|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberčki 2009* 3. del
29.5.2010 21:34:13   
little*miss
čer,

V sredo smo imeli sistematski pregled, Tia je velika 69 cm in težka 8kg. Hemoglobin je 110, kar je ok. V četrtek smo imeli še razvojno ambulanto, tam pa me je pediatrinja razpizd** ker ne zna poslušat..Ona mi razlaga kak se more Tia plazit po tleh in ji jaz hočem dopovedat da ko jo dam na tla se vstaja cel čas in se stoje igra. Pa rekla mi je da je jaz ne smem nič vstajat, da more to sama skužit kak se dela. In sem ji spet hotla dopovedat da se Tia sama vstaja. No potem pa še mi je začela razlagat kak se bo Tia počasi vsedla samauser posted image user posted image No, rekla sem ji samo da že sedi in sem bila tiho dalje, ker je bilo kot da bi se steno menla user posted image

Drugače smo ok, danes smo imeli piknik, dedi in boter sta prišla z jadranja in je dedek ni spustil izpred oči niti za pol minute (živimo v isti hiši in jo vidi vsak dan). Tia je njegova ljubica. Ko je zvedel da sem noseča je bil zelo vesel, ko pa je zvedel da bo punčka, pa se mu je tak skoraj zmešalo user posted image On je namreč hčerko želel, dobil pa je dva sina user posted image

Dobili smo tudi avtosedež, ki ga je Tia morala krstit in ga je že prvi dan pobruhala. Je pa ji ful fajn se vozit v njem, po mizici tolče, pa še vroče ji ni. Fajn je ta avtosedež.

Zdaj pa grem počasi maličko dat spat. Se tipkamo

Lahko noč

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 126
30.5.2010 8:47:58   
mateja8
Dobro jutro.....

vas nikjer, sam js vsake tolk cajta mal prletim gor.

Danes se Žiga vrne domov in ga že vsi nestrpno pričakujemo, ker je brez njega nekak dolgčas in čisto preveč mirno po hiši in okoli nje.

Z Vito sva se včeraj potepale. Smo šle k sodelavki na kosilo in potem ostale skoraj do večerje. Smo se mele prav fajn. Mal babjega čveka in sprehoda, kavice in sladoleda. Vita je bla pridna ko angelček. Ko da je ni. Je v vozičku sedela, se igrala, pela, se pogovarjala. Skratka šarmirala in bla pridna. Danes je pa tut pridno začela. Je do 6.30 spala, zdaj je šla pa spet nazaj spat. Upam na malo miru, da hišo v red spravim.

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 127
30.5.2010 9:41:34   
Mož*
Dober dan!
Pri nas se dogaja: včeraj imeli obiske, Klemen je prav šarmiral, lezel, se pogovarjal, pel; šel spat okoli 23.00 in ob 6.30 spet pel. Potem sva peljala Aljaža na pink-ponk turnil, pa šla na kavo z mojo najbolšo prijateljico, se še malo sprehajala, zdaj sva pa doma.
Mali raziskuje, jaz pa malo pc obdelujem.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 128
30.5.2010 10:04:24   
yenny
Pri nas nič revolucionarnega.
To noč se je odločila in celo prespala.user posted image
Sem in tja si izbere kakšno noč za spanje,kakšno noč se odloči,da rabi malico,kakšno pa za povrhu še jamra in se premetava.
Včeraj je zdržala cele pol ure sama na tleh-ne moreš verjet.
Vse puzle je razmontirala in potem jih je starejša velikodušno sestavila nazaj.
Hotela sem ji skuhat jabolko-vem,da je en cel še bil,zdaj ga pa ni nikjer,pa nikjer nobenega krivca ki bi ga pojedel,samo za to,pa tudi ne grem v trgovino,ker se mi ne da.
Eno dobro vilo bi rabila,da šekosilo skuha,nopa če že pride imam še za likat.user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 129
30.5.2010 10:05:30   
čili
Hoj ,hoj ,hoj...
Sem spala 8 ur in bi še ,če me škorček nebi zbudil...Ponoči je oči 2x dudlo iskal in sem si privoščila  user posted image .Zdaj pa spet čori. Potem pa en sprehodek ,če ne bo deževalo.Če ne pa en center najbrž...
Mož mi tudi pingpogiramo,sicer bolj rekreacijsko...
Aha že poje...

