|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
11.6.2010 12:47:39   
Felicita
ob uri ko večina normalnih ljudi je kosilo sem jest jedla ovsene kosmiče v mleku z medom  in jabolki user posted image za 'pozno' kosilo bo pa verjetno topla solata.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 351
11.6.2010 12:50:13   
uškinamama
felicita , a si žurala? user posted image

Mi bomo imeli bučke in krompir (iz domače nonotove njive) na el. žaru in pango.

Jutri pa feštaaa.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 352
11.6.2010 16:18:47   
sinskaT
...

< Sporočilo je popravil sinskaT -- 11.6.2010 16:24:04 >

♪♫♪♫♫

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 353
11.6.2010 16:21:59   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Včeraj so bili koprivovi njoki z žajbljevim maslom.

Ronja pri vas pa tako fino jeste, bolj take nevsakdanje zadeve user posted image
Dobro se sliši tole žajbljevo maslo...je možno dobiti recept, prosim.

Danes sem prvič v življenju naredila belokranjsko pogačo, zraven pa pršut in solata.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 354
11.6.2010 16:22:21   
sinskaT
Za večerjo pa bodo mafini s češnjami in sladoledom - ni nam hudega user posted image

< Sporočilo je popravil sinskaT -- 11.6.2010 16:23:41 >

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 355
11.6.2010 16:26:57   
ronja
Ronja pri vas pa tako fino jeste, bolj take nevsakdanje zadeve user posted image
Dobro se sliši tole žajbljevo maslo...je možno dobiti recept, prosim.

KOmot. To je čisto preprosta zadeva: stopiš maslo in na njem malo prepražiš sveže žajbljeve liste, toliko, da dobi maslo žajbljevo aromo, ampak ne toliko, da bi se zažgalouser posted image . In to preliješ čez njoke/testenine/svaljke,... Pride fajn, kadar se ti mudi (ker si recimo dolgo časa pucal koprive za njoke, hehe)

Danes bo pire krompir in tople kumare in jagode za čez - ful na izi, ker moram popoldne zmodelirat poročni par za na poročno torto za prijatelje od žene od prijatelja od lubijevega bratauser posted image - me je ta žena prosila. Pa klobuček bi bilo dobro sešit Lejli, ker zdaj ga ima samo ROnja in se non stop fajtata, katera ga bo melauser posted image . Zato simpl kosilouser posted image .

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 356
11.6.2010 16:33:36   
sinskaT
Hvala za expres recept, bom poizkusila ob priliki.
Zame je na izi kosilo tisto, ko ti ga drugi naredijo. In servirajo user posted image , tko da...dobra si.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 357
12.6.2010 0:01:22   
marta82
Danes so bile kar ribje palčke pa solata iz kumaric in krompirja. Jutri pa piknik.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 358
12.6.2010 10:16:17   
TaMaSa
Krompirjev in skutni burek.

Mi tudi ostaja kruh, pa bi rada naredila prato-bulo, vendar brez mesa. Je ze dolgo nazaj, kar sem prakticirala in mi je ze malo iz glave uslo. Sestavine - jajca, posebej beljak, rumenjak, cesen, cebula, petersilj, sol,maslo ....kaj se?

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 359
12.6.2010 10:27:37   
Felicita
danes bo pečen mlad krompir z dodatkom korenčka, česna, pancete, špargljev in žajblja user posted image glihkar sm zajtrkovala pa se mi že sline cedijo user posted image

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 360
12.6.2010 10:34:12   
sanasan
danes sva sami, tako da bo bolj na easyuser posted image , kraljevska solata in sladoled oz.ledena kavauser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 361
12.6.2010 11:27:58   
eva1
Rižota z lososom in šparglji+solata

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 362
14.6.2010 18:31:40   
ronja
Včeraj lečna kajžarska pita, ki je ostala še za danes, včeraj sem zraven naredila še polnozrnate kruhke in za čez je bila ledena kava in banana split z domačim sladoledom, danes bojo pa jagode:)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 363
14.6.2010 18:42:07   
constanca
 Vceraj kalzone in korenckova juha

Danes spageti s paradiznikovo omako.

Ronja, kako pa naredis lecino pito? Mi ne da miru, da ne vprasam. Imas vedno tako dobre ideje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 364
14.6.2010 19:31:24   
ronja
Mmmm, calcone in korenčkova juha, to imamo tudi pri nas zelo radi:)

Lečna pita se naredi tako, da najprej skuhaš lečno enolončnico: najprej posebej skuhaš lečo (300 g suhe leče cca pol ure kuhaš v veliko vode - čas šteješ od takrat, ko zavre - daš pa v hladno vodo). Medtem na posodi, ki sme it v pečico na olju popražiš 1 čebulo, 3 stroke česna, 3 stebla zelene zeleno in 1 velik korenček (ali pač dva mala), dodaš začimbe (žlička rdeče paprike, 2 žlički mletega koriandra, žlička kumina (to ni kumina, ampak kumin, orientalska kumina, čisto drug okus, pazi, da ne zamenjaš)...), dodaš žlico paradižnikovega koncentrata, skuhano odcejeno lečo in pločevinko paradižnika v koščkih, 2 žlički rjavega sladkorja in kako žličko ali dve soli in kuhaš še cca pol ure, na koncu par min. odprto, da se zgosti.

