|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
17.6.2010 14:43:59   
lil_
vidm da se nekatere prtozujete nad datumi pregledov, sm danes ponovno klicala G in se je celo oglasila sestra moje G tko da sm dobila datum...rekla je da nej bi mela pregled zadnji teden v juliju, ker pa sm takrat na dopustu imam pregled 3.8...do takrat pa se mi res zdi se dalec user posted image

aja ena mi je povedala formulo za izracun...po tem izracunu -3 mesece + 7 dni... je PDP 26.2 ...tistega 21.2 mi zracuna RR user posted image ...saj je vseeno kater je, nakoncu pa bo pikica zamujala bo pa se marcevka user posted image

moje pocutje je vredu, samo jest mi nc ne pase ... no pa sej k je tok vroce sploh ni cudno...do konca si bom se prehitr kilograme nabrala user posted image

(odgovor članu alyiah)
Neposredna povezava do sporočila: 251
17.6.2010 16:41:28   
tamina
Pa saj lahko uporabite to: http://www.ringaraja.net/zanositev_koledar_ovulacije.html

Vneseš prvi dan zadnje menstruacije pa ti izpiše kdaj imaš ovulacijo in kdaj naj bi imela rok, če v tem obdobju zanosiš. V primeru rednih menstruacij je še kar točen.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 252
17.6.2010 18:06:52   
ninchi9
Oj Oj bejbike

Kako ste kaj?? Upam, da ste boljše kot jaz. Ne vem več, kak si naj pomagam.. Tak mi je slabo skoz, pa ko bi vsaj lahko bruhala, da bi mi blo vsaj pol ure boljše... Prvič v življenju doživljam to, da si ful lačen, hkrati pa ti je tak slabo, da ne moreš jest. Sem kot invalid in sem skoz doma. Mojim nastopom pa sem morala rečt ADIJO.. Pa tak se mi lušta spet kaj zapet user posted image

Aja, dajte mi še nekaj pomagat. Vem, da se nosečnost začne štet tam nekje od prvega dneva zadnje menstruacije. Jaz pa vem, kdaj smo otroka spočeli, a to pomeni, da štejem nosečnost od tistega dneva?? No, prvi dan zadnje menstruacije je 26.4., spočetje otroka pa 11.5. (no, sodim po tem, ker je bil takrat edini odnos, haha).. Od kdaj zdaj štejem nosečnost? Ginekolog mi pravi, da je prišlo do kasnejše zanositve, kot pa predvideva štetje nosečnosti s prvim dnevom zadnje menstruacije. To je pokazal tudi UZ.
No, kaj pravite??

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 253
17.6.2010 19:55:07   
lil_
tamina sej sm rekla da mi 21.2 zracuna RR...zato sm ze takoj rekla ta datumuser posted image sicer pa sej ni pomembnouser posted image

joj vse tok jamrate o slabostih...jst upam da mi bo to prhranen user posted image no sej mal mi je ze zdej slabo...tko da ce bo samo tko, bo cist fajn user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 254
17.6.2010 20:27:07   
hayabusa
Ko smo že pri slabostih... ne spomnim se,da bi mi blo prvič tako slabo, morda zato ker sem bla v službi pa sem se zamotila. Tud luštalo se mi takrat ni nevem kaj, zadaj pa bi pojedla vse kar vidim ampak še preden dam v usta me mine user posted image

Kar se pregledov tiče pa vem, da mi je nosečnost hitro minila ker sem štela dneve in komaj čakala na pregled da vidim tisti ekran. Iz meseca v mesec se je full vleklo, na koncu pa nisem mogla verjet da je že mimo. mislim, da mi bo ta nosečnost še hitreje minila ker se zamorim z našo gospodično in dnevi kar letijo. 

