slovenka
|
TMS, ne bi, ne bi... jaz zelo razumljivo pišem Sem ti pozabila odgovoriti glede dnevnika, ko si me vprašala... imam en mali zvezek s trdimi platnicami in občasno pišem, kaj se dogaja - Sofijin dnevnik, piše Sofijina mamica - to je na platnici... prvič sem pisala, ko je bila Sofija stara 2 tedna, tam sem opisala okoliščine, ko sva se z dragim odločila zanjo, kaj se je dogajalo (gradili hišo itd.), potem kako sva izbirala ime, kako sva bila zaradi selitve že pozna z nakupom vozička... pa kako je zamujala s porodom... pa potem sem pisala, kako se ni rada vozila v vozičku, da sem jo nosila na ramenih... zdaj pa ji pišem že bolj na redko, par mesecev nič... in spet opisujem, ja zdaj se pa že rada voziš v vozičku... no, saj vem, da mogoče bedno izpade, ampak ko berem nazaj, vidim, da sem že kar nekaj stvari pozabila in je fajn prebrati... njej pa bo pri kakšnih 12 letih po moje tudi zanimivo. Opisujem, kaj se je dogajalo, pa tudi na splošno, kakšen karakter je... pa zdaj recimo, da bo dobila bratca, pa da me zanima, kakšna bo do njega..., da mi daje flaško na trebuh, če je bratec slučajno žejen, ampak da pravi, da ga ne bo nič božala, ko bo spal v zibki... pač take zadeve. Za malega pa tudi imam kupljen dnevnik, pa sem ravno včeraj ugotovila, da je zvezek brezčrten, čeprav mi je v trgovini rekla, da je črtast - je bil namreč v folijo zavit...tako da si moram drugi zvezek kupit. NAmen tega je dopolniti fotografije, ker teh je veliko, pa se tudi vse ne vidi iz njih... plan pa je, da pišem, dokler se otrokoma že ne bo bolj oblikoval dolgoročni spomin, vsaj tam do šole, po mojem... saj veliko stvari bom lahko še kasneje povedala, samo tole pišem bolj sproti in krpa tudi tisto, kar bom že pozabila... (imam recimo napisano, kaj je Sofiji govoril hišnik v Barceloni, kjer smo stanovali lani med dopustom - že zdaj sem to pozabila, je pa napisano v dnevniku in sem se spet spomnila, ko sem prebrala malo nazaj...). No, kako se ti zdi?