|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
14.6.2010 17:35:18   
trsica
Ooo, se nas je pa že kar nekaj nabralo. user posted image

A je še kateri vroče. Jaz ne vem a mi je slabo od vročine a od nosečnosti. user posted image  Kavo še pijete? Jaz že kar nekaj časa pijem tisto umetno iz vrečke. Se mi zdi, da ni tako močna. user posted image

Še vedno nisem dojela, da sem res noseča. Kar zdi se mi, da neeeee, samo sanjam. Dokler ne bom na UZ zagledala poskakujoče pikice, ne bom verjela. user posted image  Jutri kooončno, da pokličem to moj gin., zihr me bo naročila šele naslednji mesec. user posted image  Še dobr, da sem tolk flegma. Sicer bi se že dolgo žrla doma. user posted image

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 201
14.6.2010 20:41:45   
Lara Croft
Meta.....

Čestitke.................

Mislim, za seznamček... user posted image user posted image

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 202
15.6.2010 7:01:21   
prvičmami
Pozdravljene!

Po dolgem času se zopet oglašam. PDP imam 12.2.
Zadnje čase me je kr neki skrbelo, da ne bo vse vredu in ko sem brala razn forume je blo še huje, zato sem se mal distancirala. Ste tudi ve vse napete ali bo vse vredu?
No pregled imam šele 7.7, ampak sploh nevem kk bom zdržala tako dolgo.
Drugače se pa počutim vredu, joške me ful bolijo in napihnjena sem še vedno, to je pa zaenkrat vse. Sicer sem že 2x opazla da mi hoče bit slabo ampak takoj ko neki pojem je vredu, upam da bo tk tudi ostalouser posted image
Sem pa vesela da se tuki razvoja prava debata  in upam da bomo skupaj uživale celo user posted image

Lp

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 203
15.6.2010 8:14:45   
Teyla
Še jaz se oglašam po dveh dnevih. Tukaj nič novega, še vedno mislim, da nisem noseča, ker nimam nobenih znakov.user posted image

hel32 in hayabusa: dobrodošle med nami user posted image

meta21: hvala za odgovor, me je malce skrbelo, da imam pozen pregled. Ne vem zakaj sem imela v glavi, da je prvi pregled običajno pri 6 tednih. user posted image

masika: dobrodošla še ti. Sama sem prenehala s tabletkami okoli novembra. Vmes sva potem vedno pazila, potem pa enkrat nisva (varni dnevi) in zdaj sem tu. user posted image Prijelo se je v prvo, nenačrtovano. Je pa pametno, da jemlješ folno kislino po prenehanju jemanja tabletk. To pa prav gotovo že veš.

cukica: Joooj, držim pesti na veliko, da bosta kmalu držala svojega otročka v rokah. En objem->user posted image in pikapoke za srečo user posted image user posted image user posted image .

Imam pa eno vprašanje, ima katera mucka doma? To je bila prva stvar, ki jo je sestra vprašala po telefonu. Rekla je, da bi bilo najbolje, da ga dam v oskrbo nekomu drugemu za ta čas. Glede na to, da je notranji muc, se mi to zdi pretirano, kaj pa ve menite?user posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 204
15.6.2010 9:33:36   
hel32
Ojla

Takole vas berem, pa sploh ne vem, kaj berem, trenutno moj mišek mali spi, pa imam malo časa!
Masika 3, iz izkušenj, ti povem, da jaz čutim, da sem zanosila, ne vem, kako, ampak, jaz sem delele test-CB, 2 dni po izostanku, in je bil velik +user posted image