Medtem ko se to kuha, ogreješ pečico in olupiš in narežeš na kocke kilo sladkega krompirja, ga skuhaš v slani vodi in ga prepasiraš v pire, ki ga zabeliš z maslom (50 g) in mlekom (50-60 ml). Nato na tisto lečno enolončnico nadevaš ta pire iz sladkega krompirja, lepo narediš vzorček z vilicami (če si tak picajzel, kot sem jazuser posted image ) in daš v pečico na 180 stopinj za cca pol ure. Ko je pečeno, nastrgaš čez parmezan (cca 2 žlici) in posipaš z nasekljanim petršiljem. To je to.

< Sporočilo je popravil ronja -- 14.6.2010 19:32:26 >

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 365
14.6.2010 21:11:18   
marta82
Danes mesni polpeti + dušene bučke in kumarice + zelena solata

BE NICE!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 366
15.6.2010 14:08:28   
Felicita
sem že pomlatila tople tunine sendviče s sirom user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 367
16.6.2010 7:50:26   
Hope2
včeraj polnjene bučke, danes najbrž pečena zelenjava s česnom(malancani, šampijoni, rdeča paprika in bučke) in kak šnicl zraven

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   [Brisano sporočilo]
16.6.2010 12:17:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 369
16.6.2010 15:20:40   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

včeraj polnjene bučke, danes najbrž pečena zelenjava s česnom(malancani, šampijoni, rdeča paprika in bučke) in kak šnicl zraven

Še češnjev štrudel je padel. SEm ga prvič delala in je superca, ap namesto drobtin sem dala mlete piškoteuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 370
16.6.2010 18:43:57   
constanca

Ronja,

hvala za recept! To bomo pri nas imeli cez vikend, ko bom imela malo vec casa. Leco ful rada kuham, ker midva nisva ravno ljubitelja mesa. Mogoce se znajde parkrat na leto v hladilniku.

Kumin mi ni problematicen, ker dostikrat narediva dal, pa ga imava doma.

Ampak sladki krompir....o tem pa nimam pojma. Je velika razlika v okusu?

Danes smo imeli pa zeljenjavo podkrepljeno jesprenjckovo juho, bolj poletno varianto, ceprav o poletju pri nas ne duha ne sluha. Pa riba in krompircek.

Ima katera kaj izkusenj s pastinakom? Dve koreninci imam doma in se ze tri dni korajzim...brez rezlutata.

In pa se nekaj. Kako se nucate jesprenj..., da ni le v juhi. Kaksne sorte rizota gre? Ga imam dve vrecke za ponucat pa gre tako pocasi

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 371
16.6.2010 18:49:03   
blaža

Še češnjev štrudel je padel. SEm ga prvič delala in je superca, ap namesto drobtin sem dala mlete piškoteuser posted image

mmm češnjev štrudelj. Ma bi zdej en kos. Že dolgo ga nisem pekla.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 372
16.6.2010 22:22:23   
marta82
Včeraj makaronovo meso in solata, danes bučkin zos, puranji zrezek in krompirjevi svaljki.
Aja pa jogurtovo pecivo z jagodami.user posted image

BE NICE!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 373
16.6.2010 22:33:44   
luan
Danes smo imeli rižoto s piščančjimi prsmi in kitajsko zelenjavno mešanico.Zraven paradičnik s bučnim oljem in za posladek neka inačica borovničeve torte narejene iz petih receptovuser posted image .

Jutri pa bomo imeli sezonsko solato s morskimi sadeži, mmmmm komaj že čakamuser posted image .Posladek pa isti kot danes.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 374
17.6.2010 14:09:35   
ronja
Ampak sladki krompir....o tem pa nimam pojma. Je velika razlika v okusu?

ma, lahko daš tudi navadnega. meni je sladki bolj všeč sicer - je sladek in čudovito oranženuser posted image , ampak deluje tudi z navadnim pirejem, če bi rada oranžno barvo, daj pa korenček zraven.

Pastinak lahko uporabiš enako kot navadno korenje ali kolerabo. Je fajn zadeva, jaz dostikrat uporabljam. V ričet ga komot daš, ko maš ravno ješprenj za porabit.

ješprenj lahko daš v ričet ali pa ga zmelješ in uporabiš za kruh, ali skuhaš in dodaš druge zadeve in z njim napolniš zelenjavo (pač kot katerokoli drugo kašo)... več mi trenutno ne pade na pamet.

Sicer so bili včeraj mlečni rezanci za otroke (nek prastar recept iz avstroogrske) in borovničev kompot zraven (tudi domač, ampak ni moje delo, ampak od moje mami - njami!). Brez bi bili rezanci čisto neužitni, čeprav sem bila sama tako lačna, da bi pojedla vseuser posted image .

Danes bo verjetno rizibizi ali pa kaka rižota, se bo mudilo, ker gremo gledat lutke potem.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?