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 130
31.5.2010 9:06:17   
baby blue
Jutro

Naša noč je bila katastrofalna... Zaspala je ob 20 in se ob 21 zbudila za mleko pol je spala do polnoči... OK to še gre nekako ampak od polnoči naprej sem pa vstajala vsako uro... user posted image Dokončno se je pa zbudila ob 7 in sem jo dala k nama kjer je veselo plezala po meni in atiju -6- -6- No zdej pregleduje dnevno pa prah ometa -6-

Mami je pa ko zombi iz najhujše grozljivke

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 131
31.5.2010 9:41:21   
Mož*
No, dober dan. Včeraj si je naš Klemen dodobra ogledal Talente, najini plesalci so se uvrstili v finale. Spat je šel malo pred polnočjo, 2x sva sicer poskušala s posteljico, a je, seveda, že ob 1.00 pristal na trajnem priklopuuser posted image user posted image user posted image Ves vesel je vstal ob 6.30, se je pa danes obračal, vrtel, dobesedno plezal po meni, čez mene, ... Sedajle veselo raziskuje, trenutno napada daljinca. Nimam pojma, kako bom šla v službo, ker imam vsako uro in pol naval mlekauser posted image user posted image user posted image , ko je mali tak priklopnik.
Sicer pa je pravo klepetalo, grizalo, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 132
31.5.2010 9:57:23   
sasek79
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Jutro

Naša noč je bila katastrofalna... Zaspala je ob 20 in se ob 21 zbudila za mleko pol je spala do polnoči... OK to še gre nekako ampak od polnoči naprej sem pa vstajala vsako uro... user posted image Dokončno se je pa zbudila ob 7 in sem jo dala k nama kjer je veselo plezala po meni in atiju -6- -6- No zdej pregleduje dnevno pa prah ometa -6-

Mami je pa ko zombi iz najhujše grozljivke

Dober dan!

Tako pri nas izgleda vsako noč, z razliko, da se že do polnoči zbuja vsako uro. Včasih mu uspe tudi 1,5 ali dve uri v kosu. Po polnoči pa obvezno vsako uro ali še bolj pogosto. Vstaja pa ob 6 (ali še prej) - že cel teden. Včasih si privošči ponoči še kakšno uro ali dve pavze in je buden. Takrat pleza po nama, prižiga luči, klepeta, gode, se krega, lasa,... user posted image  Ah ti škratki. Jz se vsak dan zaklinjam, da mu bom vrnila, ko bo v puberteti. user posted image

< Sporočilo je popravil sasek79 -- 31.5.2010 9:58:15 >

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 133
31.5.2010 10:42:02   
čili
Dan ,dan zame čist zaspan. Sem tako lena ,da se mi še otroka ne ljubi uspavat user posted image
Se samo pofočkam . Moram še eno kavo spit.

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 134
31.5.2010 11:00:28   
TuBoLina_86
HEJ!

ko vas takole berem, kaj vse obvladajo vaši malčki, me kar malo zaskrbi.... moj mali ne "govori", niti lala, mama, nič....user posted image

drugače pa jemo: puranje, piščančje meso, zelenjavo ( brokoli, korenček, cvetačo, grah, koruzo... ), sadje, sadne jogurte, skuto, flaško z mlekom mu dam zjutraj in zvečer....

se privajamo na koščke, saj se nam je zgodilo, da se nam je začel daviti user posted image user posted image če je bil kakšen večji košček zraven... bananin jogurt od jogobele, ki ima koščke banane not zelo lepo poje, če pa je kakršnakoli druga hrana v koških pa je že problem...