Meta 21, user posted image za seznamček, še moj datum pregleda1. je 7.7., tako, da bom takrat tudi vedela točen PDP.
d3lfink4, ja moja želja je od negdaj, imeti veliko družino,držim pesti zateuser posted image user posted image
Cukicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vajino pikico, da bo vse v redu z njo!Včasih pomislim, na vse tiste, ki imate teževe z zanositvijo, in pomislim, kakšno srečo imama, ker je nama tokrat uspelo v 1. poskusu, no prejšnekrat pa v 2., tako, da res, res, vama iz srca želim, zdravega otročkauser posted image user posted image
sasy22, a tako, no potem sva pa na istem a neuser posted image , ah, saj bo šlo, saj mama zmore vse in še več, tako, da niti nimam toliko časa razmišljat a me kaj boli, pač, čist običajni user posted image  znaki, pa trebuh imam malo napihnjen, in še od prejšnje nosečnosti mi je ostalo kr dosti, tako, da sem kot bi bila v 5 mesecuuser posted image user posted image jao, kakšne še bom!
Vročina- ja, mealo me že moti, pa ni sile, lani je bilo huje, ko sem bila že proti koncu, pa še malemu se ni mudilo venuser posted image .
Hayabusa, pozdravljena, tudi mi smo na iste, čestitke, im lepo nosečnost, tako, je, če poslušaš svoje telo veš, gdaj je kaj narobe.
trsica, ja 1x težko dojameš, da je to to, saj boš videla pikico, brez skrbi.
Privčmami, dobrodošla, midve imava pa na isti dan pregled, jasno, da bomo uživale.
Teyla, saj, ni nujno, da imajo vse ženske vse znake, mene tokrat naprimer sploh ne bolijo joške, 1. 2. so me ful, pa potem nisem imela nič mleka, zdaj, pa ko, da jih niuser posted image  Muca bi pa jaz kr oddala nekam, ni fajn, zaradi toksoplazmoze, pa jaz je še nisem prebolela, pa imam doma vrt, pa rože, sicer nimamo muca, ker imamo 2 psa.

Takole, to bo to, moje souser posted image , lep dan in čuvajte sebe ter svoje pikice!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 205
15.6.2010 9:46:12   
maurica
cukica: joj, res upam, da bo vse OK!!! user posted image

teyla: hm, strokovno ne bi vedla, moje mnenje je pa tako: ce je to hisni muc, ki je navajen bit skozi noter, ga jaz sicer ne bi dala stran, ampak bi ti priporocala, da bolj pazis (da si bolj pogosto umivas roke, da ciscenje macjega stranisca prepustis partnerju ...). Ne vem pa kako potem, ko bo dojencek - bo verjetno potrebno se bolj pazit. user posted image

trsica: jaz sem probala ukinit kavo, pa ni slo. Sem bla cel dan tako zaspana user posted image . Sem pol ful pregledala vse glede te teme in baje, da ena kavica ne dan ne more skoditi. Tako da jaz zjutraj obvezno spijem kavico z mlekom user posted image .

Punce, jaz imam tudi eno tezavo, pa me zanima, ce je tudi pri vas tako. Mene, od kar sem noseca, pri spolnih odnosih ful pece v noznici, tako da sploh ne moreva normalno imeti spolnih odnosov user posted image . A se to tudi kateri od vas dogaja? A mogoce katera ve, kaj bi to lahko bilo? user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 206
15.6.2010 9:57:02   
hel32
maurica, med nosečnostjo je nožnica bolj občutljiva, pač mal nežnejeuser posted image pa bo bolje, jaz sem celo 1x zakrvavela, in me je bilo že strah, pač morjo tudi moški malo potrpet med nosečnostjo, sicer pa jaz nimam neke želje po spolnosti med nosečnostjo, tako, da je moj reku, da se bo odvadu sexsatuser posted image user posted image user posted image , ja pa ja de.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 207
15.6.2010 10:09:32   
meta21

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P:16.6.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P:18.6.

2.2.
user posted image bella, __, _______,1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.6.
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 11.6.

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted image , user posted image , P: 7.7.
user posted image  hayabusa, 30, 2.user posted image , user posted image , user posted image

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted imageuser posted imageuser posted image P: 21.6.

user posted image Maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 23.6.

5.2.
 user posted image lola_J, 23, Brežice, 2.user posted image , user posted image  ,user posted image , P: 23.6.
 user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: 21.6.

6.2.
 user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image , user posted image  , user posted image

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 2.7.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , P: 28.6.
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 9.7.

8.2.

9.2.
user posted image
Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 9.7.

10.2.

11.2.

12.2.
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted imageuser posted imageuser posted image  
user posted image  prvicmami, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.7.

