|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
20.6.2010 22:23:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4751
   RE: ljubljanske nosečke - 3.del
20.6.2010 23:02:23   
Kiwa
Te pesmice so menda fine za otroke... Če bo kateri prav prišlo

http://www2.arnes.si/~bdolam/dokumenti%20-%20pdf/pesmice/pesmice%201.%20del.pdf

Cojka samo je res..ta sms prav kroži tu po RR. Ko sem ga prvič prebrala, mi je bil ful lep in izviren, potem sem si pa mislila, da je pač od nekje pobran. Jah, tako to je, nimaš kaj. Važno, da ti veš, da je bil vajin prvi in iz srca.
Jaz sigurno ne bom nič sestavljala, ker nisem tak tip (edino, če se v porodni sobi zgodi preobrat user posted image ).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
20.6.2010 23:14:30   
neka_noč
No, tukaj se pa moram oglasit.... Amazonka, Aglaia... Že veliko pred časom sem pisala točnu tu na tem forumu o rutini, "trganju", tabu temi "dost mam tega otroka" , ter občutkih (tudi tabu) ko bi svojega otroka najraje vrgel skozi okno ali balkonska vrata....  Hm hm . Ja , to so normalni občutki.
AMPAK kar želim sedaj povedati je to, da jaz v drugo občutim in delujem popolnoma drugače kot v prvo. Veliko veliko manj sem živčna. Če že sem (zadnjič,ko sem bila s Sašo sem bila , a le zaradi večjega sina, ki mi je ponovno pričel najedat glede sladkarij,...) sem veliko več zaradi velikega sina,kot pa malega.
Prvi sin je bil zelo priden dojenček in vedela sem, da v drugo ne bo moglo bit boljše in sem stalno govorila, da bom zelo vesela, če bo vsaj približno tako priden kot prvi... No, pa je še bolj in tudi sama delujem drugače. Prvi ni imel krčev, nobenih problemov z zobki (pa mu je naenkrat izraščalo enkrat v enem obdobju 7 zobkov!), ta, drugi jih je imel.
Prvih 6 tednov je bilo pri prvem res groznih. Sem bila ko zombi. Neprespana, tečna, zaj*** , sem komaj čakala, da je zv. stopil skozi vrata in mu dobesedno porinila otroka v roke z besedami, da imam dost in naj ga ima - na, tukaj maš , sem rekla, ter dost mam, se obrnila in jokala.... Katastrofa! Še bi lahko kaj napisala....   Bom rajši nekaj drugega. Lepšega.
Sedaj/tokrat je situacija taka, da v teh prvih 6-ih tednih nisem imela nobene krize, nisem bila zombi (razen ponoči na začetku, ko nisem vedela niti kdaj sem nazadnje vstala in dojila, kljub temu, da sem vsakokrat pogledala na uro!), nobenih izpadov (mojih), nobene živčnosti,.. Resnično uživam. Dvakrat je bil res naporen dan oz. noč. Prvič ko je imel poskok v rasti pri treh tednih (se je prklapljal na joško vsakih 45 min) in še enkrat, ko je imel take krče (zj.), da sem mislila, da se tako dere, ker se mu je glavica zarasla in da ga boli - sem ga mislila k pediatrinji peljat.... No comment! (Tiste ki ne veste - mojemu user posted image se je zelo zaprla mečava in to sedaj redno kontroliramo...)
No, hočem reči, da tokrat resnično uživam v materinstvu, pa ne hodim ven sama za tri ure (sem rekla, da bom šla, moj pravi, da naj že grem, a mi nekako ni do tega - ne še)... Si pa vzamem čas samo za svojega prvega sina in se nato skupaj igrava... Sva bila ravno včeraj zunaj in sem se počutila ko en otrok, ko sva se šla nek kao badminton , metala sva frizbi, nato še bumerang - to je bil hec, ker ga nisem znala, veliki se je pa smejal ko pri norcih, ker mami nekaj ni znala....