golaž in take stvari mu nisem še dajala.... pa tudi glutena ne prenese, zaenkrat še ne....

a me naj skrbi, ko tak berem, kaj vaši že obvladajo, jedo.... ali pa se bo spremenilo?user posted image user posted image plazimo se ne, se mu neda, sedaj se je komaj začel postavljat na vse 4, a rajši stoji na dveh, se drži za kavč, ne dlje kot par sekund.... pa hodi, če ga kdo drži...

dajte me potolažit, prosim user posted image

ja, vreme je danes pri nas tečno - dež, veter, tak da sprehod danes odpade....

ja, če hočete mi lahko na zs pošljete ime in priimek, da vas dodam na fb....  če hočete... user posted image

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 135
31.5.2010 11:01:17   
lean
Dan

evo še enkrat, mi spet nekaj blokira user posted image

Pri nas nič novega, zdaj ko sta zobka zunaj, vsak dan se bolj vidi kako krivo rastetauser posted image , upam da vsaj stalni ne bodo, lepo spimo, to pomeni da se priklopi 2x ali 3x, tako da super. Je zdaj odspala 45 min in vstala kot rožica, seveda ne brez user posted image , drugače pa ne fehta več, tako da se priklopi samo še ko je zaspana.

Pri plazenju je prav smešna, ima neko svojo tehniko user posted image . Ji je pa zdaj všeč, da ji ni treba biti več nikjer sama, ampak lahko vedno prileze do mene, tako da me ne spusti iz vidika, se mi skoz mota pod nogami in me cuka za hlačnice, moram prav pazit, da je ne pohodim.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 136
31.5.2010 11:10:27   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86

HEJ!

ko vas takole berem, kaj vse obvladajo vaši malčki, me kar malo zaskrbi.... moj mali ne "govori", niti lala, mama, nič....user posted image

drugače pa jemo: puranje, piščančje meso, zelenjavo ( brokoli, korenček, cvetačo, grah, koruzo... ), sadje, sadne jogurte, skuto, flaško z mlekom mu dam zjutraj in zvečer....

se privajamo na koščke, saj se nam je zgodilo, da se nam je začel daviti user posted image user posted image če je bil kakšen večji košček zraven... bananin jogurt od jogobele, ki ima koščke banane not zelo lepo poje, če pa je kakršnakoli druga hrana v koških pa je že problem...

golaž in take stvari mu nisem še dajala.... pa tudi glutena ne prenese, zaenkrat še ne....

a me naj skrbi, ko tak berem, kaj vaši že obvladajo, jedo.... ali pa se bo spremenilo?user posted image user posted image plazimo se ne, se mu neda, sedaj se je komaj začel postavljat na vse 4, a rajši stoji na dveh, se drži za kavč, ne dlje kot par sekund.... pa hodi, če ga kdo drži...

ja, če hočete mi lahko na zs pošljete ime in priimek, da vas dodam na fb....  če hočete... user posted image

Neva se je šele zdaj začela plazit, saj se še bo. Niti slučajno ni tako napredna kot ostali, res je da se prav tako skoz pogovarja z nekimi svojimi zlogi, ampak pomena še ne ve. Koščki ji tud še ne grejo, ji večinoma še vse pasiram ali zelo fino pretlačim.
Se ne sekiraj, bo že.
Na FB nisem, drugače bi ti poslala user posted image

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 137
31.5.2010 11:37:24   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: lean

HEJ!

Neva se je šele zdaj začela plazit, saj se še bo. Niti slučajno ni tako napredna kot ostali, res je da se prav tako skoz pogovarja z nekimi svojimi zlogi, ampak pomena še ne ve. Koščki ji tud še ne grejo, ji večinoma še vse pasiram ali zelo fino pretlačim.
Se ne sekiraj, bo že.

