Sonček in poletje
|
Živjo! Pa mam jaz tudi končno čas, da se malo oglasim . Sej naš je full priden, samo se mi zdi, da imam skozi polno dela, če pa ne, si tisti čas vzamem za spanje. Zdaj sem se kar lepo navadila, da ko on spi, grem hitro še jaz malo spat pa gre. Se moram še navaditi na nov ritem. Dojenje v javnosti - jaz imam glede tega tudi malo predsodke oz. mi je neprijetno, tako da zaenkrat si tudi vedno tako splaniram, da vem, da bom lahko v miru podojila. Zdej malo iščem prostorčke, kjer lahko mamica v miru podoji. Naš čuri muri je tudi, kar se tega tiče, kar zahteven, ko je lačen je lačen in ne mara čakati predolgo . To ima najbr po meni, ker jaz tudi ne maram lakote. Mozolčki - mi smo tudi kot pubertetniki in to tisti z najbolj problematično kožo. So se pojavili v četrtek in to po čelu, pa sem rekla nič ne bomo takoj komplicirali, počakajmo par dni pa bomo potem vidli, kako se bo razvijalo. Do danes pa skoraj ni bilo nobene spremembe, mogoče majhna, malo so zginili po čelu ampak so se pojavili še po ličkah, pa sem klicala v posvetovalnico in mi je zdravnica rekla, da to ni nič takega in da lahko traja tudi dalj časa, da izginejo (tudi do prve posvetovalnice). Sem pa opazovala, če bi se slučajno kaj praskal ali pa če bi bil nejevolen zaradi tega pa ni bil. Tako, da najbrš so res samo mozoljčki. Je pa rekla tudi, da naj opazujem kako se bodo razvijali in če se bodo slučajno začeli širit po rokah in trebuščku naj ga pa takoj pridem pokazat. Pleničke - mi smo najprej probali Alana iz DM za 4 - 9 kg, pa je bil kar naprej premočen pri straneh, pa smo potem prešaltali na Pampers premium care za 3 - 6 kg, tako da zgleda, da so bile prve plenice prevelike, ker zdaj tele so pa superca, nič ne premočijo, ker so mu prav. Sicer so malo manj ekološke, ampak me prav briga. Če pogledam, da sem ga pri prvih plenicah skoraj vedno morala tudi preobleči, ker je vse premočilo smo pomoje na istem. Bomo pa potem spet prešaltali na Alano, ko bo pamperske prerastel, dobimo pa na probo še moltex iz Mullerja tudi 3 - 6 kg, pa za darilo smo dobili neke Mullerjeve plenice od 5 -9 kg in jim bomo tudi preizkusili, ko bo malo večji. Dojenje - jaz ga dojim malo leže, malo sede, poskušam, se držati pravila, da čez dan se dojiva sede, ponoči pa leže. Ampak mi ne znese vedno, če je ponoči siten ga odnesem v njegovo sobico, da ne zbudiva atija, kjer imava tak fajni kavč in blazino za dojenje. Imamo pa tako v spalnici, kot v sobici take šalterje, ki zatemnijo luč, da se v nobenem primeru ponoči ne predrami preveč. Če pa podnevi jaz ravno počivam, ko bi se on hranil ga pa tudi priklopim kar ležečki . Mi smo pa danes stari 14 dni . Pa se mi zdi, da smo se že lepo navadili drug na drugega. Živimo skupaj z nono in nonotom. Včasih mi kdo stopi na živec, ampak to je po navadi takrat, ko sem utrujena in se mi ne da poslušat nasvetov, sicer dobronamernih, pa vseeno. Ampak zaenkrat ni še nič hujšega. Se pomirim z globokim vdihom in nadiranjem mojega . Lep preostanek sobote vam želim.
|