Naj povem, da mi največ preglavic dela moj user posted image , ker "seje" negativno energijo kadar mali joka, on je pa živčen za pop*** . Zaradi tega se tudi kdaj spičiva, ker dela tako še mene živčno in mora potem mali piti živčni mlek... 
Zj. velikega vozim v vrtec (včasih, ko z urnikom ne zmorem, ga odpelje tudi tašča, a zadnje časa kar jaz sama), nato se z user posted image potepava cel dan zunaj. Na dva dni sem doma, da si tudi mali kaj odpočije od tolikih vtisov - ga vse skupaj tako impresira, da potem težko vse "prežveči" - vse te (zanj nove) dražljaje.
Menim, da je v prvo težje postati mamica, ker vsi preveč povdarjajo "lepoto" materinstva, od nas mam, pa zahtevajo, da smo supermame - imamo vse pospravljeno tipi top, smo brezhibno naličene, oblečene za svoje moške sexy, postavne itak takoj po porodu, dobro razpoložene, vse zmoremo - tudi skuhati, .... zvečer pa voljne za sex... Hallo!!!! To ni realnost. Nihče ti ne pove, da je user posted image naporen, da se stalno prilagajaš, da moraš velikokrat zanemariti svoje potrebe (ne želje - potrebe, kot je (miren)obisk WC-ja, .... potreba po hrani,...), da imaš s seboj vedno "prikolico", da v kolikor dojiš - te vedno nekdo za nekaj vleče, zv. bi pa še  dragi skakal po nas user posted image user posted image Vse je rutina, prilagajanje, kompliciranje, ker ne veš kako bi, imaš strhove, vse se zdi podvig da kam greš in kam prideš,... nihče te ne razume, ker si poln hormonov pa še ti ne njih...
Mislim, da je to glavni razlog. Vse se preveč idealizira, nato pa ko dobiš v roke svojo štručko in spoznaš še senčno plat materinstva, misliš, da si bad mama. In še z nobenim se ne upaš o tem pogovorit - da ne bodo mislil kakšna nesposobna mama si. Hallloooouser posted image Jaz imam srečo, ker imam okoli sebe ljudi, ki se lahko pogovrajamo o tabu temah čisto odkrito, srečo, ker ne kompliciram (pravijo, da starejša mama ko si bolj kompliciraš - no, jaz manjuser posted image ). In pa, na glas razmišljam, da morda sem pa tokrat tako srečna, ker vem, da ne bom več ponovno mamica in sem resnično vzela to obdobje "za svoje" in v vsakem trenutku občudujem svojega žabončka. Tudi ko se joka in je naporen. Vem, da mu nekaj ni ok, da ne more povedat in se zato joka/dere.
Ne skočim prvo sekundo, ko se prične jok, temveč poskusim ostati čimbolj mirna in v miru pristopiti k njemu in "odpraviti" za kar joka. Včasih user posted image potrebuje tudi samo mamin dotik, bližino, slišati bitje maminega srca in takrat to 100% izkoristim, se mu posvetim, ga stisnem k sebi in si dam duška. Ne skrbi me, da bi ga s tem kakorkoli navadila na "nošenje" po rokah, ker vem, da so user posted image mala bitjeca popolnoma odvisna od nas - svojih mamic, ki jim (moramo!) nuditi varno zavetje, stik/dotik in s tem se ustvarja povezanost med nami, ob tem vidimo kako nas potrebujejo.
Ob vsem tem, pa ne smemo pozabiti tudi nase in nič ni narobe, da gremo v miru na stranišče (četudi se mala sraka dere v svoji posteljici na varnem...), da v vsaj približnem miru pojemo kosilo (sama pravim zase, da sicer ne jem, temveč zmečem vase - a vsaj jem, kar pri prvem nisem, ko se je drl ko jeshar!) , ter nič ni narobe, če gremo ven za tri ure, za našega user posted image pa poskrbi ta čas nekdo drug.