13.2.

14.2.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor, 1.user posted image , user posted imageuser posted image , 21.6.

15.2.

16.2.

17.2.

18.2.

19.2.

20.2.
user posted image  hel32, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.7.

21.2.

22.2.

23.2.

24.2.

25.2.

26.2.

27.2.

28.2.

< Sporočilo je popravil meta21 -- 15.6.2010 10:15:30 >

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 208
15.6.2010 10:14:29   
hayabusa
No meni se kar fajn zdi, da me tokrat prsi ne bolijo, so me prvič toliko, da jih pogledat nisem smela;) pa slabo mi je manj kot prejšnjič ampak spet čez cel dan, sploh ne vem zakaj se to imenuje jutranja slabost user posted image

teyla - za muco so ti priporočali zaradi toksoplazmoze, in strinjam se s tem kar je napisala maurica, pa ne bi smelo bot težav, pazit je treba samo na pogosto umivanje rok in da ti res drugi čistijo za mucom, bodo ti pa pri G. naredili test če si že prebolela toksoplazmozo (in večina mačjih lastnikov jo je) in mislim da je potem ne moreš več dobit, nisem pa ziher. Tako da malo še razmisli preden daš mucka vstran.

maurica - spolni odnosi so takšni ponavadi po porodu zradi suhe sluznice, to se včasih zgodi tudi že med nosečnostjo, priporočam da poizkusiš z lubrikantom, če ne bo bolje pa pri naslednjem pregledu vprašaj G. Aja za v bodoče pa, med 34 in 37 tednom se spolni odnosi odsvetujejo ker sperma mehča matrnični vrat in lahko pride do prehitrega poroda. Ko boste pa kje okrog PDP pa (če boste še imele voljo) počnite to kolikor hočete! ;)

kar se user posted image tiče, pa je prvič nisem dala vstran, sem popola kar konkretno šalco kave na dan, sedaj pa sem na brezkofeinski ker sem se je med dojenjem navadla ;)

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 209
15.6.2010 10:14:39   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Imam pa eno vprašanje, ima katera mucka doma? To je bila prva stvar, ki jo je sestra vprašala po telefonu. Rekla je, da bi bilo najbolje, da ga dam v oskrbo nekomu drugemu za ta čas. Glede na to, da je notranji muc, se mi to zdi pretirano, kaj pa ve menite?user posted image

Malo pobrskaj po forumih, kaj so druge naredile. Jaz imam sicer psa ampak nisem nič ukrenila v tej smeri. Kaj je že problem pri mačkah? Listerija v iztrebkih? Joj, sem že vse pozabila!!!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 210
15.6.2010 10:22:20   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

trsica: jaz sem probala ukinit kavo, pa ni slo. Sem bla cel dan tako zaspana user posted image . Sem pol ful pregledala vse glede te teme in baje, da ena kavica ne dan ne more skoditi. Tako da jaz zjutraj obvezno spijem kavico z mlekom user posted image .

Punce, jaz imam tudi eno tezavo, pa me zanima, ce je tudi pri vas tako. Mene, od kar sem noseca, pri spolnih odnosih ful pece v noznici, tako da sploh ne moreva normalno imeti spolnih odnosov user posted image . A se to tudi kateri od vas dogaja? A mogoce katera ve, kaj bi to lahko bilo? user posted image

Glede kave ... Še v materinski knjižici v drugem delu piše, da lahko v zmernih količinah pijemo kavo in celo uživamo alkohol in silom prilike kakšno pokadimo. Saj otročki so precej zaščiteni v svojih mehurčkih.
Jaz pa bi vsekakor raje pila navadno turško kavo (manj močno, če ti tako paše) kot instant kavo, ker je slednja po mojem mnenju polna umetnih dodatkov.