Bo pa najina žabica stara 15 mesecev ko bo dobila bratca/sestrico in smo razmišljali da bi nabavili tole  http://soncek.si/si/lascal-buggy-board-3g-red-i8520.shtml  oz. temu podobno zadevo (obstaja tudi cenejša varianta), bomo videli ko bomo tako daleč. Sem pa visela v Avstriji da vozijo različno stare otroke v vozičku podobnem kot je za dvojčke, morda je celo za dvojčke. Pri nas sem pa videla tudi že to  http://soncek.si/si/buggypod-dodatni-sedez-za-starejsega-otroka-i15120.shtml ampak moram priznat da mi ni bilo všeč kako je mlajši otrok v tem sedel.

Drugače pa moram priznat da sem vam malo fauš ko si zamislim kako fajn je ko vse nabavljaš (če odmislimo cene seveda) in začneš opremljat sobico. Po drugi strani pa je zelo fajn ker mislim da ne potrebujemo ničesar več, razen nekaj mesecev po porodu posteljico user posted image . tudi to je nekaj user posted image Evo malo za lušte ... http://scs.toysrus.twt.de/portalbuilder/katalog.php?mode=catalog&campainID=222

Ne vem če je katera že napisala (včasih kaj preberem, pa pozabim - boste že videle ko boste v porodniški user posted image ) a ste že kaj razmišljale o otrokovem spolu? Želite vedet? Kaj mislite da je? Jaz, ko sem prvič zanosila, sem bila v istem trenutku prepričana, da je punčka vendar me je moj sčasoma prepričal, da bo fantek, tako da sva bila oba presenečena ko nema je G povedal da bo pupa. Punčko sem si želela, čeprav mi je bilo vseeno kaj je. Tokrat pa nočem vedet, vendar sem pa G. in mojemu že povedala da bo hči user posted image bomo videli.

Dovolj nakladanja, grem spat, lahko noč

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 17.6.2010 20:28:02 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 255
18.6.2010 7:13:01   
d3lfink4
Hej punce!
D3lfink4 gre pa danes na 1. tapravi pregleeeeeed! user posted image
Boga ninchi9 ... si kr ne predstavljam kak ti more bit hudo, če ti je skoz slabo user posted image Probaj vseeno nekaj pojest - kr pr meni je tko, da ko začutim slabost, nujno neki pojem pa takoj mine. Če pa nič ne pojem, mi pa res postane tako slabo, da sploh ne funkcioniram ... grozno. Čeprav bruhala pa, hvalabogu, še nisem. user posted image Ja, saj zapoješ lahko pa vseeno kaj - sebi in svoji pikici, ziher bo uživala user posted image user posted image

Ja, nosečnost se šteje od 1.dne zadnje menstruacije. Ja in jaz tudi vem točni datum spočetja (u bistvu ne vem ali je bil 7. ali 8. maj - definitivno pa eden od teh dveh) user posted image Pa tudi plodne dni sem imela takrat ... Ne, še vedno naj bi se nosečnost štela od 1.dne zadnje m., vsaj koliko jaz vem. Če ni tako pa naj me katera popravi. In kaj naj bi ti pokazal uz? A da je prišlo do zanositve kasneje kot si mislila ti? Al takrat kot misliš ti?
Hayabusa, hvala za lušte! Jaaa, jst res komi čakam, da začnem malo opremljat in kupovat stvari ... hihi user posted image
Glede spola mi je resnično vseeno ... moj pravi da bo "pjeb", itak user posted image Sicer je reku, da itak da ne bo nč narobe če bo punčka, ampak da bo itak fantek. Se je pa meni zdej tudi 1x že sanjalo, da imava fantka pa tudi una kit. karta (čeprav ne verjamem v take fore) je pokazala na fantka ... tako da ne vem, bomo videli. Itak pa si želiva veliiiko user posted image , tako da bojo lahko vsi prišli na vrsto, upam.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 256
18.6.2010 7:56:45   
Teyla
d3lfink4 tudi jaz komaj čakam, da začnem kupovat stvari za bebico. Zgleda da se tudi tu nič ne spremeni glede shoppinga in smo še slabše. Že vidim svojega kako bo obračal oči. user posted image
Prva stvar, ki jo bova šla kupit bo pralni stroj, ker ga še nimava.