Upam in želim vam, da vas  user posted image ,  ki vas bodo v vsej svoji zahtevnosti okupirali, tudi razveselili čimprej!  Dajte jim čas, stisnite ga k sebi in uživajte v danem trenutku.. Nihče ga ne pomiri tako kot le in samo njegova mama...  user posted image

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
21.6.2010 0:51:10   
krtkova
kararina, začel sem tako, da se vidi, da ne piše krtkova, ampak jaz, Marenk, njen nesojeni mož...
Živa mi je predlagala, da preberem to vaše pisanje, ampak z branjem sem uvidel, da si to predlagala tudi ti...
za vnaprej in za nazaj se opravičujem za ta moj vdor v vašo inernetno intimo....če bom to delal v prihodnje se bom logiral...
najprej kar me je zmotilo (zelo površno), niti enkrat, morda spregledal, nisi svojega bitjeca, deteta, otroka naslovila z Zojo... ok lapsus linguae...
živa mi je rekla naj to preberem, tudi zato, ker se pritožuješ, pa vendar ti je za enkret z rožicam postlano....
ja, sem ji rekel, ampak (pi.... me je... ta pof.... tipkovnica prenosnika), vse skupi, če smo taki kot jaz, nas res zjebe, joška postla, postla joška, previjanje joška, joška previjanje, ko un komad poso kuća, kuća poso, šta ja znam, nista ne znam....ceu svet se pa kr naenkrat vrti okol pamža....
ampak stara sej je normalno, da dopiz.... vse se ti na glavo ubrne. evo pa sm začel s svojo lublanscino....
ful te stekam, stvar je u bistvu u ku... najlaži je bit sam, pol je bit v odnosu, k pa Ema na svet pride je pa lepo, ni pa lahko, vem plozam... tud men ni izi pa tud mitji ne!!!!!!!!!!!!!!
u bistvu pa pišem zarad tvoje emancipiranosti... k je tereba sesat, ti znoriš in skupi sesata in pospravlata, k je treba pa skuhat, mora pa on dam pridt in ti skuha, WTF, pa pi..., ti si pa s svojo sosedo lepo lagano na kavici, pa, k on dam pride ne pedikuri pa pr frizerju,... lej tud mi vidmo, med tem, k ti otroka nahranš pa previjš maš 3 ure cajta... zakaj pa ti ne skuhaš, če ti gre on po vso špezo? a ti bi pa kr crknla od lakote, če ti ne bi on skuhu????? pa, k si napisala, naj možje to preberejo, da bojo vidl, kok ti popizdiš, kao kok oni na izi skoz pridejo, PA MNOGO SE CENIS, ŽENO!
uuuu, mene je ful strah.... se mi zdi, da sploh ne veš kaj maš (tokrat mislim Mitjo ne Zojo)...
nabiralke in lovci so stvar stotisočletne evolucije in, se mi zdi, da ti, Katarina, tega ne boš ovrgla.... jz pač nimam joske, s katere bi Ema lahko jedla....
ne da se mi več tipkat, za povedat mam pa še miljon....
najraj mam Živo pol Emo, pol pa tud vse vs, MAMICE!!!!! 

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
21.6.2010 1:22:03   
krtkova
Kararina, se opravičujem, Katarina....

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
21.6.2010 7:38:18   
Kiwa
user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
21.6.2010 8:24:11   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka
uff pol si pa kr blizu mene...no jaz tvojem delu se pravim civilizacija,mi smo pa itak cist izven njeuser posted image user posted image user posted image

Starši imajo dvojček na Igu. Jaz sem bila tam mogoče 1 leto, potem se pa odselila. Zdej sicer hodim na obiske, ampak ko sem se enkrat navadila na LJ, mi je Ig kar daleč. user posted image  user posted image  
S katerega konca si ti?

ma jaz sem taka mestna srajca da mi je pri nas na podezelju kar obup tko da te razumem k si se na lj navadla, jaz sem bila skoz v lj,zdaj pa leto dobro ne vec,v bistvu jaz grem cez crno vas in lipe pol mas pa odcep za tomiselj - sm blizu podpeci,a se vedn v obcini ig...kr neki no,brez vsega smo...sej pravm da ni civilizacije pri nas...heheuser posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

nisi grozna in ne zahtevna,meni je vsec kar si napisala - resnico,nisi pomiljevala sebe niti moza..pravilno

Uf, hvala! Sem prebrala za sabo in se totalno ustrasila, da se mu moram na kolenih opraviciti za vse grde stvari, ki sem jih kadarkoli rekla. No, zdaj se pa ne bom
Me pa zanima kako to rutino izvajate mamice z vec otroci. 7 tedenski spi, kaka in je. 3 letnik rise, 6 letnik poje ... jaz sebe sploh ne vidim v tem kaosu. No, jaz bi verjetno ob vsem tem sla sesat in prah brisat. V drugo sobo

Na Igu si doma? Tam zivi moj bivsi sef in moja kolegica. Njena sestra je poslanka sds. Jo poznas mogoce? No, saj, ce gres cez Crno vas je pa to kar blizu nas. Konec sveta v vsakem primeru

hotla sm samo napisat da mi je vsec da si napisala kaj te pri tvojem moti oz. pri moskih na splosno, a si tud napisala kaj bi ti loh bolje naredila...sej je pri nas isto,tud jaz se morm za vse potrudit ne samo moj...k ce bomo samo jamrale itak nikamor ne bomo prisle a ne, zato mi je blo tok fajn kar si napisala k se mi zdi da si zadela poantouser posted image

no nism prav na igu, cez crno vas - blizu podpeci - me od table brezovica loci 1km...a sm uradn se vedn izankauser posted image user posted image user posted image

krtkova - user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4757
21.6.2010 8:42:22   
krtkova
men je ful žou, da sm se učeri utaknu v vs... moment nepremišljenga večernega afekta...
tud nism mislu bit tko grob, kot danes berem... če sem katero prizadel se opravičujem...
nikol več ne bom, tudi bral ne...res, SORRY!
rok

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
21.6.2010 8:52:50   
anajrim
Jutro!!!!