Glede pekočih spolnih odnosov pa jaz mislim, da je lahko vsaj dvoje ... Lahko da imaš vse skupaj malo bolj občutljivo (meni se zdi, da me včasih cela koža boli) ali pa imaš kakšno mini vnetje, kar je v nosečnosti zelo pogosto. Opozori ginekologa na to in ti bo verjetno predpisal canesten. Zdrava nožnica brez vnetij se tudi pri porodu redkeje strga zato je meni ginekolog v 1. nosečnosti v zadnjem 3-mesečju kar preventivno predpisal canesten. Tudi kakšno intimno milo ne škodi, saj smo zdaj res nagnjene k vnetjem. Da o škodljivosti mokrih kopalk sploh ne govorim

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 211
15.6.2010 11:08:23   
tamina
Draga teyla, mene taki predlogi kot daj muca stran zaradi nosečnosti zeloooo razjezijo in sploh ne morem verjeti, da ljudje o tem razmišljajo!! To lahko predlaga samo človek, ki nima muce doma in ne ve da je to član družine. A če bi pa bila drugič noseča pa tvoj prvi otrok zbolel za nevarno boleznijo bi ga tudi dala stran??? Moraš samo umivati redno roke po tistem, ko muca božaš in skrb za njegov WC prepustiti možu/fantu, če se le da... Drugače pa tudi psi imajo to samo ne tako pogosto kot mački. Če imaš živo bitje doma je moje mnenje, da je to tvoja odgovornost in skrb ne glede na okoliščine!! Jaz imam tudi muca in psa doma in kaj takega sploh ne morem pomisliti, da bi koga zdaj dala stran, ker sem noseča!!! Poznam jih veliko, ki imajo mačke in nič ni bilo narobe... Poznam pa eno, ki je dala usmrtiti dva svoja muca zaradi tega in ko ni imela več nobenega doma je SPET fasala to bolezen!! Dlake od muca letijo vse naokoli in potemtakem lahko dlako ima na sebi tudi natakarica, ki ti postreže v lokalu in ta dlaka pristane čisto komod pri tebi v hrani in kozarcu!! Ali pa tvoja prijateljica... Sigurno moraš biti bolj previdna pa si res redno umivati roke, več kot to pa ne moreš, ker bi mogla čisto vsakega spraševati s katerim imaš stike ali ima mačka doma- ker so dlake od mačke sigurno POVSOD!!! Sori, če sem izpadla napadalna, ampak me zelo prizadane, če mi kdo od mojih znancev kaj takega reče za mojega muca!! To je ZELO paranoično pretiravanje!!!!!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 212
15.6.2010 11:18:28   
cukica
teyla jaz mam doma tud muco staro 6 let in je skoz not,pa mi do sedaj ni še nihče rekel,da naj jo dam stran,....pazi le,da bo kdo drug snažil wc ali pa si nadeni rokavice in potem fajn razkuži roke,....Jaz je nebi dala stran,...lahko pa jo pelješ do veterinarja naj jo pregleda,...jaz sem mojo dala cepit in tudi veterinarka mi je dejala,da nima smisla dajat mačke stran,...pač bom malo bolj pazljiva,....

Hvala ,ker mislite name in nama držite pesti in za vse pike poke,....

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 213
15.6.2010 11:31:21   
tamina
trsica, jaz kavico še pijem, ena na dan je OK... No, včasih pa spijem dve, samo brezkofeinske user posted image

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 214
15.6.2010 12:22:26   
trsica
No, končno imam datum za pregled. 8.7. user posted image

Kar se kave tiče, sem jaz pravi odvisnik (tudi do 4 velike šalce na dan). V prvi nosečnosti sem pitje kar odrezala, mi je smrdela od prvega dne dalje. V tej nosečnosti mi pa paše. Ampak turška mi je premočna (ali pa je ne znam skuhat).user posted image  Zdaj pa pijem nesscafe iz vrečke, vsaj toliko, da zavoham kofein. user posted image

Mačka jaz ne bi dajala stran. Zakaj le? Pa saj je notranji. user posted image  Najprej naj naredijo test za toxo, pa potem ukrepajte. Jaz npr. sem toxo že prebolela, pa sem bila v stiku z mačkami samo pri babici. Doma jih nikoli nismo imeli. Kolikor vem, se ne moreš dvakrat okužit. user posted image  V prvi nosečnosti so me testirali samo prvič in ker sem že prebolela, me niso več.