Je bilo o tem že veliko povedanega... Ni nobene panike ,če se tvoje dete ne plazi!! Otroci se zelo različno razvijajo... Napredki pa se tako ali tako zgodijo čez noč  ....Danes jim ne gre,jutri pogruntajo,pojutrišnem obvladajo.
Kar se pa govorjenja tiče...se malo pa mu boš rekla "pa dej bodi vsaj malo tiho !"user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 138
31.5.2010 11:56:49   
TuBoLina_86

Se ne sekiraj, bo že.

uh, super, sem pa misla, da je samo moj tak user posted image

fb - ni problem... se bomo pa tukaj tipkale user posted image

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 139
31.5.2010 11:58:10   
TuBoLina_86
IZVIRNO SPOROČILO: čili

Kar se pa govorjenja tiče...se malo pa mu boš rekla "pa dej bodi vsaj malo tiho !"user posted image user posted image user posted image

hehe, si me zdaj nasmejala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 140
31.5.2010 14:21:13   
mateja8

HEJ!

Se ne sekiraj, bo že.

Je bilo o tem že veliko povedanega... Ni nobene panike ,če se tvoje dete ne plazi!! Otroci se zelo različno razvijajo... Napredki pa se tako ali tako zgodijo čez noč  ....Danes jim ne gre,jutri pogruntajo,pojutrišnem obvladajo.

Ja, res je bilo veliko povedanega. Predvsem meni, ki stalno isto sprašujem. Pa kdaj bo naša Vita znala kaj od tega kar vaši otročki že obvladajo.
Tubolina ne sekiraj se. Naša Vita sedi, plazi se ne, na vse štiri se ne zna  postavit. Če jo postaviš stoji, sama pa ne zna vstat.
Jemo vse po spisku. Je pravi požerušček in s koščki nima problemov. Je tudi klepetulja, ki je ni za ustavit. Edina beseda, ki jo razumemo je ata vse ostalo pa je bol baba, tata, jej jej, ta, buba in podobno.

Skratka, po razvoju je Vita verjetno najbolj počasna.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 141
31.5.2010 16:32:19   
Mož*
No, po silnem slinjenju in grizenju je danes Klemen dočakal drugo spodnjo enko. Očitno pa sta na pohodu tudi zgornji enki, saj je dlesen vsa napeta.
Sicer pa vse po starem, vstajanje, vstajanje, vstajanje, lazenje, padanje, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , spet vstajanje, pa padanje, pa user posted image user posted image user posted image
Usta pa odpira kot za stavo. Trenutno je najbolj nor na jogurte.
Upam, da se je vreme zdajle malce ustalilo, ker greva ven.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 142
31.5.2010 21:34:33   
čili
Klemen bravo za zobek user posted image . Bo mami morala nove stole kupit user posted image Ker če si z enim puščal sledi...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 143
31.5.2010 21:39:24   
mateja8
No, js sm bla danes v LJ na pregledu za ščitnico. Izvide in nadaljna navodila dobim po pošti. Ščitnica mi povečano deluje. Po izvidih krvi bojo vidl ali je to poporodno obdobje ali pa je to doživljensko. Sem pa dobila tablete za pomiritev srčnega utripa, ker mam povprečni dnevni srčni utrip čez 100. In je rekel, da je to ogromnoooooo in da ga je treba s tabti znižat. Tolk vem za enkrat, več pa čez kak teden. Upam, da je samo poporodno obdobje krivo in se bo vse umirilo.

Vita je danes spala bol tako, ker je čakala, da mami pride domov. Res je vsak dan bol name navezana. Pa tudi na očija. Ko pride Tomaž domov, ker ponor že ko avrto vidi. Ko pa on ven iz avta stopi, se ji pa čist strga. Je tako vesela, pa tako kriči in raztepa z nogami in rokami, da jo komaj držim.

Žiga se je včeraj vrnil domov. Imeli so se super, vreme je zdržalo, otroci so bli pridni in so 100/h uživli. Je prišel čisto vesel, odrasel in ponosen nase domov. Mami pa tut ponosna. Je blo tako čudno brez njega. Nekam prazno, tiho in dolgočasno. Vita se ga pa ne more nagledat, zdaj ko je spet doma. Po moje se ne more načudit, kaj se je zgodilo, da ga tako dolgo ni blo.