Kaj se pa tukaj spet dogaja...ok meni ni več nič jasnouser posted image user posted image user posted image

Neka noč...res si lepo napisla vse te svoje misli in občutke...tudi jaz moram rečt da sem pri Niku občasno doživljala krizo...ne sicer kaj hudega...pa vendar ti včasih otrok zraste čez glavo in si rečeš kaj mi je pa tega treba...

Skratka vse ki ste prvič noseče... ne se bat materinstva...prepustite se toku dogodkov...bolj ko boste obremenjene slabše bo...moja G mi je v prvi in v drugi nosečnosti vsakokrat ponavljala da naj čim maj berem vse revije in forume, ker ti te stvari samo filajo glavo...zanašati se je potrebno na svoje občutke...LE POGUMNO!!!user posted image  

Super mi je forum ne me napačno razumet imam vsaj kako novo kolegico s katero se dobivamo na kavi...super ste...

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4759
21.6.2010 8:53:34   
krtkova
no, srake, kot vidite, ni samo Krtkova občasno zmešana, še njenmu "možu" se občasno utrga. Očitno je to v familiji!!user posted image user posted image

Včeraj sva se pogovarjala o Aglainem postu (ne toliko o njej, ampak o tem, biti "prvičmama" in očkatih ob tem), potem pa vidim, da ni mogel spati (pa ne zaradi tega pogovora!! oz. vsaj upam, da to ni bilo touser posted image ) in je očitno moral sprostiti svojo dušo in je začel pisati na naš forum.

Aglaia user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
21.6.2010 9:01:33   
anajrim
Še enkrat jaz -

Tole mi leži na duši že par dni...user posted image

Kar nekaj vas je ki ste že rodile...mene to čaka zelo kmalu, in smo se že pogovarjale in tudi same ste rekle da odpremo novo temo jeseni, na temo ljubljanske srake...ali nekaj podobnega...
Jaz resnično predlagam da to storimo že sedaj...vse nosečke ki se pozmano z vami mamami pa se bomo tako ali tako vključile tu in tam...

Se mi zdi bolje da to temo res pustimo za tiste ki so noseče...in bi rade kaj vprašale iz tega naslova... KAJ MENITE??? Krtkova, Živa, MM, neka noč, Cojka, aglaia, Nataša, mkbk, nax, in vse ostale???

joj zdaj že dolgovezim ...to je moj predlog...ne zamerit...user posted image user posted image user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4761
21.6.2010 9:21:12   
neka_noč
Anajrim se popolnoma strinjam s teboj. Smo to že osebno debatirale... Meni se zdi, da mamice včasih kaj preveč napišemo/-jo za user posted image , ki prvič pričakujete in se mi to ne zdi ok. Bolj v smislu, da vsaka nosečnica pričakuje po svoje, s svojimi notranjimi občutki, pogledi,... ima svoje težave, vprašanja,.... in tu, se nobena nova nosečka več ne javlja, ker smo mamice okupirale to temo, ki pa je za user posted image ... pa tudi lahko, da kakšni po nepotrebnem nabijamo kak strah, ki ga npr. sploh ni. Itak vsaka tudi materinstvo drugače doživlja. Zato sem tudi v svojem prejšnjem postu napisala.... čeprav me je kar nekam zaneslo od bistva - sem želela povdarit, da so vse stvari oz. občutki normalni, ter da pri enem in drugem otroku ni rečeno, da bo isto doživljanje materinstva, kot tudi ni nosečnost enaka ena drugi. Upam, da zdaj razumete kaj sem mislila. (Izhajala sem iz sebe...)
Predlagam odprtje nove teme ljubljanske srake - katera jo bo odprla? Jaz se tega še nisem nikoli lotila in ne vem če znamuser posted image user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4762
21.6.2010 9:28:18   
krtkova
nova tema "Ljubljanske srake" je odprta na forumu; dojenček - starši čvekamo

zato vabim mamice, da gremo tja, nosečke pa vedno vabljene, da nas obiščete in kaj dodate!!!!!!

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4763
21.6.2010 9:53:02   
anajrim
HVALA KRTI!!!user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4764
21.6.2010 10:17:33   
petrca2507
ma jaz sem taka mestna srajca da mi je pri nas na podezelju kar obup tko da te razumem k si se na lj navadla, jaz sem bila skoz v lj,zdaj pa leto dobro ne vec,v bistvu jaz grem cez crno vas in lipe pol mas pa odcep za tomiselj - sm blizu podpeci,a se vedn v obcini ig...kr neki no,brez vsega smo...sej pravm da ni civilizacije pri nas...heheuser posted image user posted image user posted image user posted image

V Tomišlju sva tud lani gledala nepremičnin, ampak se nama je potem zdelo predaleč. V Črni vasi bi bilo fajn, ker sedaj vozi tudi LPP, ampak so bile cene previsoke. Tako da sva pristala na Ižanski. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: krtkova

Vas pridemo tudi nosečke / bodoče mamice "pogledat". user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
21.6.2010 10:23:44   
amazonka3
Evo, za sklepno dejanje preden se preselimo samo to:
Here here NN, lepo napisano.
Punce, jaz sem hotela samo povedati, da otroci SO nekaj NAJLEPŠEGA, tako majhni, pa tako velika sreča. Vendar jih moraš znati uživat. Z vsemi minusi zraven. Kljub temu, da so včasih strah in naveličanost del te zgodbe.