A že kaj razmišljate, kakšnega spola bo? Moj pravi, ni važno, kaj bo, samo da bo fantek zdrav. user posted image  Sem šla sprobat kitajsko napoved in mi je za prvega pokazalo prav. Za tega pa vse kaže na deklico. user posted image  V prvi nosečnosti sem stalno mislila, da bo deklica (in imam zdaj nežnega fantka). Zdaj bi pa fantka, ker sem se ravno navadila na vse. A kot kaže, bomo dobili eno razbojniško dečvo. user posted image

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 215
15.6.2010 13:33:37   
ninchi9
Hej punce

Vse tiste, ki se sekirate zaradi muc.... Nevarne so le zunanje muce, še posebej tiste, ki niso v redni veterinarski oskrbi. Notranja muca, ki še ni bila nikoli zunaj, ni nevarna. No, prilagam besedilo (citat):

Pri razširjanju toksoplazmoze igrajo pomembno vlogo mačke . Okužijo se, ko se hranijo z okuženimi glodalci, pticami ali drugimi malimi živalmi. Mačke izločajo parazite v svojih iztrebkih do 3 tedne po okužbi. Človek se lahko okuži, ko pri čiščenju mačjih iztrebkov ali med vrtnarjenjem brez rokavic, zanese parazita v usta. Sadje in zelenjava lahko pride v stik z mačjimi iztrebki in če jih pred zaužitjem ne operemo ali olupimo, se lahko okužimo. Drugi način okužbe je preko okuženega mesa. Živali kot so prašiči, ovce, kokoši se lahko okužijo s toksoplazmo, ko zaužijejo krmo, ki je prišla v stik z iztrebki okužene mačke. Paraziti tvorijo ciste v mišicah teh živali. Ljudje se lahko okužimo, če zaužijemo premalo toplotno obdelano meso in tudi če si po dotikanju surovega mesa, ki vsebuje ciste, ne operemo rok in ciste zanesemo v usta.

Torej, paziti se je treba potepuških mačk in pa zelo pazljivo operite zelenjavo, ker so pogosti tudi primeri, ko nosečnica ni imela stika z mačko, pač pa se je okužila preko okužene zelenjave oz. sadja.... Pa domače klano meso, brez pregleda je tudi nevarno..

Upam, da ste zdaj malo bolj na jasnem glede toksoplazmoze.. Mene še čaka ta test. Imela sem mačka do pred pol leta, ki je bil večinoma zunaj, spat in jest je hodil noter.. No, saj če sem se že prej okužila, ni nevarnosti..

Kak ste kaj punce drugače?? Jaz vam moram povedati, da sploh ne funkcioniram več zaradi teh slabosti. Meni je skoooozzz slaboooo... Ne morem ven, ne morem v trgovino, na obisk, niti kosila ne morem skuhat, ker mi vse taaaakkk smrdi.. Jem pa kot ena mala mucika - po malem na obroke user posted image user posted image Shujšala sem za 2kguser posted image Ne morem si predstavljat, da bi mogla hodit v službo.. Joooj, sploh ne vem, kak bom šla na morje, če bo tak.. Grooznooo!!! No, vsaj vem, zakaj je tak, bomo že potrpeli user posted image user posted image Upam, da me res mine do 3. meseca.. Upam, da nisem preveč zatežila..

Lep sončen dan vam želim

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 216
15.6.2010 13:39:23   
ninchi9
Pa še malo besedila (citat):

Kako se zaščitimo pred okužbo?

Po vsakem stiku z zemljo, peskom, surovim mesom ali neoprano zelenjavo, si moramo dobro oprati roke.
Meso moramo pred zaužitjem dobro toplotno obdelati (meso ne sme biti rožnato in sok mora biti bister).
Mesa ne smemo jesti dokler ni kuhano.
Zamrzovanje mesa več dni pred kuhanjem zelo zmanjša možnost okužbe.
Po vsaki uporabi dobro operemo nože, deske in vse pripomočke, ki so prišli v stik s surovim mesom.
Sadje in zelenjavo vedno operemo in / ali olupimo.
Pri delu na vrtu uporabljamo rokavice. Roke po končanem delu dobro operemo.
Izogibamo se pitju neobdelane vode, posebno na potovanjih v manj razvite kraje.
Kaj naj stori lastnica mačke, če načrtuje nosečnost in med nosečnostjo?