Mačke lahko noč. Grem ajat, ker moja otročka tut že 2 uri in pol spita. user posted image  pa tut že spi, ker je danes 12 ur delal in je domov prišel se stuširal in padel dol.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 144
31.5.2010 21:41:18   
mateja8
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

No, po silnem slinjenju in grizenju je danes Klemen dočakal drugo spodnjo enko. Očitno pa sta na pohodu tudi zgornji enki, saj je dlesen vsa napeta.

Bravo. user posted image user posted image user posted image
Mi smo še brezzobi ampak slinasti ko polž. Sam kakšnih sledi o zobih pa še nikjer.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 145
31.5.2010 21:42:17   
little*miss
čer,

Tia je danes tečka, zgleda da še en zobek gre ven
še zdaj ne spi, jest ni hotela, bom vidla kak bo zvečer..

pa še ena današnja
user posted image

lahko noč

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 146
31.5.2010 21:45:53   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8

No, js sm bla danes v LJ na pregledu za ščitnico. Izvide in nadaljna navodila dobim po pošti. Ščitnica mi povečano deluje. Po izvidih krvi bojo vidl ali je to poporodno obdobje ali pa je to doživljensko. Sem pa dobila tablete za pomiritev srčnega utripa, ker mam povprečni dnevni srčni utrip čez 100. In je rekel, da je to ogromnoooooo in da ga je treba s tabti znižat. Tolk vem za enkrat, več pa čez kak teden. Upam, da je samo poporodno obdobje krivo in se bo vse umirilo.

Vita je danes spala bol tako, ker je čakala, da mami pride domov. Res je vsak dan bol name navezana. Pa tudi na očija. Ko pride Tomaž domov, ker ponor že ko avrto vidi. Ko pa on ven iz avta stopi, se ji pa čist strga. Je tako vesela, pa tako kriči in raztepa z nogami in rokami, da jo komaj držim.

Žiga se je včeraj vrnil domov. Imeli so se super, vreme je zdržalo, otroci so bli pridni in so 100/h uživli. Je prišel čisto vesel, odrasel in ponosen nase domov. Mami pa tut ponosna. Je blo tako čudno brez njega. Nekam prazno, tiho in dolgočasno. Vita se ga pa ne more nagledat, zdaj ko je spet doma. Po moje se ne more načudit, kaj se je zgodilo, da ga tako dolgo ni blo.

Mačke lahko noč. Grem ajat, ker moja otročka tut že 2 uri in pol spita. user posted image  pa tut že spi, ker je danes 12 ur delal in je domov prišel se stuširal in padel dol.

No, lepo, da se zdravstveno stanje razčiščuje. Se mi pa zdi, da si bila pri mojemuser posted image

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 147
31.5.2010 22:23:30   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8

Aha se mi je čudno zdelo kaj ti tako pozno tukaj gor.Zdaj pa vidim v katerem grmu tiči zajec  user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače sem jaz imela podobno štorijo po spontanem splavu user posted image . Ko pa me je dobil v roke od Mož  user posted image se je stanje v 9.m. uredilo in sem brez tablet,šćitnica bp.Tko da če si dobila njega user posted image .

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 148
31.5.2010 22:25:17   
čili
Sem se zdajle namakala v kopeli... Carskoooooooooooo!  grem počasi v mižale

lahko noč

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 149
31.5.2010 22:50:52   
Mož*

Sem se zdajle namakala v kopeli... Carskoooooooooooo!  grem počasi v mižale

lahko noč

No, lepo spite.
Mali je sicer pred cca pol ure zaspal, pa se je pravkar zbudil z grozovitim dretjem. V usta si tlači roko, tokrat se mi pa res zdi, da ima težave z zobmi. Do sedaj je imela le prva ob izrasti kočnikov.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?