In Krtkin nesojeni mož je lepo napisal - moški vse skupaj doživljajo drugače, življenje se spremeni za oba. Razumeti moramo pa obe plati starševstva. Takrat se bosta imela še raje.

No tako, se vidimo na mamicah!

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4766
21.6.2010 10:37:13   
sasa1975
Ojla,

Pozdravljene tudi z moje strani,
še posebaj bi rada pohvalila KRTKA (mož od krtkove) všeč so mi ljudje ki napišejo svoje mnenje in razmišljanje sem sigurna da je on hotel s tem AGLAJI samo dobro včasih nas mora kdo v kakšni situaciji malo postaviti pred zid da se za trenutek zavemo sebe.In mu pol čez čas rečemo hvala imel si prav.
Smo si pa različni in vsak ima svoj prav...
AGLAJA bravo bravo (že nekaj časa govorim da si fejst punca)mogoče malo mlada?To kar ti pišeš mislim da je pogumno da si na RR napisala marsikatera bi to zaupala samo najboljši prijateljici.Naj te pa tolaži misel da sem tudi sama prvič rodila pri 25.letih in danes 10 let kasneje.
Kot ti je že pisala Amazonka se nam je verjetno vsaj na momente dogajalo vsem isto.Vse to se s časom umiri in temu pravin trenutek panike...ko pa nas mala bitjeca potem pogledajo s svojimi učki si nimaš kej kot da se potrudiš po svojih najbojlših močeh.Imaš pa prav da imaš rada tudi sebe in se pocrklaš z pedikerji,frizerji..Tudi sama sem ista in včasih rabim 5 minut za sebe da si nafilam baterije..
Sej da ne boš mislila vsi ljudje se spopadamo z nekimi težavami pri nas je trenutno to da sem zelo pozorna da se posvečam tudi veliki hčeri ko le imam čas(z njo delam kar jo veseli)sej to da ima trenutno francosko manikuro na rokah jaz pa ne je samo po sebi umevno ker zame ni časa..otročki so v prvem planu ha ha..
Da ne pozabim na NEKA NOČ ja ta je pa faca nad facami punce tudi od nje se lahko veliko naučite..moram priznati mene otroški jok še vedno dela nervozno ona pa je v tem boljša.No sej to da pa je njen tavelik sinček pravi šarmerček ne bomo zgubljali besed...
COJKA tudi tvoje pošte sem bila vesela...sej ne da koga zagovarjam ampak ti ob priliki poiščem spletno stran kjer je zelo podoben sms napisam kot je bil tvoj...je pa hudo ker čutiš da se te kopira...ja naši dojenčki pri 2 mesecih se že odzivajo in je ful zanimivo ko se ti nasmerne tudi mi že obešamo neke ropotuljice da se odziva...
AMAZONKA javi torej ali četrtek velja za Tivoli in uro
MALI MIŠEK rada bi ti napisala kaj lepega pa ne znam, se strinjam s teboj da bo šok ko gre mož v službo ampak boš vidla da plavamo naprej in da si velika punca glavo gor !

upam da nisem na katero pozabila

rada vas imam vseuser posted image  

PRVI JESENSKI DAN,Nika je imela 2.ceplenje-5mesecev,7730gr.67cm,lepo rastem

Neposredna povezava do sporočila: 4767
21.6.2010 10:41:24   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: krtkova

zato vabim mamice, da gremo tja, nosečke pa vedno vabljene, da nas obiščete in kaj dodate!!!!!!

Se podpišem pod tole. user posted image   HVALA Krti! user posted image  

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 4768
21.6.2010 10:51:24   
MaliMišek
Glede na to da je odprta nova ema, ali to pomeni, da mamice ne smemo več pisat na tej temi user posted image . Pa sej mam trebuh še vedno tak kot da bi bila v četrtem mesecu nosečnosti user posted image . A to šteje? user posted image user posted image user posted image

Drugače sem hotela pa o moških napisat oz. pokomentirat samo to. Moj, ko je bil doma, se je nekje polovično ukvarjal z Galom, danes ko je pa prvi dan v službi, me pa klicari na pol ure in sprašuje kaj počneva, kako sva in da naju ful pogreša user posted image user posted image user posted image . Bi moral očitno že prej v službo user posted image . In zdej me spravlja ob živce mož in ne Galovo jokanje user posted image .