Ni potrebno, da se mucam zaradi nosečnosti odpovemo. Če že imate mačko, to še ne pomeni, da se boste okužili s toksoplazmozo. Običajno se z božanjem okuženih mačk ne okužimo, ker le te navadno nimajo parazitov na kožuhu. Hišne mačke, ki ne lovijo miši in ptic ter jih ne hranimo s surovim mesom, imajo majhno možnost, da se okužijo s toksoplazmo. Če se mačka okuži, izloča parazite v iztrebkih do tri tedne. Paraziti postanejo kužni po enem ali dveh dneh in lahko preživijo v naravi več mesecev. Okužijo lahko vodo, zemljo, sadje, zelenjavo, peskovnike, travo in vse kar pride v stik z okuženimi iztrebki.

Da zmanjšamo tveganje za morebitno okužbo, je priporočljivo da:

Če je možno, naj kdo drug menja pesek z iztrebki domače mačke. Če to ni mogoče, je priporočljivo to opraviti z rokavicami in si nato dobro oprati roke.
Škatlo z mačjimi iztrebki praznimo vsak dan, ker parazit postane kužen šele po 1 do 5 dneh, ko se izloči v iztrebkih.
Mačko hranimo s kupljeno suho ali hrano v pločevinkah.
Mačke nikoli ne hranimo z surovim mesom, ker je le to lahko vir okužbe s T. gondii.
Izogibamo se stika s potepuškimi in mladimi mačkami.
Med nosečnostjo ne posvojimo nove mačke.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 217
15.6.2010 14:06:26   
little*miss
dan punce,

danes se pa vam uradno pridružim, sem zadnja anonimna namrečuser posted image
No, kot sem pričakovala, sta se v soboto pokazali dve črtici in bo Tia postala starejša sestra.

Za seznam: stara sem 19, iz Ptuja, moja druga nosečnost, doma pa imam že 1 otročička.

Glede toksoplazmoze..jaz sem celo življenje imela doma muce, nekatere so tudi zunaj bile, pa do lani nisem prebolela toksoplazmoze. Bomo vidli če sem jo do zdaj že user posted image Se pa strinjam s tem, da nerabiš dat muce stran, ampak pač malo bolj paziš pri umivanju rok.

trsica midva pa sma lani govorila vseeno kaj bo, samo da bo punčka zdrava, pa smo res punčko dobliuser posted image Zdaj pa si želim fantka, ker imam že od lani izbrano ime, za drugo punčko pa nimam pojma kak ji naj dam user posted image Ampak bo po vsej verjetnosti še ena deklica, nje pa bomo seveda tudi veseli.

Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila za 20 kg, moj pa za 11 user posted image user posted image samo jaz sem dobila čisto vse dol on pa še ma kakših 8 viška user posted image ..ampak kot pravijo, osel ne gre dvakrat na led, tak da mislim, da bo zdaj basanje s hrano kar meni prepustil user posted image

ninchi9 vem, kak so te slabostiuser posted image meni je bilo prvič 2 meseca slabo po cele dneve. Saj ko bo minlo boš hitro pozabla user posted image

cukica upam da bota imela z dragim zdaj srečo in bo vse ok. user posted image user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 218
15.6.2010 14:51:54   
maurica
Hvala za vse nasvete, super ste! user posted image Mam drugi teden pregled, pa bom vprasala G, ce mam kaksno vnetje (videt ni nic takega). Ce ne bomo pa probali z lubrikantom. Sej moj dragi je zelo razumevajoc, ampak si jaz zelo zelim spolnosti, samo ce pece, pa ni ravno fajn user posted image

A ni fajn, da si lahko med sabo tako pomagamo!user posted image

little miss, ful dobro, da nisi vec anonimna in da si se nam pridruzila user posted image . Nas je ze kar nekaj, a ne?

