polmaja
|
Ciao vsem oktobrkam, po dolgem času . kar nekaj časa se nisem oglasila, a sem vas redno spremljala in prebirala - se veselila dobrih rezulatov, prvih brcik, vseh in , slastnih kosil, izletov, trebuščkov in športnih uspehov. Energije pa nisem našla, da bi še jaz kaj dodala. Prav je, da malo povem, kako in zakaj: - Aprila mi je nepričakovano umrla mama, v 59.letu. Ni kaj rečt, sem bila ful navezana nanjo in ne morem prek tega, da ne bo nikoli uživala v svojem prvem vnučku in da ta ne bo nikoli deležen njene res posebne in enkratne osebnosti. Tako se je veselila... Ko boste naslednjič videli svoje drage, jim povejte kaj lepega in kako jih imate radi, prosim. Samo to nekaj velja. Bilo je slabo leto zame, ker mi je že oktobra umrla tudi babi, s katero sem (sva) živela nekaj let - izgubila sem torej dve najpomembnejši ženski v življenju. - Krvavitve: V aprilu sem bila na sestanku v Londonu in kar naenkrat se mi vsuje kri, špljoc, v enem valu. Me je skoraj kap. Seveda sem šla takoj na urgenco (naše zavarovanje = Evropska kartica, velja brez problemov - samo pogledali in takoj sprejeta). Ko sem prišla na vrsto je crknil UZ (seveda) in ker drugega niso imeli, so me naročili za drugi dan. Toliko o razvitem zahodu... Lahko si predstavljate kako sem preživela ostanek časa na sestanku z "velikimi glavonjami" in par sto kolegi, kjer se moramo vsi dobrotljivo hehljat, bit simpatični ter izvajat "small talk". Drug dan ni bil ugotovljen razlog krvavitve, vse bp, plodek bp Se pač zgodi, so rekli, mogoče, ker sta bili na začetku dve GV... Kar se pa odnosa osebja tiče, ZELO pohvalno! Bi se lahko kdo od naših od njih učil manir... Krvevitev se mi je zgodila še enkrat, v Ljubljani; urgenca; UV deluje (hvala bogu!); spet bp, vse ok, ne vedo zakaj... Od takrat nič več, huh! - NS: v istem času sem imela NS pri dr Strahovi v Domžalah; zelo prijazna in korektna, rezultati pa ne najbolj spodbudni. NS = 2.2 do 2.4, kar mi je skupaj s starostjo naneslo na možnost DS 1:750. To ni katastrofalen rezultat, odličen pa tudi ne. Tako sem se odločila za AC in se naročila pri Medgenu za Postojno (izvaja dr Cerar). Verjemite mi, da glede na vse okoliščine nisem bila najbolj optimistična. Me je preplavilo tako bolj negativno razpoloženje in iz tega se je težko iztrgat. - Delo: V maju sem šla na turo v Baltik, Rusijo in Belorusijo in moje je vse skrbelo zame a če po pravici povem, mi je bilo v prav olajšanje delat po 12 ur na dan. Tako sem lahko izklopila možgane in vse težave na turi so mi bile, ma skoraj v veselje (vključno z manjkajočimi vizami in zdrobljenim gležnjem ameriške dame, kje drugje kot v Belorusiji - revčica je doživela živčni zlom, ko je zagledala bolnico, njen mož pa je celo noč klicaril odvetnike v USA - pa saj smo jo porihtali...). Težav nisem imela absolutno nobenih, razen zateklih gležnjev proti koncu. Najvažneje - trije tedni so minili v trenutku. Pa s sabo imam Angel Sound, da ne travmiram preveč... - Prijateljica, zelo dobra prijateljica, je vmes rodila punčico: niti šesti mesec, manj kot pol kilce. Prognoza zelo slaba, a je mala borka, da ji ni para in po dobrem mesecu ter treh operacijah je ta piška, za dobro moško dlan velika, še z nami. Težko si predstavljam, kako je njeni mami. Se slišiva vsak dan in moraš bit pravi heroj, da zdržiš tak pritisk. Razloga za prezgodnji porod pa ne vedo, saj ni imela nobenih težav. Še iščejo... Držite pesti za malo Taro! - AC: v torek sem imela amniocentezo v Postojni. Postopek je res hiter, ko enkrat prideš na vrsto, doktorju rutina. Zoprno pa ko hudič! Nekaj med čudnim neprijetnim pritiskom in na meji z bolečino, ko ti zapiči tisto iglo v trebuh. Bljak. Moram pa pohvalit genetičarko dr Anamarijo Brezigar. Strokovnjakov imamo v SLO res veliko, in to vrhunskih, a malokateri pokaže tudi človeško dimenzijo in Brezigarjeva je krasen primer, da se da! Tako sem ji hvaležna za potrpežljivost, prijaznost in pozitivno energijo. Jaz sem bila pač zelo pesimistična, glede na vse zgoraj napisano... Zaradi tega sem se tudi odločila za hitri FISH test, ki v dveh dneh potrdi oz zavrže prisotnost DS kromosomske okvare. Test je samoplačniški (cca 300 eurov!), medtem, ko mi AC pripada zaradi starosti. A mi ni žal niti picka, kajti ni hujšega od čakanja. In tako včeraj dobim klic, mi dr Brezigar sporoča, da je preeliminarni test pokazal, da je vse ok in, da je - fantek! Sem se razjokala. Tokrat od olajšanja in sreče. Moj mož je še na ladji, tako, da sem ga takoj poklicala in se je pol ure samo krohotal (čeprav vem, da se je na skrivaj nadejal punčki - kao, da ne bo taka baraba, kot je bil on ). -Zaključek - no, pa sem se razpisala... Upam, da nisem preveč zatežila. Pride kak tak dan... Hvala za vse dobre nasvete, ki jih "zataknete" med čvekanje, sem marsikaterega izkoristila. Npr doma že imam Fissshy hlače in sem si kar naročila še ene - ful so uporabne in velikost je res univerzalna (jaz sem bolj med debelinkami ). Sem jih že imela pred leti, ko sem potovala po Maleziji in so mega (samo pri, no, lulanju, je treba na trakce pazit, hehehe). Hvala! AJA! - Morfologijo imam 21.6. - Brcike čutim - še posebno, ko sem sklonjena naprej v sedečem položaju - In mali bodoči barabici je ime Bor
|