakana. Še v banjico se nama je vsakič pokakala (no, včeraj je bil uspeh, ker se je potem na previjalni in ne direkt v vodo), drugače pa ne vem, če je pol ure na dan plenica sveža. Sej je fajn, da ji prebava fajn dela, ampak meni se zdi, da, kljub pogostemu previjanju, že skoz drekec voham... Malo me je pa tud strah, da se ji ritka vname. Se vidi, da tamala spi in imam čas, ne?
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 22.6.2010 13:09:02 >