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 257
18.6.2010 9:28:47   
hel32
Jutro

ninchi9, user posted image se šteje od 1 dne zadnje menstruacije, tako se tudi računa na UZ, tako, da...glede slabosti, nekaj malega prigrizni, kak kreker, prepečenec, neki brez pretiranega vonja, pa bo boljši, meni pomaga voda.
Hayabusa, moja prijateljica ima tudi malo razliko, pa ima dodatni sedež, sam se ne odnese najboljši, ta bugy, pa meni sploh ni všeč, če si predstavljaš, da bojo naši malčki takrat malo čez leto dni stari, se bojo še kljub temu radi vozili, jaz imam namen kupiti en voziček za dvojčke, ki se da kombinirat da je na enem deli košara na drugem delu pa športni del, in, da sta vzporedno,no, to bo pri nas prišlo v upeštev.
Spol otroka, hm, meni je kitajski pojkazal fantka, sicer pa sem vesela karkoli bo, sam da je zdravo, ja nakupavanje bo pa malo majn, ker že imamo praktično vse doma, ah, bomo pa še tiste male detajle kupiliuser posted image , sam da zadovoljimo potrebo po šopingiranju.
Delfinka, srečno na pregledu!

Tako, neki voham, bo treba rito previt, se tipkamo.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 258
18.6.2010 12:27:08   
jekica
Pozdravljene so user posted image ,

Še ena februarka tukaj. user posted image  PDP imam 8.2., to je že moja 3user posted image , doma pa imam enega triletnega sinčka. Aja stara sem 32.
Prvi pregled je že za mano in sem ful vesela, da je vse ok in da sem videla kako bije srček. Naslednji pregled je nuhalna (nisem pa se še naročila).
Berem vas že od vsega začetka in vam moram povedati, da je tudi meni tako kot da bi imela enega velikega mačka, pa še utrujena sem ful.
Vsem želim čim boj prijetno user posted image .

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 259
18.6.2010 12:34:24   
ninchi9
Jekica - pozdravljena med nami!! user posted image

Hel32 - moj brat ima 16 mesecev razlike med punčkama. Na začetku so se odločili za ta voziček za dvojčke, ko vzporedno sedita (eden zraven drugega).. Pa ti moram povedat, da se ni glih dobro obneslo. Ta velika je skoz nekaj bockala tamalo zraven, tak da niso imeli ravno sproščenih in mirnih sprehodov. No, ne pravim, da bo pri tebi enako, samo povem moje izkušnje.

Delfinka - jeeee, pregled - fajn opravi user posted image user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 260
18.6.2010 12:59:28   
little*miss
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Za seznam: stara sem 19, iz Ptuja, moja druga nosečnost, doma pa imam že 1 otročička.

Čestitke, še posebej, ker si tako mlada!user posted image

Dopiši prosim še PDP, da te lahko damo na seznam ali pa se daj kar sama. Meni včasih kaj uideuser posted image

PDP je 11.2., sem ga komaj danes zvedla, ker sem bila prvič na pregledu. Naslednji pregled imam 16.7.  Plod je velik 3,2 mm, sem pa v 6 tednu nosečnosti. Ginekolog je rekel da je vse ok.

Včeraj smo imeli piknik in sem se preveč čevapov najedla in mi je še danes slabo user posted image Smo šli po pregledu k moji babici na kosilo in sploh nisem mogla jest. Pa tako dobro je bilo user posted image

Otroček spi, jaz pa še morem it malo počistit od včeraj. Se tipkamo

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 261
18.6.2010 13:35:58   
maurica
Delfinka - porocaj kako si opravila. Pa malo opisi, da vemo, kaj nas caka (tiste, ki gremo prvic).

Jekica - dobrodosla v nasi druzbi.