Ajde srakice, upam da se nam čim prej pridružite na naši temi, vsem vam želim čim lažji in hiter porod.

Aja pa ker sem še vedno ful sklerozna sem valda pozabila zaželet dobordošlico Kiwi in čestitat majklu user posted image . Ups, še vedno sem ementalar!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4769
21.6.2010 10:51:41   
neka_noč
....še tole, nato se poslovim od teme nosečk....

Všeč mi je bilo dokler je trajalo (nosečnost), čeprav mi je bilo proti koncu že zelo zoprno in sem komaj čakala da je konec.... zdaj se od teme nosečk kar malce z nostalgijo poslavljam, a se zavedam, da sem mamice ne sodimo več. Je treba dati prostor novim user posted image , njihovim nosečniškim občutjem, strahovom, deljenjem mnenj, novih spoznanj,...
Torej ljubljanske nosečke pridružite/združite se!
Vsem želim čim prijetnejšo nosečnost, čim manj težav, veliko veselja v veselem pričakovanju, ter porod kakršnega si same zamišljate.
Lepo je bilo v vaši družbi in upam, da se nam (že sedaj) pridružite v temi lj. srak.

Rada vas imam. Vse! user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4770
21.6.2010 11:32:16   
krtkova
NN- to si pa tako lepo napisala!!user posted image  me je kr malo stisnilo!user posted image

Srečno Ljubljanske nosečke, mogoč se kdaj spet srečamo na tej temi........

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
21.6.2010 11:36:07   
Masha_M
amazonka: Ej, najprej da ti čestitam za morebitno selitev. Sem zelo vesela za vas, ker verjamem da boste šli na boljše in da vam bo tam še bolj luštno. ;) Sploh pa kapo dol še za vse študijske uspehe! Res si skoraj prava supermama. Kar se tiče Tivolija pa tudi meni odgovarja četrtek.

živa:
Najlepša hvala za first hand izkušnje. Mene trenutno prehranski režim še precej je+e. Kot prvo nimam niti najmanjšega občutka za težo živil in moram res vse tehtati. Če bi odmerjala na uč, bi šla vse vsaj za 100% preko. Kot drugo pa me ubijajo te kombinacije živil. Ajde, za zajtrk recimo škrob=kruh, sadje=karkoli, od mlečnih = kozarček mleka ali jogurta, samo 1 enota maščobe?!?! Kaj the **** človek od maščob še lahko je za zajtrk razen putra? In tako zdaj že 3 dni natepavam ISTI zajtrk: malo sadja, šalco mleka/jogurta, 2 koščka črnega kruha in gor eno pikico putra. Očitno mi res še manjka domišljije za jedilnike. Jaz bi med, marmelado, viki kremo, čokolino, corn flakese!!!

Poleg tega mi pa ni nič jasno, ker imam ketone in glukozo v urinu čsto ves čas 0/0. Tudi včeraj zvečer recimo, ko sem se "pregrešila" z 2 grižljaji rojstnodnevne torte Andraževih nečakinj. Se res sprašujem, če niti scat ne znam več prav na tisti papirček.

petrca: Diplomiram pa res lahko iz prehrane. Škoda samo, da bom prej diplomirala iz tega kot pa iz svojega faksa. Skratka, če katera rabi kak nasvet okrog prehrane veste kje me najdete.

katrinka: Jap, Tatalović ima ordinacijo na Viču, na Tbilisijski. Torej misliš kar pravega. Drugače pa hvala za dobre želje. Na padec sladkorja bom tudi jaz pazila, ker že vidim, da mi je včasih enostavno lažje pojest premalo, če mi kaj ni preveč okusno, al bi pa najraje kar preskočila kak obrok, ker nimam več idej kaj pripravit, ali pa je hladilnik izropan ustreznih sestavin. Na srečo imam že 29-ega naslednji pregled, tako da bodo oni preverili kri, da ni kaj narobe v drug ekstrem. ;)

candy24: Res bi te zelo zelo lepo prosila za kakšne jedilnike od te tvoje "nesrečne" kolegice. Malo se mi pozna, da nisem ravno vrhunska kuharica niti takrat, ko sem imela vse roke proste, zdaj pa še toliko manj, ko imam en kup omejitev. Najlepša hvala obema že v naprej!