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 219
15.6.2010 15:02:12   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila za 20 kg, moj pa za 11 user posted image user posted image samo jaz sem dobila čisto vse dol on pa še ma kakših 8 viška user posted image ..ampak kot pravijo, osel ne gre dvakrat na led, tak da mislim, da bo zdaj basanje s hrano kar meni prepustil user posted image

Haha, moj je rekel, da bo toliko shujšal, kolikor se bom jaz zredila. user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 220
15.6.2010 19:43:45   
Teyla
Hvala vsem za odgovore, so pričakovani. Sva se z mojim že pogovorila, pa mucka ne misliva dajat stran, saj je najin. Poleg tega pa je vedno v stanovanju in kje bi se sploh lahko okužil? user posted image
Bi že prej zadevo staknila od zelenjave, ker imajo in moji in od fanta starši vrt, pa dobiva svežo domačo zelenjavo. >Sicer sem pa skoraj prepričana, da sem toksoplazmo že prebolela, ampak se bom vseeno pazila do pregleda. user posted image

Mene pa matra to, da sem skoz lačna. Vedno bi nekaj jedla vsako uro ali dve moram dat nekaj v usta. Hvalabogu, da grem v službo za 8 ur in mam samo eno malico vmes, če ne bi po moje dobila 10kg+ že do 4 meseca nosečnosti. user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 221
15.6.2010 20:52:31   
trsica
Buuu, kako mi je slabo user posted image  Moj si je zažele čevape. Jaz bi jih tudi, ko tako lepo dišijo, a kaj ko mi je slaboooo user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 222
15.6.2010 21:56:58   
ninchi9
Trsica, daj probaj enega, boš vidla, če ti bo pasal. Meni pa se žal niiič ne lušta, še vodo pijem po sili. Prehranjujem se zato, da živim, v nobeni hrani ne uživam, ker mi je skoooz slabo.

Aja, kaj še ma kera probleme s spanjem ponoči? Jaz se zbujam in ne morem spat.. Uh, je to neprijetno. Že zdaj me daje nosečniška nespečnost, kaj šele bo.. Sam, po drugi strani pa mi ni težko potrpet vse to, ker vem, da me februarja čaka najlepše darilo user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 223
15.6.2010 22:29:02   
tamina
ninchi9, z nespečnostjo pa res trenutno nimam problemov, kvečjemu obratno- skoooooooooooz bi spala!!!! Sploh se ne morem zbuditi user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 224
16.6.2010 9:57:16   
hel32
Hojla

Tako, moj mulčič je zaspal, pa imam malo časa za RRuser posted image !

Ninchi9, a tako ti je slabo, meni sicer je, ampak, po navadi pozabim, ker imam tolk drugega dela, pa saj mine veš, meni je bilo 2x slabo 2 meseca, ko pa mine pa čist pozabiš na to! Zdaj pa itak nimam časa, da bi razmišljala o slabosti, ko je mali skozi v akcijiuser posted image  Glede nespečnosti je pa tako, včasih spim bolje, včasih slabše, pač odvisno, se ne sekiram preveč, je pa zauser posted image značilna nespečnost.

Litle*miss, dobodošla, u vi ste pa kr hitro začeliuser posted image user posted image user posted image , jaz sem 1x rodila pri 21.
Aja za seznam, sem stara 34let, mislim, da sem med starejšimi user posted image  tuki.

Trsica, meni je vseeno katerega spola bo otroček, sam, da je zdrav, 1x in 2x sem nekako čutila spol, zdaj pa še nisem prepričana, sicer je pa še prehitro, sem pa tako rekoč čutila, da sem zanosila, ne vem, kako, ampak, to se mi dogaja skoziuser posted image
Maurica, deliti izkušnje in si izmenjavati nasvete je zelo super, res, sem se že veliko naučila tukaj, pa izkušenj tudi imam nekaj, tako, da kr vprašaj, če te kaj žuliuser posted image

Glede kave, za 1x jo še pijem, dokler bo pritisk Ok. jo tudi bom. turško, če pa se bo zvišal, bom pa pila brezkofeinsko.

Tako, punce drage, to je to, pazite nase, in svoje pikice, moram it pospravit hišo in neki skuhat!

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?