Uh, jaz sem ze cel katalog prelistala, pol sem se na netu gledala za opremo. Komaj cakam, da zacneva z nakupi za najino bebico. Ceprav cene za dojencke so pa tudi ... jao! Bom probala cim vec stvari dobiti od bratranca in od svakinje user posted image Se dobro, da ne bom prva v familiji user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 262
18.6.2010 22:07:31   
d3lfink4
Wooohoooo!
Presenečenje ... user posted image
Vas bom zdaj malo pustila, da same ugotovite za kaj gre. Drugače je bilo na pregledu ok - trajal je ful dolgo, tako kot sem sumla user posted image ampak je blo vredno. Z mano in mojo pikico je vse v najlepšem redu, vidla sem  user posted image , tak da sem itak čist raznežena.

Aha, pa seveda, pozdravljena jekica! Čestitam user posted image

Do prihodnjič ... papauser posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 263
19.6.2010 0:08:52   
Teyla
d3lfink4: kakšno presenečenje? Se boš poročila? Nosiš dvojčka? Veš za spol otroka? Daj povej, daj povej....user posted image user posted image user posted image
Kakšen firbec sem. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 19.6.2010 0:09:15 >

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 264
19.6.2010 8:52:00   
hayabusa
Ziher sta dvojčka user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 265
19.6.2010 8:58:02   
KLARA 1
po moje tud, sta ziher dvojčka!

živjo punce, javljam se vam po dolgem času. Vidim, da vas večino mučijo slabosti, torej smo na istem. Upam, da nam čim hitreje minejo. Meni je najhuje zjutraj, potem pa čez dan, ko dolgo ne pojem nič. Kaj kej pojeste zjutraj? Se mi zdi, da je od tega potem odvisno tudi nadaljno počutje čez dan. Uživajte, lep vikend vsem

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 266
19.6.2010 9:09:22   
hel32
Ninchi9, saj, pravim, razmišljam, pa po vsej verjetnosti bom kupila unega ko sta drug za drugim, da ima vsak svoj miruser posted image , pa naš mali je taki lenčko, da on najraje sedi, no, ne vem, sam imam več opcij, bomo vidli, kako bo,.......ko bomo tako daleč.....

Jekica, dobrodošla med nami, tudi tebi, lepo nosečnostuser posted image

Maurica, prvi pregled je po navadi takle: merjenje pritiska, tehtanje, daš kri in vodo za tokso in določitev krne skupine, vode za bakterije, nato sledi UZ vaginalni pregled, da potrdi nosečnost se že lepo vidi getacijska vrečka, in srček, kako bije, to je to aja pa PDP ti določi, no zdaj ne vem, ali daš kri po pregledu ali prjuser posted image , pozabila sem žeuser posted image

Delfinka, daj, povej kakšno presenečenje imaš pripravljeno oz. si doživela, kje pri pregledu, doma,...povej, tudi mene zanimauser posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 267
19.6.2010 9:10:41   
hayabusa
"albert" kekse oz. take kekse pač, polnozrnate mam trenutno in sem potem ok, pa lačna ne smem bit pa je kar znosno ;)

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 268
19.6.2010 12:04:56   
ninchi9
Hel32, pol pa sem verjetno narobe razumela.. user posted image

Daj Delfinka, povej nam skrivnost prosiiiimmm!! Veš kak nas firbec matra.. A taka boš, da nas boš pustila čakat?? user posted image

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 269
19.6.2010 12:06:28   
ninchi9
Jeeeeee, jaz pa vem!!!! Poglejte na tikerček od Delfinke, če hočete izvedet za skrivnost!!!! Jupiiiii, bravo, čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 270
19.6.2010 12:28:16   
lil_
ooo kok lepo...to pa je ta pravo presenecenje user posted image user posted image user posted image cestitamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 271
19.6.2010 13:23:55   
HoneybeeMaja
Zdaj sem pa še bolj raznežena....iiiii....bravo Delfinka user posted image user posted image user posted image .Čestitam!!!user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 272
19.6.2010 14:03:20   
maurica
Oooooo, ful dobro delfinka user posted image Cestitam user posted image !!!!