Kiwa: Tisto letovanje na Debelem rtiču je morala biti pa kar zanimiva izkušnja. Sicer najbrž kar stresna, ampak zanimiva... Jaz sem imela babico, ki je bila sigurno ene 15 let na 2× dnevno injekcijah inzulina. Kot najstnica sem ji še jaz merila sladkor in dajala injekcije, ker je imela ona Parkisnona in se je tresla, dedka pa ni bilo čisto vedno doma. In tako zelo dobro vem, kako zgleda tak lajf. Je pa res, da mene tolaži to, da kot prvo ne bo trajalo večno, ampak samo do poroda in kot drugo, si za razliko od ubogih otrok jaz znam razumsko razložiti zakaj nečesa ne smem in zakaj je tako dobro. Aja, pa škoda, da nisva prej vedeli za četrtkovo predavanje anesteziologinje. Bi se lahko že tam pofočkali.

MM: Zate pa full držim pesti, da se Gal malo umiri in bo spal vsaj malo več kot 30min v kosu. Nič ti ne zavidam.

Aglaia: Tudi mene veseli, da si se razpisal o krizi. Ja, si imela fajn porod, imaš pridno hčerko in zlatega moža. Ampak včasih to človeku nič ne pomaga, ker so njegove najmanjše težave še vedno večje od sosedovih največjih. In sranje je, ko si že tako v krizi, ki se ji potem pridruži še slaba vest zato, ker si sploh drzneš biti v krizi. Meni se zdaj recimo podobno dogaja okrog sladkorne. Totalno sem nesrečna in brezvoljna, zraven pa imam slabo vest, ker si sploh drznem jamrat, ko pa se vendarle počutim dokaj okej in ima tooooliko žensk mnogo resnejše težave.

In če ti kaj pomaga: tega, kar matra/je matralo tebe se bojim tudi jaz. Že večkrat sem poslušala o tem od drugih mladih mamic in si približno predstavljam kako ti je. In skoraj sigurna sem, da bo mene vsaj za nekaj dni doletelo isto, ker sem tak človek, da neznansko uživam zaposliti svoje možgane. Včasih prav načrtno iščem priložnosti, da jih s čim obremenim in namatram in verjetno mi bo v kakšnem trenutku zelo težko padlo, da bo moja vloga omejena samo in izključno na gruljenje, pokakane plenice, dojenje in previjanje kupčkov. Kako se bom s tem spopadla? Nimam pojma... poročam čez par mesecev.

Mjav: Te bom magari pocukala za rokav za naslov od ginekologa. Backup nikoli ne škodi.

Cojka:
Glede na to, da bova zdaj očitno na podobni misji (=zamenjaj ginekologa! asap!) te prosim, da podeliš kakšno uporabno info, če/ko naletiš nanjo.

Neposredna povezava do sporočila: 4772
21.6.2010 11:43:27   
mkbk
Moj zadji post. Se poslavlajm ot te teme. baj baj! Srečno novim ljubljanskim! user posted image

< Sporočilo je popravil mkbk -- 21.6.2010 11:44:20 >

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 4773
21.6.2010 11:50:58   
Masha_M
Rok od krtkove: Mislim, da si bil res malo preoster do Aglaie. In kljub temu, da še nisem mamica, si bom drznila nekaj stvari pokomentirati oz. da jih poskusim prestaviti še z druge palti. Očetje lahko marsikje pomagate in podpirate mamico, a vendar vam bo težko jasno, kako zares vseobsegajoča je vloga mame, ko enkrat ostane doma sama z otrokom.

Poglej... če očija v službi (pa ne glede na to, kako naporna je) prime scat, vstane in gre. Če prime na wc mamico, mora najprej razmisliti če sme/more na wc. Če otroka nimaš v naročju, je treba razmisliti ali je na varnem, da bo brez tebe 5 minut. Če je v naročju, ga je treba odložiti in moliti, da ne vklopi sirene takoj ko mama umakne roke. Če tuli, je treba na wc pač z njim v naročju.

V službi greš s kolegi na malico in imaš 30-45 min možgane na off. Takrat se lahko režite, kofetkate, klepetate o fuzbalu, politiki, novem Playboyu. Mamica večino časa nima sogovornika, če ga ima so to večinoma druge mamice (ker ostali itak nimajo zate časa dopoldan) in tudi če ga slučajno najde (nevpletenega sogovornika namreč), ima s seboj vedno otročka, kar pomeni, da mora marsikdaj utihniti sredi stavka, prekinjati debato, biti na preži kaj se dogaja z otrokom itd. Skratka, bolj polovična sprostitev, se ti ne zdi?