Hvala hel32 - da malo vem, kaj me caka user posted image .

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 273
19.6.2010 16:39:55   
d3lfink4
Hej babike!
Jaaaaaaa, dvojčke bova mela! WOOOHOOOO! user posted image Sej se mi zdi, da še vedno nisem čisto dojela ... user posted image Hvala vsem za čestitke!
Moj pregled je zgledu takole:
Najprej sem šla do sestre, ki me je stehtala in izmerila pritisk. Potem sem šla pa do g. - tam sva se najprej malo pomenli, dala sem ji tiste izvide, ki sem jih dobla, ko sem krvavela ... potem je rekla, naj se kr pripravim za pregled, tako kot običajno ... Najprej me je malo "prešlatala" user posted image , potem mi je vzela še bris (ker bi ga mogla imet oktobra, ampak mi ga je vzela kr zdej ...), potem me je pa še pregledala z vag.UZ, tisto palčko z lučko na koncu. In je rekla, da imam ful poln mehur in da ful slabo vidi ... Da naj grem najprej lulat pa pridem nazaj. In da mi bo potem, najbrž, povedala neki lepga. Aaaaaaaaa, prosim?! Nič mi ni blo jasn, itak sm se takoj oblekla in odbrzela lulat ... po mojem še nikol v življenju nisem tak hitro lulala, heheuser posted image Potem pridem nazaj, se spet slečem, se uležem, ona pa zopet gleda s tistim UZ-jem. Potem pa mi je obrnla ekran proti meni in rekla: "No, kaj vidite?" Pa jst: "Am ... kaj pa morem gledat?" user posted image In potem reče, no kolk vrečk vidite na sliki? Pa jst: "A sta dva?" Pa ona: "Jaaaaaaaaa, dvojčke imate!" Ojoj, se mi zdi, da sm kr pozabla dihat.
No u glavnem: moja dva cukra sta vsak v svoji gest. vrečki, vsak je velik 1 cm in sta baje super. Ne ve pa se še al sta eno ali dvojajčna.
Potem sem dobila mat. knjižico, ki sva jo skupaj z g. izpolnili, dobila sem še brošuro o nuhalni in o mojih pravicah. G. mi je še enkrat izmerla pritisk, ker sem mela ful previsokega - itak, ob takšni novici user posted image no in je bil še višji ... tko, da si ga morem zdej vsak dan merit, ker če je previsok je baje ful nevarno.
Potem sem šla nazaj k sestri, ki je začela kr vriskat user posted image user posted image user posted image Tam sem plačala še slikco iz UZ (5eur) pa dala mi je napotnico za v labaratorij, kjer sem potem dala še ki in vodo.

Naročena sem bla ob 10h, končala sem pa ob 12h. Kr dolg ane, no sam se je splačal!

Jah, to je to iz moje strani user posted image
Se tipkamo ...

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 274
19.6.2010 18:10:18   
DIANE
Pozdravljene,
čeprav sem si rekla da nem enčas šla na forum dokler ne mine še par tednov sem se vseeno odločila, da se vam pridružim in pokumentiram kako poteka moja nosečnost. V 1 letu je to moja 3 nosečnost imela sem že dva ss tako, da sedaj v tretjo pa res upam da ostane z mano.
Počutim se dober, seveda sem v strahu za mojim čmrlekom, vrti se mi pa vsake tok časa bolj proti večeru mi rata malo slabo.

d3lfinka superca ti maš kar dva jejjjjjjjj superca.

Mogla bi se učit pa se mi tok ne da user posted image .

Mal sm šla prej na špancir drgč se pa bolj pazim navodila s strani G. Aja bila sva že na pregledu včeraj in se je videl mehurček srček še ne.
Pregled imava 28.6. .

Moj PDP 21.2.2011.

Lep vikend srečke nosečke

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?