Potem pomisli še na to, da ti/vi v službi dobivaš/dobivate naloge, projekte, se spopadate s problemi in zapleti. In ko zadevo razrešite, imaste občutek notranjega zadovoljstva, da ste v nečem dobri, uspešni, dobite voljo… Tudi prek delovnih uspehov si potrjujete svojo vrednost, uspešnost. Misliš, da mamici kdo čestita in jo pohvali, ker je danes otroku 5× podrla kupček namesto 4×? Ali pa, da je otroka res super podojila? Ali da je full mirno odreagirala, ko je otrok histerično tulil? Nope… teh stvari se ne vidi, ne ceni, predvsem pa so to itak nujne in samoumevne naloge mame, ki če jih opravlja se nikjer ne pozna, če zataji ali je neuspešna, je pa zrela na CSD.

V taki situaciji VSE, razen dihanja postane podrejeno otroku: prehranjevanje, wc, spanje, druženje… In v taki situaciji te res ne sme presenetiti, da je na trenutke to preveliko breme, da si vsaka mama za trenutek spet želi biti »svobodna«, funkcionirati kot odrasel, samostojen in razmišljujoč človek, ne pa storitvena firma dojenček d.o.o.

In to še toliko bolj velja za ženske, ki so v življenju našle izpopolnitev, srečo in veselje tudi v stvareh in odnosih izven partnerskega odnosa. Tistim, ki niso »popolne« brez tipa, ki bi se počutile zgube, če ne bi imele familije in take, ki vidijo svoje edino poslanstvo v materinstvu, so te stvari gotovo manjše breme. Vse ostale pa smo srečne in se počutimo uspešne tudi zaradi tega, ker svoje delo dobro opravljamo, ker nas imajo prijatelji radi in nas pogrešajo, ker se počutimo okej v svoji koži, ker se učimo, napredujemo in odkrivamo nove stvar. In vse to, je radikalno postavljeno na stranski tir, ko pride na svet vajin najlepši in težko pričakovan otrok.

Jasno mi je, da je tudi očetom vse novo, da imaste tudi vi svoje skrbi, bremena in naloge. A vendar so mame mame 24/7, vi imaste pa mnogo več možnosti sem in tja postati tudi samo sodelavec, samo prijatelj, samo športnik ali pa samo Rok, Peter, Miha, Aleš, Klemen… In zato so vsi taki »klici na pomoč« samo načini, kako mamice včasih želijo spet priti do trenutka, ko bodo one samo one, da bodo lahko celovite osebnosti in da sem in tja možgančke zaposlijo še s čim drugim. Kljub temu, pa ima večina mamic svoje otročke neznansko rada, za nič na svetu ne bi zavrtela časa nazaj in so srečne da je kot je. Le breme je včasih veliko in rabiš malo predaha, preden greš tečt naslednji maraton. ;)

Zdaj pa še malo vsakdanjih tem. :P  

Človek je na dopustu, pa je pravzaprav full busy. Danes imam 2× šolo za starše, jutri si grem porihtat nohte in na čvek z eno staro klapo prijateljev/sodelavcev. Btw, a ste si mamice vse čisto postrigle nohte, ko ste rodile? Mene moja mama zdaj že prav zgroženo zaslišuje, da kdaj si grem že končno "posekat kremplje". Jaz jih pa vseeno ne bi čisto dala stran, ker odkar imam gelirane si fuuuull manj grizem in cufam obnohtno kožico, prej sem imela pa prste ves čas rdeče, vnete in razdražene, pa se kljub trudu nisem in nisem uspela odvaditi od te grde navade.  V sredo greva s Petrco na dekompresijo in potem je tukaj že četrtek, ko se vidimo v Tivoliju. Cel žur skratka!  

Ajdi, lepo se imejte te dni, fajn pišite na Ljubljanskih Srakah in se kmalu spet »srečamo«!  

P.S. Pa nikar mi ne zganjat take teatralnosti s tem poslavljanjem in odhodi, ker ste me skoraj v jok spravile. Imejte malo usmiljenja do nas hormonsko napumpanih nosečk.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4774
21.6.2010 14:15:07   
petrca2507
Masha...pišeš o geliranih nohtih. Jaz tudi ne razmišljam, da bi si jih odstranila. Moji naravni so zelo tanki, krhki, ... in bi morali biti postriženi čisto na minimum. user posted image   Če bo treba, si lahko v P spilim enega, če bo sploh čas oz. če bodo od mene to zahtevali. Kam si hodiš urejat nohte?

Komaj čakam dekompresijo v sredo. Me prav zanima, kako to zgleda. user posted image

Drugač sem pa jaz tud zdej (ko sem na dopustu) veliko bolj leteča, kot kdajkoli prej. Vsak dan je nekaj in vsak teden se s kom dobim na pijači, kavici, tortici, ...

www.petrca.net

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?